karpik Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Zaczęli coś tam grać w tym ensidabylej i coś tam obejrzałem, więc postanowiłem założyć se temat i wrzucić moje pierwsze wrażenia i (zbyt wczesne) prognozy. Na pierwszy ogień poszedł oczywiście Cade i Oklahoma State. No i w sumie żadne zaskoczenie, bo Cunningham wygląda jak future superstar i miażdży w transition od pierwszego dnia. Może nie jest najszybszy i najsilniejszy, nie będzie robił poster dunków, ale handles, footwork, court vision, decision making i jeszcze bym pewnie znalazł kilka innych profesjonalnie brzmiących zwrotów, ma na takim poziomie, którego nie da się nauczyć. On to po prostu ma, no i ma też lepszy rzut niż się spodziewałem. Na oko, obok Ziona najlepszy prospect z NCAA w ostatnich 6-8 latach. Sprawdziłem też USC i Evana Mobleya, trochę nie byłem wcześniej do niego przekonany, bo to straszny patyczak, ale już się przekonałem. 7-footer z taką kombinacją mobilności, rzutu i pracy nóg nie był widziany w NCAA od czasów Anthony Davisa. Jeden mecz, a Mobley pokazał ponadto świetną grę na picku, nie tylko jako finisher/lob threat/shooter, ale też decision maker i passer. Jak na ten wiek to jest naprawdę imponujące. Jeszcze Kentucky troszkę zerkłem i ten Boston całkiem spoko, Clarke nieco mniej, ogólnie obaj dość podobni do siebie, 3-way scorers, dobrze też, że trafili gdzie trafili, bo będą mieć blisko do KFC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 J. Green i T. Clarke - moi dwaj kolesie do obserwacji na ten moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Orientuje się ktoś jak G-League będzie wyglądało w nadchodzącym sezonie? Kiedy rusza, ile meczów itd.? Fajny projekt ten zespół Ignite z kilkoma prospektami. Ciekawe jak będą sobie radzić pod skrzydłami Briana Shawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Niesamowicie wyglądał Suggs z mocnym rywalem w debiucie: ciąg na obręcz, świetny passing, atletyzm, całkiem obiecujący jumper - chyba na sam początek nawet w większym stopniu występ in plus niż to, co pokazali Cade i Mobley. Oczywiście to początek, ale po tym co widziałem pewnie będę włączać przez jakiś czas mecze Gonzagi, bo cała ekipa kozacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Duke opener przełożony wiec dopiero dzisiaj do zobaczenia JJ. Na niego czekam. Marzy mi się w spurs Johnson & Johnson. Na razie szybkie DD. Ps. Ktoś testował ESPN player za darmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 2 minuty temu, ignazz napisał: Duke opener przełożony wiec dopiero dzisiaj do zobaczenia JJ. Na niego czekam. Marzy mi się w spurs Johnson & Johnson. Na razie szybkie DD. Bardzo wstępnie mój człowiek w tym drafcie Btw, Suggs mi trochę zaimponował pierwszym meczem, ale oglądałem tylko analizy na twitterze. Drugi mecz już włączyłem i zapał ostygł. Widzę spore wady u niego i dziwi mnie, że po jednym meczu już go wrzucają w mockach do top5, a nbadraftnet nawet na #1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 W dniu 28.11.2020 o 21:15, january napisał: Będzie w tym sezonie tankowanko po jak najlepsze rozstawienie przed loterią w przeciwieństwie do poprzedniego:) No tylko trzeba pracować na to od początku bo Wschód w tym roku ma mocnych kandydatów Knicks, Bulls Cavs a nawet Detroit to dla mnie pewniaki z Thunder do TOP 5. A jeszcze chyba bym wrzucił tu Kings. Spurs i Magic bo przy złym początku sezonu tez mogą szybko wiosłowac w kierunku dna tabeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Dlatego dziwie się braku ruchów ze strony spurs gdzie 4 weteranów w tym może przeszkadzać. Na razie sezon startuje bez 3 młodych którzy maja pomniejsze urazy wykluczające grę w pierwszym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 GOAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 W dniu 2.12.2020 o 15:57, ignazz napisał: Dlatego dziwie się braku ruchów ze strony spurs gdzie 4 weteranów w tym może przeszkadzać. Na razie sezon startuje bez 3 młodych którzy maja pomniejsze urazy wykluczające grę w pierwszym tygodniu. Ja to bym się zdziwił, gdyby jakieś ruchy zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Suggs jest jeszcze surowy (może przez łączenie kosza i futbolu w HS?), i bez dwóch zdań mniej 'poukładany' niż Cade, ale w tych pierwszych meczach pokazuje przebłyski bardzo dużego potencjału właściwie w każdym istotnym elemencie (atletyzm, pullup, kreacja na pickach, łamanie linii obrony, transition, obrona). Cztery mecze, ale jak będzie w stanie regularnie trafiać takie rzuty, to Cade i Green wcale nie są pewniakami w walce o #1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tangiers Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 po prowokacyjnej tezie @człowiek...morza wrzucam krotki opis. Sezon college football dobiega końca, więc wiecej czasu zaczałem już poświęcać koszykówce. Kilka spotkan obejrzałem, ale najwiecej uwagi jednak zwrocilem na mecz Oklahoma state@Texas Tech Texas Tech Bearda to absolutnie topowa defensywa, wedle kenpom 3 w lidze, z bardzo dobrze broniącym obwodem. Oklahoma ma stosunkowo mało talentu, ale przed tym meczem przegrali niewielka roznica z solidnym TCU oraz rewelacyjnym w tym roku Texasem(w ten weekend zanotowali statement win @Kansas, chyba jedno z wiekszych zwyciestw ich trenera Shaki Smitha). Oklahoma state graja tez wiele minut freshmanami(mieli dobra rekrutacje przed tym sezonem), co rzadko skutkuje dobrym wynikami w sezonie. Trener Cowboys troche zaskoczyl Bearda i w pierwszych akcjach Cade praktycznie nie dotykal pilki, nawet jako secondary. Sprawdzilo sie to doskonale. Support trafial trojki, gral z kontry i zachowywali ogromna intensywnosc grajac small ballem i otrzymujac strefe przez wiekszosc czesc polowy. Cade oddal w 1 polowie 3 rzuty za 3, raz off the catch(stacjonarna) z rogu - cegła, raz z 45 stopni off the catch - bucket i raz po zaslonie i kozle top off the key - cegła. Przed sezonem byly obawy odnosnie trojki Cade, ale dla mnie ten rzut jest smoove i potrzeba mu tylko zwiekszenia volume oraz czasu zeby stal sie dobry shooterem po kozle. Release point przy jego wzroscie i zasiegu jest rewelacyjny, praca nog tez bardzo dobra. Nie ma jakis red flagow co do mechaniki i powinno to sie przelozyc na NBA. Cade jako kreator jest rewelacyjny. Podania na weak side idealnie w tempo, w shooting pocket(NBA personel bedzie to wykorzystywal, koledzy z zespolu ceglili) - ciezko je przeciac przy jego wzroscie i szybkosc podania. Mysli 1 podanie do przodu, wykonuje instynktowane extra passy od razu po otrzymaniu pilki kreujac przewage koledze z zespolu. Nie boi sie zaryzykowac trudnego podania - jeden pass mial szczegolnej urody do scinajacego kolegi pod koszem - niby prosty po kozle, ale idealnie w tempo i z odpowiednia szybkoscia. Niewielu freshmanow potrafilo tak otwierac gre naprzeciwko tak dobrej defensywy jak Texas Tech. Nie podobaly mi sie jego drivy, byly z jednostajna szybkoscia i zamiast przy wykonczeniu driva kierowac sie blizej obreczy to byl spychany do linii koncowej co konczylo sie okropnymi pudlami, nic nie potrafil wykonczy at rim w tym meczu. Nie zmanipuluje obroncy jesli nie bedzie zmienial tempa przy wjezdzie, a w tym meczu nie pokazal tez szczegolnego first stepu, wiec jest to jakis element do obserwacji, zwlaszcza ze jest nie jest proven jako shooter po kozle. Musi poprawic ktorys z tych elementow jak ma byc lead ballhandlerem w NBA. Nie biegał po zaslonach, ani nie scinal. W 2 polowie gral sporo off ball, ale w dosyc kuriozalnej roli. W skutek small ballu byl najwyzszym graczem na parkiecie, a trener go wykorzystywal w roli screen settera na picku, ale Cade w ogole tego nie ogarnial i nie scinal jako roller, ani nie szedl na pick''n'pop na dystans tylko zostawal na dalekim midrange blisko ballhandlera i zastygał w miejscu. Takich akcji bylo kilka, na poziomie NBA na szczescie tego nie uswiadczymy. NIe podobalo mi sie, ze byl pasywny w ataku i kiedy Red Raiders gonili, to byly cale akcje gdzie w ogole nie dotykal pilki w ataku i stal bez ruchy na weak side. Skrajnym przeciwienstwem byl taki Sexton w collegu, ktory w Alabamie w tego typu sytuacjach brał piłke i dawał sie zabic pod koszem zeby tylko wymusic faul. Po kolejnej przespanej ,,akcji'' z rzedu, chyba po timeoucie zaatakowal w koncu kogos na iso i rzucil pieknego jumpera z midrange po kilku kozlach(koneserzy mid range jak @MarcusCamby byliby wniebowzieci), raz jeszcze mial farta i sedziowie dali mu 3 rzuty po fantomowym faulu z dystansu. Liczylem, ze przejmie scoring load i pocwiczy iso na dobrej defensywie, ale akurat w tym meczu sie zawiodlem. Generalnie to nie podobal mi sie playcalling Cowboys, pierwszy pick Cade zagral chyba w 17 minucie. W defensywie mial jedno dobre posiadanie, ktory pewnie bedzie samplowane do smierci przez twitterowych scoutow, ale i tak nabral sie na koncu na pump fake. Kilka razy mial bardzo zle defensive stance, wysoko na nogach, w ogole jeszcze kierunkujac rywala na jego mocna reke, a pod koszem nie bylo rim protectora. Rywal od razu to wykorzystywal. Takie basic stuff, ktore trzeba od razu wyeleminowac(Calipari by dostal zawalu jakby to zobaczyl). Jako help defender niczym sie nie wyroznil choc ma size do tego(7'2 wingspan), a liczylem ze sie bardziej wykaze, bowiem nie mial duzego obciazenia w ataku w tym meczu. Na pewno nie jest minusowym obronca co w polaczeniu z elite kreacja powinno dac 1ke w wiekszosci draftow. MVP meczu byl Likekele, ktory gral w tym meczu jak maly Draymond. Byl liderem defensywy, w ataku zdobywal punkty w najwazniejszych momentach(i to w bardzo trudnych sytuacjach), rozdal sporo fajnych podan. Na NBA jest za maly, ale jak euroligowa kariera przed nim(moze ala Kyle Hines). Po stronie Texas Tech wpadl mi jeden gracz w oko, ale on wyladuje na razie do szuflady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 7 minut temu, tangiers napisał: po prowokacyjnej tezie @człowiek...morza wrzucam krotki opis. gwoli wyjasnienai chodzi o teze cunningham = middelton i w sumie z twojego postu wynikaja podobienstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) 7 minut temu, człowiek...morza napisał: gwoli wyjasnienai chodzi o teze cunningham = middelton i w sumie z twojego postu wynikaja podobienstwa Nie lubie szukania na sile sobowtorow w real NBA. Mozna zrobic reach, ze zarowno Cade jak i Khris sa all around graczami i stad mozna wnioskowac podobienstwo, ale przy bardziej szczegolowej ocenie, wychodzi ze Cade ma juz elite court vision(poziom Rubio w tym wieku) a Khris jest teraz tylko dobrym secondary kreatorem. Middleton stal sie swietnym shooterem, a Cade dopiero zaczyna rzucac po kozle. Przeczytales jakis click bait, albo ktos sie zagalopowal. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez tangiers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Totalnie inni są. Jak ten midrange będzie tyle wykorzystywany to Pop się w nim zakocha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 1 minutę temu, tangiers napisał: Nie lubie szukania na sile sobowtorow w real NBA. Mozna zrobic reach, ze zarowno Cade jak i Khris sa all around graczami i stad mozna wnioskowac podobienstwo, ale przy bardziej szczegolowej ocenie, wychodzi ze Cade ma juz elite court vision(poziom Rubio w tym wieku) a Khris jest teraz tylko dobrym secondary kreatorem. Middleton stal sie swietnym shooterem, a Cade dopiero zaczyna rzucac po kozle. Przeczytales jakis click bait, albo ktos sie zagalopowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @człowiek...morza Haha, to jest człowiek click bait. On nie stawial przypadkiem kiedys Milesa Bridgesa jako jedynke w drafcie? Gosc chce sie chyba wyroznic jak ten ScoutwithBrian, teraz na big boardzie mial Okoro z 16, a Toppina z 18ka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 2 minuty temu, tangiers napisał: @człowiek...morza , a Toppina z 18ka... a co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) 9 minut temu, człowiek...morza napisał: a co w tym dziwnego? Toppin byl zajebisty w collegu. Swietny atleta, najlepszy finisher w kraju, z potencjalem na pick'n'pop, mial bardzo dobry ball handling. W obronie byl tylko sztywny jak slup soli, kiepsko sie przesuwal (zle biodra;), nie wiem jak bedzie bronil w picki w NBA, raczej zle. W NCAA nauczyli go podstawowych coverages w tym zakresie, ale w nba bedzie musial grac na 1.5 szybkosci co na pozycji PF moze byc koszmarem. Fit do Mitchella akurat dobry, a Thibbs z Boozerem gral dobra defensywe, ale Noah to byl przez chwile DPOTY level. Obi bedzie tu bardzo na swieczniku, a jako small ball C tez sie nie nadaje. W tym drafcie bralbym go w TOP10, bo dobrego w obronie C latwiej znalezc niz swietnego w ataku wysokiego. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez tangiers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi