Skocz do zawarto艣ci

The Last Dance

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

ja si臋 dowiedzia艂em, 偶e MJ na studiach prosi艂 mam臋 o kas臋, a przed rookie sezonem uciek艂 z kokainowej imprezy. no i w sumie, 偶e by艂 jeszcze wi臋kszym bully ni偶 wynika艂o z ksi膮偶ek - chyba 偶e to celowy zabieg, bo trzeba by艂o w filmie umie艣ci膰 jaki艣 czarny charakter, a Krause si臋 do tego nadaje.

og贸lnie tak 艣rednio, nawet jako艣膰 fragment贸w mecz贸w rozczarowa艂a, bo na torrentach bywa艂y w lepszej.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

P贸ki co po dw贸ch odcinkach sza艂u nie ma.Dowiedzia艂em si臋 paru wydarze艅 o kt贸rych jeszcze nie s艂ysza艂em, ca艂o艣膰 ma fajny klimat ale liczy艂em mimo wszystko na wi臋cej nagra艅 zakulisowych, s膮 ale ja spodziewa艂em si臋 ich wi臋cej.Najciekawsze dla mnie do tego momentu by艂y opowiadania samego Michaela i Pippena na temat sytuacji przedstawionych w dokumencie i co najwa偶niejsze opinie dosy膰 odmienne.Tak jak w przypadku Scottiego i wi臋kszo艣ci 艣miertelnik贸w punkt widzenia zale偶y od punktu siedzenia to Jordan jest all in, on chcia艂 wygrywa膰 wbrew wszystkiemu i to chyba najbardziej rzuca si臋 w oczy po tych dw贸ch odcinkach.Jest to najlepsza odpowied藕 na temat tankowania i grania przeciwko GM, jak zawsze nie tyle co pochwala艂em tankowanie ale uwa偶a艂em to za zwyk艂y pragmatyzm( i nadal tak uwa偶am ) to patrz膮c na to jak膮 mia艂 mentalno艣膰 MJ to musz臋 przyzna膰 偶e tankowanie jest domen膮 s艂abych, uczenie si臋 przegrywania nie prowadzi do niczego dobrego i tak na prawd臋 liczy si臋 tu i teraz.Taka mnie nasz艂a refleksja po drugim odcinku patrz膮c na to jak m艂okos przychodz膮c do NBA, do s艂abych wtedy Bulls, zaw艂adn膮艂 szatni膮 i pokaza艂 ca艂ej ekipie mentalno艣膰 zwyci臋zc贸w.

Edytowane przez Sewer
Odno艣nik do komentarza

Serial jest robiony dla mas, a wi臋c na razie dla os贸b zainteresowanych mocno w temacie jest dosy膰 nudno, ale z drugiej strony s膮 te偶 sceny, kt贸re, gdyby zrobi艂a w dzisiejszych czasach jaka艣 gwiazda lata艂by kilka lat w memach聽(film poni偶ej w tweecie) i licz臋, 偶e takich smaczk贸w i scen b臋dzie wi臋cej, kt贸rych wcze艣niej nie by艂o, a kamerami zarejestrowali na treningach/meczach/szatni.

Edytowane przez Wyparlo
Odno艣nik do komentarza

Ja na razie widzia艂em tylko jeden odcinek i w miare znam fabu艂e oraz zako艅czenie tego serialu ale mimo to mnie wci膮gn膮艂. Takie powroty do przesz艂o艣ci to co艣 dla mnie ;)

Lubie s艂ucha膰 MJ'a i o MJ'u. Wiem jaki by艂 ale to mi nie przeszkadza.

Szkoda ze w pierwszym odcinku nie poci膮gneli wiecej o wczesniejszych latach. Ch臋tnie bym zobaczy艂 troch臋 wiecej z reszty fina艂ow.

Odno艣nik do komentarza

z jednej storny ca艂kiem spoko to jest, nie ma przynudzania, nie ma jakiej艣 przesadnej poprawno艣ci politycznej bo puszczaj膮 te 偶arty MJa , a z drugiej to faktycznie poza cz艂onkami rodziny Pippena na w贸zku nic ciekawego si臋 stamt膮d nie dowiedzia艂em.

Na razie mocna 4, b臋d臋 ogl膮da艂.聽 Jak my艣licie, czy sko艅czy si臋 na 1 serii czy jest szansa 偶e jak ogl膮dalno艣膰 b臋dzie dobra to b臋d膮 kolejne? :P

Edytowane przez rw30
Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, MarcelW. napisa艂:

Ca艂y koszykarski 艣wiat zachwycony jest produkcj膮 Netflixa a kilku polskich malkontent贸w po przeczytaniu Lazenbyego i McDilla twierdzi , 偶e to s艂abe... Niby Polacy nie g臋si i sw贸j j臋zyk maj膮 ale wstyd pany, wstyd...

Jezeli sugerujesz ze przeczytalem ksiazke Lazenbyego ktora napisal gosc kompletnie z zewnatrz to sie grubo mylisz

przeczytalem pare ksiazek ktore sprowadzalem ze stanow i tam bylo o wiele wiecej ciekawych rzeczy na kilku stronach niz tutaj w 2 godzinach, dwoch odcinkow

dobra proba ale ci sie nie udalo

a krytykowac ma prawo kazdy, nie wazne co przeczytal i czy jest jak to napisales polskim malkontentem, zadnego Mcdilla nie czytalem

moze zrob research i sie doinformuj bo sa lepsze ksiazki w temacie

32 minuty temu, rw30 napisa艂:

z jednej storny ca艂kiem spoko to jest, nie ma przynudzania, nie ma jakiej艣 przesadnej poprawno艣ci politycznej bo puszczaj膮 te 偶arty MJa , a z drugiej to faktycznie poza cz艂onkami rodziny Pippena na w贸zku nic ciekawego si臋 stamt膮d nie dowiedzia艂em.

Na razie mocna 4, b臋d臋 ogl膮da艂.聽 Jak my艣licie, czy sko艅czy si臋 na 1 serii czy jest szansa 偶e jak ogl膮dalno艣膰 b臋dzie dobra to b臋d膮 kolejne? :P

o wlasnie, nie wiem czy nie doczytalem gdzies, ale w jordan rules pisali caly czas o tych negocjacjach Pippena na temat kontraktu i jak psul atmosfere, ale nie bylo nic o tych braciach chyba ze juz zapomnialem

raczej drugiego sezonu nie bedzie bo nie maja pewnie wiecej footage

nadal mam nadzieje ze to jest tylko wstep

8 godzin temu, lorak napisa艂:

og贸lnie tak 艣rednio, nawet jako艣膰 fragment贸w mecz贸w rozczarowa艂a, bo na torrentach bywa艂y w lepszej.

dokladnie

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie na razie to bardziej wst臋p ni偶 faktyczny "Last Dance", maj膮 8 odcink贸w, wi臋c powinno si臋 rozkr臋ci膰 i pewnie b臋dziemy mieli wi臋cej zakulisowych akcji.

Po dw贸ch odcinkach to dalej si臋 potwierdza, 偶e Krause mia艂 chyba najbardziej przesran膮 prac臋 w tamtej NBA musz膮c budowa膰 dru偶yn臋 zdoln膮 do wygrywania mistrzostw b臋d膮c jednocze艣nie ci膮gle jebanym przez swoj膮 najwi臋ksz膮 gwiazd臋.

Natomiast szkoda, 偶e nie powiedziano i偶 po kontuzji stopy Mike'a, nike zmodyfikowa艂o na t臋 potrzeb臋 J'sy dla lepszej stabilizacji. Drobny detal, ale wart odnotowania.

Swoj膮 drog膮 ciekawe czy MJ nauczy艂 si臋 odr贸偶nia膰 艣rubokr臋t od kombinerek. 馃槅

Odno艣nik do komentarza

20 godzin temu, Kubbas napisa艂:

Jezeli sugerujesz ze przeczytalem ksiazke Lazenbyego ktora napisal gosc kompletnie z zewnatrz to sie grubo mylisz

przeczytalem pare ksiazek ktore sprowadzalem ze stanow i tam bylo o wiele wiecej ciekawych rzeczy na kilku stronach niz tutaj w 2 godzinach, dwoch odcinkow

dobra proba ale ci sie nie udalo

a krytykowac ma prawo kazdy, nie wazne co przeczytal i czy jest jak to napisales polskim malkontentem, zadnego Mcdilla nie czytalem

moze zrob research i sie doinformuj bo sa lepsze ksiazki w temacie

o wlasnie, nie wiem czy nie doczytalem gdzies, ale w jordan rules pisali caly czas o tych negocjacjach Pippena na temat kontraktu i jak psul atmosfere, ale nie bylo nic o tych braciach chyba ze juz zapomnialem

raczej drugiego sezonu nie bedzie bo nie maja pewnie wiecej footage

nadal mam nadzieje ze to jest tylko wstep

dokladnie

S艂uchaj, 艣rednio mnie to interesuje co czyta艂e艣 za 艂ebaja i czy s艂owo malkontent o kt贸rym wspomnia艂em tyczy si臋 r贸wnie偶 Ciebie. Ciesz臋 si臋, 偶e si臋 oczyta艂e艣 , temat dotyczy filmu dokumentalnego. Czego si臋 spodziewa艂e艣 ? Uj臋膰 z sypialni Jordana ? Ludzie i tak si臋 dziwi膮, 偶e pozwolili wej艣膰 tam z kamerami , poczekajmy do odcinka 6 - 8 ... Pogadamy.

Odno艣nik do komentarza

Ja po obejrzeniu tych dw贸ch pierwszych odcink贸w, odczuwam聽lekki niedosyt. G艂贸wnie ze wzgl臋du na powo艂ywanie si臋 w kampanii reklamowej na dost臋p tw贸rc贸w聽do bodaj偶e 500 godzin niepublikowanych materia艂贸w. Tych jak na razie by艂o chyba jak na lekarstwo.聽Rozumiem ide臋 autor贸w, 偶e pokazujemy tera藕niejszo艣膰 (贸wczesn膮), p贸藕niej pyk i skok w przesz艂o艣膰.. Pewnie odcinek 3 b臋dzie skupiony na Rodmanie itd聽 Ja osobi艣cie wola艂bym zobaczy膰聽wi臋cej 聽zakulisowych akcji np. z szatni, trening贸w. Ale z drugiej strony zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e Jordan i 艣wita dopilnowali, 偶eby za wiele negatyw贸w nie wysz艂o na 艣wiat艂o dzienne. Mam nadziej臋, 偶e p贸藕niej to si臋 rozwinie bardziej i odszczekam swoje s艂owa.聽

Odno艣nik do komentarza

W dniu 21.04.2020 o 21:48, MarcelW. napisa艂:

Ca艂y koszykarski 艣wiat zachwycony jest produkcj膮 Netflixa a kilku polskich malkontent贸w po przeczytaniu Lazenbyego i McDilla twierdzi , 偶e to s艂abe... Niby Polacy nie g臋si i sw贸j j臋zyk maj膮 ale wstyd pany, wstyd...

W Chinach zachwycaj膮 si臋 mi臋sem psa, czy czyni mnie malkontentem to, 偶e nie zjem mojego Azorka ?聽

Odno艣nik do komentarza

5 godzin temu, MarcelW. napisa艂:

S艂uchaj, 艣rednio mnie to interesuje co czyta艂e艣 za 艂ebaja i czy s艂owo malkontent o kt贸rym wspomnia艂em tyczy si臋 r贸wnie偶 Ciebie. Ciesz臋 si臋, 偶e si臋 oczyta艂e艣 , temat dotyczy filmu dokumentalnego. Czego si臋 spodziewa艂e艣 ? Uj臋膰 z sypialni Jordana ? Ludzie i tak si臋 dziwi膮, 偶e pozwolili wej艣膰 tam z kamerami , poczekajmy do odcinka 6 - 8 ... Pogadamy.

No to jak cie srednio obchodzi to nie wyskakuj po moim poscie z teza "polaczki sobie narzekaja jak w stanach sie kazdy zachwyca, mysla ze sa madrzejsi od kazdego bo przeczytali lazenbyego czy jak on tam ma"

po prostu sie osmieszyles i tyle, wedlug ciebie nie mozna skrytykowac dokumentu ktory krzyczal uwaga uwaga: unseen, keept in the basement for 20 years etc etc a jak na razie pierwsze 2 odcinki to dla kogos kto jest w temacie nic nowego?

napisalem to samo co ty, pierwsze 2 odcinki slabe, miejmy nadzieje ze to wstep, nastepnym razem zastanow sie zanim wyskoczysz z takimi stwierdzeniami o niewiedzy kogos

3 godziny temu, czoko napisa艂:

Ja po obejrzeniu tych dw贸ch pierwszych odcink贸w, odczuwam聽lekki niedosyt. G艂贸wnie ze wzgl臋du na powo艂ywanie si臋 w kampanii reklamowej na dost臋p tw贸rc贸w聽do bodaj偶e 500 godzin niepublikowanych materia艂贸w. Tych jak na razie by艂o chyba jak na lekarstwo.聽Rozumiem ide臋 autor贸w, 偶e pokazujemy tera藕niejszo艣膰 (贸wczesn膮), p贸藕niej pyk i skok w przesz艂o艣膰.. Pewnie odcinek 3 b臋dzie skupiony na Rodmanie itd聽 Ja osobi艣cie wola艂bym zobaczy膰聽wi臋cej 聽zakulisowych akcji np. z szatni, trening贸w. Ale z drugiej strony zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e Jordan i 艣wita dopilnowali, 偶eby za wiele negatyw贸w nie wysz艂o na 艣wiat艂o dzienne. Mam nadziej臋, 偶e p贸藕niej to si臋 rozwinie bardziej i odszczekam swoje s艂owa.聽

dokladnie, podpisuje sie pod tym

Odno艣nik do komentarza

W dniu 21.04.2020 o 13:08, Kubbas napisa艂:

Jak wrazenia?

Jak dla mnie to kompletnie bez szalu, nic nowego w obu odcinkach, mam nadzieje ze to tylko taki wstep, ale nawet w ksiazkach sa juz lepsze anegdoty cytaty

nic nowego nie uslyszalem przez 2 godziny ogladania

Jeszcze nie ogl膮da艂em. Nastawiam si臋, gdy b臋dzie ca艂o艣膰. Z opinii czyta艂em, 偶e rewelacyjnie ogl膮da si臋. Nawet koszykarze NBA wypowiadali si臋, 偶e najlepsza pozycja na czas pandemii :) Oceny s膮 mega wysokie. Na IMDB 艣rednia ocen 9,6, a Filmweb 9,1 wi臋c ludzie jak wida膰 s膮 na razie zachwyceni. Wyczyta艂em sporo komentarzy, 偶e Pippen graj膮c w obecnej lidze zarabia艂by gigantyczne pieni膮dze, bo na to zas艂ugiwa艂, a wtedy zrobili go na szaro za czas贸w gry w Chicago. Mam nadziej臋, 偶e dowiemy si臋 sporo ciekawego nie tylko o Jordanie, ale te偶 o Pippenie i reszcie zespo艂u.

Odno艣nik do komentarza

4 minuty temu, Rodman91 napisa艂:

Wyczyta艂em sporo komentarzy, 偶e Pippen graj膮c w obecnej lidze zarabia艂by gigantyczne pieni膮dze, bo na to zas艂ugiwa艂

To chyba nie trzeba za du偶o anal izy by do tego doj艣膰.

Za艂贸zmy, 偶e idzie tak samo jak wtedy z 5pickiem.

Ju偶 na starcie ma gwarantowany kontrakt, wy偶szy ni偶 wtedy zarabia艂 przez wi臋kszo艣膰 kariery w prime (nie wiem jednak jak to si臋 ma przy uwzgl臋dnieniu inflacji itp).

Natomiast, nast臋pnie by艂by zastrze偶onym wolnym agentem i po tym co pokaza艂 w swoich 3-4sezonach (a to raczej zawodnik, kt贸ry by si臋 odnalaz艂 r贸wnie dobrze w obecnej lidze) dosta艂 maxa.

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, Rodman91 napisa艂:

a wtedy zrobili go na szaro za czas贸w gry w Chicago

chyba raczej sam si臋 zrobi艂

a bardziej konkretnie: czy kto艣 wie czy istnia艂a mo偶liwo艣膰 renegocjacji tego kontraktu (ju偶 nawet pomijaj膮c to 偶e Reinsforf m贸wi艂 w filmie 偶e by na to nie pozwoli艂)?

w dzisiejszych czasach chyba tylko jest mo偶liwo艣膰 podpisania extension w pewnym momencie, ale opcji renegocjacji chyba nie ma. A wtedy?

Odno艣nik do komentarza

10 minut temu, rw30 napisa艂:

chyba raczej sam si臋 zrobi艂

a bardziej konkretnie: czy kto艣 wie czy istnia艂a mo偶liwo艣膰 renegocjacji tego kontraktu (ju偶 nawet pomijaj膮c to 偶e Reinsforf m贸wi艂 w filmie 偶e by na to nie pozwoli艂)?

w dzisiejszych czasach chyba tylko jest mo偶liwo艣膰 podpisania extension w pewnym momencie, ale opcji renegocjacji chyba nie ma. A wtedy?

W tamtych latach w艂a艣ciciele mieli o wiele silniejsz膮 pozycje ni偶 teraz."player empowerment" by艂 znikomy.

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, lorak napisa艂:

ponad 75% g艂os贸w to 10, wi臋c albo psychofani, albo boty.

Na razie oceniaj膮 g艂贸wnie fani starej NBA i jest ma艂o ocen. Na IMDB poza tym oceny normuj膮 si臋 po ok 8-10 latach.
Z pocz膮tku s膮 zawy偶one, gdy co艣 jest nowo艣ci膮 i jest popularne..
Du偶o te偶 m贸wi zawsze procent ocen 1. Normalna sytuacja przy wysoko ocenianych pozycjach
z 艣redni膮 ocen 8,5 do 9,5 to 0,5-1,5% ocen 1.
Ale starszym filmom/serialom trolle zani偶aj膮 cz臋sto. Patrz mocno podniesiony procent ocen 1 na przyk艂ad dla
Twin Peaks, Rzym, Sopranos, The Wire w do艣膰 kr贸tkim czasie itd. kt贸re mocno zani偶y艂y 艣rednie ocen dla nich.
Dla przyk艂adu Twin Peaks od 1991 do 2009 na IMDB mia艂 9,6 do 9,4. W 2012 9,3. A od 2014 do 2015 spadek z 9,2 na 8,8 po
pojawieniu si臋 1 sezonu Detektyw. Rzymowi zani偶ali ze wzgl臋du na GOT. Zn贸w Sopranos i The Wire oberwa艂o si臋 od trolli,
gdy pojawi艂 si臋 ostatni sezon Breaking Bad. The Wire mia艂 przyrost ocen 1 z ok 1,0% na 4,9% w ci膮gu 2 lat.
Ocena polecia艂a z 9,7 na 9,3. Dowody, 偶e jest to trolling masz dla por贸wnania przy ni偶ej ocenianych serialach, gdzie procent ocen 1 powinien by膰 w praktyce wi臋kszy, a jest du偶o ni偶szy, bo bez udzia艂u trolli np:
Peaky Blinder 8,8 - 0,9% ocen 1...Gomorra - 8,7 - 1,2% ocen 1...Narcos - 8,8 - 0,8% ocen 1. Czyli brak zani偶ania na razie.
Kiedy艣 wy偶ej wymienione seriale przytoczone Twin Peaks, Rzym, Sopranos, The Wire te偶 mia艂y tak niski procent jedynek.

Pippen w ka偶dym razie zarabia艂 nawet mniej od Kukoca i Longleya. Wielu pewnie zna historie z Barcelony 1992,
gdy Pippen zniszczy艂 wsp贸lnie z Jordanem najlepszego gracza Europy w latach 1988-1992 Kukoca w meczu grupowym,
by da膰 do zrozumienia co艣 w艂a艣cicielowi Chicago.
Pippen z Jordanem zrobili to po tym, gdy wysz艂o, 偶e Kukoc ma by膰 sprowadzony do ich klubu i ma zarabia膰 wi臋cej ni偶 Pippen.
Sko艅czy艂o si臋 tak, 偶e Kukoc nie trafi艂 wtedy do Bulls, a sezon p贸藕niej, gdy Jordana ju偶 nie by艂o, ale rzeczywi艣cie zarabia艂 wi臋cej od paj膮ka.
Te偶 interesowa艂oby mnie jakim cudem Pippen tak wtopi艂 z zarobkami b臋d膮c w latach 90' w TOP 10 najlepszych koszykarzy NBA i
do tego 2 opcja zespo艂u, kt贸ry wygrywa 6 mistrzostw, a nic nie m贸g艂 lepszego wynegocjowa膰 przez tyle lat :)

Edytowane przez Rodman91
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.