Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem, to jest team option na kolejny rok (gwarantowane tylko 2 bańki). JJ grał już nieźle w PO ale jak sam przyznał musiał od nowa uczyć się rzucać po operacji nadgarstka. Na początku tego offeseason pojawiło się info o kolejnej możliwej operacji ale Jones zrezygnował z niej. Ogólnie rzecz biorąc spory pech, rzucający nadgarstek shootera w nie najlepszej dyspozycji... :?

No i chyba najważniejsza kwestia - Wright to ziomek Wade'a a Pat będzie starał się go nie denerwować w tym sezonie :D

Już nie takie ziomki się pakowały, jeśli pojawiała się szansa na wzmocnienie drużyny. Taki gwiazdor jak Wade na pewno woli o coś pograć, niż przejmować się przydupasem, który notorycznie zawraca gitarę, jak to kiedyś może być dobry :wink: Ja na Wrighcie już postawiłem krzyżyk i Riles niech też nie ma skrupułów. Liczy się wygrywanie, a Wade pogada sobie z Dorrellem przez komórę.

James is guaranteed $1.9 million in 2010-11, $2.0 million in 2011-12 and $2.1 million in 2012-13. No matter what. He receives his full salary for each of those seasons (at $4.7 million, $5 million and $5.3 million), if he is not released by June 30 of each of those remaining years.

Czyli po każdym sezonie jest team option z gwarantowanymi 2 bańkami? Na hoops podają podobnie (od 2010 team option). Ciekawie skonstruowany kontrakt.

Co raz bardziej zaczynam wierzyć w wizję Rilesa. Miami będą jedynym zespołem będącym w stanie zaoferować 2x max deal dla FA w 2010. Dodatkowo przed przyszłorocznym deadline wiele zespołów będzie szukało oszczędności... JO 20+ baniek, Q Rich 9 baniek, Haslem 8 baniek, JJ, Dorell, Quinny ( :D ). Pat przebąkiwał o możliwości dodania kilku grajków w 2010, niekoniecznie superstarów (Rondo, Joe Johnson?). Na dodatek spadający salary cap (imo) mocno ogranicza NYK liczących na dwóch supestarów.

Brakuje mi jeszcze Boozera na Florydzie (Haslem +JJ). W najgorszym wypadku mamy spadające 13 baniek, w najlepszym gramy o HCA a może i o coś więcej...

Dla mnie totalnie niezrozumialy ruch Minny!

Pisalem ze Q Rich na wylocie bo nie pasuje Rambisowi ake dostac w zamian takie nic?

Do tego nijak nie pasuje mi to potrzeba Minny...

Zostaja z Rookasem jedynym typowym SG w calym zespole a oddajac pierwszopiatkowego dla nich dobrze rzucajacego QR dostaja Blounta na C do pomocy Alowi ktory ni to zdrowy ni to mlody.......

Z Richem bylo ciekawie a za niego spokojnie moznabylo wyrwac gracza pokroju Masona JR wspomnianego Rasuala Butlera lub innego podobnego gracza

Niech mnie ktos na forum oswieci co ODPIERDOLONO w Minny?

Edit: odpowiedz brzmi OSZCZEDNOSCI

W kontrakcie Blount ma z 8 baniek 6,3 gwarantowane chyba wiec jak go zwave'uja to 1,7 mln oszczednosci

Koszty kosztami ale QRich w kontrakt year moglby zagrac jak JJ w Atlancie co by chyba przynioslo wiecej korzysci w postaci sprzedanych biletow niz te juz mizerne oszczednosci.....

Na pewno bylby podstawowym graczem Wilkow a tak to chyba sie Lakers z Rambisem dogadali ;-)

Oslabiamy potencjalnego przeciwnika w finale poprzez dodanie jeszcze jednego mocnego gracza na wschodzie

Heat!!!

Niech sie wykrwawia!!!!

Rzeczywiscie robi sie bardzo fajny sklad Miami bo Rich za darmo to niezla gratka ....

1,7 mln oszczednosci

Feeee

J. Williams w Magic .

Naprawdę dobry ruch ze strony Orlando moim zdaniem. Mieć na ławce takiego kolesia to same plusy. Zwłaszcza na 10-20 minut. To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że Magic są najgroźniejsi na wschodzie.

Chyba żartujesz? :D Widziałeś co on grał ostatnio? I podobno był w świetnej formie przed ostatnim sezonem w Heat (słowa Rilesa). Apogeum to trójka-cegła w kontrze 4 na 1 zakończona wyjściem piłki na aut :lol: Gość jest nieobliczalny, odpala masę niepotrzebnych rzutów a do tego nie broni. Jedyny atut to może jakieś alley oopy do Dwighta (chociaż i to wymaga zgrania).

jwill?

r u kiddin me? nie wiem czy przyda sie magic. bardziej jako mentor na treningach, bo jakby nie bylo mistrzostwo zdobyl. ale czy to jest odpowiednia osoba by byc mentorem? zawsze jednak dobrze miec w skladzie kogos, kto byl i wie co i jak.

mnie natomiast zastanwia czy taki obrot spraw w magic wplywa na sytuacje mg13.

wyglada na to, ze wlasciciel magi naprawde ma zamiar zaplacic duzo za zespol w przyszlym sezonie i raczej gortat nie bedzie transferowany.

swoja droga dwight ostro pracuje nad rzutem z poldystansu.

czekam jeszcze na jakas bombe na rynku transferowym ale mam dziwne przeczucie ze dopiero w nowym roku sie czegos doczekamy...

swoja droga dwight ostro pracuje nad rzutem z poldystansu.

On co roku ćwiczy te rzuty z półdystansu :D Sezon temu też niby miało to lepiej wyglądać ale niestety to jest taka sama historia jak z FT Shaqa :lol: Też co roku ćwiczył i nic to nie dało :lol:

A jwill to jakby nie patrzeć malutkie wzmocnienie (przynajmniej Rosteru:) ponieważ jak Nelson będzie musiał pauzować to będzie przynajmniej wybór na PG :) Wolałbym Watsona no ale cóż trudno. A jwill może się przyda :)

Wydaje mi sie Jason Williams, jest w Magic w roli mentora- jak smiesznie to brzmi. Wydaje mi sie ze na treningach, na luzie J-Will pokaze kilka takich podan , ze reszcie szczeka opadnie i moze Jameer Nelson troche podglądajac starego wygę , moze jakies ciekawe podania doda do swego repertuaru(tylko zeby z tym nie przesadzał). A propo jego 10-20 mpg to raczej to smiech, bo jesli Nelson bedzie zdrowy to zostawi 8-12 minut na dwoch pg, z ktoych na dzien dzisiejszy wyzej stawiam Anthony'ego Johnsona. Aha no i championship mentality, power of rings, czy jak to sie nazywa po amerykansku to tez przy zatrudnianiu weteranow sie licy, albo ma miec wplyw na zespol.

Inna sprawa ze duzego wyboru magicy nie mieli, gdyz wszyscy sie boja zaryzykowac z Tinsleyem, natomiast Sessions jest za drogi, podobnie jak chcyba Iverson (ktory ma tez inne minusy). Nie udalo sie z CJem to sie zabezpieczyli Williamsem, jak bedzie w slabiutkiej formie to nic wielkiego sie nie stanie, zostaje jeszzce w koncu N miesiecy by sie wzmocnic, wteranow czas nastanie w lutym- marcu.

Nate Tried To Get Out Of Arrest

Nate Robinson tried to get out of an arrest for a driving violation on Tuesday, sources told the New York Post.

Robinson was pulled over for driving without a seat belt and then arrested for driving with a suspended license.

Sources claim that he cranked up his stereo when the officer walked back to check his license and that he sang along with the music when the officer returned.

When the guard realized that he was going to be arrested, sources said he replied: "Well, I'm Nate Robinson from the Knicks."

"OK, Nate Robinson from the Knicks, you're under arrest," the cop replied.

Via New York Post

:lol: Co za mózg, niedziwne, że Knicks nie chcą mu dać nawet na rok MLE.

W takim wypadku Felton leci z Bobcats a DJ znowu zacznie z ławki. Szkoda, bo minuty jak najbardziej by mu się przydały. Kolejny minus to bronienie PG rywali przez AI (zakładając, że będzie startował Bell, który zajmie się SG).

Dziwnie to wszystko wygląda w Charlotte. Oddanie dwóch wysokich picków (Ammo, Emeka), sprowadzenie AI blokujące rozwój Augustina. Jeśli Iverson zacznie znowu pajacować to mają kolejny rok w plecy... Chyba, że Brown myśli o systemie 76ers - piłką ciągle w rękach AI. Tylko, że Iverson ma już 34 lata co niewątpliwie może być problemem.

Anyway, będzie się nimi dobrze grało w NBA 2k10 :D

A poczytaliście chociaż trochę? Jeśli to prawda (mam nadzieję) to AI prawdopodobnie będzie z ławki grał, poza tym napewno jako SG a nie PG, bo z Brownem nigdy nie był na PG i żaden zn niego rozgrywający, na tej pozycji miał najwięcej problemów w ostatnich latach i nie sądzę, by Brown grał nim więcej na PG niż SG. Poza tym z tego co czytałem to Bell o którym piszecie, może w takiej sytuacji być sprzedany.

On nigdy prawdziwą jedynką nie był (zresztą dwójką też chyba nie, ale już prędzej).

Nom, centrem był :lol: