Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

co do Cousinsa - pewnie wszyscy wiemy, że nie wyleci poza top5, bo jest wielki, a takich zawsze mało -tak twierdzi wielu. A że może skończyć jak Olo czy paru innych?

Who cares? :wink:

choć w Sacramento by się rzeczywiście mógł sprawdzić i przydać

pozwolę sobie ponowić pytanie - kogo widzicie z 14 w Houston?

Cousins ma tez skilla na bardzo dobrym poziomie co w połączeniu z jego warunkami fizycznymi robi wrażenie.

Co do Rockets to jakieś konkretne pozycje ich interesują? Z tego co patrze po Rosterze to chyba PF/C?

wbrew pozorom to nie takie łatwe pytanie

zacznijmy od tego, że nie wiadomo jak wróci Yao.

choć środek zabezpieczony jest - Hill i Anderson są opcją - szczególnie ten pierwszy

z PG chyba też spokój - Brooks wszedł na wyższy level, Lowry tez poczynił spory postęp

SG to Kevin Martin - dla mnie super trade - jeśli tylko nie posypie mu się zdrowie, co mu się zdarza ze wzgledu na budowe ciała całkiem czesto - jest nawet pierwszą opcją w ataku, dużo widzi, kawał grajka

tu też zawsze może być opcja Ariza, ale oni fajnie wyglądają razem, gdy TA gra na SF

a jest jeszcze Battier i Chase B po niezłym debiutanckim sezonie

tak więc wszystko wskazuje na to, że pasiło by załatać dziurę po Ladrym - Scola nie ma zmiennika na poziomie, choć Hayesowi i Jeffriesowi nie można odmówić chęci, szczególnie w obronie

PF moim zdaniem jest pozycją wymagającą wykorzystania picka

mike17,

Rockets mają 14 pick. W drafcie jest około 7-8 PF lub PF/C z szansami na wybór w Top15. Tu nie ma co polecać. Po prostu weźmiecie to co zostanie i to nie będzie zależało od Houston, tylko od pozostałych ekip.

Hill jest dobry na srodek w nba 2k10, w realu sie nie sprawdzil i jest to zmarnowany zeszloroczny pick knicksow

nie mam zamiaru jakoś strasznie polemizować, ale po pierwszym sezonie nie wyciągałbym tak dalece idących wniosków

pograł z 16 min per game, w statystyce wygląda zachęcająco, widziałem może z 5 meczy, więc się specjalnie nie wypowiem, bom nie uprawniony

ale możesz mieć racje.zwróć uwagę, że mimo wszystko szukałem po prostu pozycji wartej wzmocnienia w Rockets

edit.wiesz co?mysle, że to może był zły pick dla NYK, ale w Houston się sprawdzi

mike17,

Rockets mają 14 pick. W drafcie jest około 7-8 PF lub PF/C z szansami na wybór w Top15. Tu nie ma co polecać. Po prostu weźmiecie to co zostanie i to nie będzie zależało od Houston, tylko od pozostałych ekip.

no wiem, wiem jak to działa :)

tak sobie pomyślałem, że jak elwariato nie chce Monroe w Utah, to my go w Houston chętnie przygarniemy...

:wink:

NBA Draft Combine: Shooting Drill Results - http://www.nbadraft.net/nba-draft-combi ... ll-results

Ciekawie to wygląda. Kilka zaskakując rezultatów.

Najlepsze jest to ze paru gości lepiej rzuca z NBA 3 POINT LINE niż z bliższej odleglosci tej z NCAA...Crawford zreszta pokazywal w MM ze potrafi trafiać z 10 metrów.

a Torrance troche wymiata na pół dystansie...Ciekawy zawodnik...PG o rozmiarach 6'5'' z dobrą obroną, rzutem, dobrze podający.

tak sobie pomyślałem, że jak elwariato nie chce Monroe w Utah, to my go w Houston chętnie przygarniemy...

:wink:

No to dogadane, a serio to myśle to samo co O'Connor w tej sprawie, Jazz posiadając AK i Memo nie potrzebują Monroa i to tyle w tym temacie, nie którzy już mówią o nim i o litwinie ze to możliwy następca Okura, to tylko im wystawia marną opinię bo nam brakuje kolesia pod koszem jak Whiteside/ Udoch czyli obrońcy a nie następnego super wszechstronnego dryblasa :? Słowem Monroa bardzo cenię jak na mój gust chłopak w lidze zrobi niezła karierę

A ja po nocnym przemyslaniu tego draftu ( serio tak o tym rozmyślałem że w nocy mi się Whiteside śnił :D ) to jednak mój personalny ranking wygląda tak że Whiteside nr1, bo jednak tego nam najbardziej brakuje, chłopaka zo z marszu będac niezłym atletą przyblokuje kilka razy rywala, i na tej zasadzie Hassan może się w Utah szybko przebići z Sapem stworzyć super duet, nawet już tak o Wesie nie marze jak Whiteside do nas trafi to będzie też wyjebiście, amam nadzieje że tylko nikt go wcześniej nie podkosi. A dalej to Udoch=Henry, tak jak wczesniej jeden wyrobnik na dobra pozycje( mysle że jak przypakuje to na centra też da radę, w ekspresie tak gadaja sądze że się nie myla, bo chłopak już teraz jest dosyć silny) no a Henry to czysty samorodek, takie przynajmniej jest moje zdanie, że chłopak zrobi dobrą karierę w NBA coś na granice statów 17 ptk i 4 ast.

Na draftexpress zapdejtowali mock draft na podstawie ich obserwacji z różnych workoutów i wciskają do Utah Aldricha :lol: Czyli zawsze dają wam tych ktorych nie chcecie...A Whiteside spadł aż na 20 miejsce czyli uważają ze jest praktycznie najslabszym z wysokich w 1 rundzie. Ale z drugiej strony to niewiem czy mozna brac to na serio skoro z 26 mają Bledsoe do OKC gdzie są "Mr. Why Not", Maynor czy Harden...z doswiadczenia jednak wiadomo że często 50% tego co oni piszą się nie sprawdza więc można byc dobrej myśli.

Tak czy inaczej draft będzie bardzo ciekawy.

Na draftexpress zapdejtowali mock draft na podstawie ich obserwacji z różnych workoutów i wciskają do Utah Aldricha :lol: Czyli zawsze dają wam tych ktorych nie chcecie...A Whiteside spadł aż na 20 miejsce czyli uważają ze jest praktycznie najslabszym z wysokich w 1 rundzie. Ale z drugiej strony to niewiem czy mozna brac to na serio skoro z 26 mają Bledsoe do OKC gdzie są "Mr. Why Not", Maynor czy Harden...z doswiadczenia jednak wiadomo że często 50% tego co oni piszą się nie sprawdza więc można byc dobrej myśli.

Tak czy inaczej draft będzie bardzo ciekawy.

No mnie to irytuje na maksa szczególnie z Monroe, Jazz najlepiej podająca drużyna w lidze to musi wziąźć dobrze podającego :? Idąc tym tropem Magic powinni brać dobrego defensywnie centra a Suns jakiegoś dobrego strzelca :D Takiego absurdu to nie można wymyślić na trzeźwo, najgorsze że jak przejrzeć strony Utah to niektóre młotki mówią że to faktycznie dobrze bo Monroe fajny jest :shock: co tam że dalej jak nie było komu bronić pomalowanego tak nie ma :? No a Aldrich to super koleś, to jest potęga promocji, chłopak ma siłę/rozmiary co najwyżej aby być pf, właściwie tylko bloki z pomocy to jego atut, ale w mockach zaraz za Cusinsem jesli chodzi o obronę, i też wciśnijmy go Jazz, czy się wszyscy na naszą drużynę uwzieli do cholery :? :D Zresztą sam KoC mówił że Monroe/Aldrich nie pasuje mu do Utah ale dla tych wszystkich ekspertów słowo GM jest mało warte :shock:

Myśle że w głowie KoCa jest taki ranking 1Whiteside2Udoh3Monroe4? może Davis( Wysocy broniący, bo Booza nie będzie Memo ma problemy ze zdrowiem a Fess i Kosta to tylko prospects są, czyli z wysokich tylko Sap jest pewny bo AK też w sumie zdrowie nie pewne) George/Jones/ Henry pewnie nie bierze pod uwagę chyba że KK nie chcą podpisać ale wątpie w to, no albo jeśli wszyscy wartościowi wysocy pójdą wcześniej, akurat w przypadku O'Connora to jestem spokojny że busta nie wybierze na czym jak na czym ale na talentach graczy to on się zna

czy to jest forum macka z klanu i kolegow z zespolu ?

Whiteside do Utah Jazz ?

ludzie Monroe mialbyc numerem jeden rok temu w drafcie , po tym jak wypadl na mierzeniach to powinniscie ssac sobie paly jak bedziecie mieli okazje go wziac a nie pisac o HW(dp)

czy to jest forum macka z klanu i kolegow z zespolu ?

Whiteside do Utah Jazz ?

ludzie Monroe mialbyc numerem jeden rok temu w drafcie , po tym jak wypadl na mierzeniach to powinniscie ssac sobie paly jak bedziecie mieli okazje go wziac a nie pisac o HW(dp)

To jest temat o drafcie i o nim rozmawiamy Rysiu z Klanu, a te swoje prostackie wypowiedzi zachowaj dla siebie.

Monroe to może i był w czołówce mock draftów, ale jak przechodził do NCAA z High School gdzie dominował, a pozniej jak sie okazało tak swietnie w Georgetown nie grał jak oczekiwano.

greg monroe jest jedynym pewnym wysokim tego draftu, nba ready.

reszta favors , cousins i reszta może byc zarówno alami horfordami jak i brandanami wrightami, either way.

więc nie wiem czemu np fani utah nie chcą monroe`a. ja bym się modlił o monroe`a z pickiem jazz.

To jest temat o drafcie i o nim rozmawiamy Rysiu z Klanu, a te swoje prostackie wypowiedzi zachowaj dla siebie.

Monroe to może i był w czołówce mock draftów, ale jak przechodził do NCAA z High School gdzie dominował, a pozniej jak sie tak swietnie w Georgetown nie grał jak oczekiwano.

nic dodać nic ująć,

greg monroe jest jedynym pewnym wysokim tego draftu, nba ready.

reszta favors , cousins i reszta może byc zarówno alami horfordami jak i brandanami wrightami, either way.

więc nie wiem czemu np fani utah nie chcą monroe`a. ja bym się modlił o monroe`a z pickiem jazz.

No jasne lac na to co drużynie potrzeba styknie że Monroe ma swoje zalety, To już wole zaczekać z sezon na NBA ready Whitesida który będzie czyścił pomalowane, niż dostać nie wyrobioną kopię Memo, pozatym nie przesadzał bym co do gotowości Monroa chłopak jest mocno zielony, jak większość w jego wieku po jednym roku na uniwerku, dodatkowo charakterystykę gracza to on ma jak by był sf, tylko warunki na pf, nie wiem czy coś ci rozjaśniłem moją odpowiedzią.

Tylko dodam że tak byłby nr 1 i sporym bustem z marszu, jakoś sezon w NCAA nie pokazał jak gdyby koleś był takim wymiataczem, a ty poziomem swojej wiedzy i elokwencji pokazujesz że będac w opozycji do ciebie to właściwie równoznaczne z posiadaniem racji.

Mnie zastanawia ta miłość do Whiteside'a, gość ma ultra-high bust potential, brałbym Aldricha przed nim bez mrugnięcia okiem.

to Aldrich ma w takim razie super mega- high bust potential...Gosc jest surowy w ofensywie, undersized na C i nie broni tak dobrze jak Whiteside. Rzut też ma slabszy, jest mniej atletyczny...ja nie widze zeby on mial w czyms przewage nad HW. Chyba tylko to ze grał w Kansas przemawia na jego korzyść. On może być maksymalnie Role Playerem w NBA, a Whiteside ma wiekszy potencjał.

Mnie tylko zastanawia Maciek i nie tylko, na jakiej podstawie wysuwacie tak daleko idące wnioski na temat Whiteside'a, zważywszy na fakt, że swoją wiedzę opieracie jedynie na tym co przeczytaliście.

Tak ostatnio wygląda ten temat Kosi, get used to it. Kilku tuzów porównuje newsy z hoopshype.

Mnie tylko zastanawia Maciek i nie tylko, na jakiej podstawie wysuwacie tak daleko idące wnioski na temat Whiteside'a, zważywszy na fakt, że swoją wiedzę opieracie jedynie na tym co przeczytaliście.

Aldricha oglądałem kilkanaście razy, a co do Whiteside'a to po samych statystykach i mixach mozna zobaczyć, że ma wiekszy potencjał niż ten biały ogórek. Przymajmniej ja mam takie wrażenie. W poprzednich latach rzadko się myliłem co do prospectów.