Skocz do zawarto艣ci

Lakers w listopadzie

Szak

Rekomendowane odpowiedzi

Zakladam topik do omawiania meczow Lakers w listopadzie.

Tue 2 Denver - W

Wed 3 @ Utah - L

Fri 5 San Antonio - L

Sun 7 Atlanta - W

Tue 9 @ New Orleans - W

Wed 10 @ Memphis - L

Fri 12 @ Orlando - L

Sat 13 @ Houston - W

Wed 17 L.A. Clippers - W

Fri 19 @ Phoenix - L

Sun 21 Chicago - W

Tue 23 Milwaukee - W

Fri 26 Sacramento - L

Sun 28 New Orleans - W

Tue 30 @ Milwaukee - W

15 spotkan. Wymagajacy poczatek. DEN, UTA, SAS. Poza Atlanta i Chicago i LAC to same ekipy, ktore beda walczyc o playoffs lub rok temu w nich byly. Nie podejmuje sie strzelac, jaki bedzie bilans. Licze, ze dodatni.

===================

Lakers 89 Nuggets 78

Pierwszy mecz i pierwsze wazne zwyciestwo. Statsow nie podaje, polecam box score. Ogladalem ten mecz na NBA+, wiec podziele sie spostrzezeniami. Nadspodziewanie latwo poszlo. Trudno powiedziec, czy to obrona Lakers czy naprawde daremna dyspozycja rzutowa Nuggets, ale poki co sklanialbym sie ku temu drugiemu.

To, co zwrocilo moja uwage, to gra Kobego. Nie byl tak czesto przy pilce jak w meczach przedsezonowych. Inaczej tej wygladala gra druzyny. W preseason Kobe byl alfa i omega. W tym meczu bylo juz wiecej cyrkulacji pilki, udzial Kobego powiedzialbym, ze przez dlugi czas w cieniu - szczegolnie w I polowie. Jednak ta skutecznosc mi sie nie podoba. Kobas mial swietny pierwszy mecz preseason, ale potem (az do teraz) juz selekcja rzutowa pozostawia troche do zyczenia. Wlasciwie nie forsowal za duzo rzeczy. Moze 2-3 razy przesadzil z poziomem trudnosci i mogl cos innego zrobic niz rzucac. Przy wejsciach pod kosz jakos nie mial dnia. Ale fajnie, ze dolozyl 7 asyst i 3 bloki (w tym jeden co wrocil sie przez prawie cale boisku po wlasnej stracie i zablokowal goscia, ktory wlasciwie mial miec pewne punkty, ale poczul sie za pewnie i za wolno sie atakowal). Ogolnie Kobe dobrze, tylko ta skutecznosc. :?

Odom znow nijako. Wyszedl na PF. Poczatek niezly, ale szybko zlapal faule i potem musial usiasc, a pozniej znow kazdy kolejny faul posylal go na lawe. Fajnie walczyl na tablicach, ale wlasciwie niewiele poza tym.

Mihm. Powinienem o nim napisac na poczatku. Swietny mecz, ale glownie poczatek. Pozniej siadla mu skutecznosc, choc stanowil caly czas zagrozenie. Mysle, ze jak na zblizonym poziomie zagra nastepne mecze, to Divac przywita sie z lawka rezerwowych.

Cook - pewnie. Naprawde wypracowal sobie skuteczny rzut z poldystansu i z dalsza. Zaskakuje mnie. Na tablicach nic nie pomoze, ale w ataku po obwodzie straszy rzutem i robi miejsce na gre Mihma z ktoryms z obroncow. W ogole Cook rozmawia, ma pewna siebie mine. Rok temu jak wyszedl to w spojrzeniu sam strach, a inni tylko mu palcem pokazywali, gdzie ma stanac, co robic, gdzie sie przesunac itp. :)

Reszta gosci miala swoje momenty. Butler na poczatku zapunktowal, potem mniej, ale nawet sie wyroznial, byl gdzie tylko mogl. Atking rzucil dwie trojki w krotkim czasie. Jumaine Jones wprowadzil troche ruchu, ale tak sobie zagral. Brian Grant krotko zagral, tez w sumie przecietnie. To samo Tierre Brown. 4 asysty mial, ale niestety facet sie mocno gubil jak przeciwnicy go mocniej pokryli, szczegolnie Boykins dal mu sie we znaki.

Tak wiec jest jeszcze miejsce na poprawe, od kilku gosci mozna oczekiwac wiecej. Trzeba sie jeszcze zgrac, bo zdazaly sie nieporozumienia. Bylo wiele fajnych podan, ale ktore jednak wypadaly z rak. Tak samo na tablicach raczej przecietnie, jesli nie slabo. Mihm z Odomem jakos sobie radzili, ale jak wchodzili Grant z Jonesem i Cookiem, to juz bylo biednie, Nuggets czesto ponawiali akcje. Chyba tylko ich slabej skutecznosci LAL zawdzieczaja to, ze w zbiorkach wyszlo w miare po rowno. Obrona niezla, wiele punktow zdobytych po przechwytach. Ale to tez moze byc wynik naprawde niefrasobliwej gry Nuggets. Boli to, ze Lakers pozwalaja na wiele penetracji. Ale moze tak juz musi byc skoro nie ma Shaqa. Trzeba by ograniczyc faule w takich sytuacjach.

W Nuggets jako tako zagral tylko 'Melo. Camby poszalal na tablicach. Reszta sie specjalnie nie wyrozniala. Martin w statsach wyszedl wszechstronnie choc skromnie. Spodziewalem sie po nich troche wiecej, ale to dopiero jeden mecz.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Og贸lnie moje spostrze偶enia z meczu pokrywaj膮 si臋 z tym co Szak napisa艂. Teraz kiedy zacz膮艂 si臋 sezon najwa偶niejsze s膮 zwyci臋stwa a to w jaki spos贸b si臋 je odniesie czy dzi臋ki 艣wietnej grze czy w wi臋kszej mierze za spraw膮 s艂abo艣ci przeciwnik贸w schodzi na dalszy plan.

Wi臋c je偶eli chodzi o Lakers to ca艂kiem fajnie wychodzi艂y im kontrataki czego nie mo偶na powiedzie膰 o Nuggets w pewnym momencie w punktach zdobytych z kontry by艂o bodaj偶e 19-0 dla Lakers, a Nuggets to przecie偶 tak偶e dru偶yna lubi膮ca i potrafi膮ca szybko ko艅czy膰 akcje. Co do gry Bryanta to faktycznie jako艣 tak ma艂o mia艂 pi艂ke przy sobie, ze skuteczno艣ci膮 by艂o nie najlepiej, ale nie rzuca艂 na si艂臋 w sumie odda艂 chyba 14 rzut贸w z czego 5 trafi艂 dorzuci艂 7 asyst i 3 bloki og贸lnie niez艂y mecz, a te efektowne bloki pierwsza klasa. Odom dobrze na tablicach rzutowo s艂abo, ale na szcz臋艣cie nie gania艂 ju偶 tak po obwodzie jak w preseason tylko cz臋艣cie gra艂 pod koszem szybko 艂apa艂 faule i jak zaczyna艂 艂apa膰 rytm zaraz siada艂 na 艂awie.

Co do Mihma to go艣膰 naprawd臋 pokazuje klas臋, jest szybki dobrze biega, walczy o pi艂k臋 potrafi si臋 znalezc w pomalowanym co raz bardziej si臋 przekonuje, 偶e b臋dzie z niego zawodnik na miar臋 Brada Millera. Na uwag臋 zas艂uguje tak偶e to, 偶e taki mecz nasz 艣rodkowy zagra艂 przeciwko dru偶ynie z podobno jednym z najlepszych frontcourts w lidze wi臋c to naprawd臋 co艣 znaczy.

Gra Denver wygl膮da艂a troch臋 tak jakby ich pierwsz膮, drug膮 i trzeci膮 opcj膮 w ataku by艂 Anthony. Rzuca艂 sporo co艣 tam trafia艂, ale og贸lnie bez rewelacji. Poza nim momenty niez艂e mia艂 Lenard, Martin niby rzuci艂 te 13 punkt贸w, ale poza dwoma fajnymi pakami ma艂o si臋 rzuca艂 w oczy. Camby sporo zbieral i blokowal w sumie dobre spotkanie w jego wykonaniu.

Og贸lnie co do Nuggets to podchodzi艂em ze sporym dystansem do powszechnie kr膮偶膮cych opinii o tym jak to maj膮 by膰 jednymi z faworyt贸w zachodu po pozyskaniu Martina. W dzisiejszym meczu by艂o doskonale wida膰 jakie problemy maj膮 wszyscy poza Melo z wypracowaniem sobie pozycji rzutowej. Martin bez poda艅 Kidda wygl膮da do艣膰 nieporadnie w ataku, zdobyciem punkt贸w grozi raczej wy艂膮cznie z dobitek po niecelnych rzutach partner贸w, na szcz臋艣cie gra z Anthonym wi臋c okazji b臋dzie sporo :wink: .Ich rezerwowi warci wspomnienia to tylko Nene i Boykins, pod koszem maj膮 dobrych obro艅c贸w, ale ju偶 na obwodzie jest z tym kiepsko.

Obrona niezla, wiele punktow zdobytych po przechwytach. Ale to tez moze byc wynik naprawde niefrasobliwej gry Nuggets.

Co do tego Szak to dla mnie wygl膮da艂o to raczej tak, 偶e niefrasobliwa gra Nuggets by艂a wynikiem agresywnej obrony Lakers, naciskali ich ca艂kiem nie藕le, i st膮d w艂a艣nie wiele okazji do kontratak贸w.

Boli to, ze Lakers pozwalaja na wiele penetracji. Ale moze tak juz musi byc skoro nie ma Shaqa. Trzeba by ograniczyc faule w takich sytuacjach.

Czy ja wiem czy tak wiele ich by艂o na pewno czesto nie konczyly sie one zbyt dobrze dla graczy z Colorado Lakers mieli a偶 9 blok贸w wi臋c do艣膰 skutecznie im przeszkadzali w tych penetracjach, co jak na dru偶yn臋, o kt贸rej m贸wi si臋, 偶e nie ma graczy dobrze blokuj膮cych ca艂kiem niez艂y wynik.

Fajnie, ze wygralismy pierwszy mecz u siebie, teraz trzeba wygrac dzisiaj z Jazzmanami i szykowac sie na prawdziwy test w piatek ze Spurs.

Odno艣nik do komentarza

NIe no brawo.. Gdy w po艂owie meczu (tak sobie obcyka艂em ze mniej weicej b臋dzie to koniec 2giej kwarty ) sprawdzi艂em sobie wynik na zywo by艂em zazskoczony, mia艂em nadziej ze Lakersi zagraj膮 i wygraj膮 ale przeciez Denver nie powinni tac sob膮 tak pomiatac (Byla r贸znica 14 pkt) Spojrza艂em nizej a tu staty punktowe i Mihm 21 pkt i 9 zbi贸rek a偶 mi :shock: wysz艂y - takiego wyst臋pu si臋 nie spodziewa艂em.. Patrze a Kobe 5 asyst /czy 6/ cieniutko ODom.. ale do reszty nie mam narazie zastrze偶en, dziwi mnie to ze kobe nie gra艂 na siebie tylko, dopiero w 3ciej kwarce zaczo艂 porz膮dnie punktowa膰..Mam nadziej臋 ze w nast臋pnym meczu daj膮 200% tego co dzis i b臋dzie jeszcze lepiej, no i Mihm pokzae ze potrafi pograc tak jak Shaq :wink:

Odno艣nik do komentarza

Meczu nie ogl膮da艂em, ale jestem zsokowany po obejrzeniu stats贸w gry Mihma, kt贸ry przychodzi艂 zeby dzielic czas z Divacm, Grantem, a tu taki swietny mecz na poziomie 20-10 czyzby powazny kandyadat na MIPa :?: chyba po jednym meczu nie mozna wyci膮gac wniosk贸w.

Slabo znowu Odom, ale ratuje go az 13 zbi贸rek. S艂abo za to w ataku, przecietnie Butler, szczerze powiedziwaszy liczy艂em na wi臋cej :wink:

Bo tak na prawde to w膮艂snie Butlera najbardziej lubie z graczy LAL :P Skutecznosc co prawde bardzo dobra , ale liczy艂em na troche wi臋cej punkt贸w :P A co cse sta艂o z Brianem Grantem :?: czyzby by艂 tak s艂aby czy jakas kontuzja, bo jezeli teraz gra po 10 minut w meczu to co sie bedzie dzia艂o kiedy wr贸ca, a myssle ze wr贸ca Divac i Listonosz :?: :)

Kobe tylko 2 razy rzuca艂 za trzy :shock: ale i tak rozegra艂 bardzo dobr膮 parti臋 zdobywaj膮c 25 punkt贸w, dorzucajac 7 asyst i 4 zbi贸rki, ale wydaje mi sie ze bedzie rzuca艂wqi臋cewj punkt贸w, :-] Potwierdza solidnie przepracowane lato - Brain Cook, kt贸ry rzuci艂 10 punkt贸w, ...

Teraz troche o Samorodkach, to dobrze zagra艂 Melo, zawi贸d艂 Dre kt贸ry mia艂 tylko 10 punkt贸w i jedynie 3 asysty :( Bardzo dobrze pod koszem gra艂 Camby, kt贸ry zdoby艂 9 punkt贸w, ale mia艂 tez 6 blok贸w i 16zbi贸rek, wyraznie zawi贸dl K-Mart, ktory zdoby艂 tylko 13 punkt贸w i zebra艂 tylko 7 pilek, ale miejmy nadzieje ze bedzie gra艂 lepiej :)

Nie podejmuje sie strzelac, jaki bedzie bilans. Licze, ze dodatni.

A ja sie podejme i mysle ze bedzie to bilans 8-7 na plus :twisted:

Mam nadziej臋 ze w nast臋pnym meczu daj膮 200% tego co dzis i b臋dzie jeszcze lepiej, no i Mihm pokzae ze potrafi pograc tak jak Shaq

No nie wiem czy bedzie gra艂 tak jak Szak :evil:
Odno艣nik do komentarza

Lakers 78 Jazz 104

O kurde, co za wtopa. :?

W Lakers dobrze wlasciwie tylko Kobe. Odom jako tako, ale za malo. Reszta calkowicie wylaczona, Mihm nie poszalal. Wlasciwie to wystarczy tylko spojrzec na skutecznosc Lakersow poza Kobem i na skutecznosc obu druzyn (a w Jazz szczegolnie Boozera i Kirilenki). Widac, ze oni bronili zawziecie, a naszym wrecz przeciwnie nic w tym wzgledzie nie wychodzilo.

Van, widziales to moze? Choc wydaje mi sie, ze nie. Ja w nocy wstalem, zeby ogladac najpierw mecz Miami, a potem Lakersow, ale niestety program odmowil posluszenstwa. Wlasciwie nie tylko program, co francuski nadawca. Wyglada na to, ze zakodowali czyms lepszym (SECA2) ten nasz swietny, "darmowy" kanal. :x Ale ciagle ludze sie, ze to u mnie cos nie tak i bardzo chcialbym uslyszlec, ze u innych dziala.... :(

Odno艣nik do komentarza

No Jazzmani pokazali jak sie gra :)

Nioe za bardzo ich lubie, ale tak naprawde to ja lubie wszystkich co graj膮 z LAL, no moze opr贸cz SAS ...

Widac ze Kobe zagra艂 swietnie, co tu duzo m贸wic mia艂 ma艂o asyst bo po prostu koledzy z teamu nie trafiali po jegio podaniach, tak naprawde to dopiero w 3 kwarcie zaczo艂 szalec, chyba 17 punkt贸w zdoby艂, zniwelowa艂 przewage do kilku punkt贸w, wszystko opisuje poniewaz ogl膮da艂em mecz play by play :wink: Ale to nie wystarczyo na swiet nie i r贸wno grajacych Mrmon贸w .... Oby tak dalej :twisted:

Odno艣nik do komentarza

Szak nie wiem co u ciebie si臋 sta艂o bo u mnie wszystko by艂o ok poza gr膮 Lakers oczywi艣cie, kt贸ra by艂a po prostu tragiczna. Nie mam ochoty si臋 rozpisywa膰 na temat tego meczu, powiem jedno dzisiaj ze Spurs trzeba Granta wstawi膰 do S5 a Odoma na sf przesun膮膰 bo Duncan nas zniszczy.
Odno艣nik do komentarza

Nie udalo sie wygrac ze Spurs, ale trudno. To solidna ekipa i umie wykorzystywac braki przeciwnikow. A Lakers jeszcze jakis czas zajmie zgranie. Silne ekipy beda im dawac solidne lekcje. Dobrze, ze Odom w koncu cos solidniejszego zagral. Nie udalo sie wygrac, ale fajnie odrobili strate. Niech wreszcie wroci Divac, bo jak na razie to polyka szmal za nic. Jak wroci to licze, ze w koncu Brian Grant bedzie przesuniety na pierwszego PF-a zamiast byc zmiennikiem Mihma na centrze. Odoma mozna by dac na SF, a Butlera i Kobego dalbym jako obroncow, bo Atkins i tak nie rozgrywa, to po cholere ma byc w pierwszej piatce. Ale zobaczymy.

Odno艣nik do komentarza

No Bede pierwszym Ktory cos powie na temat dzisiejszego zwyciestwa. Wygralismy ze slabszym teoretycznie rywalem,Kobe nie gral egoistycznie, widze ze znow mial najwiecej asyst, Mihm widze ze czuje sie swobodnie przy slabszych rywalach i wtedy punktuje, gdy znow przeciwnik jest mocno to ucieka gdzies w cien. Wszyscy zagrali ladnie i mi sie podoba, ekstra panowie , narazie bilans zerowy.

Odno艣nik do komentarza

Lakersi wygrali pierwszy z meczy , kt贸re musza wygrac by wejsc do PO, bo jesli by przegrywali z Hawks, i innymi pomyjami ze wschodu to nawet niech nie marza o wejsciu do PO, meczu nie ogl膮da艂em i najprawdopodobniej nie obejrze , bo nie chce mi sie go sci膮gn膮膰, jesli wogole bedzie :wink: No ale po statsach widac ze Kobas zagra艂 ca艂kiem dobry mecz, 24-6- , mmm zaje.... skuteczno艣膰 - niez艂a(50 %) ale 3 straty, ale 艂adnie musia艂 prowadzic zespo艂, czyzby nie chcial zostac najlepszym strzelcem ligi :evil: wrecz fantastycznie w ataku - Butler , kt贸ra rzuca艂 14 razie i az 10 trafi艂, tak naprawde nadal lubie go ogl膮dac, chociaz jest w LAL :wink: Odom znowu bardzo dobrze na deskach, s艂abiej w ataku, wiec jest narazie dobrze, tylko niech poprawi skutecznosc, kt贸ry w ostatnim meczu nie by艂a najgorsza :wink: Mihm bardzo dobrze, ale widac ze on bedzie gra艂 1 mecz dobry, 2 s艂absze, a moze sie ustabilizuje ... Atkins to gowno nie rozgrywaj膮cy, 2 punkty i 5 asyst, w 27 minut, kpina, zenada i to ma byc rozgrywaj膮cy dobrego zespo艂u :?: :P

bo Atkins i tak nie rozgrywa, to po cholere ma byc w pierwszej piatce

Dok艂adnie, tez bym tak spr贸bowal, ale niech gra Atkins zeby mieli ujemny bilans :evil:

Nie udalo sie wygrac ze Spurs, ale trudno. To solidna ekipa i umie wykorzystywac braki przeciwnikow

