BMF Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 20 minut temu, RappaR napisał: Ile znasz przykładów, gdzie czołowy obwodowy ligi + top3 obrony ligi nie dały mistrzostwa? Nie mówimy o normalnej lidze (a ja nie mówię, że Rappar/January nie wygrają mistrzostwa). Aczkolwiek uważam to założenie za błędne (Jordan/LeBron są tak superior ponad resztę, że nie potrzebuję innego ofensywnego facilitatora). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 17 minut temu, BMF napisał: Nie mówimy o normalnej lidze (a ja nie mówię, że Rappar/January nie wygrają mistrzostwa). Ale chodzi o koncept który wielokrotnie się sprawdził - dobra obrona i dobry g2g 17 minut temu, BMF napisał: Aczkolwiek uważam to założenie za błędne (Jordan/LeBron są tak superior ponad resztę, że nie potrzebuję innego ofensywnego facilitatora). Mam poza Jordanem 3 30 ppg scorerów, 2 z 4 graczy z najlepszymi wynikami za 3 w sezonie w historii, nie powiedziałbym, że nie mam innego ofensywnego facillatora. Bo patrząc na taki team chociażby Julka: Jordan>Jokic Robinson~KG George>Erving Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Godzinę temu, RappaR napisał: Oprócz Jordana mam 3 30 ppg scorerów Mógłbyś ich wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 2 minuty temu, karpik napisał: Mógłbyś ich wymienić? George, Robinson i Lillard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 2 minuty temu, RappaR napisał: George, Robinson i Lillard George 21.9 oraz 28, Robinson 29.8 (przy ponad 40 mpg tho) oraz 27.6, Lillard 25.8 oraz 30. Także z tych trzech graczy, jeden z nich miał jeden sezon, kiedy rzeczywiście robił 30 ppg. W PO żodyn z nich się do tych 30 ppg nie zbliżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Robinson to ~29ppg scorer tylko w regularze, George to ~28ppg scorer przez 50% czasu (bo przez drugie 50% czasu robił 22ppg w regularze i dostał gonga od Joe Inglesa) - a Lillard to faktycznie 30ppg scorer (i dobry kreator), dlatego go nazwałem Twoim drugim najlepszym graczem w ataku. january też sprzedaje Kawhiego jako już pierwszą opcją-jeszcze zasuwającego w obronie - a tak naprawdę w sezonie 15/16 robił godne 22-3 w ataku z DPOTY obroną, a w sezonie 16/17 robił 26-4 z ot co niezłą obroną. ;] I obaj nie zepsuliście draftu, więc będziecie w czołówce, ale czy to są rostery na wygraną - to ja nie wiem na ten moment. ;] Za dwulatkę jednak Jordan i LeBron nie mają takiej przewagi, żeby nie wziąć ATF-owej drugiej opcji w ataku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 5 minut temu, BMF napisał: Robinson to ~29ppg scorer tylko w regularze, George to ~28ppg scorer przez 50% czasu (bo przez drugie 50% czasu robił 22ppg w regularze i dostał gonga od Joe Inglesa) - a Lillard to faktycznie 30ppg scorer (i dobry kreator), dlatego go nazwałem Twoim drugim najlepszym graczem w ataku. january też sprzedaje Kawhiego jako już pierwszą opcją-jeszcze zasuwającego w obronie - a tak naprawdę w sezonie 15/16 robił godne 22-3 w ataku z DPOTY obroną, a w sezonie 16/17 robił 26-4 z ot co niezłą obroną. ;] I obaj nie zepsuliście draftu, więc będziecie w czołówce, ale czy to są rostery na wygraną - to ja nie wiem na ten moment. ;] Za dwulatkę jednak Jordan i LeBron nie mają takiej przewagi, żeby nie wziąć ATF-owej drugiej opcji w ataku. January imo zjebal lata Lebrona, wziąłbym tego późniejszego, bo przypominam ile mu dawali miejsca za 3, żeby rzucal a Lebron wtedy jeszczejest był tak 100% mentalnie mocny jak teraz i strasznie się męczył, momentami wyglądało to komicznie jak dawali mu 2 metry zeby rzucał a ten się bał. Późniejszy Lebron ma pewnie gorsze staty, ale silniejszy mental. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 17 minut temu, BMF napisał: Robinson to ~29ppg scorer tylko w regularze, George to ~28ppg scorer przez 50% czasu (bo przez drugie 50% czasu robił 22ppg w regularze i dostał gonga od Joe Inglesa) - a Lillard to faktycznie 30ppg scorer (i dobry kreator), dlatego go nazwałem Twoim drugim najlepszym graczem w ataku. january też sprzedaje Kawhiego jako już pierwszą opcją-jeszcze zasuwającego w obronie - a tak naprawdę w sezonie 15/16 robił godne 22-3 w ataku z DPOTY obroną, a w sezonie 16/17 robił 26-4 z ot co niezłą obroną. ;] I obaj nie zepsuliście draftu, więc będziecie w czołówce, ale czy to są rostery na wygraną - to ja nie wiem na ten moment. ;] Za dwulatkę jednak Jordan i LeBron nie mają takiej przewagi, żeby nie wziąć ATF-owej drugiej opcji w ataku. Robinson w PO był ciągle potrajany, tutaj mi to nie grozi, nie miał nigdy kogoś na obwodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Peak LeBron w regularze to 09-10, peak LeBron w playoffach to 16-18, najlepsze combo LeBrona w regularze i playoffach to 12-13. january wziął Irvinga (+20% opuszczonych meczów w regularze przez kolano), Waltona (+20% opuszczonych meczów w regularze), Davisa (trade request i +20% opuszczonych meczów w regularze), sprzedaje Kawhiego jako combo 15/16+16/17 (gdy to nieprawda) - więc w sumie propsy, że przynajmniej u LeBrona nie kombinował. ;] Ale tak, peak Jordan się męczył z Knicks (którzy mieli dużo gorszy skład), a LeBron się męczył ze Spurs - więc o ile overall są najlepsi (fit, impakt etc), to jakoś nie wierzę, żeby w ATF (gdzie obrona tamtych Knicks/Spurs to standard) robili jakieś nieporównywalnie lepsze rzeczy niż prime Shaq, Kareem, Duncan czy Magic z Birdem. Tylko taki @Koelner majac Doncicia ma lepszego gracza w ataku niż jakikolwiek u LeBrona/Jordana. Ale nie analizowałem tego jakoś dokładnie jeszcze, może D przeważy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 37 minut temu, RappaR napisał: Jordan>Jokic Robinson~KG George>Erving czyli mam dużo lepszych facilitatorów w tym co wymieniłeś + Miller, który był przejebanym PO scorerem biorąc pod uwagę jego volume+efficiency w PO to poza Mjem i (to już piszę z dużą dozą optymizmu) Lillardem nikt się za bardzo u Ciebie nie zbliża do niego (u takiego DRoba, który grał w tym samym okresie najlepsze lata - nie licząc jednego małego fluke - wyglądają jak najgorsze Millera jeśli idzie o scoring ) a nawet go nie wymieniłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 11 minut temu, BMF napisał: Tylko taki @Koelner hmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: hmmmm hmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: hmmmm pomylił Cię z Shaqiem obaj się tak samo znacie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: pomylił Cię z Shaqiem obaj się tak samo znacie xD może taki on jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 2 godziny temu, karpik napisał: Rotacja Curry 38 Penny 10 Cooper 24 Manu 24 Iguodala 26 Penny 14 Manu 8 Dirk 38 Sabonis 10 Giannis 38 Sabonis 10 . Pick your poison, argubly najlepszy atak w zabawie. Kurde, ale zeby napisac cos takiego, gdzie w S5 masz 9 PPG Coopera i 13 PPG Iguodalę to trochę słabo. W ogóle wziąć Penny'ego i tak go słabo wykorzystywać to wielki smutek dla mnie. @Koelner - Ty na takie rzeczy pozwalasz, żeby Penny'ego tu zrównywać do turbowersji Livingstona? i że więcej minut/większą rolę w zespole ma Iguodala czy Cooper? SKANDAL, GRANDA, ZDRADA. Penny to był taki talent, że szedł łeb w łeb z MJ'em w playoffach... krótki peak, ale widać, że nie jest tu już pamiętany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 6 minut temu, P_M napisał: Kurde, ale zeby napisac cos takiego, gdzie w S5 masz 9 PPG Coopera i 13 PPG Iguodalę to trochę słabo. W ogóle wziąć Penny'ego i tak go słabo wykorzystywać to wielki smutek dla mnie. @Koelner - Ty na takie rzeczy pozwalasz, żeby Penny'ego tu zrównywać do turbowersji Livingstona? i że więcej minut/większą rolę w zespole ma Iguodala czy Cooper? SKANDAL, GRANDA, ZDRADA. Penny to był taki talent, że szedł łeb w łeb z MJ'em w playoffach... krótki peak, ale widać, że nie jest tu już pamiętany. przy ocenie Pennyego mogę być mega nie obiektywny więc wolę się ograniczyć z publiczną oceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 15 minut temu, Koelner napisał: przy ocenie Pennyego mogę być mega nie obiektywny więc wolę się ograniczyć z publiczną oceną Po prostu nie chcesz boostować teamu karpika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 4 godziny temu, karpik napisał: - brak elite rim protectora, choć wydaje mi się, że grając nowoczesną defensywę z mnóstwem rotacji i ciągłą presją na ballhandlerach, poradzę sobie bez takiego gracza. Jak sobie poradzisz naprzeciwko Shaqom/Hakeemom/Kareemom/Embiidom tej zabawy? Bo masz Sabasa na 20 minut, ale taki Shaq, to w PO cisnął 40-42 minuty (btw. tak teraz zerknąłem i Shaq per 36 to "tylko" 25/13, aż się zdziwiłem, myślałem że w sumie skala dominacji będzie większa, ale jednak te 40-42 minuty robią swoje) I inne ciekawostki, pozostali centrzy w PO z wybranych sezonow: Hakeem per 36 24.2/9.2 i 21.4/11.7 Kareem per 36 29.4/15 i 21.8/11 DRob per 36 19.7/9.9 i 22/10.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) 37 minut temu, P_M napisał: I inne ciekawostki, pozostali centrzy w PO z wybranych sezonow: Hakeem per 36 24.2/9.2 i 21.4/11.7 Kareem per 36 29.4/15 i 21.8/11 DRob per 36 19.7/9.9 i 22/10.5 w sumie wiedzialem ze Jok to GOAT, ale nie wiedzialem ze az tak tych noobow zjada tak sobie myślę że w tych atfach ludzie go lekceważą myśląc pewnie coś w stylu -> haha ciekawe kiedy julek TEN JOKICIOWIEC go wybierze, ale patrząc na adv stats, box scory, bycie b2b MVP nastackowanej ligi, PO performance i unikalny - w historycznej skali - skillset jaki oferuje (i to jak łatwo można dobrać grajków, którzy przykryją jego wady) to on w takich formatach powinien być luźniutko top10 pickiem ergo - jeden z większych steali tego draftu! Edytowane 17 Maja 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 5 minut temu, julekstep napisał: w sumie wiedzialem ze Jok to GOAT, ale nie wiedzialem ze az tak tych noobow zjada Wlasnie o twoim Joku zapomniałem 31.1/12.1 i 32.6/13.9 Embiid w PO 31.2/11.7 i tegoroczne niestety zaniżone po kontuzji 22.1/10 (sama seria z TOR 26.2/11.3) Zobaczę jeszcze później per 100 poss, bo to bardziej wymierne, ale i tak miałem inne wyobrażenie tych statów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi