Skocz do zawartości

Phoenix Suns 2021/22

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do dziś myślałem, że Ceglarz to Booker. Sunsi grali wg mnie na pół gwizdka, więcej właściwie nie musieli. Świetna końcówka Chris Paula, dwa alley oopy (do Aytona i Bookera), rzut za 2 pkt. i podanie do Ceglarza na 3 pkt 🤣 Marcus Morris zawsze taki wk... jak gra przeciwko Phoenix. Fajna atmosfera na ławce Suns. Cieszy mnie widok Sarica i Kamiskiego na każdym meczu jak dopingują drużynę. 

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał:

Btw Suns idą po nowy rekord bilansu w RS organizacji, i to z palcem w nosie. Nash i spółka zrobili tylko 62-20, a myślałem ze to było 64-18. Dwa najważniejsze rekordy RS dla klubu będą pobite, pozostaje tylko dopiąć ten sezon mistrzostwem. 

Ayton jest w CY i to jest ważny czynnik. Do tego niespodziewanie CP3 gra lepiej niż się spodziewano a do tego DB w dalszym ciągu robi progres. 

Ceglarz mimo cegieł daje radę w obronie a do tego Cameron Johnson jest dobrym wsparciem z ławki co również tyczy się Payne. 

Nawet JC ma swoj udział w większości wygranych spotkań dosyć sporo. 

O pozycji centrów już pisałem wielokrotnie, że jest bardzo silnie obsadzana. 

8 godzin temu, RonnieArtestics napisał:

Btw Suns idą po nowy rekord bilansu w RS organizacji, i to z palcem w nosie. Nash i spółka zrobili tylko 62-20, a myślałem ze to było 64-18. Dwa najważniejsze rekordy RS dla klubu będą pobite, pozostaje tylko dopiąć ten sezon mistrzostwem. 

Mam nadzieję, że odpuszczą rekordy sezonu regularnego i jak najmniejszym kosztem dowiązą najlepszy bilans w lidze na play-offy. Jedyne czego sie boję to kontuzji, zwłaszcza kogoś z pierwszej piątku. Ławkę mają głęboką i mocną. 

O jego formę na PO jestem dość spokojny, szkoda jedynie tego, że ucieka mu szansa na MVP jako ukonorowanie mocnej kariery, wg mnie z jakims bilansem typu 68-14 miał duże szanse a teraz jak opuści 20’meczy to chyba po zawodach. 

Edytowane przez RonnieArtestics

42 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

O jego formę na PO jestem dość spokojny, szkoda jedynie tego, że ucieka mu szansa na MVP jako ukonorowanie mocnej kariery, wg mnie z jakims bilansem typu 68-14 miał duże szanse a teraz jak opuści 20’meczy to chyba po zawodach. 

Myśle ze Jokic i Embiid mimo świetnej gry CP są/byli poza zasięgiem. 

Ważne jest to żeby rozegrał jeszcze w RS 2-3 mecze o pietruszkę - bo PO rządzi się swoimi zasadami i nie jest łatwo wejść do gry po dłuższej przerwie. Na szczęście to ręka wiec motorykę powinien utrzymać. 

Edytowane przez TryczekSzukarek

Kepsko dla Suns. Embiid z Jokiciem byli poza zasięgiem ale to dlatego, że Paul daje rzeczy, których na pierwszy rzut oka nie widać w statystykach. Już z jednego MVP został okradziony (07/08).

W meczu gwiazd za to dokładnie toćka w toćkę powtórzył się kazus Bryanta z 2008 roku (który mu to MVP w tamtym sezonie zabrał), zagrał 2 minuty i koniec. Potwierdza się też iż zasada "jeśli grałeś w oststnim meczu przed ASG to nie możesz być wycofany ze składu" nadal istnieje.

Z drugiej strony Suns mają dość bezpieczną przewagę nad GSW i ogólnie chyba czują się dość mocni nawet gdyby mieli spaść na 2 miejsce. Jeśli to jest "tylko" kontuzja kciuka, która będzie w pełni wyleczalna i nie będzie mu później przeszkadzać, to Phoenix dostają na PO CP3 z wypoczętymi nogami. Samo to, że zagrał jakieś minuty w ASG (co w sumie było głupie) świadczy o tym, że na pewno w jakimś treningu będzie, zwłaszcza, że ma sprawną drugą rękę. Także może się okazać, że Suns aż tak fatalnie na tym nie wyjdą.