Moze i solidna, ale lanie dosta艂a od Sonics :P
Odno艣nik do komentarza

Hmm, no w艂a艣nie, mo偶e zamiast Atkinsa wstawi膰 tego Tierre Browna. Nawet niez艂y mecz mu dzi艣 wyszed艂: 13 pkt i 5 asyst. Ale je艣li mi sie wydaje to kolejny mecz Lakers grali z ni偶szym bilansem asyst od przeciwnika. A to oznacza, 偶e gdyby nie indywidualne wyczyny Kobasa i wyskoki Mihm'a to, uj, mog艂oby by膰 cienko

Odno艣nik do komentarza

No c贸偶 wygrali艣my mecz z ch艂opcami do bicia dla ca艂ej ligi, innego rezultatu nie mog艂o tutaj by膰. Dobrze Bryant 25pkt,5zb,6as skuteczno艣膰 50%, Butle rzutowo to w艂a艣ciwie rewelacja 22pkt 10-14 FG. Chris Mihm na 4 spotkania rozegra艂 dwa bardzo dobre i bardzo s艂abe, przyda艂oby si臋 troch臋 stabilno艣ci w jego grze, ju偶 lepiej niech rzuca te 12-14 pkt i ma 8zb na mecz ni偶 raz bardzo dobrze a potem znika.

Odom znowu bardzo dobrze na deskach, s艂abiej w ataku, wiec jest narazie dobrze, tylko niech poprawi skutecznosc, kt贸ry w ostatnim meczu nie by艂a najgorsza

Antek Odom skuteczno艣膰 to ju偶 poprawi艂 w dw贸ch ostatnich meczach, teraz oby tylko j膮 utrzyma艂, dzisiaj nie musia艂 tyle rzuca膰 skoro Caron szala艂 w ataku. :D

Maxec asyst mieli faktycznie dzisiaj mniej ale r贸偶nica by艂a nieznaczna bo 24-21 dla Hawks wi臋c i tak by艂o dobrze w por贸wnaniu chocia偶by z meczem z Jazz czy nawet ze Spurs, ale je艣li zaliczaj膮 ich w meczu ponad 20 jak dzisiaj jest dobrze.

A co do wystawienia Browna w miejsce Atkinsa, to uwa偶am 偶e to mimo lepszej gry Tierrego nie jest to najlepszy pomys艂. Atkins jest bardziej do艣wiadczony, bardziej pasuje do podstawowego sk艂adu, mimo, 偶e do tej pory gra s艂abo jest i tak lepszym strzelcem z dystansu ni偶 Brown, czasami uda mu sie co艣 trafi膰 kiedy obrona skupia si臋 na Bryancie. Zreszta przy Odomie i Kobem rozgrywaj膮cy, kt贸ry potrzebuje mie膰 pi艂k臋 w r臋kach cz臋sto jak Brown mo偶e nie mie膰 do tego zbyt wielu okazji.

Brown natomiast to gracz, kt贸ry potrafi dobrze penetrowa膰 pod kosz, jest szybki lubi sobie poklepa膰 i powinien dalej gra膰 z rezerwy i dawa膰 powera dru偶ynie kiedy podstawowi gracze odpoczywaj膮. 呕eby jeszcze w obronie jako艣 przewy偶sza艂 Atkinsa to co innego, ale p贸ki nie wr贸ci Divac i Medvedenko kto艣 taki jak Tierre Brown na 艂awce jest bardziej potrzebny ni偶 w S5.

Teraz czeka Lakers ci臋偶ka seria wyjazdowa gramy kolejno z Hornets, Grizzlies, Magic, Rockets. Trzy pierwszy z tych meczy s膮 do wygrania, problem mo偶e by膰 z Rockets, ale tu wszystko zale偶y od tego jak zagra Yao bo T-Mac graj膮c przeciwko Bryantowi wielkiej szkody nam nie zrobi.

Gdyby zaliczyli w tych meczach bilans 3-1 to 艣wietnie , ale 2-2 te偶 nie b臋dzie z艂e. :wink:

Odno艣nik do komentarza

Fajnie, ze Odom juz jako tako zaczyna lapac klimat. Ostatnio te skutecznosc troche poprawil, na tablicach tez zaczyna dzialac. Ale mi brakuje asyst. I to bardzo. Mowiono, ze Lakers beda probowac budowac relacje na linii Kobe-Lamar na wzor tego, co kiedys bylo miedzy Pippenem a Jordanem. Wiadomo, ze zgranie zajmie sporo czasu, ale jednak malo liczba asyst swiadczy o tym, ze Odom nie moze pograc z pilka, a przeciez to mial robic. I to mialo usprawiedliwiac brak rozgrywajacego z gatunku "klepaczy". Ale moze to sie zmieni jak wroci Divac, zobaczymy.

Te mecze, co sie zblizaja, to teoretycznie sa szanse, by wyjsc na plus. Rockets to poki co zadna potega. Kobe umie grac przeciwko T-Macowi, grunt to uprzykrzyc zycie Yao. Memphis rozpoczelo cienko sezon i nie potrafia sie odnalezc, mozna sprobowac czy ciagle sa nie w formie. Orlando to tez zadna potega. Hornets rowniez. Sadze, ze gorzej niz 2-2 nie bedzie, choc to oczywiscie nigdy nie wiadomo.

Odno艣nik do komentarza

no z LAL jest gorzej niz mysla艂em, ale tak tragicznie nie jest (2-2) KB* wzial na siebie ciezar gry. m贸wi艂em ze Odom sie nie sprawdzi (p贸ki co cieniutko)

Nie zapominajcie ze Divac ma kontuzje :lol::lol::lol::lol: i B. Grant te偶.

Cieszy gra Mihma, ale martwi Atkinsa, kt贸ry jest najgorszym S5 PG dla mnie po tym co pokaza艂. Zw艂aszcza sie wkurzy艂em, jak w kt贸ryms z mecz贸w liderem zespo艂u w asystach by艂 t.Brown z 2 asystami. To mnie zez艂osci艂o i wybaczcie, ale nawet przecietni rozgrywajacy nie schodza ponizej 3 asyst na mecz.

Odno艣nik do komentarza

Cos sie Butler zaczyna rozgrywac. Bardzo tego potrzeba w czasie, gdy od Odoma nie wiadomo, czego mozna oczekiwac i czego byc pewnym. Cieszy zwyciestwo nad Hornets i dodatni bilans. Szkoda, ze poki co nie moge tego ogladac. Tak widzac statsy Mihma, to sie zastanawiam, co bedzie z Divacem jak wroci. Czy bedzie wchodzil z lawki? Wydaje mi sie to prawdopodobne. Myslalem tez o George'u. Jak tak widzialem Butlera i Jumaine'a Jonesa w akcji jakis czas temu, to widzial jak kompletnie roznia sie oni od Deveana. Tzn. Butler mniej, ale wiem, ze on potrafi penetrowac i jest dynamiczniejszy. George to taki shooter co musi dostac pilke na obwodzie, zeby mogl niektryty rzucic. I to nie zawsze rowno grajacy. Ja bym go wytrejdowal, bo moze nie byc dla niego miejsce. No i niedawno nie przedluzono umowy z Rushem, co tez wyglada jakby mogl byc wytrejdowany. :?

Odno艣nik do komentarza

Znowu dostali :( To o cyzm m贸wi艂em, brakuje PG z prawdziwego zdarzenia, nie da sie grac bez rozgrywajacego. Czemu odom gra tak kr贸tko, skoro w 20 minut poraz kolejny ma 10 zbi贸rek? Nie mog臋 sie doczekac powrtotu Divaca. I kurcze czemu B. Grant jest tylko rezerwowym? Juz niech lepiej spr贸juba Butlera na PG, przynajmniej bedzie jkais pozytek dla zespo艂u. Oczywiscie nie nalezy zalamywac rak -bilans 2-3 nie jest z艂y, ale KB bez wsparcia nic nie zrobi.

Odno艣nik do komentarza

Nie 2-3, tylko 3-3. Nie jest zle, ale 50% i utrzymanie tego trendu nie daje awansu do playoffs. Ta porazka z Memphis to jakas totalna klapa. Tak wysoko? Z druzyna, ktora w tym sezonie jeszcze z nikim nie wygrala i dawala ciala? Ehh, to sobie w tym sezonie zobaczymy, co to jest "inconsistency". Jakis trejd powinni zrobic, bo dla George'a moze nie byc miejsca, Rush narzeka, ze dostaje za malo czasu gry (sr. 8 minut). Jest za duzo ludu, to lepiej cos wykombinowac. Szanse Malone'a na powrot maleja pewnie, jak widzi taka gre. :? Na pewno by pomogl, ale przeciez dla niego sie liczy walka o pierscien, a nie awans czy druga runda max. Ale niebo sie nie wali na nas. Nie sa na minusie i to jest dobre. Jak sie zgraja i powroca po kontuzjach (kurde, Kings daja ciala poki co bez Divaca, widac wiele dla nich znaczyl, moze jak zagra dla LAL to cos z tego bedzie?), to powinno byc lepiej. Niestety nie podoba mi sie komentarz Kobasa po meczu z Memphis: "It was a tough night for us as a unit," Bryant said. "I can go off solo and get 50 or 60 points on these guys, but that doesn't mean we're going to win." A sam rzucal 4/19. :x Ale grunt to to, ze rozumie, ze sam nic nie zdziala.

Odno艣nik do komentarza

W艂a艣nie: 3-3! Ale nie my艣la艂em, 偶e a偶 tak ci臋偶ko b臋dzie :? Zgadzam si臋, 偶e narodu mamy za du偶o. Zawsze mieli艣my p艂ytki sk艂ad i by艂o 藕le. Teraz mamy wielu graczy na wy偶szym poziomie ni偶 ostatnimi laty i te偶 藕le :? Jaki艣 trade by si臋 przyda艂 i to najlepiej pozbywaj膮c si臋 Georga albo Rusha dosta膰 PG jakiego艣 (gra艂em Banksem w NBA Live 2005 i 艣wietnie wymiata - trzeba jego sprowadzi膰. Ma rewelacyjny rzut za 3 wi臋c jest 艣wietny :lol: :wink: ). Ci臋偶ko co艣 wi臋cej napisa膰 o grze LAL nieogl膮daj膮c meczy, ale w sobot臋 b臋dzie na C+ wi臋c wtedy napisz臋 co ja my艣l臋.

Co do walki o PO, to ju偶 sam nie wiem :? A jakby si臋 nie uda艂o i by艣my nie awansowali to by艂aby loteriai mo偶e uda艂oby si臋 co艣 wy艂owi膰. LAL zawsze mieli szcz臋艣cie do pierwszyc nr贸w :) Mo偶e nie z 1szym, ale mo偶e uda艂oby si臋 co艣 warto艣iowego znale藕膰. A Malone? Niech ju偶 lepiej niewraca. Chyba nie ma po co :(

Odno艣nik do komentarza

Spokojnie panowie nie ma si臋 co jeszcze za艂amywa膰. Szczerze m贸wi膮c to na 99% by艂em pewny, 偶e przegramy ten mecz. Memphis cholernie zale偶a艂o na tym zwyci臋stwie i mimo, 偶e dot膮d grali s艂abo to jednak sk艂ad maj膮 dobry. Chwali膰 za postaw臋 w meczu w Lakers raczej nie ma kogo, Kobe beznadziejnie najs艂abszy mecz w sezonie, reszta podobnie. Natomiast w Grizzlies pi臋ciu zawodnik贸w rzuci艂o co najmniej 10 punkt贸w a dw贸ch po 9 wi臋c ich szeroki sk艂ad nas za艂atwi艂.

Jak juz napisa艂em spodziewa艂em si臋 przegranej w tym meczu, chocia偶 oczywi艣cie styl w jakim przegrali艣my mo偶e nie napawa膰 optymizmem. Zobaczcie chocia偶by na wynik Sacramento i Indiany, kt贸rzy tak偶e grali back to back, wi臋c zm臋czenie mo偶e tak偶e mie膰 jakie艣 znaczenie. Tak偶e trzeba si臋 podnie艣膰 na mecz z Magic w pi膮tek bo 艂atwo o zwyci臋stwo nie b臋dzie.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.