Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chciałbym, żeby LBJ zdobył w tym roku mistrzostwo z Cavs, żeby mógł sie w końcu od nich uwolnić. Wiele wskazuje na to, że tak będzie, a największą przeszkodą na ich drodze mogą być Magic albo kontuzja Shaqa.

Cavs sie rozpadną jak Bulls 98? Wiem, że nie ta liga. Ciekawe co by woleli kibice Cavs - mistrzostwo, rozpad i przebudowa, czy jego brak i pozostanie comtenderem.

Tego nie wiem, ale wydaje mi że jakby mieli do wyboru takie absurdalne na ten moment opcje jak:

1) Mistrzostwo w tym roku i pożegnanie Lebrona lub

2) Nie mistrzostwo w tym roku i cieszenie się cyferkami Jamesa przez pare kolejnych lat

Wybrali by tą drugą. :wink:

http://probasket.pl/news/ricky-davis-wz ... rkow-32398

ricki dejvis. ulubieniec wszystkich zawodników ,ten co zniszczył nasha pakując mu jądra na czoło ,ten co na sam z koszem chciał zrobić a'la isiaha ridera ale mu nie wyszło i dobił młynkiem ,ten co nabijał sobie statsy aby mieć tripledouble.

teraz będzie rozweselał turków ,członek niedoszłego mistrzowskiego supportu kg i lebrona

czegos tu nie rozumiem.

jak cavs zdobeda mistrzostwo to lbj zostanie.

jak cavs nie zdobeda mistrzostwa to nie zostanie.

zmienia numer, wyslal pismo wiec zostaje.

zmienia numer, wyslal pismo ale nie zostaje.

no to w koncu jak?

ile ludzi tyle opinii.

powiedzcie mi, ktory lider druzyny w historii ligi, po zdobyciu przez nia mistrzostwo, zmienil druzyne??

moze czegos nie wiem...

• 2 tygodnie później...

A odnośnie walki o spoty dające gry w PO na wschodzie...Jesli nie zdarzy się dla tych klubów jakaś katastrofa to Heat, Bucks i Bobcats są w PO. Zostaje jeszcze jedno miejsce. Toronto albo Chicago. W normalnej sytuacji bez zastanowienia bym postawił na wietrzne miasto, ale mając do czynienia z tyloma urazami co oni przyszłosć nie maluje się zbytnio kolorowo.

A Toronto? Chyba z żadną z ekip nie ma szans w PO nawet powalczyć, niestety. No chyba, że Celci sięgnęliby dna.

• 4 tygodnie później...

http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_ ... e-increase

The commissioner says that the league is now projecting next season’s salary cap to be a robust $56.1 million, which is still down from this season’s $57.7 million but incredibly encouraging after last summer’s harrowing projections of the cap nosediving to a range between $50.4 million to $53.6 million for 2010-11.

Nie wiedziałem gdzie to wstawić, ale zajebiście ważny news! Np. tacy Knicks beda mieli prawie 40 mln w lato.

Da się z tego wyliczyć ile będzie wynosił max?

Max dla graczy z 7-9 letnim stażem (czyli tych z draftów 2001-2003) będzie wynosić ok. 28,1% salary, czyli mniej-więcej 15,75 mln. Z tym, że nigdy nie jest mniejszy niż 105% zarobków z ostatniego roku, więc dla np. Bosha (to na niego sie szykujecie?) bedzie to 16,56 mln.

Wirakocza - a dlaczego? No fakt, są jeszcze dwa picki w z drugiej rundy.

Wirakocza - a dlaczego? No fakt, są jeszcze dwa picki w z drugiej rundy.

Ktoś to już tutaj tłumaczył. Chodzi o dopełnienie rostera do 13 wirtualnych graczy. Każdy z nich dostaje wirtualne miniumum, które dodaje się do graczy nie wirtualnych. Czyli jak ktoś ma 5 graczy pod kontraktem, to dodajesz do ich salary 8 minimalnych kontraktów i od tej wartości liczysz cap space.

Chociaż nie jestem tego taki pewien. Spurs po odejściu Finleya mieli równo 2 (lub 3) tygodnie na uzupełnienie tego rosteru. Czyli jak kontrakty kończą się 30 czerwca, to teoretycznie drużyny mają te 2 tygodnie na uzupełnienie składu. Chyba , że w offseason jest to inaczej i ta pierwsza opcja jest jedyną słuszną.

Ktoś to już tutaj tłumaczył. Chodzi o dopełnienie rostera do 13 wirtualnych graczy. Każdy z nich dostaje wirtualne miniumum, które dodaje się do graczy nie wirtualnych. Czyli jak ktoś ma 5 graczy pod kontraktem, to dodajesz do ich salary 8 minimalnych kontraktów i od tej wartości liczysz cap space.

Dopelnia sie sklad kontraktami wartymi minimum dla rookies. Czyli majac 4 gosci pod kontraktem i zadnych praw do innych swoich FA, doliczasz 8 kontraktow o rownowartoscich minimum przyslugujace pierwszoroczniakom.

Chociaż nie jestem tego taki pewien. Spurs po odejściu Finleya mieli równo 2 (lub 3) tygodnie na uzupełnienie tego rosteru. Czyli jak kontrakty kończą się 30 czerwca, to teoretycznie drużyny mają te 2 tygodnie na uzupełnienie składu. Chyba , że w offseason jest to inaczej i ta pierwsza opcja jest jedyną słuszną.

Taka regulacja (z dodawaniem kontraktow minimalnych) obowiazuje w czasie offseason. Nie wiem jak to wyglada w sezonie zasadniczym.

Jest szansa dla Chicago na dwóch ASP? Amare + JJ albo Boozer + JJ ? Albo jeszcze Bosh + JJ?

Przy zalozeniu ze jeden z nich gra za frytki, to tak. Ale jesli to wykluczyc, to nie ma takiej mozliwosci. Zreszta nie wiem po co 2 ASP. Majac niezlego Rose`a, solidnego Noaha, niewiele potrzeba na zmontowanie dobrego skladu. Jeden bardzo dobry gracz i kilku solidnych rolesow powinno styknac na top 5 wschodu. Zwlaszcza wobec starzejacych sie Celtics. Pytanie tylko, czy tez trener jest wlasciwa osoba.

Dokładnie, jeśli uda im sie ściągnąć klasowego PFa to są drużyną na poziomie Jazz. Miejsce na podpisanie dwóch maksów może i by sie znalazło, ale nie byłoby za co uzupełniać składu, chyba, że za same minimum. Generalnie nie ma po co nawet, bo mając obecnie w s5 Rose + SG + Deng + PF + Noah wystarczy tylko klasowy PF i shooter na SG, żeby skład sie komponował. Bulls mają całkiem niezłe perspektywy, tak wychodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.