Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, ignazz napisał:

Gratuluje. Myslalem ze nie masz żadnych osiągnięć a tu jednak mocny wynik 

Wychodzi na to ze cienki Bolek jestem bo Ty wydajesz na tramwaje więcej niż ja zarabiam ;) 

Boje się zapytać ile jeździsz autobusem lub PKP. 

A tak na serio to były / są Wrocławskie tramwaje? 

Czterocyfrowy wynik odnosi się do ostatniej dekady:) 

Nie wiem ile zarabiasz ale podejrzewam że trochę więcej niż kosztuje bilet miesięczny we Wrocławiu:) 

I nie mam wychowany w duchu chrześcijańskim przez wierzących Rodziców wymyślać jakieś antyklerykalizmu dla samej nienawiści czy walki politycznej 

Jestem po prostu załamany postawa seniorów którzy powinni być wzorcem lub przykładem. Serio 

Myśle ze częściowo starsi ludzie nie maja swoich własnych żyć ( żyją życiem dzieci mimo ze te są po 40) lub brak pasji i zainteresowań oraz oczywiście przez fakt ze emerytury są niskie i nie stać ich jak np Niemców na podróże i poszerzanie światopoglądu. 

1 minutę temu, ignazz napisał:

I nie mam wychowany w duchu chrześcijańskim przez wierzących Rodziców wymyślać jakieś antyklerykalizmu dla samej nienawiści czy walki politycznej 

No przecież napisałem że robisz to żeby poczuć się lepiej:) 

Naprawdę w komunikacji miejskiej są większe problemy. Siatki z zakupami na siedzeniach, młodzież słuchająca głośno muzyki przez telefon, ludzie gadajacy głośno przez telefon o prywatnych sprawach, ale mohera cisnacego po ciężarnej w tramwaju niestety nie widziałem mimo ogromnej próby, cóż mogę poradzić? :(

Jedyne wsparcie otrzymują przez KK co jest smutne i tragiczne. Brak popularnych w USA klubów seniora z bingo czy Wsparcia  rzadu programami pomostowymi gdzie proste prace utrzymują poczucie ze Ci ludzie są potrzebni. 

Dalej nie rozumiem co ma zły obraz ludzi starszych do mojego lepszego samopoczucia jak mnie to dołuje. 

12 minut temu, fluber napisał:

@ignazz argument jest prosty, korzystam z komunikacji tramwajowej jakieś 500 razy w roku od wielu ...

Niezrozumialy? :) 95 procent forum czasami tak robi, łącznie że mną:) 

Zapomniałeś ze jestem w tych 5% raczej? Przecież każdy wcześniejszy wniosek i moja negatywna ocenę wyprowadziłeś z faktu ze jestem w tych 5%. Teraz chcesz te negatywne cechy 95% tez mi przypisać? Dlaczego tak niekonsekwentnie? 

Edytowane przez ignazz

Ogólnie kończąc temat nie przestaje mnie zdumiewać brak u seniorów postawy walki o swoje, apatia i znudzenie życiem przy równoczesnej gotowości do walki o prawdę która mówią anonimowe dla nich przecież gadające głowy z TV i politycy. Zamiast z całej energii walczyć o swoje i bliskich walczą o swoich polityków. 

1 minutę temu, january napisał:

Przez blisko dekadę ze 3 razy w komunikacji miejskiej się może takie sytuacje mi zdarzyły, że ustępowałem miejsca wchodzącej do pojazdu kobiecie w ciąży, a rzucić się zająć to miejsce próbowała wyrastająca znikąd jakaś szybciutka +-50ka na obcasach, z chamskimi komentarzami, że jej się należy, a nie takiej i owakiej (o tych kobietach w ciąży), no ale wtedy to miejsca w taki sposób wywalczyć rady nie dały, a i najadły się mocno wstydu, kiedy w odpowiedzi zostały przeze mnie podsumowane werbalnie.

No z ta grupa wiekowa mam wszędzie źle doświadczenia ( sklep, lekarz, pociąg, tramwaj) ale to nie są przecież mohery:) 

6 minut temu, fluber napisał:

No przecież napisałem że robisz to żeby poczuć się lepiej:) 

Naprawdę w komunikacji miejskiej są większe problemy. Siatki z zakupami na siedzeniach, młodzież słuchająca głośno muzyki przez telefon, ludzie gadajacy głośno przez telefon o prywatnych sprawach, ale mohera cisnacego po ciężarnej w tramwaju niestety nie widziałem mimo ogromnej próby, cóż mogę poradzić? :(

afaik nie masz dzieci, więc zakładam że Twoja żona nie była w ciąży -> więc tutaj jest kwestia gorszej percepcji akurat z Twojej strony (pewne zjawiska gorzej widać jak nie jesteś faktycznym obiektem tychże)

ofc nie ma takich dramatów jak ignazz pisze (i to dramatyzowanie o 'moherach', ale widzę january to już ładnie podsumował więc nie będę się powtarzać :) )

1 minutę temu, january napisał:

Przez blisko dekadę ze 3 razy w komunikacji miejskiej się może takie sytuacje mi zdarzyły, że ustępowałem miejsca wchodzącej do pojazdu kobiecie w ciąży, a rzucić się zająć to miejsce próbowała wyrastająca znikąd jakaś szybciutka +-50ka na obcasach, z chamskimi komentarzami, że jej się należy, a nie takiej i owakiej (o tych kobietach w ciąży), no ale wtedy to miejsca w taki sposób wywalczyć rady nie dały, a i najadły się mocno wstydu, kiedy w odpowiedzi zostały przeze mnie podsumowane werbalnie.

Ogólnie ignazz ma trochę racji - jeśli ktoś w miejscach publicznych olewa przywileje kobiety w ciąży to są to zdecydowanie starsze od nich kobiety. Niemniej nie ma też racji - primo bez sensu generalizując, generalizacja jest zła, secundo ciężko łączyć to z tekstem "moher" imo, jedna z nich coś tam próbowała w ten deseń pi*****ić (wiadomo jak po takim wystawieniu się na strzał to się fantastycznie kontruje w takiej sytuacji), ale 2 pozostałe absolutnie nie, więc nie szedłbym w teksty katolickie.

Nie łączyłem takiego wniosku logicznego 

100% awantur = moher 

wskazałem tylko ze ludzie którzy tak pouczają o naukach Jezusa są nie lepsi od ateistów którzy nie pozują na lepszych a w wielu przypadkach biło po oczach ze robiły to starsze kobiety. 
glosne i piskliwe oraz przeraźliwie szybkie do siedzenia podczas gdy chwile wczesnej ledwo człapały przez pasy. 

8 minut temu, ignazz napisał:

Zapomniałeś ze jestem w tych 5% raczej? Przecież każdy wcześniejszy wniosek i moja negatywna ocenę wyprowadziłeś z faktu ze jestem w tych 5%. Teraz chcesz te negatywne cechy 95% tez mi przypisać? Dlaczego tak niekonsekwentnie? 

Patrzac po Twoich komentarzach, to nie mam wątpliwości że jesteś w 5 procentach ale nie z tej strony z której myślisz;) 

9 minut temu, ignazz napisał:

Jedyne wsparcie otrzymują przez KK co jest smutne i tragiczne. Brak popularnych w USA klubów seniora z bingo czy Wsparcia  rzadu programami pomostowymi gdzie proste prace utrzymują poczucie ze Ci ludzie są potrzebni. 

Seniorzy potrzebują uwagi że strony rodziny A nie klubów bingo czy domów starcow. 

1 minutę temu, julekstep napisał:

afaik nie masz dzieci, więc zakładam że Twoja żona nie była w ciąży -> więc tutaj jest kwestia gorszej percepcji akurat z Twojej strony (pewne zjawiska gorzej widać jak nie jesteś faktycznym obiektem tychże)

ofc nie ma takich dramatów jak ignazz pisze (i to dramatyzowanie o 'moherach', ale widzę january to już ładnie podsumował więc nie będę się powtarzać :) )

Te dramaty dotyczą wszystkich ale pani która wychodzi z kościoła powinna mimo wszystko lepiej się zachować a tej poprawy nie widzę. A im teraz później tym myśle ze gorzej. 

3 minuty temu, julekstep napisał:

Niewykluczone:) 

1 minutę temu, fluber napisał:

Patrzac po Twoich komentarzach, to nie mam wątpliwości że jesteś w 5 procentach ale nie z tej strony z której myślisz;) 

Seniorzy potrzebują uwagi że strony rodziny A nie klubów bingo czy domów starcow. 

Model ze Rodzina trzyma się razem jest dobry tylko mimo wszystko chciałbym aby seniorzy mieli tez i swoje miejsca 

tak maja Dziadkowie Agaty i to są inni ludzie niż ich rówieśnicy. 

2 minuty temu, ignazz napisał:

Te dramaty dotyczą wszystkich ale pani która wychodzi z kościoła powinna mimo wszystko lepiej się zachować a tej poprawy nie widzę. A im teraz później tym myśle ze gorzej. 

Czemu pani wychodząca z kościoła powinna się zachować lepiej od takiej która nie wychodzi z kościoła?

Jako zatwardziały antychryst nigdy nie ogarniałem tego uświęcania osób wierzących przez ich oponentów xD Ot zwykli ludzie z taką a nie inną zajawką -> a że część lubi pouczać? Hej! Przypomnij sobie swoje pouczanki z tego tematu xD (a że to robisz z perspektywy portfela a nie Jezusa to dla mnie to nie ma żadnego znaczenia tbh).

Edytowane przez julekstep

4 minuty temu, julekstep napisał:

w sensie chcesz im zrobić korpo? xDDD

Nie. Wchodząc na mecz NBA sektory obsługiwało dużo ludzi +65 siwiutkich zadbanych i uśmiechniętych. Dać im poczucie ze są jeszcze potrzebni. W Polsce tego brak. 

3 minuty temu, julekstep napisał:

Czemu pani wychodząca z kościoła powinna się zachować lepiej od takiej która nie wychodzi z kościoła?

Jako zatwardziały antychryst nigdy nie ogarniałem tego uświęcania osób wierzących przez ich oponentów xD

Bo o tym mówi ze jest lepsza wiec niech będzie. 

Edytowane przez ignazz

3 minuty temu, ignazz napisał:

Chwile wczesnej ledwo człapały przez pasy. 

pani która wychodzi z kościoła powinna mimo wszystko lepiej się zachować 

Widzę że nie tylko jesteś świadkiem takich sytuacji ale wiesz co robily uczestniczki tych zdarzeń przez poprzednia godzinę:) 

Bo o tym mówi ze jest lepsza wiec niech będzie. 

Czyli robi to co Ty w tym temacie kilkukrotnie :) 

Dla Ciebie przyzwoitość to 8 patyków* co miesiąc dla niej 8 zdrowasiek co noc.

Polska Francja ten sam ból.

* tak wiem że się z tego wycofywałeś, ale fajne porównanie mi wyszło więc sam zrozum xD

Edytowane przez julekstep

Model ze Rodzina trzyma się razem jest dobry tylko mimo wszystko chciałbym aby seniorzy mieli tez i swoje miejsca 

Ja wiem co chcesz Ty, pytanie co chcą seniorzy:) 

1 minutę temu, julekstep napisał:

Czyli robi to co Ty w tym temacie kilkukrotnie :) 

Dla Ciebie przyzwoitość to 8 patyków* co miesiąc dla niej 8 zdrowasiek co noc.

Polska Francja ten sam ból.

* tak wiem że się z tego wycofywałeś, ale fajne porównanie mi wyszło więc sam zrozum xD

10 Zdrowasiek... 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat