Skocz do zawartości

Ranking ogórów

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Koelner napisał(a):

Zach Lavine? 20mln za 18 pkt na 43% 

W Spurs grał czwartą opcje, więc ma zaniżone staty. W Hornets będzie robił koło 23 na dużo lepszej skuteczności.

Po za tym wystaczy zobaczyć na co szedł w dealach. Wariat za Niego dał cały cap space i first pick. Ja go nie traktuje jako minusowy asset, dajecie się łapać na narracje Julka :)

Ciesz się, że nie ma Anuoby, bo po tych campach to grajcar za minimum/LLE, ale szkoda miejsca w rankingu na płotki tego typu ;)

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Ciesz się, że nie ma Anuoby, bo po tych campach to grajcar za minimum/LLE, ale szkoda miejsca w rankingu na płotki tego typu ;)

Możesz go dać, sam przyznałem że zjebal campy. Brak Lavine tylko z powodu grania w Hornets jest nieuzasadnione.

3 minuty temu, Koelner napisał(a):

Zach Lavine? 20mln za 18 pkt na 43% 

Dokładnie

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

W Spurs grał czwartą opcje, więc ma zaniżone staty. W Hornets będzie robił koło 23 na dużo lepszej skuteczności.

Po za tym wystaczy zobaczyć na co szedł w dealach. Wariat za Niego dał cały cap space i first pick. Ja go nie traktuje jako minusowy asset, dajecie się łapać na narracje Julka :)

Ja nie jestem poczytalny plus co dalem to mid 1rd przed poprzednim sezonem, oj nieładnie kolego nawet do "życzliwie" wspomnianych go nie daleś, gdziesa gracze totalnie tam nie pasujacy jak np van vlet, lauri

Teraz, Koelner napisał(a):

Możesz go dać, sam przyznałem że zjebal campy. Brak Lavine tylko z powodu grania w Hornets jest nieuzasadnione.

Przecież wcześniej nie grał w Hornets i też go nie było. Widziałeś by był w poprzednim rankingu, gdy umowa była na cztery lata? 

43% to ma by argument? A ile FTA wymusza? :)

Teraz, elwariato napisał(a):

Ja nie jestem poczytalny plus co dalem to mid 1rd przed poprzednim sezonem, oj nieładnie kolego nawet do "życzliwie" wspomnianych go nie daleś, gdziesa gracze totalnie tam nie pasujacy jak np van vlet, lauri

Nie uważam Zach Lavine za ujemny asset. I co lepsze póki nie był w Hornets, nikt nie prowadził takiej narracji :)

Wariat zamiast wykorzystać ponad 20mln cap space to wolałeś wziąć kontrakt Lavine i jeszcze dopłacić pickiem.

A teraz próbujesz mi wmówić, że to zły asset. Nie ma w tym konsekwencji :)

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież wcześniej nie grał w Hornets i też go nie było. Widziałeś by był w poprzednim rankingu, gdy umowa była na cztery lata? 

Nie uważam Zach Lavine za ujemny asset. I co lepsze póki nie był w Hornets, nikt nie prowadził takiej narracji :)

No to zle uważasz poprostu, on to powinien byc w okolicy 5miejsca, kontrakt duzy impact przecietny, dwa ujemne campy, serio czego chciec wiecej ... w sensie w kategori ogóra 😋

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Czyli jakby miał 22-25 mln to byłby honourable a 25-30 mln dopiero w top10? Piszemy o gościu który robi 18 pkt przy 43% nawet nie w top ekipie a w rankingu wymieniłeś praktycznie wszystkich graczy którzy mają tłuste kontrakty i mogliby mieć trochę mniej, więc tam Lavine za 10-12 mln byłoby ok 12-15 tak se a 20 mln to ogórek.

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

Czyli jakby miał 22-25 mln to byłby honourable a 25-30 mln dopiero w top10? Piszemy o gościu który robi 18 pkt przy 43% nawet nie w top ekipie a w rankingu wymieniłeś praktycznie wszystkich graczy którzy mają tłuste kontrakty i mogliby mieć trochę mniej, więc tam Lavine za 10-12 mln byłoby ok 12-15 tak se a 20 mln to ogórek.

Nie było Lavine w poprzednim rankingu, także w honoralne mentions, gdy był graczem Kings i nikt nie pytał, gdzie jest Lavine. Teraz mam go umieszczać, bo gra w Hornets :)

Sorry, ale nie. Fakty są takie, że latał w wymianach jako pozytywny asset. Wciąż jest młody i jego prawa Birda plus następna umowa ala McCollum będzie bardzo spoko. 

42 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

9. Ivica Zubac - Do zrzutki Zubaca trzeba było w poprzednim sezonie solidnie dopłacać. Teraz zostały dwa lata i jest spore poszukiwanie na rynku podkoszowych, więc Szulim ma szansę na kolejny deal z podwójnym zyskiem. Zubac w obronie jest podobny do Aytona, ale zamiast scoringu ma elitarną zbiórkę. Nie jest wart 13mln, ale to już tylko dwa lata kontraktu za solidnego centra i jego prawa Birda mogą być już niezłym assetem.

Tacy gracze jak właśnie Zubac, Klay, Bledsoe, DeRozan czy nawet LaVine nie powinny być już tutaj brane pod uwagę, prędzej mój Harry Giles mógłby czy nawet ponowne być tutaj wrzucony bo mimo że jest to roles to takich graczy za 1.3/2mln można wyciągnąć 😅 liczyłem że się lepiej rozwinie 😉

W dniu 13.02.2025 o 01:09, MarcusCamby napisał(a):

Z takich najciekawszych historii to chyba Luguentz Dort w TOP15 jako SF, aczkolwiek w tej pozycji najtrudniej dobrać wagi.

SG:
4. Oladipo

49 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Jak co dwa sezony, zapraszam na ranking ogórów czyli najgorsze kontrakty ligi :)

10. Victor Oladipo - To zapowiada się na bardzo podobny case co Klay Thompson i Eric Bledsoe. Bardzo drogi SG, który z każdym rokiem będzie wnosił mniejszy impact na potężnym kontrakcie. Kolejne fatalne campy w ataku i Oladipo to jest maksymalnie druga opcja w ataku. Kiedy Szulcu ogłosił wyprzedaż całego teamu to przeszło mi przez myśl, by dać Lavine z pickiem, bo obok Trae siadłby idealnie ze swoją potężną defensywą, ale ostatecznie uznałem że ten kontrakt gigant to będzie zaraz koszmar. Tak po prawdzie to można się zastanawiać czy nie powinien być nawet szósty, bo chociaż Oladipo ma sporą przewagę nad Klayem czy Bledsoe pod względem impactu, to nie wiem czy szukając defensywnego SG nie wolałbym dwuletniej umowy Klaya od 5 lat Oladipo...

black-guy-wtf-meme.jpg

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

ale fakt że już na drugim roku umowy wypada z TOP10 na najlepiej obsadzonej pozycji w lidze to mocny red alert.

aktualnie Lillard jest na trzecim roku umowy Panie Ekspert 🙃

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

to jest powtórka z Kirilenko.

oby! 💪

10 minut temu, SzuLcU napisał(a):

To chyba, ciebie coś przerosło. Bo nie wiem jak na przestrzeń 3 dni, można z topowego zawodnika skończyć jako ogór.  Ale uznam to za dobry omen i  liczę, że skończy jak Malcolm po ostatnim rankingu.    

Wystarczy widzieć różnicę między obecnym impactem, a killku letnim trade value :)

Camby co Jarrett Allen robi w tym zestawieniu to nie za bardzo wiem tbh xd 

Odnoszę wrażenie że żeby się znaleźć w Twoim rankingu wystarczy mieć podpisane przedłużenie za więcej niż MLE i nie być all nba zawodnikiem :) 

Allen po ok campach (+7 obr) i przy 57 potencjału, młodym wieku i kontrakcie poniżej maksimum, będąc aktualnie w topce ofensywnych centrów (top2?) z bardzo solidną obroną - zbiórka 81/100/59, postD 90 dostaje miejsce w rankingu xd 

Cytując klasyka 

Pijesz baczewskiego, nie pisz rankingów xd