Skocz do zawarto艣ci

[1st round] Lakers vs Trail Blazers

ttr

Melo czy Kuzma ?  

44 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Melo czy Kuzma ?

• Lakers w 4
      1
    • Lakers w 5
      14
    • Lakers w 6
      18
    • Lakers w 7
      0
    • Portland w 4
      0
    • Portland w 5
      2
    • Portland w 6
      5
    • Portland w 7
      4

Ankieta zosta艂a zamkni臋ta

Rekomendowane odpowiedzi

No wi臋c sta艂o si臋 Portland z clutch Melo odprawili zawodz膮cych w ba艅ce Grizzlies i zako艅czyli pogo艅 za PO sukcesem. Blazers w D (trzeci najgorszy rating po restarcie chyba)聽wygl膮daj膮 s艂abo i nie maj膮 偶adnej odpowiedzi w tej serii 偶eby znacz膮co zwolni膰 Lebrona i AD.聽 Lillard-Melo-CJ(podobno gra z urazem plec贸w)-Whiteside-Nurkic-Trentjr-Collins(nie wiem dok艂adnie co z nim) tak b臋dzie wygl膮da膰 ich rotacja tu nikt wi臋cej powa偶nych minut nie dostanie mo偶e po za Hezonj膮.

Lakers ci臋偶ko ocenia膰 po restarcie. Ceglili na pot臋g臋, a najr贸wniej graj膮cym zawodnikiem jest Kuzma, kt贸ry zrobi艂 spore post臋py w obronie. Dziwnie Vogel uk艂ada艂 lineupy i wida膰, 偶e du偶o testowa艂. Ich defensywa nie straci艂a tak bardzo na jako艣ci wzgl臋dem tego co grali wcze艣niej. Kasztani艂 najbardziej McGee (um贸wmy si臋 nonfactor) i s艂abiutko wygl膮da艂 Danny Green (raczej si臋 ogarnie).聽 Dla mnie Blazers fatalnie si臋 matchupuj膮 z Lakers i mimo braku Bradleya spowolni膮 ich atak bardzo. 聽

Charles Barkley m贸wi, 偶e Blazers zbijo Lakers i przejd膮 dalej.聽Wut bout you ?聽

Edytowane przez ttr
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No dobra a kto gra w tych teraz Lakers poza Lebronem, Davisem i Kuzm膮? Serio pytam bo przed sezonem typowa艂em pi臋kn膮 katastrof臋 (kontuzj臋 LBJ lub/i Davisa) i odpu艣ci艂em sobie ogladanie Lakers zupe艂nie. Rondo to dalej ten w艣ciek艂y pies z czas贸w odpadania Blazers z Pelicans? Blazers wskrzesili Melo a tu w sk艂adzie widz臋 sporo o偶ywie艅c贸w - Howarda, Watersa, Rondo, JR Smitha. No jest te偶 Green, jest McGee, kt贸ry dop贸ki b臋dzie skaka艂 to b臋dzie m臋cz膮cy dla przeciwnik贸w, jest Morris z walecznych Morris贸w i KCP.

Dlatego tak na pierwszy rzut oka to Davis z Jamesem musz膮 mocno ci膮gn膮膰 w贸zek w tym sezonie. Chyba, 偶e te wszystkie Waitersy wyskakuj膮 jeden po drugim w kolejnych meczach jak diabe艂 z pude艂ka i daj膮 mecze jak za dawnych lat.聽

I 偶eby nie by艂o, Bron z Davisem mog膮 si艂a fizyczn膮 rozjecha膰 Blazers. O ile jest kogo rzucic pod kosz bo Nurki膰, Hassan i Collins troch臋 miejsca zajm膮 to z powstrzymaniem Jamesa b臋dzie bardzo ci臋偶ko. Trent musia艂by si臋 okaza膰 bulterierem.聽

Odno艣nik do komentarza

Mam nadziej臋, 偶e to b臋dzie wyr贸wnana seria. Pewnie m贸j typ jest bardziej 偶yczeniowy, ale co tam, 4:3 dla Portland.

Mo偶e i typ jest 偶yczeniowy, ale PTB maj膮 argumenty - Lillard jest w mega formie, McCollum to niedoceniany Robin, pod koszem 艣wietny Nurki膰 i m艂ody Collins, kt贸ry powinien mocno uprzykrzy膰 偶ycie Davisa. Do tego Melo, kt贸ry jest w stanie trafi膰 kluczowe punkty kiedy trzeba + z 艂awki 艣wietny strzelec Trent Jr i聽Whiteside, kt贸ry jest jaki jest, ale i tak jest lepszym C ni偶 McGee. Hezonja te偶 mo偶e w kt贸rym艣 momencie odpali膰, u never know. Na papierze Portland jest naprawd臋 ciekaw膮 dru偶yn膮 (Nurki膰 gra jak All-Star). Natomiast Lakers maj膮 dwie supergwiazdy i to w艂a艣ciwie tyle. Danny Green gra s艂abiutki sezon, Kuzma to dzban (hehe, no nie lubi臋 typa), McGee nadaje si臋 na te 15-20 minut, ale to 偶aden game changer, a Howard to ju偶 dawno cie艅 samego siebie. Plus Caruso, KCP (nie wiem jak tam z jego zdrowiem) - kt贸ry艣 z tych pan贸w mo偶e zagra膰 dobry mecz, ale聽tak og贸lnie to sk艂ad Lakers nie powala... no chyba, 偶e Waiters, JR Smith, Dudley czy聽 Markieff Morris powoduj膮 dreszcze na ciele zawodnik贸w Portland... wtedy mo偶e by膰 sweep, heh. Zapowiada si臋 ciekawa seria, no doubt.

Odno艣nik do komentarza

4:1 lub 4:2 dla Lakers. Obawiam si臋, 偶e duet L.James & A.Davis zrobi du偶膮 r贸偶nic臋 i Blazers nie b臋d膮 w stanie ich zastopowa膰. Lillard to za ma艂o.
A pami臋tajmy, 偶e w playoff cz臋sto jak graj膮 liderzy tak te偶 reszta dostosowuje si臋 do ich gry. Liderzy ci膮gn膮 dru偶yn臋 i daj膮 przyk艂ad.
Kuzma w ofensywie czy Howard w defensywie te偶 miejscami graj膮 dobry basket. A pewnie najlepsze zostawili na playoff.

Odno艣nik do komentarza

Przez osiem ostatnich lat czeka艂em na emocje zwi膮zane z gr膮 Lakers w PO. Tak wiem, 偶e Lakers nie by艂o w PO siedem lat, ale backcourt Morris/Goudelock w S5 przeciwko Spurs nie utkwi艂 w mojej pami臋ci jako co艣 emocjonuj膮cego.聽

Pisa艂em ju偶 w temacie o Lakers co my艣l臋 na temat Blazers jako potencjalnego rywala. Nie wiem w zasadzie po tych o艣miu meczach jaka form臋 maj膮 Lakers, jak z ich zgraniem itd Blazers wykorzystali seeding games maksymalnie i na pewno do serii podejd膮 gotowi. Zm臋czenie tu nie powinno gra膰 roli, brak podr贸偶y wszyscy s膮 po d艂ugiej przerwie wi臋c nie s膮dz臋 偶e w nogach mimo du偶ej ilo艣ci minut b臋d膮 to mocno odczuwali, ale w sumie kto tam tak naprawd臋 wie.聽

Lillard b臋dzie robi艂 Lakers jesie艅 艣redniowiecza, w obronie te偶 si臋 nie powinien nam臋czy膰 wi臋c tu nie maj膮 Lakers na niego kompletnie odpowiedzi. McCollum nie wiadomo jak zdrowotnie, ale wczoraj wygl膮da艂 dobrze jak to utrzyma to kolejny problem.聽

Po drugiej stronie wiadomo Blazers odpowiedzi na LeBrona i AD te偶 nie maj膮 za bardzo, fajnie b臋dzie zobaczy膰 Melo przeciwko LeBronowi w meczach o stawk臋.

Tak jak napisa艂em nie wiem czego si臋 po Lakers spodziewa膰 my艣l臋, 偶e Blazers powinni im dwa mecze urwa膰, licz臋 na dobr膮, emocjonuj膮ca seri臋, w kt贸rej zobaczymy na co Lakers sta膰.聽

Odno艣nik do komentarza

Blazers聽

Nie wygraj膮 serii ale napsuja krwi lakersom i to naprawd臋 mocno. Licz臋 na ci臋偶k膮 przepraw臋 lebrona i na duet jr&waiters聽

Niech si臋 dzieje, ja jestem got贸w to obejrze膰 bo blazers ogl膮da mi si臋 od trzech lat najprzyjemniej na zachodzie聽

Lillard to przekot, szkoda 偶e dopiero teraz ma w miar臋 ogarni臋ty roster

Odno艣nik do komentarza

Ci臋偶ko jest oceni膰 szanse, ca艂a statystyczna m膮dro艣膰 z historii, 偶e 1 seed wygrywa艂 n razy jest jest bezwarto艣ciowa. Ba艅ka to zupe艂nie nowe do艣wiadczenie. To co poznali艣my od pa藕dziernika do marca te偶 w sumie do kosza. 4 miesi膮ce przerwy to prawie jak przerwa mi臋dzy sezonami.
Media troch臋 pompuj膮 PTB, 偶e to nie klasyczne 8. Mo偶e i tak tylko te nie klasyczne "8 seed" potrzebowa艂 naprawd臋 nadludzkich 2 tygodni Lillarda i walczy艂 do ostatnich sekund z Mi艣kami.
Lakers w ba艅ce grali s艂abo.
W PO najwi臋kszy ci臋偶ar maj膮 gwiazdy Top 2 Lakers jest lepsze ni偶 Top 2 PTB. I w艂a艣ciwie tyle w temacie.

Lakers, ale miot艂y nie powinno by膰. A James mo偶e zechcie膰 troch臋 przeczo艂ga膰 swoich 偶o艂nierzy, wi臋c nie zdziwi mnie 4-2 czy nawet G7.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰 StaryFan
2 godziny temu, josephnba napisa艂:

Blazers聽

Nie wygraj膮 serii ale napsuja krwi lakersom i to naprawd臋 mocno. Licz臋 na ci臋偶k膮 przepraw臋 lebrona i na duet jr&waiters聽

Niech si臋 dzieje, ja jestem got贸w to obejrze膰 bo blazers ogl膮da mi si臋 od trzech lat najprzyjemniej na zachodzie聽

Lillard to przekot, szkoda 偶e dopiero teraz ma w miar臋 ogarni臋ty roster

Wszystko rozbija si臋 o dyspozycj臋 Brona. Je偶eli to b臋dzie Bron sprzed 2 lat, to ten.

Je偶eli PO mode sprzed roku, to te偶 ten, tylko w drug膮 stron臋.

13 minut temu, josephnba napisa艂:

I w艂a艣nie na takie sze艣膰 siedem spotka艅 licz臋 w kontek艣cie zm臋czenia Lakers ;)

Jak ma by膰 zm臋czony w pierwszej rundzie, po takim odpoczynku i prepresezonie?

Odno艣nik do komentarza

12 godzin temu, Mirwir napisa艂:

Ci臋偶ko jest oceni膰 szanse, ca艂a statystyczna m膮dro艣膰 z historii, 偶e 1 seed wygrywa艂 n razy jest jest bezwarto艣ciowa. Ba艅ka to zupe艂nie nowe do艣wiadczenie. To co poznali艣my od pa藕dziernika do marca te偶 w sumie do kosza. 4 miesi膮ce przerwy to prawie jak przerwa mi臋dzy sezonami.
Media troch臋 pompuj膮 PTB, 偶e to nie klasyczne 8. Mo偶e i tak tylko te nie klasyczne "8 seed" potrzebowa艂 naprawd臋 nadludzkich 2 tygodni Lillarda i walczy艂 do ostatnich sekund z Mi艣kami.
Lakers w ba艅ce grali s艂abo.
W PO najwi臋kszy ci臋偶ar maj膮 gwiazdy Top 2 Lakers jest lepsze ni偶 Top 2 PTB. I w艂a艣ciwie tyle w temacie.

Lakers, ale miot艂y nie powinno by膰. A James mo偶e zechcie膰 troch臋 przeczo艂ga膰 swoich 偶o艂nierzy, wi臋c nie zdziwi mnie 4-2 czy nawet G7.

Z pewno艣ci膮 masz racj臋. Nie ma w ba艅ce atutu przewagi parkietu i wsparcia kibic贸w wi臋c wreszcie s臋dziowie mo偶e nie b臋d膮 faworyzowa膰 gospodarzy.
Brak zm臋czenia zmian膮 rytmu dobowego podr贸偶ami przez ca艂e USA. Wszystkie mecze w jednym miejscu. To zupe艂nie nowe okoliczno艣ci do kt贸rych trzeba dostosowa膰 si臋 szybko i gra膰 swoje, bo inaczej wypadasz z gry.

Odno艣nik do komentarza

Czytaj膮c internety, odnosz臋 wra偶enie, 偶e to Lakers s膮 tutaj underdogiem.

Nie wiem, czy ludzie tego nie widz膮, czy nie chc膮 widzie膰, ale Blazers kompletnie nie broni膮, do tego potrzebowali kosmicznych wyczyn贸w Lillarda, 偶eby wym臋czy膰 zwyci臋stwa z kilkoma przeci臋tniakami, a na koniec ledwo pokonali os艂abionych Grizzlies.聽

Ja tu widz臋 du偶o punkt贸w i ma艂o mecz贸w. Lakers musieliby rzuca膰 z dystansu jak na pocz膮tku gry w ba艅ce (czyli na historycznie s艂abym poziomie), 偶eby co艣 si臋 zadzia艂o.聽

Odno艣nik do komentarza

12 minut temu, Deuce napisa艂:

Nie wiem czy ludzie tego nie widz膮 czy nie chc膮 widzie膰 ale Lakers maj膮 tylko dw贸ch graczy, kt贸rych mo偶na nazwa膰 zawodnikami NBA. Nie wiem kim oni maj膮 broni膰 tych Lillard贸w, CJ, Trent贸w JR.

Ja tu widz臋 du偶o punkt贸w i ma艂o mecz贸w. Blazers musieliby nie rzuca膰 z dystansu 偶eby co艣 si臋 zadzia艂o. Portland w 5.

Tak, dw贸ch zawodnik贸w zrobi艂o pierwszy bilans na zachodzie i topow膮 defensyw臋 w lidze. :)

No ale nice try.

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, Deuce napisa艂:

Nie wiem czy ludzie tego nie widz膮 czy nie chc膮 widzie膰 ale Lakers maj膮 tylko dw贸ch graczy, kt贸rych mo偶na nazwa膰 zawodnikami NBA. Nie wiem kim oni maj膮 broni膰 tych Lillard贸w, CJ, Trent贸w JR.

Ja tu widz臋 du偶o punkt贸w i ma艂o mecz贸w. Blazers musieliby nie rzuca膰 z dystansu 偶eby co艣 si臋 zadzia艂o. Portland w 5.

Dwight Howard by艂 elitarnym obro艅c膮. Mo偶e i jest cieniem dawnego siebie, ale pewnych rzeczy nie zapomina si臋 wi臋c Lillard nie zrobi mu pod koszem jesieni 艣redniowiecza.聽 A.Davis to te偶 nie u艂omek i straszy sam膮 postur膮, a w ofensywie potrafi dominowa膰 jak niewielu obecnie w lidze. Jest w swoim prime wreszcie w mocnym zespole i zrobi pewnie wszystko, by nie zaprzepa艣ci膰 szansy na mistrzostwo.
L.James potrafi broni膰 dobrze z pomocy. Lillard wcale nie b臋dzie mia艂 tak 艂atwo jak wielu my艣li. Ja nie widz臋 tu szans na awans Blazers.
Lebron te偶 dobrze wie, 偶e ma niepowtarzaln膮 szans臋 na czwarte mistrzostwo, gdy wreszcie GSW posypa艂o si臋 i nie ma na drodze tak wysokiej przeszkody.
Z Clippers czy Bucks 艂atwo nie b臋dzie, ale to nie s膮 rywale na poziomie GSW z 2017 czy 2018, gdzie trzeba by艂o gra膰 idealnie, by im dor贸wna膰.

Odno艣nik do komentarza

Tu bardziej chodzi o to 偶e Lakers nie maj膮 defensor贸w na tych najlepszych graczy blazers.

Nie 偶eby ptb mia艂o odpowied藕 na top 艂a艂 ale zwyczajnie blazers to niewygodny matchup dla lebrons

Awansu nie widz臋 ale ci臋偶k膮 seri臋 gdzie swoje 5gr maj膮 szanse odjebac jr czy waiters ju偶 tak

Odno艣nik do komentarza

Na Lillarda a偶 tak bym nie liczy艂, bo facet ostatnie spotkania gra艂 na ponad 100% i teraz mo偶e nie by膰 ju偶 w gazie, a jecha膰 na oparach. Nie m贸wi臋, 偶e nie zagra 艣wietnych zawod贸w, ale czy wystarczy mu si艂, 偶eby przes膮dzi膰 o losach serii?

Mo偶ecie pisa膰, 偶e Lakers nie maj膮 sk艂adu, ale jest tam LBJ i AD - wystarczy, mo偶e na wszystkich. Na AD zreszt膮 ma艂o kto ma odpowied藕. Na moje jakie艣 4-2 dla Lakers.

Odno艣nik do komentarza

Lakers musz膮 znale藕膰 spos贸b na bronienie tr贸jek, bo inaczej mog膮 zosta膰 rozstrzelani. Jak dla mnie bronienie obwodu jest tragiczne od pocz膮tku sezonu, ale nie opieram tego na 偶adnych zaawansowanych statystykach, tylko na pr贸bie oka :)

Lillard faktycznie mo偶e ju偶 jecha膰 na oparach, bo Portland musia艂o wznie艣膰 si臋 na fizyczne wy偶yny, 偶eby w og贸le pojawi膰 si臋 w tych PO. Ale z drugiej strony mo偶e wejd膮 na pe艂nej w seri臋, a LAL b臋d膮 troch臋 przyrdzewiali?

Tak czy inaczej - LAL w 6

Odno艣nik do komentarza

Te偶 nie wiem, sk膮d wzi臋艂o si臋 to ,,Lakers nie maj膮 obro艅c贸w na obwodzie'' i ,,Lakers maj膮 tylko dw贸ch zawodnik贸w''. Tydzie艅 w bubble, gdzie prawie wszyscy grali 艣rednio? KCP/Green/Caruso + Davis to ze trzy razy lepszy zestaw do bronienia Lillarda ni偶 cokolwiek, co mog膮 wystawi膰 Blazers przeciwko LeBronowi.

W sumie jedyne, nad czym mo偶na si臋 tutaj zastanawia膰 na powa偶ne, co mo偶e mie膰 wp艂yw na ko艅cowy wynik serii, to czy czasem w playoffach nie b臋dzie loterii w stylu, nie wiem, Ligi Mistrz贸w, bo w bubble poza Raptors i mo偶e Pacers (gdzie jednak grali non stop z os艂abionymi rywalami, a hot by艂 Warren), nikt nie gra艂 naprawd臋 dobrze: Bucks nie bronili, Lakers wygl膮dali s艂abiutko, Clippers wygl膮dali przeci臋tnie, Nuggets grali treningowo, Mavs przegrywali ko艅c贸wki (ta z Rockets to grubszy mem, oddali wygran膮), Sixers si臋 posypali, Rockets potencjalnie te偶. Niby zupe艂nie inna formu艂a ni偶 w LM, ale nie zdziwi mnie mimo wszystko, jak zobaczymy jakie艣 du偶e upsety. Ten ,,playoff switch'' to jest normalnie troch臋 mem jednak, poza skrajnymi przypadkami LeBron贸w聽jak co艣 nie dzia艂a w regularze, to jeszcze bardziej nie dzia艂a w playoffach, a tutaj prawie ka偶dy b臋dzie musia艂 wskoczy膰 na zupe艂nie nowe obroty niewidziane od marca. Typuj臋, 偶e kto艣 nie wskoczy.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.