Kubbas Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) W dniu 24.09.2020 o 08:31, fluber napisał: W dniu 24.09.2020 o 09:04, RappaR napisał: Dlatego trzeba liczyć na zwycięstwo PiSu w 2023. Jedyna szansa na opóźnienie tego gówna w Polsce, podobne standardy właśnie Koelner, Artlan czy Vasquez swoją "nowoczesnością" próbują stworzyć w Polsce... wszedlem bo mnie Reikai oznaczyl i to co napisal moge potwierdzic skad takie wnioski Rappar wyciagnales po jednej ksiazce od Rowling? W ogole przeciez juz w Harrym Potterze bodajze mowilo sie ze Dumbledore byl gejem tzn tylko sie mowilo, Rowling o tym mowila, w ksiazkach nic o tym nie bylo ja ogolnie do tego co poruszyl Reikai tutaj mam tylko jedno ale bo wg mnie to w jakim srodowisku sie wychowujesz ma znaczenie i odciska na tobie pietno, wszystko na to wskazuje w kazdym przypadku i uwazam ze jak para homoseksualna adoptuje dziecko, to bedzie je ksztalcila chcac nie chcac w strone homoseksualna, to jest w sumie moj jedyny problem uwazam ze tacy ludzie beda na dziecku chac nie chcac wymuszac seksualnosc taka jak swoja odnoszczac sie do tego co Reikai napisal Edytowane 29 Września 2020 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 21 minut temu, Kubbas napisał: wszedlem bo mnie Reikai oznaczyl i to co napisal moge potwierdzic skad takie wnioski Rappar wyciagnales po jednej ksiazce od Rowling? W ogole przeciez juz w Harrym Potterze bodajze mowilo sie ze Dumbledore byl gejem tzn tylko sie mowilo, Rowling o tym mowila, w ksiazkach nic o tym nie bylo ja ogolnie do tego co poruszyl Reikai tutaj mam tylko jedno ale bo wg mnie to w jakim srodowisku sie wychowujesz ma znaczenie i odciska na tobie pietno, wszystko na to wskazuje w kazdym przypadku i uwazam ze jak para homoseksualna adoptuje dziecko, to bedzie je ksztalcila chcac nie chcac w strone homoseksualna, to jest w sumie moj jedyny problem uwazam ze tacy ludzie beda na dziecku chac nie chcac wymuszac seksualnosc taka jak swoja odnoszczac sie do tego co Reikai napisal No. I mimo to Rowling ma obecnie palone książki i nie pracuje w konsultacjach nad grą z HP za jej wypowiedź, że musisz mieć miesiączkę by być uznany za kobietę. Rozumiesz już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 5 minut temu, RappaR napisał: No. I mimo to Rowling ma obecnie palone książki i nie pracuje w konsultacjach nad grą z HP za jej wypowiedź, że musisz mieć miesiączkę by być uznany za kobietę. Rozumiesz już? sorry ale nadal nie rozumiem to zle czy dobrze o co chodzi jaki jest twoj punkt widzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 https://ew.com/movies/2019/03/19/harry-potter-fantastic-beasts-jk-rowling-dumbledore-sexuality/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Godzinę temu, Kubbas napisał: sorry ale nadal nie rozumiem to zle czy dobrze o co chodzi jaki jest twoj punkt widzenia? No źle, czego tu nie rozumieć. Rowling wspierała srodowiska LGBT pewnie przez całe życie, ale raz napisała oczywistą rzecz dla każdego normalnego człowieka i została przez te środowiska które wspierała wielokrotnie odrzuczona i teraz jest traktowana jakby była złem wcielonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idealny Tułej Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 53 minuty temu, Kubbas napisał: https://ew.com/movies/2019/03/19/harry-potter-fantastic-beasts-jk-rowling-dumbledore-sexuality/ Z tym to jest ciekawa sprawa... Parę lat temu (4-5) jak postanowiłem wreszcie przeczytać sagę Harry'ego to jestem prawie pewien, że w oficjalnej Wiki nie było o tym słowa. Ostatnio oglądałem z dziećmi "Fantastyczne zwierzęta..." i się nielicho zdziwiłem jak znalazłem informację, że Dumbledore i Grindenwald byli wg. Rowling kochankami. Dla mnie to śmieszne (i wręcz głupie) takie dorabianie po fakcie tego typu wątków, ale jako autorka ma do tego zbójeckie prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) 48 minut temu, the_secret napisał: No źle, czego tu nie rozumieć. Rowling wspierała srodowiska LGBT pewnie przez całe życie, ale raz napisała oczywistą rzecz dla każdego normalnego człowieka i została przez te środowiska które wspierała wielokrotnie odrzuczona i teraz jest traktowana jakby była złem wcielonym. a to jest klasyczne BAU ostatnio jeśli jest jakaś wyrazista osoba która ma część poglądów typowo przypisywanych 'prawicy' a część takich przypisywanych 'lewicy' to: - prawica: taką osobę zaprasza kładąc nacisk na to co łączy - lewica: taką osobą traktuje gorzej / porównywalnie z najbardziej zabetonowanymi prawakami generalnie jak nie przyjmujesz całego pakietu ideologicznego bez wyjątku to jesteś zdrajcą, czarną owcą, faszystą do kwadratu i generalnie największym wrogiem -> zgodnie z plemienną zasadą że najgorszy wróg to ten co ma z Tobą 95% współnego a różni się w szczegółach (sunnici atakujący szyitów, lewicowcy atakujący KK, kibice Legii atakujący kibiców Polonii itp itd) z naszego podwórka najlepszy ostatnio przykład to Marcin Różalski -> który dopóki tylko mówił o zwierzątkach i krytykował KK to był fajny, ale od kiedy zaczął dodawać że w sumie to nie lubi lgbt to jest już obciachowy i fuj Edytowane 29 Września 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Oglada ktos debate? tak sie przekrykuja ze ciezko powiedziec kto wygrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 20 minut temu, Kubbas napisał: Oglada ktos debate? tak sie przekrykuja ze ciezko powiedziec kto wygrywa Współczuję amerykanom. Tak słabej obsady wyborów prezydenckich (przynajmniej jeśli chodzi o kandydatów R i D) to sobie nie przypominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 1 minutę temu, Qbajag napisał: Współczuję amerykanom. Tak słabej obsady wyborów prezydenckich (przynajmniej jeśli chodzi o kandydatów R i D) to sobie nie przypominam. Pelna zgoda obaj wypadaja zalosnie ale za Trumpem przemawiaja liczby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 1 minutę temu, Kubbas napisał: Pelna zgoda obaj wypadaja zalosnie ale za Trumpem przemawiaja liczby Trump dla mnie trochę lepszy w tej debacie, ale zgadzam się, że obaj prezentują marny poziom. A Demokraci po raz kolejny (po Clinton) wystawiają tragicznego kandydata. Serio zupełnie tego nie rozumiem, a dodatkowo główną alternatywą dla tych wyborów był Bernie Sanders. Generalnie to jeśli Biden wygra to być może pierwsza kobieta prezydent w historii USA okaże się być prezydentem nie z wyborów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 1 minutę temu, Qbajag napisał: Trump dla mnie trochę lepszy w tej debacie, ale zgadzam się, że obaj prezentują marny poziom. A Demokraci po raz kolejny (po Clinton) wystawiają tragicznego kandydata. Serio zupełnie tego nie rozumiem, a dodatkowo główną alternatywą dla tych wyborów był Bernie Sanders. Generalnie to jeśli Biden wygra to być może pierwsza kobieta prezydent w historii USA okaże się być prezydentem nie z wyborów. ja ogolnie myslalem, ze na ostatnia chwile zrobia podmianke i wycofaja Bidena bo on ledwo dyszy i dadza Clinton a tu jednak Sleepy Joe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 W dniu 30.09.2020 o 03:27, Kubbas napisał: Oglada ktos debate? highlighty, ale i tak nie dałem rady przebrnąć przez całe. w sumie nieco "pocieszające", że w takim mocarstwie scena polityczna jest jeszcze gorsza niż u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 nie wiem czy to tu czy w polityce, ale chyba Trumpie traci resztki rozumu...chyba ta covidoterapia mu nie posłużyła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Jak tak czasem spoglądam na te wybory w USA to miewam wrażenie, że wybór między Dudą a Trzaskowskim to był pikuś w porównaniu z tym co mają tam oni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 "Najbardziej ucierpiały Indie, gdzie produkt krajowy brutto spadł o prawie 24 proc. Niewiele lepiej było w Wielkiej Brytanii, gdzie spadek ten wyniósł 20 proc. Również gospodarki Francji, Włoch, Niemiec, Kanady, USA i Japonii odczuły potężne tąpnięcie. Jednak Chiny, gdzie rozpoczęła się epidemia koronawiriusa, radzą sobie całkiem nieźle. Gospodarka Państwa Środka urosła w drugim kwartale o 3,2 proc. w porównaniu z analogicznym kwartałem rok wcześniej." https://www.money.pl/gospodarka/chinska-gospodarka-ma-sie-niezle-pol-miliarda-chinczykow-na-wakacjach-6562471975905792a.html Indie miały gonic chiny, tam nie ma komunistów co wszystko psują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 11 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 polityczna walka nabiera nowych wymiarów: https://www.imdb.com/title/tt12969958/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 5 godzin temu, darkonza napisał: "Najbardziej ucierpiały Indie, gdzie produkt krajowy brutto spadł o prawie 24 proc. Niewiele lepiej było w Wielkiej Brytanii, gdzie spadek ten wyniósł 20 proc. Również gospodarki Francji, Włoch, Niemiec, Kanady, USA i Japonii odczuły potężne tąpnięcie. Jednak Chiny, gdzie rozpoczęła się epidemia koronawiriusa, radzą sobie całkiem nieźle. Gospodarka Państwa Środka urosła w drugim kwartale o 3,2 proc. w porównaniu z analogicznym kwartałem rok wcześniej." https://www.money.pl/gospodarka/chinska-gospodarka-ma-sie-niezle-pol-miliarda-chinczykow-na-wakacjach-6562471975905792a.html Indie miały gonic chiny, tam nie ma komunistów co wszystko psują Chciałbyś bilet do Chin w jedną strone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 11 godzin temu, the_secret napisał: Chciałbyś bilet do Chin w jedną strone? Nie, ale do USA też bym nie chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 10 minut temu, darkonza napisał: Nie, ale do USA też bym nie chciał. A jakbyś miał tylko taki wybór , USA albo Chiny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi