mac Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 3 minuty temu, ignazz napisał: Zapedzasz się z hejtem na Popa. On nie zżera salary klubu aby go osłabić sportowo biorąc większość dostępnych środków kosztem nowego wyższego kontraktu Bryna Forbesa. Jest wybitnym specjalista długo u sterów to i zarobki adekwatne. Zamiast chrzanić coś o trudnym starcie i wyjeździe z ojczyzny jego Rodziny zakasał rękawy i zrobił coś niezwykłego. 2014 to jeden z tych historycznych momentów ever. Kasa trenera liczy się oddzielnie Ale jakby zarabial zamiast 11 a 1, to wtedy zalozmy maja 10baniek wiecej i no moga wydac 5baniek wiecej nawet jakby sie liczylo podwojnie po taxu? Chcialem Ci tylko pokazac ze Twoj hejt na Kawhiego tez nie vajny (zarzut ze poszedl do LAC dla.kasy.. jakby to bylo pewne lub tez cos złego (prawie kazdy tak robi, Ci z Twoich SAS tez). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 40 minut temu, ignazz napisał: Trochę ograniczony jesteś w swojej percepcji. Sporo podróżuje i rozmawiam o kwestiach społecznych czy pracowniczych w regionach gdzie przygotowujemy inwestycje. Nie muszę za oknem mieć przy domu PUP aby napisać coś o ludziach żyjących z zasiłków ... Mysle ze jezeli ktoś miał otwarty umysł i starał się coś więcej uzyskać od życia to nie jest zgorzkniałym zawistnym moherem tylko świetnym rozmówca do dziś. Niestety duża cześć starszego pokolenia to zawistni pseudo katalocy którzy zabija matkę z dzieckiem na ręce w drodze do wolnego krzesełka w tramwaju Czym Ty sie różnisz w swojej pogardzie do innych od nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 9 minut temu, fluber napisał: Czym Ty sie różnisz w swojej pogardzie do innych od nich? W jakiej pogardzie? Po prostu zauważam ze na bazie nauki KK tworzą obraz siebie uświęcony gdy tymczasem postępują strasznie egoistycznie. Bardzo daleko od nauk Jezusa. Jeżeli miałbym wybrać grupę osób które widziałem na żywo z nienawiścią w oczach to byłyby to babcie szarpiące się w imię kwestii politycznych. Popychające i plujące na siebie. Strasznie dalekie jest to od mojego iddyliczncego obrazu obu Babci pełnych miłości. Co dobre nigdy nie widziałem u Nich cienia agresji ani słowa wulgarnego. Mam co już ustaliliście bardzo odjechany obraz jak powinien zachowywać się senior. Dlatego mnie taki zjazd mentalny seniorów bardzo martwi. Politycy to wykorzystują wraz z KK niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 1 minutę temu, ignazz napisał: W jakiej pogardzie? Po prostu zauważam ze na bazie nauki KK tworzą obraz siebie uświęcony gdy tymczasem postępują strasznie egoistycznie. Bardzo daleko od nauk Jezusa. Jeżeli miałbym wybrać grupę osób które widziałem na żywo z nienawiścią w oczach to byłyby to babcie szarpiące się w imię kwestii politycznych. Popychające i plujące na siebie. Strasznie dalekie jest to od mojego iddyliczncego obrazu obu Babci pełnych miłości. Co dobre nigdy nie widziałem u Nich cienia agresji ani słowa wulgarnego. Mam co już ustaliliście bardzo odjechany obraz jak powinien zachowywać się senior. Polecam uczestniczyć w marszu w obronie życia i rodziny;) poszerzenie percepcji gwarantowane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 1 godzinę temu, fluber napisał: Nie, bo to akurat prawda:) Nie, obraźliwe jest napisanie że "nie zasługujemy na tłumaczenie" Wyraźnie napisałem to powyżej:) ciekawa masz definicje prawdy i obrazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 17 minut temu, mac napisał: Ale jakby zarabial zamiast 11 a 1, to wtedy zalozmy maja 10baniek wiecej i no moga wydac 5baniek wiecej nawet jakby sie liczylo podwojnie po taxu? Chcialem Ci tylko pokazac ze Twoj hejt na Kawhiego tez nie vajny (zarzut ze poszedl do LAC dla.kasy.. jakby to bylo pewne lub tez cos złego (prawie kazdy tak robi, Ci z Twoich SAS tez). Ja doceniam sportowo KL i to bardzo ale nie cenie niezależnie od stopnia winy klub/zawodnik gości którzy w bardzo niejednoznaczny sposób robią syf. A Uncle Dennis ten syf zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 5 minut temu, Koelner napisał: ciekawa masz definicje prawdy i obrazy Nie wiem co jest ciekawego w tym że jako prawdę uznaje że pisze po polsku, ale Twój świat musi być naprawdę fascynujący;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 9 minut temu, fluber napisał: Polecam uczestniczyć w marszu w obronie życia i rodziny;) poszerzenie percepcji gwarantowane:) A co to takiego ten marsz? Bo co innego napisać pare postów na forum będąc w korku lub przed spotkaniem a co innego poświecić czas na dojazd i udział. Jak już ustaliliście mój czas cenny jest. Warto? Rozwiń proszę myśl i prośba moja jest bez zgryźliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Teraz, ignazz napisał: A co to takiego ten marsz? Bo co innego napisać pare postów na forum będąc w korku lub przed spotkaniem a co innego poświecić czas na dojazd i udział. Jak już ustaliliście mój czas cenny jest. Warto? Rozwiń proszę myśl i prośba moja jest bez zgryźliwości. Bedziesz mial okazję zobaczyć z bliska nienawiść skierowana w Twoja stronę przez inna grupę niż moherowe berety:) polecam:) https://marsz.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 6 minut temu, ignazz napisał: Ja doceniam sportowo KL i to bardzo ale nie cenie niezależnie od stopnia winy klub/zawodnik gości którzy w bardzo niejednoznaczny sposób robią syf. A Uncle Dennis ten syf zrobił. A wywalenie Rodmana, Briana Hilla, Stephena Jacksona to nie robienie syfu? 'Po prostu zauważam ze na bazie nauki KK tzw "culture" tworzy obraz siebie uświęcony gdy tymczasem postępuje strasznie egoistycznie' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 16 minut temu, fluber napisał: Nie wiem co jest ciekawego w tym że jako prawdę uznaje że pisze po polsku, ale Twój świat musi być naprawdę fascynujący;) Próbujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 9 minut temu, mac napisał: A wywalenie Rodmana, Briana Hilla, Stephena Jacksona to nie robienie syfu? 'Po prostu zauważam ze na bazie nauki KK tzw "culture" tworzy obraz siebie uświęcony gdy tymczasem postępuje strasznie egoistycznie' Możliwe ze tak jest bo go widziałem tylko z daleka. Z 7 rzędu w MSG. Strasznie krzyczał. Leniwym graczom którym się nie chce może to przeszkadzać. Keldon Johnson mówił ze jemu to pasuje. A Leonard chyba nawet mu za to dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 9 godzin temu, ignazz napisał: Przepis ukrócający sztuczki podatkowe w chwili hossy jest zawsze do przyjęcia. ale ten o którym piszemy to przede wszystkim wyciąganie pieniędzy na ekstra podatku od przedsiębiorczych ludzi aktywnych zawodowo aby opłacić obietnice wyborcze i daniny publiczne dla tych niezainteresowanych praca zupełnie w wielkim skrócie. oczywiście znajdziemy skrajne które pokażą ze zabrane zostaną pieniądze milionerowi który ma patent na skakanie umowami zlecenia cały czas obniżając koszty i przykład ze świadczenia socjalne z tych pieniędzy trafia do bardzo potrzebujących wsparcia rodzin które z nie swojej winy są w trudnej sytuacji. ale średnia wyjdzie mimo wszystko parszywa i szkodzącą gospodarce bo dobija i tak będący w kryzysie sektor usługowy. a ze mamy rynek pracownika obecnie to pokryte to będzie z pieniędzy przedsiębiorcy W tak trudnym momencie gospodarczym takie zabawy to tylko czysta kalkulacja polityczna która szkodzi ekonomicznie. Zgadzam się, ze ten przepis powinien zostać wprowadzony dawno temu, a nie teraz. W sensie teraz mi nie przeszkadza, ale od kiedy już tak. I to nie jest tak do końca, ze jest rynek pracownika. W dużych ośrodkach owszem, ale są ludzie mieszkający w mniejszych i tam naprawdę nie ma rynku pracownika. I to w „takich” przedsiębiorców głównie ten przepis uderzy, którzy a) wykorzystują zlecenia, by możliwie szybko pozbyć się załogi jak trzeba, b) obniżają sztucznie koszty kosztem państwa tworząc sztuczne zlecenia, c) zakładając firmę uważają, ze maja prawo posiadać i im nikt nie może zabronić, bo oni to się tak naprawdę tylko dorobili. Kij ma zawsze 2 końce, ofkors i zawsze po dupie dostaną tez uczciwi, ale każdy naginany na maxa przepis powinien zostać prędzej czy później skasowany, a jest ich od groma. All in all problemem wielu ustaw podatkowych i podatkowopodobnych jest pisanie na kolanie i/lub przemycanie dziwnych zapisów, które burza całokształt. Tak jak opodatkowanie komandytow, stad tez często odbiór tych zmian jest słaby, bo potrzebne są miliony wyjaśnień itd. Czekam aż w końcu ktoś się weźmie na poważnie za VAT, CIT i PIT. Zaoraja ustawy i napiszą od początku. Raczej nie ta ekipa, ale może następna. Ta wyprostowana transfer pricing, wiec i tak zrobiła o wiele więcej niż poprzednicy uwzględniając zmiany w Vacie, które ukróciły patologie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 5 godzin temu, ignazz napisał: a ze mam kolegów którzy pracują w pomocy społecznej to znam opowieści o tym jak w dniu zasiłku czy zgłoszenia się osobistego goście podjeżdżali taksówka jadac z zasiłkiem od razu do monopolu. O Boshe!!!! Pół internetów ma kolegow/koleżanki w pomocy społecznej. 4 godziny temu, ignazz napisał: Niestety duża cześć starszego pokolenia to zawistni pseudo katalocy którzy zabija matkę z dzieckiem na ręce w drodze do wolnego krzesełka w tramwaju Tu już pojechałeś stereotypowo - poziom master. Uważasz się za inteligentnego, więc takie porównania powinny być ci obce. Polscy pozytywiści - do prostego ludu wychodzili z wyciągniętą ręka. Oni ich uświadamiali, ty mam wrażenie tylko nimi pomiatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 2 godziny temu, DeltaCenter napisał: O Boshe!!!! Pół internetów ma kolegow/koleżanki w pomocy społecznej. Tu już pojechałeś stereotypowo - poziom master. Uważasz się za inteligentnego, więc takie porównania powinny być ci obce. Polscy pozytywiści - do prostego ludu wychodzili z wyciągniętą ręka. Oni ich uświadamiali, ty mam wrażenie tylko nimi pomiatasz. Ja miałem dwie ciocie ale takich patologicznych historii z taksówką nigdy nie widziały:) Po co się denerwować? zarabia setki tysięcy rocznie to myślisz że ile razy był w tramwaju przez ostatnie 10 lat;) ? Ja byłem czterocyfrowa liczbę razy ale czegoś takiego w życiu na oczy nie widziałem. To jest powtarzanie internetowych historii żeby poczuć się lepiej, możesz tylko współczuć, nic więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 9 minut temu, fluber napisał: To jest powtarzanie internetowych historii żeby poczuć się lepiej, możesz tylko współczuć, nic więcej:) A z jakiego powodu się udzielasz na forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 2 minuty temu, Koelner napisał: A z jakiego powodu się udzielasz na forum ? Ponieważ jako człowiek jestem istota stadna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 24 minuty temu, fluber napisał: Ja miałem dwie ciocie ale takich patologicznych historii z taksówką nigdy nie widziały:) Po co się denerwować? zarabia setki tysięcy rocznie to myślisz że ile razy był w tramwaju przez ostatnie 10 lat;) ? Ja byłem czterocyfrowa liczbę razy ale czegoś takiego w życiu na oczy nie widziałem. To jest powtarzanie internetowych historii żeby poczuć się lepiej, możesz tylko współczuć, nic więcej:) @fluber pare kwestii Nie wiem czemu negujesz moje spostrzeżenia. Majac Kobietę w ciąży wielokrotnie byliśmy świadkiem tego sympatycznego traktowania przez osoby starsze. to samo komunikacja miejska czy kolejka w sklepie czy zatłoczone miejsce. Co to za argument o tym czterocyfrowym wyniku tramwajowym? Jesteś w błędzie w ocenie mojej osoby kolejny raz. Dzisiejszy bilet z metra śmieje się do twojej głupiej argumentacji. Dodatkowo często korzystałem z komunikacji miejskiej z prostrzego i niezależnego od statusu majątkowego powodu - bo to szybsze w Warszawie i można zostać na kufelku po pracy. Ja pisząc o polityce grupuje ludzi ale nie atakuje Ciebie osobiście. Ty robisz to nagminnie plus pisząc ze mną stosujesz formę „zarabia” zamiast „zarabiasz” co można odebrać jako niekulturalne. i totalnie nie rozumiem wpisu o tym abym musiał poczuć się lepiej bo coś powtarzam z internetu. zarzucales mi wiele nietrafionych głupot ale serio myślisz ze jak mnie serce boli widząc tych nieserdecznych pełnych takiego jadu osobników to w sumie wymyślam lub powtarzam z internetu aby poczuć się lepiej? fluber chyba masz potężne kompleksy i leczysz je w dziwny sposób oceniając mnie twoimi kryteriami. Wielokrotnie pisałem ze jestem szczęśliwy. Dlaczego w tak niezrozumiały sposób miałbym sobie poprawiać samopoczucie? jeszcze ten wpis o współczuciu niejako pozycjonuje Ciebie wyżej i jedynie słusznego. temat ogólny który nie powinien przekraczać pewnego poziomu osobowego uogólnienia a Ty kolejny raz wchodzisz na rewiry obrażania personalnego. koszykarsko świetnie się Ciebie czyta ale w tym temacie mocno się zmieniasz na gorsze coraz to bardziej myląc się w ocenie. Od biletu tramwajowego po fakt co mi poprawia humor. 34 minuty temu, fluber napisał: Ja byłem czterocyfrowa liczbę razy Gratuluje. Myslalem ze nie masz żadnych osiągnięć a tu jednak mocny wynik Wychodzi na to ze cienki Bolek jestem bo Ty wydajesz na tramwaje więcej niż ja zarabiam Boje się zapytać ile jeździsz autobusem lub PKP. A tak na serio to były / są Wrocławskie tramwaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) @ignazz argument jest prosty, korzystam z komunikacji tramwajowej jakieś 500 razy w roku od wielu lat i w życiu nie widziałem negatywnych komentarzy wobec kobiet w ciąży że strony starszych pań. Wręcz przeciwnie, raczej spotykam się z życzliwością że strony wszystkich do takich osób i nigdy nie widziałem żeby ktoś nie ustąpił miejsca. Jako że jesteś bogaty to zakładam że korzystasz z tego środka transportu znacznie rzadziej ode mnie, więc masz znacznie mniejsza próbkę niż ja. Może inni się wypowiedzą jak często widzą w komunikacji miejskiej sytuacje z moherami obrazajacymi kobiety w ciąży bo może tylko ja mam takie szczęście że wokół mnie panuje powszechna szczęśliwość a gdzie stanę tam wyrastają kwiatki??? 10 minut temu, ignazz napisał: Dlaczego w tak niezrozumiały sposób miałbym sobie poprawiać samopoczucie? Niezrozumialy? 95 procent forum czasami tak robi, łącznie że mną:) Edytowane 15 Września 2020 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Bo z wcześniejszych twoich wpisów wynikało ze dalej z chłopakami z dzieciństwa mieszkasz w mniejszej miejscowości w Górach Stołowych wiec wynik kręcisz dalej czy na studiach to było? I nie pisze o obrażaniu tylko przepychaniu się do wolnych miejsc. W sklepach co mnie szokowało starsze kobiety które z pewnością przechodziły ciąże dużo niechętniej ustępowały miejsce niż faceci. Nawet tacy po piwku. Było to moje paromiesięczne niemile zaskoczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi