Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

https://zero.pl/news/ujawniamy-jak-pracowal-28-letni-lekarz-milioner-sprawa-dawida-kacprzyka

@ignazz kasy nie ma dlatego, że skala zarówno kwotowa jak i osobowa jest nieporównywalnie wyższa za platformy. Stawianie w tej sytuacji znaku równości że jedni i drudzy kradną jest nieporozumieniem.

Tak dla skali afer:

Cytat

Bartłomiej Misiewicz, jako szef gabinetu politycznego w Ministerstwie Obrony Narodowej w latach 2015–2017, zarabiał 12 001,24 zł brutto miesięcznie.Szczegółowe składniki jego wynagrodzenia w MON obejmowały:wynagrodzenie zasadnicze: 6 070,00 złdodatek funkcyjny: 1 810,00 złdodatek specjalny: 4 121,24 złDodatkowo, w latach 2015–2017 przyznano mu nagrody na łączną kwotę 43 tys. zł

Cytat

Lekarz w czterech stołecznych szpitalach zarobił 2025 r. aż 1,6 mln zł. .Z grafików szpitalnych, do których dotarliśmy, wynika, że Kacprzyk podczas dyżurów był poza szpitalem – w telewizji, urzędach i na posiedzeniach rady dzielnicy. Szpital twierdzi, że zarobki nie odbiegają od stawek rynkowych

Edytowane przez fluber

30 minut temu, fluber napisał(a):

https://zero.pl/news/ujawniamy-jak-pracowal-28-letni-lekarz-milioner-sprawa-dawida-kacprzyka

@ignazz kasy nie ma dlatego, że skala zarówno kwotowa jak i osobowa jest nieporównywalnie wyższa za platformy. Stawianie w tej sytuacji znaku równości że jedni i drudzy kradną jest nieporozumieniem.

Znaczy ja za KO nie dostałem podwyżki.

I ogółem stawki lekarskie za ostatnie lata są w miarę mrożone.

Duże podwyżki były w 21-22 i od tej pory praktycznie constans

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Znaczy ja za KO nie dostałem podwyżki.

I ogółem stawki lekarskie za ostatnie lata są w miarę mrożone.

Duże podwyżki były w 21-22 i od tej pory praktycznie constans

Ale Ty nie jesteś radnym KO, który pracuje w szpitali byłej wiceminister z PO i może na dyżurach być w telewizji, czy zbierać podpisy dla Rafała.

Te 150 tysięcy miesięcznie to jest stawka rynkowa z 2021 dla lekarza bez specjalizacji zaraz po studiach?

Teraz, fluber napisał(a):

Ale Ty nie jesteś radnym KO, który pracuje w szpitali byłej wiceminister z PO i może na dyżurach być w telewizji, czy zbierać podpisy dla Rafała.

Te 150 tysięcy miesięcznie to jest stawka rynkowa z 2021 dla lekarza bez specjalizacji zaraz po studiach?

Ale nagonka idzie, że to zarobki lekarskie, a zarobki radnego KO

Ale nagonka idzie, że to zarobki lekarskie, a zarobki radnego KO

Dlatego pytam, czy Pani wiceminister z platformy ma rację, że 1,6 miliona rocznie dla lekarza tok po studiach bez specjalizacji to stawka rynkowa aktualnie dla lekarzy, czy nie. Bo to, że ignazz zaraz zacznie pisać oburzające wpisy o niemoralnych zarobkach wszystkich lekarzy, to jest dla mnie jasne jak słońce.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Dlatego pytam, czy Pani wiceminister z platformy ma rację, że 1,6 miliona rocznie dla lekarza tok po studiach bez specjalizacji to stawka rynkowa aktualnie dla lekarzy, czy nie. Bo to, że ignazz zaraz zacznie pisać oburzające wpisy o niemoralnych zarobkach wszystkich lekarzy, to jest dla mnie jasne jak słońce.

Jak najbardziej.

Można zarobić jako lekarz bez specjalizacji 183 zł za godzinę.

7 minut temu, fluber napisał(a):

Przecież na Słońcu są plamy. 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Jak najbardziej.

183 złote za godzinę x 24 godziny x 365 dni w roku daje 1,6 miliona. 

Kalkulując w ten sposób to doktor nauk na etacie asystenta zarabia 6 złotych i 70 groszy za godzinę.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

183 złote za godzinę x 24 godziny x 365 dni w roku daje 1,6 miliona. 

Kalkulując w ten sposób to doktor nauk na etacie asystenta zarabia 6 złotych i 70 groszy za godzinę.

Doktor nauk jest na etacie, a tutaj mówimy o godzinach przepracowanych na kontrakcie.

Doktor nauk na etacie może pracować tylko 160 godzin w miesiącu, JDG nie ma takich ograniczeń.

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Doktor nauk jest na etacie, a tutaj mówimy o godzinach przepracowanych na kontrakcie.

Doktor nauk na etacie może pracować tylko 160 godzin w miesiącu, JDG nie ma takich ograniczeń.

Jesteś pewny, że chcesz kontynuować dyskusję w kierunku, który prowadzi do wniosku pod tytułem: Stawka rynkowa dla lekarza w Polsce za spanie to pół miliona rocznie?

Jesteś pewny, że chcesz kontynuować dyskusję w kierunku, który prowadzi do wniosku pod tytułem: Stawka rynkowa dla lekarza w Polsce za spanie to pół miliona rocznie?

A gdzie ja pisałem o spaniu? Generalnie dla lekarzy bez specki jedyne miejsce gdzie można za tyle pracować(nomen omen na SOR już formalnie nie można pracować nie będąc lekarzem systemu, a to wymaga albo 2 lat skończonych specki z OIT/ratunkowej albo specki) to POZ, NPL w kiepskich lokalizacjach i ewentualnie pojedyncze IP, które funkcjonują jak SORy.

I w żadnym z tych miejsc za bardzo nie pośpisz.

A gdzie ja pisałem o spaniu? Generalnie dla lekarzy bez specki jedyne miejsce gdzie można za tyle pracować(nomen omen na SOR już formalnie nie można pracować nie będąc lekarzem systemu, a to wymaga albo 2 lat skończonych specki z OIT/ratunkowej albo specki) to POZ, NPL w kiepskich lokalizacjach i ewentualnie pojedyncze IP, które funkcjonują jak SORy.

I w żadnym z tych miejsc za bardzo nie pośpisz.

Jest to oczywisty wniosek z Twojej odpowiedzi.

31 minut temu, fluber napisał(a):

Te 150 tysięcy miesięcznie to jest stawka rynkowa?

22 minuty temu, RappaR napisał(a):

Jak najbardziej.

Ja rozumiem, że lekarzy odkleja, ale jednak próba przekonania, że lekarze nie śpią w ogóle, żeby móc zaniżyć stawkę godzinową jaką otrzymują w publicznych szpitalach jest mimo wszystko zaskakująca

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Jest to oczywisty wniosek z Twojej odpowiedzi.

Ja rozumiem, że lekarzy odkleja, ale jednak próba przekonania, że lekarze nie śpią w ogóle, żeby móc zaniżyć stawkę godzinową jaką otrzymują w publicznych szpitalach jest mimo wszystko zaskakująca

Oczywisty wniosek z mojej odpowiedzi jest taki, że trolluję, bo jasnym jest, że nie wyrobił 8760 godzin.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Lekarz nie ma czasu na spanie na dyżurze. Książki same się nie przeczytają, filmy, seriale, mecze nba, historyczne walki bokserskie same nie obejrzą, gry nie ograją. A zostają jeszcze te wszystkie Xy, wykopy i niszowe fora. 

W artykule, który wrzuciłem jest 3976 godzin. Skąd te 8760?

Zapytałeś czy rynkowa stawka to 150 tysięcy miesięcznie.

To odpowiedziałem, że jak najbardziej przy założeniu 720 godzin pracy w miesiącu.

Ogółem nie spodziewałem, że będę musiał potem wyjaśniać co autor miał na myśli.