NightmareZ Opublikowano 26 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2025 (edytowane) 2 godziny temu, P_M napisał(a): Novo Nordisk też mam na oku, trochę się właśnie zastanawiam czy właśnie tam nie przenieść tej ewentualnej części z Intela:) Szczególnie że lekko spadł, zapomniałem jeszcze Sea Limited wymienić. Pamiętaj tylko nie patrz na wykres po sprzedaży ja w sumie nie patrzyłem ale zaatakował mnie sam w kilku miejscach Edytowane 26 Września 2025 przez NightmareZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2025 Straszą strasznie krachem i nie wiem. Wskaźnik Warrena historyczne maksimum, a wiem, że generalnie cała historia opiera się na tym, by bogaci wyleszczali takich jak ja. Z drugiej strony, skoro nim straszą, to chyba najlepszy wskaźnik, że go nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightmareZ Opublikowano 30 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2025 21 godzin temu, RappaR napisał(a): Straszą strasznie krachem i nie wiem. Wskaźnik Warrena historyczne maksimum, a wiem, że generalnie cała historia opiera się na tym, by bogaci wyleszczali takich jak ja. Z drugiej strony, skoro nim straszą, to chyba najlepszy wskaźnik, że go nie będzie. To ciekawe bo mnie też zaatakowały jakieś sponsorowane posty z różnymi wskaźnikami wieszczącymi krach. Chyba część influencerki chce zdobyć popularność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2025 XTB po 72 wydaje się okazją, szczególnie, że jeśli będzie jakiś krach, to on jedyny wyskoczy z ceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2025 30 minut temu, RappaR napisał(a): XTB po 72 wydaje się okazją, szczególnie, że jeśli będzie jakiś krach, to on jedyny wyskoczy z ceną Też myślę o dobraniu, bo mam tylko 67 akcji po 67 zakup, tak z chęcią bym X2 lubx3 zwiększył pozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightmareZ Opublikowano 2 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2025 4 godziny temu, P_M napisał(a): Też myślę o dobraniu, bo mam tylko 67 akcji po 67 zakup, tak z chęcią bym X2 lubx3 zwiększył pozycję. Też mam na liście, ale brak hajsu obecnie. Kolejna historia z psychologii inwestowania: zainteresowałem się Scanway jak był po 60, ale brakło funduszy no i chciałem na lekkim spadku, jakby się zakręcił bliżej 55 kupić, potem wywaliło na 80 i mówię, nie no teraz za drogo już. Dzisiaj patrzę jak przebija 180 i się wkurwiam tylko xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2025 44 minuty temu, NightmareZ napisał(a): Też mam na liście, ale brak hajsu obecnie. Kolejna historia z psychologii inwestowania: zainteresowałem się Scanway jak był po 60, ale brakło funduszy no i chciałem na lekkim spadku, jakby się zakręcił bliżej 55 kupić, potem wywaliło na 80 i mówię, nie no teraz za drogo już. Dzisiaj patrzę jak przebija 180 i się wkurwiam tylko xD Klasyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 AMD kilkaset $k overnight xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 38 minut temu, memento1984 napisał(a): AMD kilkaset $k overnight xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 8 minut temu, RappaR napisał(a): ? Na pozasesyjnym handlu Amd po 220 gdzie było w piątek po 160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 1 minutę temu, P_M napisał(a): Na pozasesyjnym handlu Amd po 220 gdzie było w piątek po 160 Aaaa, bo ja mam tam jakąś małą kwotę w AMD i jeszcze nic nie widzę u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Aaaa, bo ja mam tam jakąś małą kwotę w AMD i jeszcze nic nie widzę u siebie. Na revolucie widać kurs w pozasesyjnym handlu, mimo, że nie kupuję tam akcji to tam przeglądam sobie latest newsy, kurs i dane spółki oraz poziomy wycen, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 4 minuty temu, P_M napisał(a): Na revolucie widać kurs w pozasesyjnym handlu, mimo, że nie kupuję tam akcji to tam przeglądam sobie latest newsy, kurs i dane spółki oraz poziomy wycen, polecam. Ech no u mnie będzie z kilkadziesiąt razy mniej zysku niż u American Dream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 Teraz, RappaR napisał(a): Ech no u mnie będzie z kilkadziesiąt razy mniej zysku niż u American Dream Ja mam x razy mniej niż Ty w akcjach:) comparison is a thief of joy, najlepiej porównywać się tylko z samym sobą sprzed roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 (edytowane) Godzinę temu, memento1984 napisał(a): AMD kilkaset $k overnight xD to ile Ty tych akcji masz kupione? ze ?00 000 $ zarobiles? milion$? Edytowane 6 Października 2025 przez steve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 4 minuty temu, steve napisał(a): to ile Ty tych akcji masz kupione? ze ?00 000 $ zarobiles? milion$? Minimum 650k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Minimum 650k jako, ze sie rozne akcje kupuje, zeby zdywersyfikowac ryzyko to musialby miec portfel inwestycyjny na akcje jakies 5 mln$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 Teraz, steve napisał(a): jako, ze sie rozne akcje kupuje, zeby zdywersyfikowac ryzyko to musialby miec portfel inwestycyjny na akcje jakies 5 mln$ Pisał, ze zarabia ponad mln rocznie i to od jakiegoś czasu, więc jeśli tamto było prawdziwe, to jest także. Nic nowego nie napisał o sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 6 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2025 Teraz, RappaR napisał(a): Pisał, ze zarabia ponad mln rocznie i to od jakiegoś czasu, więc jeśli tamto było prawdziwe, to jest także. Nic nowego nie napisał o sobie spoko, nie wiedzialem w takim razie wypada mu pogratulowac życia xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 7 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2025 Mam tę 350k w akcjach po tych wzrostach na Alibabie i Intelu + 150k PLN gotówki na inwestycję. Mam obawy to dłużej trzymać. Choć momentum jeszcze może wywindować do góry te akcje. Właśnie teraz widzę w dobrej lokalizacji mieszkanie za 900k(17k za m2) w Krakowie z rynku wtórnego. Mam ochotę wziąć 400k kredytu i mieć spokój głowy, można spłacać kredyt i powoli następną kupkę na akcjach gromadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi