Braveheart22 Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) 5 minut temu, Tecu napisał: Mniej więcej jak się to robi? Zainstalowałem apkę i są tylko jakieś starocia. Wpisz w google "gleague live stream", wyskoczy Ci ten twitch i oglądaj przez przeglądarkę. Btw, oglądałem na tym twitch tv rok temu LaMelo w Australii i pierwszy raz wtedy Tate'a zobaczyłem Edytowane 20 Lutego 2021 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 2 minuty temu, Braveheart22 napisał: Wpisz w google "gleague live stream", wyskoczy Ci ten twitch i oglądaj przez przeglądarkę. Ogarnięte inaczej, ale najważniejsze, że działa. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosi Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Na Twitch jest mało transmisji GLeague - Link do kanału Ale, jak interesują Was nielegalne powtórki, to tu jest prawie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 A ten Boston jr jest naprawdę taki cienki ,że w jego akcje lecą mocno w dół. Przed sezonem był w TOP5 każdej praktycznie drabinki a teraz już czasem laduje poza TOP25.... Statystycznie wygląda to kiepsko ale pytanie czy to taki drugi SKal , który by szedł z nr 1 gdyby nie było przymusowego roku w NCAA a ostatecznie okazał się kiepściutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tangiers Opublikowano 27 Lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Marzec się zbliża, więc napisze kilka słów o dosyć ciekawych SG/SF, którzy zapewne będą wybrani w loterii. Cała trójka to freshmani, grający w mocnej konferencji SEC. Zacznę od Mosesa Moodiego, bo jestem świeżo po Alabama@Arkansas, który był w sumie meczem na szczycie w tej konferencji. Dla zobrazowania sytuacji Alabama jest jedną najlepszych defensyw w calej lidze, świetnie bronią trójki (rywali z SEC utrzymują na absurdalnym 25.5% 3P%, overall DFG% 38.9%), bardzo dobrze zbierają(top w DREB) i notują wiele przechwytów. W ataku grają up tempo przy 6tym pace w lidze, bardzo dużo rzutów oddają przed upływem 10 sekund na zegarze, rzucają mnóstwo trójek (ponad 30 na mecz, 4 wynik w NCAA) . Moodiego do tej pory widziałem kilka razy i miałem do niego dosyć mieszane uczucia, a ten mecz z Alabama nie był jakims game changerem, ale było kilka istotnych przebłysków. Co do profilu fizycznego to Moody wyglada bardzo dobrze. Wygląda na te 6'6 i nie jest to raczej naciągane, do tego ma ogromny wingspan(7'0). Obecnie ma już dosyć szerokie barki, które w NBA powinien ładnie wypełnić. O wagę też nie trzeba się martwić. W zasadzie to on juz ma prawie ciało gotowe na NBA. W ataku rzuca się w oczy przede wszystkim jego jumper. Rewelacyjna mechanika, bardzo powtarzalna, z dużą rotacja(kiedyś podawali że piłka po jego trójce obraca się prawie 2 razy częsciej niż u przeciętnego gracza). W Razorbacks musza mieć świetnego shooting coacha, zwłaszcza że do NBA właśnie wypuścili Isaiaha Joe(byl czolowym movement shooterem rok temu) i Masona Jonesa. Procenty Moodiego nie dają obrazu tego jak dobrym jest shooterem(w sezonie 37%). Przy jego wingspanie contestowanie go na każdym poziomie jest bardzo trudne - pamiętam że nawet Cadowi(ma ponad 7'0 wingpsna) rzucił dwie 3ki sprzed nosa. Moses nie kreuje sobie rzutu samodzielnie, prawie wszystkie jego rzuty sa assisted(88%). Z tego co widziałem to dosyć rzadko oddaje rzuty w ruchu czy po zasłonach, bardziej liczy na kreacje kolegi i wyprowadzenie go na pozycję przez kreatora z piłką. Jak już oddaje rzuty w ruchu to czasami ma problem z ustawieniem nóg i być może z tego wynika to, ze tak rzadko jest w tej roli wykorzystywany. Jednak myślę, to jest taka strefa, którą może poprawić przez 1 czy 2 offseason. Cała reszta i technika przy oddawaniu rzutu jest rewelacyjna, więc nawet jak rzuca off balance to jest spora szansa na trafienie. Powiedziałbym, że nie pracuje ciężko na swoje rzuty bardziej liczy na collapsy defensywy i set playe. Do poprawy jest, więc korzystanie z zasłon. Praktycznie nie rzuca po koźle, choć ma tu potencjał bo potrafił zrobić fajnego step backa. To jest skill, który może jednak uwolnić dopiero lepszy ball handling, ma dosyć wysoki kozioł i ogólnie wydaję się dosyć sztywny z piłką. Wydaje mi się, że nie będzie groził minięciem, nawet na tym poziomie jest w tym dosyć chaotyczny i jak nie wymusi faulu to szanse na wykonczenie drive ma niewielkie. Ma problemy z wykończeniem pod koszem przeciwko ludziom z NCAA(56% at rim), więc na poziomie NBA będzie w tym słaby. Swoje rozmiary wykorzystuje w atakowaniu obręczy w ataku, ma ku temu warunki i dobre instynkty - zbiera średnio 2 piłki w ataku(prawie zawsze ma przewage nad swoim matchupem). Bardzo mało gra z piłką tzn.: nie gra picków jako ball handler, rzadko wjezdza z top of the key. Wydaje mi się, że jednak ma potencjał jako passer w HCO, bo czasami po jakims pump fakeu, tworzy przewage, wjezdza do środka i od razu wie gdzie szukać shootera. Podaje przy tym nie w nogi tylko idealnie w pocket. Potrafi też zlokalizować cuttera i to nie za zasadzie przypadku, tylko wie gdzie w takiej sytuacji powinien znależć się kolega. Korzysta z tego, że rywale zawsze go blisko kryja i w roli wabika, po blur screenie dał miejsce koledze na wjazd. Potrafił również rozbić strefe rywala z high postu(to byl set play Arkansas, czyli trener go widzi w tej roli; taki Terrance Shannon jr miał z tym trudności). Czytanie gry w ataku ma bardzo zaawansowane jak na freshmana, co będzie dobrym prognostykiem pod kątem dalszej kariery. Początek meczu z Alabamą miał rewelacyjny, w zasadzie samym poruszaniem się i czytaniem gry rozbijał ich defensywę. W obronie nastapiła spora poprawa, bo jeszcze w meczu z takim Missouri(prawie 2 miesiace temu) nie wiedział czasami gdzie sie ustawić, miał ze 2 koszmarne collapsy, a teraz trzyma się sztywno swojego matchupu i nie gambluje. Nie zostaje po zasłonach, poluje na zbiórki w obronie(w dobrym sensie). Bardzo rzadko udziela pomocy, najwyrazniej nie jest w tym najlepszy i takie dostał zalecenie od trenera. Raczej nie lubi kontaktu w obronie, choć w 2h z Alabama ladnie wymusil faul w ataku, bodajze Herba Jonesa(swietny defensor btw.). Nie widzę to potencjału na jakiegos volume scorera, ale powinien prezentowac poziom startera i ma jeszcze spory upside jako passer i defensor ze swoim sizem. Stylem gry odnajdzie sie szybko w dowolnym teamie - bardzo latwo go wykorzystac. Dobrze byloby go zobaczyc kolejny rok w NCAA zeby zweryfikowac czy poprawił gre z piłką, ale pewnie nie bedzie ryzykował. Prawdopodobnie na workoutach zrobi jakies 85/100 za 3 i pojdzie w loterii. Kilka słów jeszcze o duecie z Tennessee Jaden Springer nie ma wybitnych warunków fizycznych, zwłaszcza że nie widze go w PG. Do tego dochodzą jeszcze bardzo krótkie ręce, nie wiem jaki ma wingspan, ale od razu widac ze jest krótki. Ma jednak na tu i teraz wiele umiejętności, które dadzą mu miejsce w loterii. Boxscorowa produkcja w jego przypadku wiele nie mówi, bo trener Vols Rick Barnes dopiero gdzies od polowy sezonu nim startuje. Tennessee mają czołową defensywę w lidze, ale często wyglądali koszmarnie w ataku, więc w końcu Barnes zdecydował się wprowadzić do S5 Springera i Johnsona. Przyniosło to dosyć wymierny, zwłaszcza po blamażu z Ole Miss, gdzie po meczu Barnes ostro skrytykował młodych, a ci odpowiedzieli w kolejnym meczu z Kentucky zdobywając łącznie 50 punktów. Springer uwielbia grę na mid range i jest tym bardzo zaawansowany. Potrafi wejśc na koźle na midrange, zrobić pivot i wykończć to fadeawayem - witamy w 2005r. Tak na serio, to footwork ma świetny i na poziomie NCAA jest to jeszcze dobra broń. Rzut wygląda bardzo dobrze, rytmiczny, wysoki release point, bardzo dobra praca nóg. Myślę, ze w NBA szybko przestawi się z mid range na dystans. Nie widzę go w roli głównego ball handlera, tylko secondary. Nie jest szczegolnego court vision, ale widac ze jest swiadomy swoich ograniczen. Jak wchodzi w drivie w strone obreczy to bardzo często szuka wolnego kolegi na obwodzie zamiast kończyć samemu. Gorzej jest jednak jak pomoc nie zostanie mu udzielona i musi sam kończyć. Finalnie kończy się to często desperacka wrzutką spowrotem na obwód. Braki w motoryce zastępują floetarami, ale brakuje mu zasięgu czy wybicia z 1 nogi. Jednak jak widzi takiego BJ Bostona przed sobą to wjeżdza w niego jak w masło, ale zbyt duzo takich Bostonów w przyszlosci nie zobaczy. Dobrze porusza się bez piłki i ja w niego widze dobrego scorera, który okazyjnie zagra z piłką po zasłonie. Overall obecnie jest na niego wiecej zagrywek w ataku, z których można korzystać niż na takiego Moodiego. W obronie bardzo sie stara i jako team D dobrze funkcjonuje, ale ze względu na length to bedzie targetowany na switchach. Overall obecnie jest na niego wiecej zagrywek w ataku, z których można korzystać niż na takiego Moodiego. Keon Johnson to trochę przeciwieństwo Springera, bo ma niebywały ciąg na kosz. Środowisko do gry nie jest najlepsze , bo Vols graja dosyć wolno, ale przy praktycznie każdym early offense i tranzycji uczestniczy Johnson. Wiekszosc posiadan chciałby skończyć pod koszem, trudno zresztą się dziwić bo na razie jest slabym shooterem. Jak jest w ruchu to potrafi znależć wysokiego, ale często zle wybiera momenty w ktorych powinien kończyc, a w których nie. Jest bardzo dobrym atletą, gra na kontakcie i duzym zaangazowaniu co trudno wyuczyc, ale brakuje floatera, mid range, trojki. Sporo wad jak na prospecta w loterii. Taki Okoro potrafil wszystko lepiej poza rzucaniem,, a ma ogromne problemy w ataku w real NBA. Generalnie nad Johnsonem musiałbym dłużej posiedzieć, bo nie jest tak prosty do oceny jak Springer czy Moody. Z jednej strony jest aspekt fizyczny, bo warunki ma , podejscie do gry rowniez, ale od NBA SG/SF oczekuje sie duzo wiecej i nie wiem jak Johsnon mialby funkcjonowac na parkiecie bez poprawy rzutu i decision making. Wybija 18, wiec koncze obiecany komus wywod i czas rozpoczac kolejny sobotni maraton z NCAA ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 (edytowane) Jacksonow wielu ale ten defensywny i szybki na nogach chudziutki podkoszowy jest fajnym prospektem. Tu fatalnie wszedł w mecz ( przegrany ostatecznie z Alabama) ale im dalej w las tym lepiej wyglada na lekkoducha Obecnie w KFC robi 5 bloków prr 36. Drugiego do spurs bym chciał takiego grajka https://mobile.twitter.com/NBADraftWass/status/1346830428053889025?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1346830428053889025|twgr^|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.spurstalk.com%2Fforums%2Fshowthread.php%3Ft%3D289066 Will Morris @w_a_morris The only Freshman/Sophomores since '08 with O and D BPM both greater than 5: Zion Williamson Anthony Davis Otto Porter Jr. Marcus Smart Franz Wagner Ethan Happ Mikal Bridges Tyreke Evans Xavier Tillman Karl-Anthony Towns Edytowane 6 Marca 2021 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 The 2021 NBA Draft will be on July 29, sources tell @TheAthletic @Stadium. NBA Draft Lottery will be on June 22. Draft Combine scheduled for June 21-27. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Pomału idzie w stronę draftu 29 lipca. skroce pewien wpis o spurs z spurstalk do tabelek wyglada na to ze Houston nadrabia dystans do wilków. If all non-playoff teams follow their season WIN% for the remaining games: When using the season WIN%, it's important to note that this has been an irregular season due to COVID. If all non-playoff teams follow their WIN% from the Last 10 games for the remaining games: Ale ciasno będzie. Postępy Toronto w tanku z Siakamem i Lowrym oraz OG wstrząsające Celts top #10? Cade w Bostonie to byłoby zabawne choć wtedy chyba jednak szedłby C z #1 Z #3 Boston ( mając farta do 3) chyba by nie odpuścił? Bo chyba nie Turek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, ignazz napisał: Celts top #10? Cade w Bostonie to byłoby zabawne choć wtedy chyba jednak szedłby C z #1 Z #3 Boston ( mając farta do 3) chyba by nie odpuścił? Bo chyba nie Turek? Celci nie dawno sprowadzili Wagnera Seniora bez większego powodu, więc pewno celują we Franza Wagnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 8 godzin temu, mac napisał: Celci nie dawno sprowadzili Wagnera Seniora bez większego powodu, więc pewno celują we Franza Wagnera Jest sporo zachwytów nad młodym Franzem. Ja jakoś nie podzielam tego hype. Rzut fajnie ułożony i wie gdzie się ustawiać ale jakoś tak pokracznie wyglada jak zbliża się do in the rim. Dodatkowo w dwóch kluczowych meczach koszmarnie grał w clutch. Nie jestem teraz pewien ale on turniej zakończył airballem. Chyba. Jeden kultowy Niemiec w zupełności wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Takie pytanko. W piątek miałem video z Turkami i na końcu zaczęliśmy rozmawiać o koszykówce i goście zaczęli mi zachwalać niejakiego Alperena Senguna. Nic o gościu nie słyszałem a tu patrze w statystyki i 18 latek w lidze tureckiej robi 20/10 . Świetny pivot. Dobry rzut ( nie ma trójki ale z linii robi 80%) fadeaway też bardzo dobry. 18 latek robi cyfry z kosmosu a w mockach go nie ma. , /Jego obrona jest rózna, Dobrze rotuje , dobra praca nóg ale ewidentnie zostawia za dużo miejsca na zasłonach. Bardziej chroni pomalowane niz obwód ale może ktoś już większy specjalista od Europy . Czemu gościa nie ma w mockach? Nie wybiera sie do NBA? Od Poku czy Avdiji jest lepszy a praktycznie nigdzie go nie widzialem na stronach draftowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Turecki Kevin McHale. U Givony'ego jest w loterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Tankathon też go ma już jakiś czas w loterii. Generalnie w mockach to od dawna go widzę. Sam zawodnik to ciekawy case, tj. jak przełoży swój skillset i ogólnie profil fizyczny na grę w NBA. W tym cała tajemnica, dlatego ciężki do oceny prospekt jednak. Ale takiej produkcji to chyba żaden europejski grajek wcześniej w tym wieku nie miał Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Braveheart22 napisał: Tankathon też go ma już jakiś czas w loterii. Generalnie w mockach to od dawna go widzę. Sam zawodnik to ciekawy case, tj. jak przełoży swój skillset i ogólnie profil fizyczny na grę w NBA. W tym cała tajemnica, dlatego ciężki do oceny prospekt jednak. Ale takiej produkcji to chyba żaden europejski grajek wcześniej w tym wieku nie miał Cyferki fajne ale imho braknie mu atletyzmu by takie granie przenieść 1 do 1 do NBA. Sposób gry celnie @BMF porównał do McHale ale czy w dzisiejszej lidze z takim stylem da sobie radę? Jeżeli nie dołoży legit jumpshota to będzie mu ciężko, te zbiórki w ataku nie będą miały miejsca w NBA bo brakuje mu jumpa, nie widać po tym filmiku obrony, jakieś 2-3 bloki z pomocy ale ja tu widzę bust material i Red flags. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 On ma niesamowita koordynację i jak to EUR ogarnięta głowę. Od lat na turniejach młodzieżowych był wybierany do all5 wiec jeżeli ktoś go w mocku nie umieścił to problem raczej z niewiedza autora zestawienia. mało jest gości co... wsad taki sobie ale bez kroków co świadczy o dobrym wyszkoleniu technicznym podstaw bo gwiazdy nba coś czuje ze by zrobiły to samo w 3 kroki a LBJ w 4 To mvp dosyć ciężkawej ligi Tureckiej wiec podstawy ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @BMF Ech myślałem ,ze wrzucisz coś więcej niż pierwszy z brzegu filmik z YT. Ja już nawet widziałem jakieś scouting reporty na jego temat czy nawet całe mecze reprezentacji i skróty meczów ligowych. Ale ciekawiło mnie czy ktoś widział całe jego mecze i jak wygląda bo jednak robienie 20/10 w wieku 18 lat w bardzo mocnej lidze tureckiej to jednak jest intrygujące. Wygląda mi na dobrego obrońcę zespołowego i dobrego w post ale średnio dobrego na obwodzie bo zostawia za dużo miejsca ... . Wydaje się ,mieć dobry jumper . Do tego 80% z linii dla wysokiego to też zazwyczaj dobry prognostyk czy wyrobi sobie rzut za 3. @blackmagic Na podstawie jednego filmiku uważasz ,że on nie ma legit jumpera? Czy ogólnie widziałeś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 I to jest jeden z wątków który sprawia ze nieufnie podchodzi się do Turka. Obrona obwodu gdzie masowo robi się po switchu tak zwanego LaMarcusa. Cześć wysokich po prostu jest nieudolnymi obrońcami w grze z niskim na obwodzie i idą akcje na nich seryjnie. Tu podobno jest właśnie słabiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 co by się musiało stać, żeby Celtics byli w top 5 jak tu prognozujecue? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Bardzo prosto. Kończą sezon na #10-14 miejscu i maja farta w loterii. I są top 4 wtedy. Pierwszy raz jak kliknąłem lotto w tankathlonie to mi wyszło ze 3 z 4 pierwszych ekip to były zespoły spoza top3 tankerow. Mega mi się to spodobało. Toronto wygrało loterie a drugie było Cavs o ile pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 13 godzin temu, ely3 napisał: @BMF Ech myślałem ,ze wrzucisz coś więcej niż pierwszy z brzegu filmik z YT. Ja już nawet widziałem jakieś scouting reporty na jego temat czy nawet całe mecze reprezentacji i skróty meczów ligowych. Ale ciekawiło mnie czy ktoś widział całe jego mecze i jak wygląda bo jednak robienie 20/10 w wieku 18 lat w bardzo mocnej lidze tureckiej to jednak jest intrygujące. Wygląda mi na dobrego obrońcę zespołowego i dobrego w post ale średnio dobrego na obwodzie bo zostawia za dużo miejsca ... . Wydaje się ,mieć dobry jumper . Do tego 80% z linii dla wysokiego to też zazwyczaj dobry prognostyk czy wyrobi sobie rzut za 3. @blackmagic Na podstawie jednego filmiku uważasz ,że on nie ma legit jumpera? Czy ogólnie widziałeś więcej Obejrzałem 3 takie mixy i długi skrót z meczu Turcja Szwecja i facet na jakieś 100 akcji mial 2 trójki i jeden rzut z dalszego dystansu. W lidze rzuca trójki na 20% więc ogólnie chyba można bezpiecznie przyjąć że nie ma jumpera skoro z niego nie korzysta. W obronie na pilce dalej od kosza widziałem 2 akcje i 2 razy nie nadążał na nogach. Ogólne mam nadzieję że się mylę ale imho jego gra się nie skaluje na NBA. Na poziomie NBA nie daje rim protection, nie rozciąga gry, obok niego musi grać dobry defensor rozciągający grę. W ataku daje sporo mniej niż jokic, w obronie ma podobne ograniczenia. Nie wiem na ile te mankamenty można poprawić. Imho jego zbiórki, gra z piłką, bloki na poziomie NBA nie będą tak wychodziły jak w lidze tureckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi