Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Pietras ja wiem, że można nie darzyć kogoś sympatią, ale trochę obiektywizmu należałoby zachować....

* Najwięcej punktów w meczu: 60

* Najwięcej punktów w meczu w play-offs: 57

* Najwięcej asyst w meczu: 16 (2 razy)

* Najwięcej asyst w meczu w play-offs: 16

* Najwięcej zbiórek w meczu: 11

* Najwięcej przechwytów w meczu: 9 (2 razy)

* Najwięcej minut w meczu: 57

* Rekord NBA w ilości przechwytów w 1 meczu play-offs: 10

* Rekord reprezentacji USA w punktach w 1 meczu eliminacyjnym: 28

* Rekord reprezentacji USA w trafionych rzutach za 3 w 1 kwarcie i w całym meczu: 7/8

* Jeden z 2 zawodników, którzy w 1 serii play-offs rzucili 2 razy ponad 50 punktów

* Najniższy w historii numer 1 draftu, Król Strzelców, MVP i MVP ASG

* Pierwszy gracz w historii będący w jednym sezonie w piątce strzelców, asystentów i przechwytujących NBA

* Pierwszy gracz w historii, który 11 sezonów z rzędu jest w pierwszej dziesiątce punktujących, asystujących i przechwytujących

* Od początku kariery średnio na mecz przebywa na parkiecie 41,4 minut

* Posiada piątą w historii NBA średnią kariery w punktach : 27,1 - wyprzedzają go Wilt Chamberlain, Michael Jordan, LeBron James i Elgin Baylor

* Posiada drugą w historii NBA średnią kariery w punktach w fazie playoff : 29,7 - na pierwszym miejscu jest M. Jordan

Iverson nie jest dobrym strzelcem. On jest wybitnym strzelcem, wybitnym podajacym i wybitnym zawodnikiem. Może rzutów nie umie bronić, jego mocną stroną nie jest pomoc w defensywie, ale potrafi uczepić się przeciwnika i szczególnie blokowac penetracje obrońców. Koles jest bucem i ma trochę dziwne myślenie jak na jego wiek, ale, kurde nie róbmy z niego przeciętniaka...

seph jax na wylocie?

http://dimemag.com/2009/08/breaking-new ... more-18251

oj solidny kasek. pozycja sg/sf w wiekszosci conenderow jest zarezerwowana ale dojscie sepha np do...nuggets mogloby troche zmienic syuacje. miami?

steph o fajny fajter. swietny obronca. potrafi zdobwac po 20 punktow. zobaczymy gdzie pojdzie.

joseph, mam Ci mecze wypisać? Czy filmików poszukać? Od kiedy tylko pamiętam AI zawsze walczył na 100% również w obronie. Nie miał warunków aby być świetnym obrońcą, zapewne brakowało mu również umiejętności w defensywie. Ale starał się, dużo przechwytywał. Imo jak na tak niskiego zawodnika nieźle mu szło nawet w defensywie.

Luki nie musisz mi spotkań szukac bo Sixers, Nuggs i Answera oglądałem dużo, tak to jest kiedy sie jakiegoś zawodnika lubi

Ale nie mylmy przechwytów z defensywą, bo owszem miał ich sporo, ale na tym sie wszystko skończyło. Jedynie za Browna Answer jako tako starał sie grać z poświęceniem w D, a i jego niedoskonałosci były świetnie maskowane Snowem, McKie, Deke i tak dalej, wtedy nawet mówiło sie o AI, że jest przyzwoitym defensorem, ale to głównie dlatego, ze Brown wiedział jak go ustawiać.

Ale prawda jest taka, a nawet jaik mi wyciągniesz pojedyncze mecze to ja Ci wyciagne 2, 3 razy więcej spotkan dowodzących mojej tezy

Więc uznajmy, ze to nie ma sensu. AI bronić nie potrafi i z tym nie ma co dyskutować

No Step niezły grajek, ale pojeb ciężki, za przeproszeniem ze tak napiszę :) Cięzka sprawa z takimi kolesiami, bo niby warto zaryzykować ale można się przejechać, chociaż ja bym tam go w Jazz widział, szkoda ze pewnie nikt z Utah kolesia nie zechce :)

ps. Joe to prawda ze AI warunków nie ma no i moze z latami juz tak zacięty nie jest, ale słuchać mi cięzko jaki to on kiepski w def jest, to nie jest prawda, trochę spotakni 76 i Nuggets widziałem i kurcze nigdy na Iversonie jakoś specjalnie psów nie wieszali, a to się widzi odrazu jak ktoś partaczy w obronie, chcesz zobaczyć kolesia co to penetracji nie zatrzymuje to sprawdz niejakiego Carlosa B co to jak Bóg da wyprowadzi się niedługo z SLC :)

Bulls podobno chca zakontraktować Arroyo. Przywoity PG, który zawsze robił na mnie wrażenie ułożonego gracza

Tylko pytanie po co?

Obok Derricka i Kirka jest Hunter (wiem, wiem bardziej jako grający coach) i podpisany (nie wiem po kiego grzyba) Pargo. Gdyby tego drugiego nie było to Carlos byłby rozsądnym wyjsciem, a tak?

4 nominalnych PG, z tego jeden nie bezie juz praktycznie grał, a drugi o rozgrywaniu wie tyle co i ja :?

Pozbyli sie za darmo Gordona, myślałem, ze bedą podwyzszać skład to oni samych kurduplów sciagaja...

Gdyby Jackson miał dobrze z glową chętnie widziałbym, jego, bo akurat by sie przydał (trio Salmons-Deng-Jax miodzio), ale z tym deklem raczej nic nie wyjdzie...

Chcą szukac tradu niech szukają, ale po kiego wciągać do składu klejnego PG?

Nawet bez Kirka obecnie są 3 rozgrywający, no może 2 i pół, przy czym na pozycji SG jest pustka. Tym bardziej jeśli chcą sie pozbyć Hinricha muszą szukać wzmocnienia własnie wśród wysokich guardów, bo jeśli odejdzie #12 Byki stacą jedynego potencjalnego zmiennika dla Johna

No chyba że ten cały Tay Gibson okazałby sie odpowiednim swingmanem mogacym zmieniac i Denga i Salmonsa

A może władze Bulls poważnie potraktowaly propozycje Tyrusa, zeby przesunąć go na stałę na SF, a na SG zagra Deng :P

kurde znów kolejny zachodni team kombinuje

Dallas Mavs za paczkę schodzących kontraktów i pewnie cash chca wrzucic Monte Ellisa do składu gdzie z wyższym Kiddem pasuje bardzo dobrze i staje się znowu mocniejszą ekipą....

przyjście Matrixa wyklucza raczej zainteresowaniem Jaxem choć tu ciekawie by to wygladało bo w ataku mavs byliby bardzo szybcy a w obronie Novicki grając na PF mógłby zamienic się kryciem z Jaxem niekiedy przy smallballach

najgorsze jest to ze cuban jest tak pojechany i nieobliczalny że wszystko mozliwe

co do Jaxa to łączy sie go z Cavs kombinujac albo West ława albo LBJ "s"PF

PTB znowu rozpoczęli poszukiwania sposobu na snt z Lee i NYK ale tu sprawa sie rozbija o Rudiego F którego Knicksi chcieli by w zamian razem z utalentowanym SF .... ( Webbster lub Outlaw) PTB chcą po podpisaniu Millera oddac oczywiści Blake'a

jakiby układanki sie złozyły w całość to obok LAL i SAS mamy dwie kolejne masakryczne ekipy na zachodzie (Mavs PTB) i resztę "średniaków" z niezłymi korektami składu a i oczyszczeni w salary GSW moze by za rok coś uwalczyli ( pewnie czyszczą sie na Amare :!: )

szczytem by było gdyby na rok osłabieni ( bez Jaxa i Monty) GSW wylosowali jedynkę w drafcie (Wall)

a feee

Hmm Booz z Dirk w jednej piątce? A kto będzie bronił pod koszem?

Dirk wysoką trójką? Mavs na powrót zespołem majacym głęboko w poważaniu defensywę?

Co na to Carlise? Damp i Kidd będą odwalali robotę za cały zespół pod bronionym koszem?

Czegoś tu nie rozumiem...

kurde znów kolejny zachodni team kombinuje

Dallas Mavs za paczkę schodzących kontraktów i pewnie cash chca wrzucic Monte Ellisa do składu gdzie z wyższym Kiddem pasuje bardzo dobrze i staje się znowu mocniejszą ekipą....

przyjście Matrixa wyklucza raczej zainteresowaniem Jaxem choć tu ciekawie by to wygladało bo w ataku mavs byliby bardzo szybcy a w obronie Novicki grając na PF mógłby zamienic się kryciem z Jaxem niekiedy przy smallballach

najgorsze jest to ze cuban jest tak pojechany i nieobliczalny że wszystko mozliwe

IMO przyjście Mariona tym bardziej zwiększa zainteresowanie Jaxem - szkoda marnować Howarda na ławie, a na SG bardziej nadaje sie Jackson. Jakby im sie udało pozyskać Jacksona albo Monte (ciężko powiedzieć który przydatniejszy), mieliby niezłą pake. Natomiast Boozer w Mavs... na początku wydawało mi sie to nonsensem, ale po chwili pomyślałem, że to mogłoby całkiem nieźle funkcjonować - takie drugie Suns z ery Nasha MVP, tylko zamiast Nasha jest Kidd, a Nowik przejąłby role Stata. Ale mimo wszystko lepszy niż Boozer byłby dla nich Gortat - nawet z perspektywy kibica Magic troche szkoda że wyrównali, bo Polak jako starter w contenderze to by było coś. A bardziej niż kolejny all-offense wysoki przydałby sie Mavs solidny obrońca podkoszowy.

Czyli jednak Daniels w C's przez FA, nie s'n't

Jakoś niedawno gadaliśmy o tym i ktoś mi wspomniał, ze pcers nie chcieli Allena za Danielsa wziąć, więc teraz mają problem z głowy, bo niepewnego zdrowotnie gracza nie zobacza w swoich szeregoach ;)

2mln za Marquisa to prawie darmo, tym bardziej, ze poprzedni sezon podwyższył (czy sztucznie to sie okaze) jego rynkową wartość.

Tylko wciąz pozostaje pytanie kto będzie PG jak Rondo będzie odpoczywał? House już udowodnił, ze pojecia o tym nie ma i o ile jest ktoś taki potrzebny to nie jako wyprowadzajacy piłke z połowy

Co do Jacksona jeszcze

Chce do: Cavs, Mavs, Spurs, Rockets lub Knicks.

Cavs go nie chcą ze względu na 2010, Knicks podobnie. Mavs pewnie wzieliby jego (z jakimś kontraktem) lub Monte za Josha. A Spurs?

Sensowne opcje to Finley + Mason lub Mason + Bonner albo i wszyscy trzej za Jacksona. A jak chcą koniecznie mieć Masona to mogą dać Marcusa Williamsa z Finleyem i Bonnerem. Reszta składu nie do ruszenia. Najlepsza dla Spurs byłaby moim zdaniem ta ostatnia opcja (podkoszowych mają od nasrania, Bonner jest im niewiele potrzebny), tylko czy Warriors aż tak chcą sie czyścić, że wzieliby za Stefana trzech prawie bezużytecznych graczy? Mason + Bonner też jest do przyjęcia dla Spurs. Tylko, czy organizacja tak dbająca o kondycje swego payrollu zapłaciłaby ponad 10 milionowy podatek? I czy zaryzykowaliby z kimś, kto grzecznym chłopcem raczej nie jest? Z drugiej strony konkurencja też nie próżnuje...

W Rockets natomiast za wiele opcji tam nie widze, poza tym jak Jax chce tam niby wygrać mistrza? Chyba, że nagle wrócą T-Mac i Yao, ale wtedy to on tam za wiele minut nie dostanie, bo Rockets mieliby skrzydło T-Mac, Battier, Ariza, Jax. Bez sensu.

A jak już sie upieramy... Zakładając, że GSW beda chcieli same spadające kontrakty, to jest możliwe tylko Barry + Cook + Scola/Brooks/Hayes/Dorsey. Pierwsi dwaj na 99% odpadaja, Hayes prawdopodobny, z Dorseyem nie byłoby tu znowu żadnego w miare wartościowego grajka. Ale mimo wszystko watpie, by miał sie tam pojawić.

Joseph bralbym Jacksona do Bulls w ciemno, lider, bycze jaja, charakter do grania i rywalizacji na najwyzszym poziomie, obronca na poziomie, doswiadczenie, znaczne podwyzszenie skladu na dwojce. Ja tam widze praktycznie same plusy. Jasne ze miewal swoje chore filmy i zachowania, ale ile to bylo lat temu? Mysle, ze spokornial i spowaznial, zadziornosc zostala, ta w dobrym tego slowa znaczeniu.

Wali mnie jego wysoki kontrakt, jak widac GM z glowa w tej lidze zawsze znajdzie jelenia by sie pozbyc nieudanych wysokich kontraktow (jesli nie wypali jakis gracz), zobacz chocby co zrobiliscie z tym znacznie przeplaconym kontraktem Bena Wallace'a. Ja bym na miejscu Knicksow nawet nie myslal dwa razy, upychal Lee jako sign&trade w zamian za Jacksona i nie mial z tego powodu zadnych wyrzutow czy zwatpien.

Jax w spurs? No nie wiem. Payroll zawalony I odpowiedz na Mavs I Novickego ( pewnie I nugetts I Melo) zalatwiona ( small ball) ale nie rozwiazuje to kwestii Cavs Celts I przede wszystkim Lakers ...

Nie za ta cene chyba....

Choc z drugiej strony mozna I chronic Manu ( czas) I "zanizac" jego wartosc przed negocjacjami extension

Bylby to takze w sumie zabezpieczenie przed niedogadaniem sie z Manu w lato 2010

Wydaje mi sie ze ten tekst ze chce odejsc do Cavs Texasu lub NYK byl tak luzno wrzucowny a ze Jax jest z Teksasu to zaokraglil to do Spurs bez jakis tam intencji

Branie teraz Jaxa sprawia ze spurs nie teraz ale za rok czy 2 beda mieli najwyzsze ( po podpisaniu Manu) salary a sklad wcale nie taki wypasiony bo dalej dziura pod koszem...

Dodatkowo jax moze byc stoperem coraz starszym czyli gorszym I jego kontrakt jest tu troche za ciezki

Z drugiej strony upchnac Bonnery Masony I Finleya za jeden konkret to wzmocnienie solidne dajac gracza na SF przeciwnika (Melo LBJ? PP Matrix I Novik)

Pytanie do fanow bo w zeszlym roku GSW nie widzialem czy Jax moze kryc KB I Roya?

Patrzac na gsw zawsze w spurs to mi sie marzyl Biedrins

Harrington kumpel Jaxa wspomnial cos jednak o Knicks

Bosh szczesliwy w koncu w Toronto? Na to wyglada bo Chris najglosniej wolajacy o tym ze nie podpisze extension spedzil lato czego nie robil w Kanadzie.

Widocznie zmiany przypasowaly I nie wykluczone ze papiery zostana podpisane

A wyszlo ze plan byl inny...

Podobno Novik mial podpisac nizsze przedluzenie aby znalazlo sie salary wlasnie na Bosha....

Masakra

@ignazz zobaczymy jak ten caly Bosh (imo lekko przereklamowany) bedzie spiewal jak Raptors znowu beda na rybach w maju, czy mu sie ta cala Kanada i Toronto nadal tak bedzie podobala.

Bedzie idiota jak juz teraz podpisze extension nie czekajac do lata 2010, ale to tylko moje skromne zdanie.

Totalnie sie zgadzam co do terminu podpisu ale nie co do oceny Bosha

Nie jest on graczem ze jako lider wywinduje swoja ekipe ponad oczekiwania ale

1. Gra w nieciekawym systemie ( BAJZLU)

2. Dobranych kumpli ma total niepasujacych. A europejskosc ( mniej atletyzmu za to finezyjnosc) sa nie uzupelniajacymi sie cechami CB

Quba pewnie sie zgodzi ze brakuje mu I systemu gry I twardosci

Gdyby Chris wyladowal w takim Pistons pare lat temu bylaby miazga

Zamiast tego ma europejskie eksperymenty I na sile promowanie picku #1 z Wloch....

Daj mu osilka grajacego blizej kosza I facet finezja pokaze klase (celts sas pistons jazz lakers - nawet w miejsce Gasola )

IMO facet masakrycznie trafil...

Hmm w Bulls tez pewnie mysl

A jezeli juz szukamy na sile gry poza systemowej to GSW Mavs czy stare Suns tez byly lepszymi opcjami

Za jego plecami brak po prostu bylo Alonzo a I tak facio sie wypromowal.....