Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Macias z asystą w pierwszym i ostatnim swoim (a trzecim Florydy)  meczu turnieju dla rookie. Przegrali 2 do 5. 

Może chociaż do AHL na okrzepniecie, oszlifowanie? Fajnie byłoby mieć rodaka w NHL jak sprawdzilby się, choćby i w 4 linii. 

• 2 tygodnie później...

No i w plecy. Ale wrażenia... Nie do opisania. W tym meczu Buffalo grało jako gość, co doskonale dało się odczuć na trybunach  😉 Z 3/4, może 4/5 trybun za Diabłami było. Pół Europy chyba się zjechało. Polacy, Niemcy (pewnie Szwajcarzy tez), Słowacy, ze Słowenii ktoś był (Olimpia Ljubliana), język angielski też słyszałem w zwykłych rozmowach. Także ruski (lub ukrainski). Wydaje mi się, że Skandynawowie byli (jakieś dziwne kluby). 

Niby 3h w hali spędziłem, a śmignęło jak z bicza strzelił. Tylko miejsce kijowe, bo załapałem się na bilet na szarym końcu. Za bramka, 2 rząd od samej góry. Ale się fajnie oglądało mumo wszystko. 

Pomimo porażki nie żałuję. 

P.S. Praga super, żarcie czeskie REWELACJA. 

Nocka w Pradze i jazda jutro prawie cały dzień przede mną. 

• 5 tygodni później...

Ale posucha... :(

Panowie (i Panie jeśli czytają 😉 ). Co sądzicie o 4 Nations Face-off? Tęsknicie za All Star Weekend, czy ta formuła bardziej Wam się podoba?

Na początku nie podobało mi się, zwłaszcza brak pokazu umiejętności (bo go chyba nie będzie?), ale szybko mi się odwidziało. Owszem, szkoda, że nie będzie tego pokazu, lubiłem to, ale myślę, że mecze napakowanych teamów do granic możliwości, mecze 4 teamów z the best of the best zawodnikami, mecze mimo wszystko o coś, bo o spory prestiż, mogą dać duuużo frajdy i faktycznego zaangażowania graczy w mecze (a przynajmniej taka mam nadzieje), a nie jeżdżenie na pół gwizdka i granie jak... sam nie wiem kto lub co. 

Jak to widzicie?

Panowie, co tu taka posucha? @Braveheart22, @Raven2156, @Pablo81, @Wujek Wójcik, @Larry Legend, @Sewer, @joe dumars, @vonBaron, @kolader. Niektórzy z Was sie ładnie rozpisywali, inni skromniej, ale na pewno czytajacych było więcej niż udzielających się. 

Trochę brak Waszych merytorycznych i bardzo rozwiniętych, ciekawych i profesjonalnych wpisow ("nie jesteś czasem dziennikarzem?" 😉 )