Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

11 baniek za 19 .gsw muszą coś dodać.

nie rozumiem bostonu. psuć chemię mistrzowskiego zespołu?

przecież to Warriors 'oferują'

chcą popchnąć Montera za spadające kontrakty i tyle

Boston absolutnie się na to nie zgodzi

edit: jak już ktoś poda 'rumora' to może wysilcie się trochę i przeczytajcie cały artykuł, a nie tylko nagłówek

trochę to odciąży forumową bazę danych

Dokładnie. Warriors najprawdopodobniej zaproponują Włodzimierza, na co wpadłem zanim przeczytałem cały news.

Bardzo mnie ciekawi to zdanie: "The most likely player to be included would be Vladamir Radmonovic, who has a player option after this season but isn't expected to exercise it. "

Czyli oczekuje, że ktoś mu da wiecej niż 7 mln??

Bostonowi nie potrzebna dziura w obronie jaka jest Radmanovic. Monta by sie przydal, ale Ray Allen to za wysoka cena. Ja bym jakos niepostrzezenie wcisnal bym im Tonego Allena. Moze sie nie zczaja..... 8)

Ray chce zostac w Bostonie, co oznacza, ze po sezonie mozna go podpisac za jakies grosze i szukac kogos mlodszego do S5. Moze Wade ? :twisted: Ray bylby swietna opcja ofensywna z lawki.

czyli vladrad chce z optowac i ludzi sie, ze dostanie wiecej kasy w europie?

czy poprostu w oakland brakuje mu gor i chce pozjezdzac gdzies w europie?

tak czy siak nie widze tego.

pytanie dnia, to czy contenderzy znajdujacy sie w dolku, bo co by nie gadac, lakers,magic i c's sa w dolku. w mniejszym badz wiekszym stopniu spowodowanym kontuzjami swoich podstawowych zawodnikow, ale generalnie zawodza. zobaczymy jak cavs wyjda teraz z tej sytuacji z kontuzja mo ale ciekawe czy ci contenderzy zdecyduja sie jednak na ruchy.

bo w kazdym przypadku, te ekipy pokazywaly juz w tym sezonie, ze sa w stanie grac koszykowke na miare mistrzostwa.

lakers mieli takie mecze chocby z mavs

c's mieli mecze gdzie nie dawali sobie rzucic 60 punktow, gdzie w ataku 6 gosci mialo po kilkanascie punktow, idealnie bilansujac ofensywe

magic mieli takze mecze, gdzie rozstrzeliwali wszystkich a carter gral dobry basket.

nuggets po czesci tez sie to tyczy po czesci.

no i cavs, ktorzy teraz graja koszykowke na miare mistrzostwa i sa w gazie.

a skoro sa w stanie to nie potrzebuja juz zmian.

dodanie jamisona, hinricha, camby'ego czy innych moze byc dla tych ekip jednoczesnie zbawieniem jak i zaburzyc rownowage tak jak i reszty. zatem pytanie czy te ekipy potrzebuja zmian?

edit:

tylko pytanie ile zarzada ray ray. nie wiem czy jako mistrz'08 i wciaz jeden z najlepszych deadly shooterow w lidze zgodzi sie by grac za mle. pewnie bedzie chcial jakiegos kontraktu typu 21/3 czy cos w tym stylu...

Bostonowi nie potrzebna dziura w obronie jaka jest Radmanovic. Monta by sie przydal, ale Ray Allen to za wysoka cena. Ja bym jakos niepostrzezenie wcisnal bym im Tonego Allena. Moze sie nie zczaja..... 8)

Ray chce zostac w Bostonie, co oznacza, ze po sezonie mozna go podpisac za jakies grosze i szukac kogos mlodszego do S5. Moze Wade ? :twisted: Ray bylby swietna opcja ofensywna z lawki.

zechcesz wytłumaczyć jakim cudem?

tzn przedstaw mi wasz misterny plan, żeby móc walczyć o Wade'a czy gracza tego kalibru...

Wade w Bostonie to taka głupota że nawet nie ma co komentować.

Natomiast mnie zastanawia coś innego. Czy w LAL pomimo olbrzymiego rynku (i bankructwa stanu) naprawdę jest nieograniczone salary cup? Bo zaczynają pojawiać się propozycje wymiany a to za Harrisa a to za kogoś jeszcze. Jednak az niewyobrażalne dla mnie ile musielibyście płacić.

Za rok macie 8 graczy,luke na pg(po odejściu Fishera) oraz konieczność przedłużenia S.Brown (bo więcej niż dwa miliony na pewno gdzieś dostanie) . Mimo to macie już wydane 83 mln dokładając Harrisa 92 + jakies 4 mln Brown + jacyś rezerwowi. Wygląda na to że aby liczyć się za rok musielibyście wydać około 100 mln czyli przekroczyć SC o jakieś 45 mln. Jesteście wstanie udźwignąć takie kontrakty ?

nie ma takiej opcji, zeby placili 145. buss jest w otyle dobrej sytuacji, ze dysponuje tv, ktora ogarnia pol ameryki(fsn west) jesli sie nie myle co daje bodobny udzet jak tv walsha w knicks.

buss juz szuka oszczednosci. z 1 strony luksus trzymania w skladzie fab5 ale trzeba to jakos obudowac i tu faktycznie moga byc problemy. ale...

po tym sezonie spadaja kontrakty morrisona i fishera. a to jest ponad 10 baniek

zakontraktowani sa

kobe,gasol,bynum,odom,artest,sasha i walton i to daje ok 82 baniek.

dodajesz hinricha i masz 91 czyli tyle samo co teraz i 8 graczy w skladzie. pytanie ilu gosci lakers potrzbuja i jakich.

browna powinni zatrzymac ale nie wiadomo za ile. milo by bylo gdyby zoptowal i zagral za te 2 banki, podobnie jak fisher wtedy daloby to 95 baniek i mamy caly sklad, moze powella dodac za banke i w 96 bankach z pg marzen zamkneliby sie w budzecie +salary.

prawdopodobnie beda szukali mozliwosci oddania sashy jeszcze przed tym deadline. najlepiej za spadajacy po tym sezonie kontrakt.

gdyby mitch dobrze to rozegral, to mieliby szanse utrzymac sie na nieco wyzszym poziomie niz obecnie z hinrichem, wiec nie jest tak fatalnie a warto byloby wydac takie pieniadze.

reasumujac. lakers w te wakacje beda musieli sie rozejrzec za pg. czy znajda kogos, kto spelni ich oczekiwania za mle? jezeli nie to beda musieli podpisac farmara i browna i liczyc na to, ze z fisherem w trojke beda w stanie grac na poziomie pozwalajacym zdobycie mistrzostwa. w miedzyczasie moga rozejrzec sie na rynku i na wyprzedazy zdobyc jakiegos innego pg, byc moze drozszego ale i lepszego. kontrakt hinricha jest o tyle fajne, ze malejacy.

nie zmenia to faktu, ze lakers to nie ejst studnia bez dna. bussa stac na wiele ale sa pewne granice na ktorych prawdopodobnie wlasnie balansujemy.

zechcesz wytłumaczyć jakim cudem?

tzn przedstaw mi wasz misterny plan, żeby móc walczyć o Wade'a czy gracza tego kalibru...

Nie pisalem tego na 100% seriusie, wiec nie wiem czemu mnie tak od razu atakujecie. I ty Findek z ta PLK 8)

Jednak teroetycznie byloby to mozliwe.

Salary Bostonu na ten sezon to kwota pod 86 baniek. Ray Allen obciaza ja w tym sezonie 19,8 mlnami. Biorac pod uwage wszystkie kontrakty obowoazujace na przyszly sezon to juz jest cos kolo 60 baniek.

Jezeli Raya uda sie podpisac na jakis Exception, czy to Bird czy veteran nie wiem nie wale tymi wyjatkami z pamieci, a nie chce mi sie szukac, ale zakladam ze Ray zostalby w Celtach za 5-7 milionow za sezon. Jezeli przy tym Pierce zrezygnowalby z player option, podpisal cos na 3 lata i zrobilby jeszcze tak z 6,7 baniek miejsca (na ewentualny kontrakt Allena) to Boston moglby wyjsc ze starting salary na sezon 10/11 cos kolo 60-63 baniek.

Wiadomo, ze trzebaby bylo podpisac dalej Danielsa, Housa i Tony'ego, jednak w przypadku przyjscia jakiegos klasowego obwodowego raczej z ktoregos Ainge by zrezygnowal.

Anyway, zakladajac ze zostaje Daniels i House z jakies powiedzmy 6 baniek za sezon lacznie, mamy salary na poziomie kolo 66-70 baniek.

Biorac pod uwage zyski marketingowe z pozyskania jakiegos gwiazdora zakladam, ze Boston dalby rade udzwignac przyszloroczne salary na poziomie lakersow czyli 90 - 92 baniek, czyli o mniej wiecej 5 baniek wiecej niz w tym sezonie. I prosze.

90 - 70 = 20 baniek dla tego "teoretycznego" Wade'a. Pomijajac fakt, ze tak jak po Sheeda pojechaliby po niego Ainge, Doc, Big3, moze jeszcze Sheed z gadka "dawaj stary, u nas jest zajebiscie, nie ma pustych miejsc na trybunach, jest tradycja, Nr3 jest wolny, skopmy dupsko zoltej sraczce" i tym podobne.

a jakieś pojęcie o salary to Ty masz? :)

spoko, że nie rzucasz wyjątkami z pamięci, ale to, że Boston nie ma praw Birda do Wade'a to chyba powinieneś sobie conieco zdawać sprawę.

i nie atakuję Cię, po prostu myślałem, że albo wolisz zrezygnować z Allena i Pierca żeby mieć Wade'a albo że Allen i Pierce podpiszą za minimum. Tak się składa, że oba scenariusze są delikatnie mówiąc zabawne ;)

Wtedy przestane sie czepiac Gasols trade

no tak, bo najlepiej się poczepiać, poczepiać, a jak ktoś zabije Twoje czepianie argumentami to ogon pod siebie i w tył zwrot...

Salary Bostonu na ten sezon to kwota pod 86 baniek. Ray Allen obciaza ja w tym sezonie 19,8 mlnami. Biorac pod uwage wszystkie kontrakty obowoazujace na przyszly sezon to juz jest cos kolo 60 baniek.

Jezeli Raya uda sie podpisac na jakis Exception, czy to Bird czy veteran nie wiem nie wale tymi wyjatkami z pamieci, a nie chce mi sie szukac, ale zakladam ze Ray zostalby w Celtach za 5-7 milionow za sezon. Jezeli przy tym Pierce zrezygnowalby z player option, podpisal cos na 3 lata i zrobilby jeszcze tak z 6,7 baniek miejsca (na ewentualny kontrakt Allena) to Boston moglby wyjsc ze starting salary na sezon 10/11 cos kolo 60-63 baniek.

posting.php?mode=quote&f=5&p=135083

Wiadomo, ze trzebaby bylo podpisac dalej Danielsa, Housa i Tony'ego, jednak w przypadku przyjscia jakiegos klasowego obwodowego raczej z ktoregos Ainge by zrezygnowal.

Anyway, zakladajac ze zostaje Daniels i House z jakies powiedzmy 6 baniek za sezon lacznie, mamy salary na poziomie kolo 66-70 baniek.

Biorac pod uwage zyski marketingowe z pozyskania jakiegos gwiazdora zakladam, ze Boston dalby rade udzwignac przyszloroczne salary na poziomie lakersow czyli 90 - 92 baniek, czyli o mniej wiecej 5 baniek wiecej niz w tym sezonie. I prosze.

90 - 70 = 20 baniek dla tego "teoretycznego" Wade'a. Pomijajac fakt, ze tak jak po Sheeda pojechaliby po niego Ainge, Doc, Big3, moze jeszcze Sheed z gadka "dawaj stary, u nas jest zajebiscie, nie ma pustych miejsc na trybunach, jest tradycja, Nr3 jest wolny, skopmy dupsko zoltej sraczce" i tym podobne.

Takie rzeczy to tylko w erze. Fajnie brzmi, tylko pytanie jest, jak chcesz podpisać za te 20 mln. S'n't z Miami?

Takie rzeczy to tylko w erze. Fajnie brzmi, tylko pytanie jest, jak chcesz podpisać za te 20 mln. S'n't z Miami?

odpada.

Nie było słowa o oddawaniu jakichś ważnych graczy a musiałby odejść albo Pierce (z Allenem albo kimś innym tego kalibru) albo KG.

Poza tym Heat by na to nie poszli.

na miejscu spurs uderzylbym po amare'a nawet kosztem manu. pol sezonu pokazalo, ze spurs maja marne szanse na mistrzostwo w tym zestawieniu. pozyskanie amare mogloby byc 1 krokiem by to zmienic, gdyby tylko udalo im sie jeszcze pozniej tradycyjnie dorwac jakiegos zwolnionego weterana.

suns z czystych pobudek finansowych transferu nie zrobia i nie oddadza manu:) beda chcieli sobie cos zostawic ale mysle, ze beda szukali jeszcze inych ofert. po amare moga uderzyc rowniez bulls i heat dajac byc moze nawet ciekawsze oferty od tej spurs.

spurs nie bardzo maja juz co do stracenia. tkwienie w tym co jest tytulu im nie przyniesie. manu z dnia na dzien nie zacznie grac tak jak 3-4 lata temu. manu to nie jest juz xfactor. blair to smaczny kasek ale jezeli jest mozliwosc sciagniecia podkoszowca dajacego regularnie 20-10 to ja bym sie nie zastanawial.

tommason:

to pojechales. pierce cos przeblakiwal o zejsciu ale poza arenasem i kg nie pamietam by ktos przyjal mniejsza kase. zarowno rayray jak i pierce beda chcieli odpowiedniej kasy, bo mistrzostwo 08 wyrobilo im nazwisko zwyciezcow.

jakie PLK? to nie premier league!

a jakieś pojęcie o salary to Ty masz? :)

spoko, że nie rzucasz wyjątkami z pamięci, ale to, że Boston nie ma praw Birda do Wade'a to chyba powinieneś sobie conieco zdawać sprawę.

i nie atakuję Cię, po prostu myślałem, że albo wolisz zrezygnować z Allena i Pierca żeby mieć Wade'a albo że Allen i Pierce podpiszą za minimum. Tak się składa, że oba scenariusze są delikatnie mówiąc zabawne ;)

Moze pojecia wielkiego nie mam, ale robie postepy.

Nigdzie napisalem, ze Boston ma prawa Birda do Wade'a. Chodzilo mi o Raya, ktory gra w Bostonie od trzech sezonow, wiec sie kwalifikuje w razie jakby Celci chcieli go zostawic, bo tylko od tego zalezy czy koles zostanie w Bostonie.

Sam Ray wielokrotnie powtarza, ze chce zostac w Massachusets. Ma swoje lata i powiedzmy sobie szczerze - nie gra juz tak jak kiedys. Podejrzewam, ze nie poleci na kase i ze daloby rade zatrzymac go nawet za te marne 3-4 banki za sezon.

Co do Pierca, to fakt. malo prawdopodobne zeby zrezygnowal z 21 baniek, ale tez ma swoje lata i nie jest przeciez pewiem, ze Boston go podpisze na 2011/2012, a pewnie chcialby spedzic cala kariere w Celtach, a nie na stare lata rzucac sie na siano i isc do jakichs Raptors czy Nets, wiec resign wcale nie jest taki nieprawdopodobny.

To zalezy od tego, cz Wade chce. Czy siedziec na plazy i grac o pietruszke dla pustych trybun, czy powalczyc jeszcze o cos. Mozliwe, ze Miami tez bedzie mialo swoje plany wzmocnieniowe, ale Boston oferte Dwaynowi moze zlozyc. Nic nie stoi temu na przeszkodzie.

Patrzcie, Sheed jakos nie polecial na kase i przyszedl do Bostonu, a mogl miec wiecej gdzie indziej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.