Skocz do zawartości

Inwestowanie 2022

Sewer

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, P_M napisał(a):

Novo Nordisk też mam na oku, trochę się właśnie zastanawiam czy właśnie tam nie przenieść tej ewentualnej części z Intela:) 

Szczególnie że lekko spadł, zapomniałem jeszcze Sea Limited wymienić. Pamiętaj tylko nie patrz na wykres po sprzedaży :P ja w sumie nie patrzyłem ale zaatakował mnie sam w kilku miejscach

Edytowane przez NightmareZ

Straszą strasznie krachem i nie wiem. Wskaźnik Warrena historyczne maksimum, a wiem, że generalnie cała historia opiera się na tym, by bogaci wyleszczali takich jak ja.

Z drugiej strony, skoro nim straszą, to chyba najlepszy wskaźnik, że go nie będzie.

21 godzin temu, RappaR napisał(a):

Straszą strasznie krachem i nie wiem. Wskaźnik Warrena historyczne maksimum, a wiem, że generalnie cała historia opiera się na tym, by bogaci wyleszczali takich jak ja.

Z drugiej strony, skoro nim straszą, to chyba najlepszy wskaźnik, że go nie będzie.

To ciekawe bo mnie też zaatakowały jakieś sponsorowane posty z różnymi wskaźnikami wieszczącymi krach. Chyba część influencerki chce zdobyć popularność 

4 godziny temu, P_M napisał(a):

Też myślę o dobraniu, bo mam tylko 67 akcji po 67 zakup, tak z chęcią bym X2 lubx3 zwiększył pozycję.

Też mam na liście, ale brak hajsu obecnie. 

Kolejna historia z psychologii inwestowania: zainteresowałem się Scanway jak był po 60, ale brakło funduszy no i chciałem na lekkim spadku, jakby się zakręcił bliżej 55 kupić, potem wywaliło na 80 i mówię, nie no teraz za drogo już. Dzisiaj patrzę jak przebija 180 i się wkurwiam tylko xD

44 minuty temu, NightmareZ napisał(a):

Też mam na liście, ale brak hajsu obecnie. 

Kolejna historia z psychologii inwestowania: zainteresowałem się Scanway jak był po 60, ale brakło funduszy no i chciałem na lekkim spadku, jakby się zakręcił bliżej 55 kupić, potem wywaliło na 80 i mówię, nie no teraz za drogo już. Dzisiaj patrzę jak przebija 180 i się wkurwiam tylko xD

Klasyka :)

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Na revolucie widać kurs w pozasesyjnym handlu, mimo, że nie kupuję tam akcji to tam przeglądam sobie latest newsy, kurs i dane spółki oraz poziomy wycen, polecam.

Ech no u mnie będzie z kilkadziesiąt razy mniej zysku niż u American Dream

Teraz, steve napisał(a):

jako, ze sie rozne akcje kupuje, zeby zdywersyfikowac ryzyko to musialby miec portfel inwestycyjny na akcje jakies 5 mln$

Pisał, ze zarabia ponad mln rocznie i to od jakiegoś czasu, więc jeśli tamto było prawdziwe, to jest także. Nic nowego nie napisał o sobie 

Mam tę 350k w akcjach po tych wzrostach na Alibabie i Intelu + 150k PLN gotówki na inwestycję.
Mam obawy to dłużej trzymać. Choć momentum jeszcze może wywindować do góry te akcje.

Właśnie teraz widzę w dobrej lokalizacji mieszkanie za 900k(17k za m2) w Krakowie z rynku wtórnego. Mam ochotę wziąć 400k kredytu i mieć spokój głowy, można spłacać kredyt i powoli następną kupkę na akcjach gromadzić.