Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

2010 NBA Draft Measurements - http://www.draftexpress.com/nba-pre-draft-measurements/

Jeszcze sporo do wypełnienia, ale...

Szkoda ze popaprali troche i niekotrzy są wyżsi bez butow niz w. Aldrich to ma niezle buty...chyba z 6 cm dodają.

W porównaniu z poprzednimi latami nie ma większych niespodzianek na minus oprócz Robinsona i Davisa -mial miec duzy wingspan a przy innych wysokich wypada kiepsko, waga Cousinsa tez miała być mniejsza...tak to większosc mnie zakoczyla nawet takimi wymiarami na plus.

Jeśli sie nie pomylili to Anderson ma chyba najwiekszy wingspan jaki widziałem w porownaniu do wzrostu...

PS. Collins z takimi parametrami to moglby być RB w NFL. 5'11'' i 217 lbs...

Też jak zobaczyłem te 7'4.5" Andersona to musiałem szczękę zbierać z podłogi, jednak to była ich pomyłka. Już poprawili - ma 6'8.5" ;]

Dex Pittman jest moim murzynem i faworytem do bycia czarnym koniem tego draftu. W butach prawie siedem stóp, zasięg 7'6". Wprawdzie kondycyjnie wytrzyma pewnie nie więcej niż 15 minut w meczu, ale wolę 15 minut przyzwoitej gry niż 30 byle jakiej. Bierz go Donnie.

Też jak zobaczyłem te 7'4.5" Andersona to musiałem szczękę zbierać z podłogi, jednak to była ich pomyłka. Już poprawili - ma 6'8.5" ;]

Dex Pittman jest moim murzynem i faworytem do bycia czarnym koniem tego draftu. W butach prawie siedem stóp, zasięg 7'6". Wprawdzie kondycyjnie wytrzyma pewnie nie więcej niż 15 minut w meczu, ale wolę 15 minut przyzwoitej gry niż 30 byle jakiej. Bierz go Donnie.

Co do Pittmana: http://sports.espn.go.com/nba/draft2010 ... id=5207704 :cry: Sad

Wg Chada Ford z Espn narazie po workoutach najbardziej w góre idzie Bledsoe :D

Udoh tylko 8'10'' reach, słabo.

Caracter jednak ma te 6'9,5'', spodziewałem się, że jego wzrost to raczej ze 2 inche gratis. Wziąłbym go z rozsądnym pickiem.

Turner na oko wydawał się długoręki, a jest raczej bez szału

Sheyer jak przystało na białasa 6'6'' i tylko 6'3'' wingspan i 8'3'' reach, marniutko

Lazar Hayward niecałe 6'6'' i reach tylko 8'6'', nie ma za bardzo szans w lidze

Wall 6'4'' i 6'9'' wingspanu, nieźle, reach taki jak u Lazara, z tym, że on ma być rozgrywającym, a Lazar podkoszowcem

Udoh tylko 8'10'' reach, słabo.

Moze sie pomylili bo faktycznie nie za dobrze to wyglada...chyba ze on ma szerokie bary(a ma), a krotkie ręce więc ma dobry wingspan a reach slaby...

A Lazar to może byc taki Dudley.

Dla mnie zaskoczeniem jest też Patterson, myslalem ze będzie niższy.

Wie ktoś dlaczego nie zostali zaproszeni tacy zawodnicy jak Samuels, Dyson, Reynolds, Onuaku, Ogilvy? Brak miejsc czy co?

Wie ktoś dlaczego nie zostali zaproszeni tacy zawodnicy jak Samuels, Dyson, Reynolds, Onuaku, Ogilvy? Brak miejsc czy co?

Bo są słabi :mrgreen:

Zostali zaproszeni ci co mają największe szansę na wybór w Drafcie, choć ograniczona liczba miejsc pewnie też miała na to wpływ.

Bo są słabi :mrgreen:

Zostali zaproszeni ci co mają największe szansę na wybór w Drafcie, choć ograniczona liczba miejsc pewnie też miała na to wpływ.

Ale Tiny Gallon zostal zaproszony mimo że jest graczem ich pokroju.

Jak to jest możliwe że Udoh ma mniejszego reacha od Ebanksa mimo że jest wyzszy prawie 6 cm i ma wingspan wiekszy o 10 cm??

Cousins jest podobno mocno tłusty i większość już mu wróży karierę B. Benjamina, w sumie to ja daje na to większe szanse niż na to ze będzie wymiataczem, ale i tak ktoś zaryzykuje i go weźmie wysoko, taki urok sportu i NBA tutaj niektórzy GM wola mieć gołębia na dachu niż wróbla w garści, serio podajcie mi przykłady gości o których się marnie mówiło przed draftem, którzy mieli problemy z wagą a po przyjściu do ligi w cudowny sposób się zmieniali :?

Aminu mówi że jest wyluzowany a nie leniwy, co mu niektórzy zarzucają, ciekawe czy to luz pochodzenia własnego czy tylko naturalnego :)

Cousins jest podobno mocno tłusty i większość już mu wróży karierę B. Benjamina, w sumie to ja daje na to większe szanse niż na to ze będzie wymiataczem, ale i tak ktoś zaryzykuje i go weźmie wysoko, taki urok sportu i NBA tutaj niektórzy GM wola mieć gołębia na dachu niż wróbla w garści

Cousins przedstawia akurat skilla koszykarskiego, więc z takimi warunkami trudno żeby nie był przymierzany wysoko. Sytuacja jest zła kiedy goście wybierani są za tego typu warunki, ale skilla koszykarskiego nie posiadają i liczy się, że wszystkiego się jeszcze nauczą, na przykład Sene. Z Cousinsem nie jest tak źle.

Ktos z ogladajacych NCAA (ja ograniczam sie do mixtape'ow przed draftem) moze napisac cos wiecej o Hassanie Whiteside?

Swietnie wypadl w Chicago, porownuje sie go do dobrych defensywnie centrow, na filmach widac nawet jak trafia jumpery. Mysle o nim z perspektywy Detroit. Jest skoczny, blokuje i mysle, ze pasowalby do filozofii. Jest gotowy do gry w NBA czy bedzie trzeba czekac na rozwoj? U nas mialby czas, a Dumars jest w stanie wziac go wyzej niz beda przewidywali eksperci (tak jak Petrie Thompsona).

Ktos z ogladajacych NCAA (ja ograniczam sie do mixtape'ow przed draftem) moze napisac cos wiecej o Hassanie Whiteside?

Swietnie wypadl w Chicago, porownuje sie go do dobrych defensywnie centrow, na filmach widac nawet jak trafia jumpery. Mysle o nim z perspektywy Detroit. Jest skoczny, blokuje i mysle, ze pasowalby do filozofii. Jest gotowy do gry w NBA czy bedzie trzeba czekac na rozwoj? U nas mialby czas, a Dumars jest w stanie wziac go wyzej niz beda przewidywali eksperci (tak jak Petrie Thompsona).

Chyba nikt ci wiecej nie powie bo Marshall nie bylo chyba mozliwosci obejżenia a jak byla to podejżewam ze nikt nie oglądał. Oczywiscie na rozwój trzeba czekać ale mysle ze juz jest nieźle pod względem skilla i fizycznie jak dorzuci pare kg też będzie dobrze. Na miejscu Dumarsa bralbym go over Aldrich czy Monroe napewno.

czy w historii ligi byl ktos taki o kim wiadomo bylo ze ma problemy z glowa a wyszedl na ludzi ?

sluchajcie czy po tym co gra Amare i jak przebiega jego kariera to przypadkiem nie widac ze to jest katastrofa

- zero obrony, operacyjka zaraz po podpisaniu kontraktu, zle nawyki treningowe, mierny teammate, nigdy nie mozna z nim wygrac mistrzostwa

to samo bedzie z Demarcusem idealne wyjscie dla druzyny w ciemnej dupie zeby kibice mieli sie czym podjarac, ale dla zespolu z aspiracjami mistrzowskimi jest to zaglada

ja tam sie nie zdziwie jak spadnie ponizej top5 w drafcie

zreszta ci goscie : Amare, Monta, JR SMith

mimo iz to sa niesamowite talenty to odziwo nic nie osiagneli, a w playoffs mozna na nich polegac jak na Zawiszy