Skocz do zawartości

wojna na ukrainie

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Wzmożenie ogromne.

Otóż nie.

46 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Historia z kucharzem Putina niczego was nie nauczyła?

Otóż tak.

Ponad rok temu w jeden piękny czerwcowy dzień kolektywnie wypracowaliśmy w tym wątku pewnie z 15 stron :). Teraz w tydzień całe półtorej strony. 

Doceń postęp (a właściwie regres-patrząc wg ilości stron) 

10 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

nie było cie ze dwa miesiace i to twój pierwszy post? xD 

Piąty albo szósty 

10 godzin temu, RappaR napisał(a):

Zdziwiony?

Teraz dowiedziałeś się dopiero, że Rosja na froncie się rotuje żołnierzy co dwa miesiące? 

Ty tam uważaj bo ci co tak najgłośniej rzucali takimi kiepskimi tekstami sami byli penetrowani ( w dosłownym tego słowa znaczeniu) przez prawdziwych ros agentów 

Edytowane przez DLT_Braddock

Niemieckie organa ścigania chcą aresztowania ukraińskiego nurka Wołodymyra, rzekomo maczającego palce w wysłaniu NS do historii, a który akurat pomieszkuje w Pruszkowie.  

https://forsal.pl/kraj/bezpieczenstwo/artykuly/9571030,wysadzil-nord-stream-i-uciekl-do-polski-niemcy-wsciekli-bo-nie-moga.html

Co ten biedny Bodnar ma zrobić? :)

Wczoraj się zdziwiłem i w sumie wqurvilem. Rozumiem i jest mi przykro że za granicą wschodnia jest wojna bo to zawsze tragedia tych bezbronnych przede wszystkim ale jak czytałem narrację że zły Putin wczoraj zaatakował Ukrainę z powietrza na jakimś rekordowym poziomie od miesięcy i były pseudo analizy tej sytuacji po czym poszedł komunikat że w tych atakach zginęło 3 ludzi ( o 3 za dużo z perspektywy pacyfistycznej) to się serio zastanawiam o co tu chodzi? 

Dziennikarze są tak głupi czy pisanie na zlecenie? 

3 ofiary? To przecież redukcja ruchu na drogach zrobiło bilans na plus aby być matematycznie poprawnym. 

Może jestem niezdrowo przewrażliwiony ale nie wierzę w przypadki. Nawet dziwna sprawa i może przypadkowa z innej działki. Jesteśmy przed ważna decyzja obronności i organizacji produkcji amunicji w kontekście potencjalnej wojny. Najpierw program o tym robi kanał zero a dziś wyszedł nowy odcinek świetnego podcastu wojenne historię gdzie ciekawie opowiadają o wojnie historycy nowego „technologicznego” pokolenia. Wyszedł odcinek o produkcji amunicji i negowaniu poziomu rezerw surowcowych Państwa Polskiego w 1939.  Niby sama narracja podobna do innych odcinków ale jednak…. Wtf? 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Wczoraj się zdziwiłem i w sumie wqurvilem. Rozumiem i jest mi przykro że za granicą wschodnia jest wojna bo to zawsze tragedia tych bezbronnych przede wszystkim ale jak czytałem narrację że zły Putin wczoraj zaatakował Ukrainę z powietrza na jakimś rekordowym poziomie od miesięcy i były pseudo analizy tej sytuacji po czym poszedł komunikat że w tych atakach zginęło 3 ludzi ( o 3 za dużo z perspektywy pacyfistycznej) to się serio zastanawiam o co tu chodzi? 

Dziennikarze są tak głupi czy pisanie na zlecenie? 

3 ofiary? To przecież redukcja ruchu na drogach zrobiło bilans na plus aby być matematycznie poprawnym. 

Może jestem niezdrowo przewrażliwiony ale nie wierzę w przypadki. Nawet dziwna sprawa i może przypadkowa z innej działki. Jesteśmy przed ważna decyzja obronności i organizacji produkcji amunicji w kontekście potencjalnej wojny. Najpierw program o tym robi kanał zero a dziś wyszedł nowy odcinek świetnego podcastu wojenne historię gdzie ciekawie opowiadają o wojnie historycy nowego „technologicznego” pokolenia. Wyszedł odcinek o produkcji amunicji i negowaniu poziomu rezerw surowcowych Państwa Polskiego w 1939.  Niby sama narracja podobna do innych odcinków ale jednak…. Wtf? 

Nie rozumiem co masz na mysli.

To byl jeden z najwiekszych atakow ilosciowo od poczatku wojny, Kubbas wyzej wstawil bez komentarza nie wyjasniajac mapke z miejscami gdzie uderzono. Ponad 100 rakiet w jednym momencie plus drony. Wiekszosc stracona przez OPL.

Godzinę temu, Reikai napisał(a):

To byl jeden z najwiekszych atakow ilosciowo od poczatku wojny, Kubbas wyzej wstawil bez komentarza nie wyjasniajac mapke z miejscami gdzie uderzono. Ponad 100 rakiet w jednym momencie plus drony. Wiekszosc stracona przez OPL.

do tego ataki na elektrownie

11 godzin temu, matek napisał(a):

No i co to?

mapka pokazujaca gdzie atakowali ruscy i jak wielka byla skala

15 minut temu, ignazz napisał(a):

No ale czy nie wydaje wam się ze tu jakieś podpropogowe manipulacje są skoro zginęły tylko 3 osoby. Nie żebym był zawiedziony czy smutny ze nie było ofiar 100.000. Tylko nachodzi mnie refleksja ze i tak niczego nie możemy zweryfikować ale za to możemy bać manipulowani. 

Ale gdzie jest manipulacja?

Jeden z najwiekszych atakow od poczatku wojny - check, bylo tak.
Malo ofiar, bo zachod pomaga Ukrainie w sprzecie OPL - check, jest tak.

Jednoczesnie u nas mocno sie pompuje produkcje amunicji, bo to skandal ze produkujemy tego tak malo.

Gdzie widzisz spisek?

1 godzinę temu, Reikai napisał(a):

Ja myślę że koledze @ignazz chodzi o niskie ratio ofiar śmiertelnych vs ilość środków użytych przez kacapów w tym ataku. Ja bym tu nie szukał spisku ani manipulacji. Zwyczajnie po dwóch i pół latach wojny Ukraińcy są dobrze przygotowani ,tak samo siły zbrojne jak i obrona cywilna, dodatkowo naród jest bardziej zdyscyplinowany i bierze na serio komunikaty rządu o zagrożeniach. W Polsce jakby ruscy przypierdolili sto rakiet, to może by było tak samo trzy ofiary śmiertelne tylko na każdą rakietę .Przecież u nas mało kto zna sygnały alarmowe, a komunikatów RCB też nikt nie bierze na serio. W ostatni weekend dostałem dwa razy więcej ostrzeżeń RCB o gwałtowanych opadach, niż spadło kropel deszczu