fluber Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 37 minut temu, lorak napisał: a jeśli ktoś uważa inaczej, to co wtedy? W sensie jeśli ktos uważa że jedni ludzie mają prawo do życia a inni nie mają? Mam wrażenie że to się w historii świata zawsze źle kończyło:) 12 minut temu, josephnba napisał: A propos wykładu z biologii Profesor to ateista więc się prolajfom jego opinia nie spodoba Jeśli to ma znaczenie w jego odpowiedzi to jego opinia jest bezwartościowa. 55 minut temu, Qbajag napisał: Serio? Jest konsensus naukowy w tej sprawie? 52 minuty temu, january napisał: Gdzie ten konsensus niby? Tutaj: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3211703 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Fluber ale przecież opinia każdego jest czymś wartościowana Twoja opinia jest wartościowana twoim stosunkiem do Kościoła i jego nauk Moja jest wartościowana próbą zrozumienia bólu kobiety która ma urodzić chore dziecko Jak zmierzyć która opinia jest mniej bezwartościowa? Naukowcy bardzo często (nie znam liczb) są ateistami, lub mają neutralny stosunek do religii. Przynajmniej Ci których znam czy znałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 6 minut temu, josephnba napisał: Fluber ale przecież opinia każdego jest czymś wartościowana moja tez? 32 minuty temu, lorak napisał: przecież nie tego dotyczy pytanie. przeciez cytowales fragment w ktorym fluber pisze o rownosci plodu i matki wobec prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 5 minut temu, julekstep napisał: moja tez? przeciez cytowales fragment w ktorym fluber pisze o rownosci plodu i matki wobec prawa Ty nie masz opinii co sam stwierdziłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 2 godziny temu, Qbajag napisał: Oczywiście jeżeli definicję ludzkiego istnienia przyjmiemy tylko według jednej strony sporu. To można sobie przyjmować definicję życia ? Serio ? To nauka o tym nie decyduje ? Proponuję przeczytać https://magazynkontakt.pl/plod-jest-czlowiekiem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 2 minuty temu, josephnba napisał: Ty nie masz opinii co sam stwierdziłeś to Ty to stwierdziles ja tylko pisalem ze ten 'zastepczy' temat mnie srednio grzeje (w odpowiedzi na Twoje pytania majace chyba na celu uderzac w moje emocje) ba! ja tu przed Toba pisalem kilka razy to co Ty pisales pozniej (chocby o tym ze wypadaloby rozwiazac kwestie socjalne zanim zacznie sie rzucac zakazami) - rozumiem ze wraz ze zmiana autora slowa nabieraja wartosci merytorycznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 To ty to napisałeś Ja mogę jedynie potwierdzić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Godzinę temu, josephnba napisał: Masz rację Wg mnie powinni zacząć od ustalenia dopłat od uruchomienia ich, ustawy to regulującej a nie od zakazu Wówczas to cio piszesz miałoby sens Robienie tego od dupy strony jest debilizmem do którego zresztą PiS mnie już przyzwyczaił Ale przecież PiS w tej sprawie nic nie zrobił. Kompletnie nic. Teraz właśnie jest czas na szybkie podjęcie tej sprawy, ustalenie odpowiedniej kwoty pomocowej, całego programu pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Godzinę temu, january napisał: Natomiast uważam tak ogólnie, że decydować o tym powinny tylko i wyłącznie (nie w sensie pojedynczym ciąża-matka, ale ogólnym jak chodzi o podejmowanie decyzji/ustalanie prawa w tej kwestii) kobiety poniżej 50 roku życia. Facetom i kobietom nie mogącym rodzić wara od tego:) Wow i toczy się dyskusja facetów na 10 stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Chłopaki nadają lajf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan.kowalski Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 2 godziny temu, Koelner napisał: Że co ? Przecież lotnictwo alianckie rozbiło Japonię i front zachodni . Nie czytasz argumentów , sorry wychowałem się na 4 pancernych , za młody nawet polepiłem parę modeli czołgów ale to jest romantyczny zew przeszłości jak szabla i koń To trwało miesiace i lata, tutaj mówie ze to mozliwe, ale niemożliwe w kilka tygodni. Zresztą, po amerykanie wybudowali dziesiatki tysiecy shermanów i rzucili do Europy ponad milion wojska? Dlaczego zajęlo im tyle czasu dojscie z wybrzeża Francji do Niemiec? Dla porównania zawsze przytaczam ze ruskie niewiele mniejszy obszar niż Europa zachodnia (Mandżuria) rozjechali czołgami w dwa tygodnie. Lotnictwo by przed tym nie obroniło ani tego nie dokonało. No i weź jeszcze pod uwagę ze choć lotnictwo aliantów było lepsze jakościowo a po przybyciu amerykanów lliczniejsze to jednak ruskie mielli zdecydowanie najwięcej naziemnych wyrzutni przeciwlotniczych. Samolotów "stealth" wtedy zbyt wiele nie było. Godzinę temu, RappaR napisał: Nie poszli. To reszta poszła w ich kierunków, także ZSRR. Nie no ruskie i francuzi mieli początkowo cięzkie czołgi, niemcy zadowalali się lekkimi i średnimi, bo do blitzkriegu nie potrzeba cieżkich czołgów, szczególnie jak są problemy z logistyką i paliwem, ale jak sie blitzkrieg kończył i zaczynała wojna na wyniszczenie to trrzeba było zacząc robić cięższe czołgi niż ruskie, wydawało sie ze im większe tym lepsze, dziś wiadomo ze nie ma tak, ze jest optimum masy/wielkosci i nie ma co przesadzać https://pl.wikipedia.org/wiki/Landkreuzer_P-1000_Ratte Godzinę temu, RappaR napisał: Nie poszli. To reszta poszła w ich kierunków, także ZSRR. To Niemcy mieli pod każdym względem nowocześniejsze czołgi, francuskie w ogóle się nie nadawały do natarcia, nieważne ile ich było. Niemcy mieli czołgi bardziej skomplikowane, to na pewno, ale poczatkowo nie mieli nawet tak podstawowej rzeczy jak pochyły pancerz, więc Niemcy mieli finezję (która sie czesto psuła szczególnie w warunkach wojennych) a ruskie prostotę i skuteczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 12 minut temu, jan.kowalski napisał: No chyba że Rydzyk szantażuje mojego brata Wtedy można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 17 minut temu, Alonzo napisał: Chłopaki nadają lajf mało osób mnie irytuje tak jak ten cały Rola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 36 minut temu, Sebastian napisał: Ale przecież PiS w tej sprawie nic nie zrobił. Kompletnie nic. Teraz właśnie jest czas na szybkie podjęcie tej sprawy, ustalenie odpowiedniej kwoty pomocowej, całego programu pomocy. No właśnie To tak jakby proces sądowy zacząć od wyroku skazującego Bez zalepcza, brak unormowania, brak projektu pomocowego ale karabin już załadowany można strzelać To ma tyle samo sensu co ostatnie działania z covidem PiS tonie a ja w sumie mam powód do radości Pytanie gdzie Delta wyemigruje Byle tam gdzie nie ma internetu, łatwiej mu będzie się żyło w przeświadczeniu że jako jedyny ma rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: mało osób mnie irytuje tak jak ten cały Rola Też za nim nie przepadam ale nikt nie jest doskonały - nie każdy jest Żydem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 W zeszłym roku było 375 000 urodzeń. Około 1100 aborcji, z czego 95% eugenicznych, czyli jakieś 0,25% i z powodu 0,25% ludzie wyszli na ulice. Nie wyszli z powodu zamknięcia restauracji, nie wyszli z powodu godzin dla seniorów, nie wyszli z powodu zamknięcia lasów i parków, basenów, siłowni, fryzjerów. Wyszli z powodu braku możliwości aborcji wykonywanej w 0,25% przypadków ciąży nie licząc poronień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Teraz, Cardi napisał: W zeszłym roku było 375 000 urodzeń. Około 1100 aborcji, z czego 95% eugenicznych, czyli jakieś 0,25% i z powodu 0,25% ludzie wyszli na ulice. Nie wyszli z powodu zamknięcia restauracji, nie wyszli z powodu godzin dla seniorów, nie wyszli z powodu zamknięcia lasów i parków, basenów, siłowni, fryzjerów. Wyszli z powodu braku możliwości aborcji wykonywanej w 0,25% przypadków ciąży nie licząc poronień. yyyy kwestia aborcji jest chyba ciut istotniejsza niż możliwość zjedzenia kebsa w lokalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 8 minut temu, darkonza napisał: To trwało miesiace i lata, tutaj mówie ze to mozliwe, ale niemożliwe w kilka tygodni. Zresztą, po amerykanie wybudowali dziesiatki tysiecy shermanów i rzucili do Europy ponad milion wojska? Dlaczego zajęlo im tyle czasu dojscie z wybrzeża Francji do Niemiec? Dla porównania zawsze przytaczam ze ruskie niewiele mniejszy obszar niż Europa zachodnia (Mandżuria) rozjechali czołgami w dwa tygodnie. Lotnictwo by przed tym nie obroniło ani tego nie dokonało. Musisz mieć wojsko lądowe aby zabezpieczyć .... ląd USA liczyło się ze stratami a ZSRR zdecydowanie mniej . Nie twierdze , że czołgi są bezużyteczne ale podczas IIWŚ lotnictwo odegrało najważniejsza rolę. Ruskie też zaczęli szaleć jak lotnictwo niemieckie zostało całkowicie rozbite , poczytaj bitwę pod Progorowka i jej analizę , już tam odnotowano , że broń przeciwpancerna jest w stanie powstrzymać czołgi ( szczególnie , że w tej bitwie były ogromne straty po stronie ZSRR w stosunku do Niemiec ) . Niemcy z powodu strat i problemów przemysłowych rozwinęli skuteczne metody , stąd mimo kolosalnej przewagi w sprzęcie ZSRR Ci nadal mieli wielkie straty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 3 minuty temu, Cardi napisał: W zeszłym roku było 375 000 urodzeń. Około 1100 aborcji, z czego 95% eugenicznych, czyli jakieś 0,25% i z powodu 0,25% ludzie wyszli na ulice. Nie wyszli z powodu zamknięcia restauracji, nie wyszli z powodu godzin dla seniorów, nie wyszli z powodu zamknięcia lasów i parków, basenów, siłowni, fryzjerów. Wyszli z powodu braku możliwości aborcji wykonywanej w 0,25% przypadków ciąży nie licząc poronień. Wg mnie nawet jeden przypadek takiej niesprawności jest wart reakcji Siłownie to nie odbieranie rodzinom szansy dokonania wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi