julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 6 minut temu, P_M napisał: dyskusja na temat najlepszego PFa ever to była Karl vs Tim a KG był za nimi. jedyną rzeczą na korzyść Malone'a w takich dyskusjach jest all-timerskie longevity...więc w przypadku 1-sezonowego 'peakowego' atfa raczej meh argument no i nikt poważny nie stawia Malone'a ponad KG - czy to career-wise czy to peak-wise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 No to grubo się zatopiłem z backup PG liczyłem ze któryś przetrwa z tej trójki brandon rondo Miller mam alternatywna opcje ale zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teraz, RonnieArtestics napisał: No to grubo się zatopiłem z backup PG liczyłem ze któryś przetrwa z tej trójki brandon rondo Miller mam alternatywna opcje ale zobaczymy co nie? a mówili że post 2000 to era niskich OSZUKALI NAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 2 minuty temu, LAF napisał: Ja sobie w spokoju czytam te dyskusje wiedząc, że niezależnie na kogo trafie w grupie będę grał dalej, ale moglibyście podać te s5 z ciekawosci w co bedziesz gral dalej? roblox, minecraft? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 10 minut temu, julekstep napisał: cały czas piszę o całościowym porównaniu pozycji 2-5 a Ty ciągle wybiórczo podchodzisz do tematu Nie traktuję tego wybiórczo, tylko rozbijam na czynniki pierwsze. Rzuciłeś tezą o tym, że overall masz najlepszy skład na pozycjach 2-5, gdzie ja widzę ewidentnie, że 2-3 mam grubo lepsze. 11 minut temu, julekstep napisał: no i to wszystko brzmiałoby bardziej wiarygodnie jakbyś nie marudził po moim picku że liczyłeś na KG z szóstką, tak wygląda to trochę na dorabianie ideologii do zastanej rzeczywistości To, że nie miałem nigdy KG i chciałem go obudować w drafcie to jedno, a to jakim jest zawodnikiem to drugie 12 minut temu, julekstep napisał: prime KG > prime Malone a tutaj mamy ścisły peak KG vs post-prime Malone (tak dalej to sensowny grajek przez swoje longevity, utrzymał swój poziom w 00 prawie tak dobrze jak Stock ) Tylko, że KG też ma swoje wady, ten lekko post-prime Malone np zdobywał więcej punktów czy tam Per game/36/100 poss w wybranym przeze mnie RS i PO niż twój KG i to na lepszych procentach. W D wiadomo, że KG lepszy i overall się zgodzę z twoją tezą, tylko że mówimy dla kontrastu o twojej pierwszej opcji i mojej drugiej/trzeciej w ataku, gdzie w realu Malone był zawsze 1, wiec u mnie już ma łatwiej i np mógłby być mocniejszy w D. Dlatego again, bardzo mnie dziwi twoja teza o 2-5 najlepsze w zabawie. Jakbys powiedział 4-5, to bylbym w stanie sie zgodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 15 minut temu, P_M napisał: Nie traktuję tego wybiórczo, tylko rozbijam na czynniki pierwsze. Rzuciłeś tezą o tym, że overall masz najlepszy skład na pozycjach 2-5, gdzie ja widzę ewidentnie, że 2-3 mam grubo lepsze. To, że nie miałem nigdy KG i chciałem go obudować w drafcie to jedno, a to jakim jest zawodnikiem to drugie Tylko, że KG też ma swoje wady, ten lekko post-prime Malone np zdobywał więcej punktów czy tam Per game/36/100 poss w wybranym przeze mnie RS i PO niż twój KG i to na lepszych procentach. W D wiadomo, że KG lepszy i overall się zgodzę z twoją tezą, tylko że mówimy dla kontrastu o twojej pierwszej opcji i mojej drugiej/trzeciej w ataku, gdzie w realu Malone był zawsze 1, wiec u mnie już ma łatwiej i np mógłby być mocniejszy w D. Dlatego again, bardzo mnie dziwi twoja teza o 2-5 najlepsze w zabawie. Jakbys powiedział 4-5, to bylbym w stanie sie zgodzić Czemu ignorujesz to że w s5 mam 4ech legitnych i efektywnych 20+ ppg scorerów (z których każdy robił za 1szą opcję w swoich mocnych PO teamach) starając się na siłę budować narrację z KG jako tym jedynym, wybranym, gtg? Tak jak pisałem - w tym atfie, jest jeden mofo gtg który 'w pojedynkę' może anchorować O na all-timerskim poziomie, dlatego u mnie jest to mocno zbalansowane (nawet poza tą czwórką są gracze którzy wnoszą fajny, unikalny skillset w ataku jak Sabonis czy Diaw albo są w stanie wziąć piłkę i zagrać efektywne high-post iso jak Stevie) Edytowane 9 Czerwca 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 2 minuty temu, julekstep napisał: Tak jak pisałem - w tym atfie, jest jeden mofo gtg który 'w pojedynkę' może anchorować O na all-timerskim poziomie, dlatego u mnie jest to mocno zbalansowane (nawet poza tą czwórką są gracze którzy wnoszą fajny, unikalny skillset w ataku jak Sabonis czy Diaw albo są w stanie wziąć piłkę i zagrać efektywne high-post iso jak Stevie) Wade Lebron Kobe Dirk Nash T-Mac Ja tam widzę 6, ale rozumiem, że znowu będziesz bajki dawał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 17 minut temu, P_M napisał: Dlatego again, bardzo mnie dziwi twoja teza o 2-5 najlepsze w zabawie. Jakbys powiedział 4-5, to bylbym w stanie sie zgodzić ponieważ mój zestaw na pozycjach 2-5 jest lepszy od - przykładowo - Twojego mimo że na pozycji 2 masz przewagę najprościej jak się da - 1+2+2+2 > 2+1+1+1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teraz, julekstep napisał: ponieważ mój zestaw na pozycjach 2-5 jest lepszy od - przykładowo - Twojego mimo że na pozycji 2 masz przewagę najprościej jak się da - 1+2+2+2 > 2+1+1+1 Nie jest i oceny sobie wziales z kosmosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 5 minut temu, RappaR napisał: T-Mac, Dirk, Payton, Battier, Christie, Mutombo, Cassell, dreptający Ewing, Jordan z Wizards Ja tam widzę 9, ale rozumiem, że znowu będziesz bajki dawał POPRAWIŁEM 2 minuty temu, P_M napisał: Nie jest i oceny sobie wziales z kosmosu peak KG > stary Malone peak Zo > JO/Ben peak Vince > połamany w PO Hill peak Roy < peak Wade która konkretnie ocena jest z kosmosu? Edytowane 9 Czerwca 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teraz, julekstep napisał: POPRAWIŁEM Ewing robił 16/10 poprawiając znacznie top6 obron w NBA. Śmiesznie, że sam masz Sabonisa 12/8 z 35 lat i się do tego odwołujesz, gdy po prostu wziąłem pick na Twoim poziomie 3 rundy niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 2 minuty temu, RappaR napisał: Ewing robił 16/10 poprawiając znacznie top6 obron w NBA. Śmiesznie, że sam masz Sabonisa 12/8 z 35 lat i się do tego odwołujesz, gdy po prostu wziąłem pick na Twoim poziomie 3 rundy niżej jak na moim poziomie mordo - lepszego wziąłeś! trzymaj się roli! xD ale jara mnie zaokrąglanie 15.0 do 16 Edytowane 9 Czerwca 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teraz, julekstep napisał: jak na moim poziomie mordo - lepszego wziąłeś! trzymaj się roli! xD W sumei to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Teraz, RappaR napisał: W sumei to tak od razu lepiej! 17/10 Ewinga ładnie wygląda pal licho że biegał jak Dirk w swoim ostatnim sezonie Edytowane 9 Czerwca 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Ewing robił 16/10 poprawiając znacznie top6 obron w NBA. Knicks z Ewingiem '00 bronili tak samo jak bez niego w regularze i -1.6pts lepiej w playoffach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teraz, BMF napisał: Knicks z Ewingiem '00 bronili tak samo jak bez niego w regularze i -1.6pts lepiej w playoffach. cicho tam 18/10 Ewing był kotem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Rappar dwóch dziadów na koniec dobrał a czepial się o MarcusCamby xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 1 minutę temu, BMF napisał: Knicks z Ewingiem '00 bronili tak samo jak bez niego w regularze i -1.6pts lepiej w playoffach. Warto zauważyć, że zmieniał go Kurt i Camby - ogółem 37 letni Ewing dalej był jednym z najlepszych centrów w obronie ligi. Podobny casus jak Howarda zmieniał Gortat Teraz, RonnieArtestics napisał: Rappar dwóch dziadów na koniec dobrał a czepial się o MarcusCamby xD Którzy dalej byli kotami, właśnie o to chodzi, że przeoczeni, podobnie jak D-ROB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Dobra z największych niewybranych imo niespodzianek: carlos Boozer z Utah z sezonu z WCF, gość robił chyba 23/12 w PO i nie był wtedy dziura w obronie. Latrell Sprewell i Marbury z któregoś roku? Nienwiem który był lepszy, już nie pamietam. chyba obaj mieli po jednym super roku. jalen Rose. To był kocur. Sf z grą PG. Jeden super sezon w pacers. Kto tam jeszcze, Josh Smith na pewno by mógł być. Zamiast dziadów Ewingów. Był zajebisty przez kilka pierwszych sezonów kariery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 1 minutę temu, RonnieArtestics napisał: Dobra z największych niewybranych imo niespodzianek: carlos Boozer z Utah z sezonu z WCF, gość robił chyba 23/12 w PO i nie był wtedy dziura w obronie. Latrell Sprewell i Marbury z któregoś roku? Nienwiem który był lepszy, już nie pamietam. chyba obaj mieli po jednym super roku. jalen Rose. To był kocur. Sf z grą PG. Jeden super sezon w pacers. Kto tam jeszcze, Josh Smith na pewno by mógł być. Zamiast dziadów Ewingów. Był zajebisty przez kilka pierwszych sezonów kariery. Michael Finley Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi