Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

na zachodzie niemal nie do wykonania..

no i to jest, niestety dla fanów Clip, fakt niezaprzeczalny raczej..

Myślę, że w następnym sezonie już LAC mogą się liczyć. Gordon ładnie się rozwija, Baron to już nie ten Baron sprzed kilku sezonów, ale ostatnio z C's..WOW. Kaman to czołówka C w lidze, jak Girffin będzie grał jak przystało na #1 draftu to mogą powalczyć za rok, ale w tym sezonie raczej nie ma szans.

a mialem dzis tu wejsc i napisac, ze jakos tak... cicho. ze mija kolejny termin (zwalnianie niegwarantowanych kontraktow) a tu nie mamy zadnego ransferu czy wielkiej bomby, nie to co kiedys......

no i w myslach wykrakalem.

skip to my lou do wziecia.

http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,533 ... index.html

nets chca przegrywac, skip chce grac...

strony sie dogadaly, wiec skip pewnie dostanie jakas pokazna sume ze swojego kontraktu, i moze wybierac, przebierac w ofertach. chetnych pewnie nie zabraknie. przydalby sie praktycznie wszystkim contenderom i nie tylko.

sam widzialbym go w lakers choc to niekoniecznie system, w ktorym on by sie sprawdzil. on idealnie pasuje do systemu magic.......... kto wie moze wroci na sare smieci do orlando, gdzie sprobuje jeszcze raz szczescia.

Mówi się o Heat - tylko w takim wypadku zostajemy z Arroyo, Chalmeresm, Quinnym i Alstonem... trochę za dużo tych PG. Kontrakt Arroyo musi zostać zaklepany do środy więc pewnie nie zobaczymy go już więcej w barwach Heat... a szkoda, bo grał zdecydowanie powyżej oczekiwań...

I w takim wypadku będziemy mieli kolejnego ziomka Wade'a w składzie. Nie wiem czy to dobrze wróży na ten sezon.

Błagam tylko nie ten ceglarz w Heat ;(

Nie chcę w tym zespole rozgrywajka klasy Paula czy Derona ale kogoś kto by pokierował przez te pół meczu gra a nie jumperkował(co będzie robił Alston).

Dla mnie będzie to zaśmiecenie rostera, który trzeba w sensowny sposób ułozyć na przyszły sezon.

Choć i tak pewnie go zatrudnią...żeby zatrzymac Wade'a. :?

Błagam tylko nie ten ceglarz w Heat ;(

Nie chcę w tym zespole rozgrywajka klasy Paula czy Derona ale kogoś kto by pokierował przez te pół meczu gra a nie jumperkował(co będzie robił Alston).

Dla mnie będzie to zaśmiecenie rostera, który trzeba w sensowny sposób ułozyć na przyszły sezon.

Choć i tak pewnie go zatrudnią...żeby zatrzymac Wade'a. :?

A kto pokierowałby grą wg Ciebię? Hinrich to idealny PG w systemie Wade'a ale jego pojawienie się na Florydzie jest raczej niemożliwe. Alston to trójka + średnia obrona. Oczywiście, że lubi sobie porzucać ale z Arroyo były podobne obawy i jakoś udało się to wszystko opanować.

EDIT

Alston w Miami, Quinny w Nets. Spakowaliśmy go razem z 2012 2nd round pickiem w zamian za trejd expection. Good job Riles.

Myślę, że Kirk od jakiegoś roku jest do wyrwania. Problemem jest jego kontrakt. Jeśli okazałoby się, że Miami złowią Bosha latem to byłbym nawet skłonny poświęcić B-Easyego za Hinricha... Głupota ale ciągle mam w pamięci te sezony, w których Kirk grał tak, jak przystało na jego kontrakt.

Co do Quinnyego - źródło to Adrian Wojnarowski więc raczej sprawdzona marka. Tylko nie wiem co zyskują na tym Nets (razem z Quinnym i pickiem idzie jeszcze kasa)... chyba Rafer musiał się dosyć mocno podpalić i zażądał tego buyoutu i w konsekwencji trejdu Quinnyego.

Chociaż z drugiej strony Nets mogliby zwolnić Alstona, który podpisałby np z Cavs i nie brać w rozliczeniu Quinnyego. Niezrozumiały ruch Thorna...

no to niezle... ja tam mysle ze Alston da rade, wiadomo cos tam pobroni czasem, rzuci jakas trojke, wjedzie pod kosz, przyjebie tricka, moze ta gowniana publicznosc w Miami bedzie sie cieszyc i fajnie jest, choc tak jak ktos pisal troche przesyt tych PG w Heat, a jeszcze co do poswiecenia Beasleya za Kirka to imo niezbyt dobry pomysl. Beasley na serio ma talent, chlopak potrafi grac, to dopiero drugoroczniak widocznie potrzebuje troche wiecej czasu zeby sie rozkrecic ale to allstar comin', powaznie, to taki nieoszlifowany diament, jak uda wam sie scignac w lato Bosha, i utrzymac Wade + Beasley to poradzicie sobie spokojnie bez Kirka, a w takim wypadku jestescie contenderami

Dobra więc w sumie co dostajemy.

Rafer nie jest królem defensywy, ale na pewno jest lepszy od Chalmlersa, którego jak widziałem jak kryje dostawałem szewskiej pasji..

Do tego Rafer ma w miarę dobry rzut, więc mamy 3 grajków z dobrym/pewnym rzutem co cieszy, ale tylko Wade raczej będzie z nich szturmował kosz.

Czy na takich zawodnikach można oprzeć drużynę, która chce być contenderem?

To zalezy. Myślę, że dokładniej będzie się można wypowiedziec jak zobaczymy kilka meczy z jego udziałem. Jak będzie dobrze to można myślec o wymianie wysokich(Jo- get out of here!).

Bosh= wywalenie B-easego, co by mnie mocno bolało, ale jeśli to ma sprawić, że staniemy się contenderem- jestem za.

Nie wiem Vegi czy się oreintujesz, ale czy jest jakakolwiek szansa, że ktoś zechce O'neala? Z jego kontraktem i średnia grą...?

Szoszon- Bosh z Bizim się raczej nie zgrają. Obydwaj raczej musza grać na PFie. No chyba, że B grałby na SF. Choć to mało prawdopodobne.

myslalem raczej o Boshu na C, choc do niedawna bylem tego przeciwnikiem, to patrzac ostatnio na niego mysle ze dalby rade, podoba mi sie jego gra, ma fajny ciag na kosz, nie wiem czy to zasluga lata 2010, ale widac ze jak chce to potrafi, wiec mysle ze jakby gral w contenderze to potrafilby spiac dupsko, aczkolwiek przydaloby sie jakies mieso pod koszem w Heat, zeby przepychac Howarda w PO

Nie no szoszon, Bosh na C :shock: :?: :!: Toż on nawet n PF gra jakby był z porcelany... Na C to Chris nie ma ŻADNYCH przewag, chyba, że w pomalowanym grałby przeciw Okurowi czy innym graczom by the Europe... Przecież na C, nawet z porównywalnym "miętusem" czyli Okaforem "mjalby male szanze", że o Kamanie, TD czy Howardzie nie wspomnę...

O'Neala będzie chciało wiele teamów - spadające ponad 20 baniek to rarytas w obecnych czasach. JO gra dobrze, może statsy tego nie oddają ale jest w zdecydowanie lepszej formie niż w poprzednim sezonie. Gramy do niego bardzo mało piłek stąd niskie średnie. Rzuca na dobrej skuteczności chociaż obecnie jest (podobnie jak KG) tylko jumpshooterem z dobrą obroną.

W tym sezonie nie ma mowy o contendowaniu. Wade dobrze o tym wie dlatego brzydko mówiąc 'ma wyjebane' i czeka na ewentualne ruchy Pata. Beasley to nie SF, jeśli mam wybierać to zdecydowanie biorę Bosha (wyższy, lepszy rzut i ciąg na kosz, jakiekolwiek pojęcie o obronie). Na centrze przydałby się jakiś masywny klocek zbierający dużo piłek.

Haywood+Butler za JO. Zostajemy z S5:

Alston-Wade-Butler-Beasley-Haywood

na ławie Q Chalmers Dorell UD i Joel

Podobno mimo kontraktu Butlera na 2010/2011 jesteśmy w stanie zaoferować maxa DW i np Boshowi. Wizards są w dupie, JO schodzi po tym roku i zwalnia im się sporo kasy. Nierealistyczny scenariusz ale pomarzyć zawsze można :wink:

nie sadze... raps walcza o po i w ogole.

boshowi houston pasuje, wiadomoz blizej rodzinnych stron ale do wakacji chyba bosh sie nie ruszy

ciekawie zapowiada sie syuacja z gilem. podobno wizards chca odkrecic jego kontrakt i zaczac rebuilding. wszyscy sa do ruszenia,

mamy praktycznie miesaic do zakonczenia deadline. wypadaloby by juz zaczal sie jakis ruch w interesie. sytuacja jest juz na tyle ugruntowana, ze wiadomo kto gdzie prawdopodobnie skonczy wiec powinny zaczac sie ruchy. chox dla mnie brak ruchow jest chyba lepszym rozwiazaniem.........

Wizz podobno maja rozpedzic towarzystwo.

Dostepni są wszyscy.

Jak na razie oferty są kiepskie ale mówi się już o jakiś konkretach ponoć (jamison do cavs, butler do rockets itp)

haywood wczoraj pokazał ze potrafi grać przeciw howardowi i kupcy tez się znajda.

Jeśli wizz uda się anulowac kontrakt arenasa , to będzie ciekawie. Jeśli będzie zawieszony to może Europa?

Rubio vs Arenas?

A i LeBron ponoć jeśli dostanie ofertę 50mln/rok to może pojechać na stary kontynent.

Jeśli byłby tu już Arenas to może dodatkowo go to zdopinguje?

Eee pewnie tylko ploty

lbj w europie?

dopoki nie zdobedzie minimum 1 mistrzostwa nba to sie nie wydarzy.

ale sytuacja wizards moze zmienic wiele w lidze...

jezeli arenas nei dostanie dluugiego zawieszenia, a wizz zerwia z nim kontrakt to mysle, ze on bedzie chcial gdzies pojsc i na doczepke zdobyc tytul.

jest z la, wiec kto wie. c's,cavs i reszta rowniez by nim nie pogardzily......

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.