Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, jack napisał(a):

Grubo, choć zakładam, że w ultra to już startują ludzie co znają swoje organizmy 

Niekoniecznie, ale są limity na punktach, więc ci słabsi są po prostu zmuszani do zejścia z trasy. Na 221 zgłoszonych ukończyło 136 osób ( z czego 125 w finalnym limicie)

Plus większość wypadków niekoniecznie jest związana z pogodą i nieznajomością organizmu - tu np. dość znany biegacz w lokalnym środowisku zmarł na zawodach:

https://gazetawroclawska.pl/smierc-na-polmaratonie-slezanskim-mezczyzna-zmarl-kilkaset-metrow-przed-meta/ar/c1-15832693

30 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

jakim trzeba byc debilem zeby w taka pogode jak wczoraj brac udzial w jakis zawodach ?

serio ludzie to tacy idioci?

edit: dobra pan kazimierz odnaleziony

Tragiczny finał poszukiwań. Nie żyje Kazimierz Niewiarowski | InfoPrzasnysz

28 kilometrów rowerem po lesie i 2 zgony to naprawdę jest trudne do ogarnięcia nawet mimo upałów.

Edytowane przez fluber

W dniu 30.06.2026 o 20:09, RappaR napisał(a):

Udało mi się dojść do 153, ale maksymalna losówka. 

🌍 GeoHunter Classic - Score: 127

My Results:
🇺🇾 Uruguay → ⚽ Football (17th)
🇺🇿 Uzbekistan → ⛽ Natural Gas (18th)
🇨🇮 Ivory Coast → ☕ Coffee Production (18th)
🇻🇪 Venezuela → 🚨 Crime Rate (1st ⭐️)
🇷🇺 Russia → 👥 Population (9th)
🇵🇼 Palau → 🏝️ Small Size (16th)
🇸🇪 Sweden → 💰 GDP (24th)
🇩🇰 Denmark → ✈️ Tourism (24th)

Play at: geohuntergame.com

Beat that somebody 

Od gory do dołu pokazuje kolejność wyborów jak co, miałem niezłego farta że Szwecja i Dania wpadła na końcu gdy zostało mi do wyboru tylko tourism i gdp 

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

@RappaR

Nie wiem czy wpadłem w algorytm, czy to jakaś zorganizowana akcja jebania lekarzy, ale co chwilę wyskakują mi takie kwiatki jak to:

Ostro. Szkoda że nie można było kupić akcji luxmedu

3 godziny temu, fluber napisał(a):

Nie wiem czy wpadłem w algorytm, czy to jakaś zorganizowana akcja jebania lekarzy, ale co chwilę wyskakują mi takie kwiatki

Nie do końca rozumiem, czyli nie mamy jebać lekarzy, mimo że jak najbardziej im się należy, bo grozi to sprywatyzowaniem służby zdrowia? Tu już nie chodzi o zarobki ale o uprzywilejowanie kasty. I ja rozumiem, że są też inne kasty ale tej akurat jebać nie można?

4 minuty temu, jack napisał(a):

Nie do końca rozumiem, czyli nie mamy jebać lekarzy, mimo że jak najbardziej im się należy, bo grozi to sprywatyzowaniem służby zdrowia? Tu już nie chodzi o zarobki ale o uprzywilejowanie kasty. I ja rozumiem, że są też inne kasty ale tej akurat jebać nie można?

Można jebać kogo się chce, ale cała akcja jest wymierzona na prywatyzowanie i to jebanie na spowodować, że ludzie będą myśleć, że to dojechanie lekarzy gdy tak naprawdę to będzie dojechanie pacjentów 

16 godzin temu, fluber napisał(a):

Nie wiem czy wpadłem w algorytm, czy to jakaś zorganizowana akcja jebania lekarzy, ale co chwilę wyskakują mi takie kwiatki jak to:

W tym konkretnym przypadku to jest niezłe combo bo lekarze + Łódź. ;]

Łowcy skór, dzieci w beczkach, król dopalaczy, trumny na kółkach, Majtczak, łódzka ośmiornica, kibolstwo, Ich Troje. Ciężko stworzyć podobną listę w przypadku Poznania, Wrocławia, Katowic albo Lublina. 

Swoją drogą teraz wystarczy kwit od psychiatry i można na legalu dostać półroczne L4 w pracy, zrobić aborcję zdrowego płodu albo uniknąć więzienia. Nie neguję istnienia mocnej depresji ale w wielu przypadkach jest to pewnie mocno naciągane. Zwłaszcza gdy mówimy o osobach, które w miarę normalnie funkcjonują (typiara od motocyklistów pracuje w gabinecie swojej starej). 

Edytowane przez Życie_to_mem

19 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

W tym konkretnym przypadku to jest niezłe combo bo lekarze + Łódź. ;]

Łowcy skór, dzieci w beczkach, król dopalaczy, trumny na kółkach, Majtczak, łódzka ośmiornica, kibolstwo, Ich Troje. Ciężko stworzyć podobną listę w przypadku Poznania, Wrocławia, Katowic albo Lublina. 

Swoją drogą teraz wystarczy kwit od psychiatry i można na legalu dostać półroczne L4 w pracy, zrobić aborcję zdrowego płodu albo uniknąć więzienia. Nie neguję istnienia mocnej depresji ale w wielu przypadkach jest to pewnie mocno naciągane. Zwłaszcza gdy mówimy o osobach, które w miarę normalnie funkcjonują (typiara od motocyklistów pracuje w gabinecie swojej starej). 

Pisze po pijaku, więc weźcie pod uwagę to.

Zarobki lekarzy są w c*** wysokie z jednego powodu.

Lecą w b2b. 
Moj szpital wiem że mi nie da ponad 100 koła w „darmowych dyżurach” które zrobiłem i nie stać go na 15k UOP(czyli 1,6 średniej krajowej w najbardziej c***owej dziedzinie medycyny), bo tak jest taniej.

Jak ktoś policzy ustawę o zarobkach w medycynie, to 1,27 średniej to jest wyżej od kontraktów. 
A moja znajomości z prokuratorą ograniczają się do @Kily i wyjaśniania dlaczego 80-latka po 2 udarach nie biorąca swoich leków zmarła u mnie na SOR