Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Rozumiem. Zatem Gowin jest stały, a PIS/PO lawiruja. 

Czyli można powiedzieć, że Gowin jest takim papieskiem lakmusowym. PIS egzaminu najwyraźniej nie zdał.

Moim zdaniem to czym jest Platforma teraz w stosunku do tego co wrzucilem tutaj jest nieporywnywalnie większą różnica niż zmiany w poglądach PiS. 

1 minutę temu, fluber napisał:

Moim zdaniem to czym jest Platforma teraz w stosunku do tego co wrzucilem tutaj jest nieporywnywalnie większą różnica niż zmiany w poglądach PiS. 

Niewątpliwie. Ale PIS się oddała. "Głosowałem na Gowina" było dla Ciebie równoznaczne z "Głosowałem na PIS". Teraz już tak nie możesz powiedzieć.

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Niewątpliwie. Ale PIS się oddała. "Głosowałem na Gowina" było dla Ciebie równoznaczne z "Głosowałem na PIS". Teraz już tak nie możesz powiedzieć.

Tak samo jak kiedyś z "głosowałem na platformę". Na kogo zagłosuję w najbliższych wyborach? Nie mam pojęcia

12 minut temu, Pablo81 napisał:

a PIS/PO lawiruja. 

Nie będziemy wmawiać Polakom, że baterie słoneczne i wiatraki to przyszłość energetyczna Polski. 

Wiesz kto to powiedział i kiedy? 

31 minut temu, jack napisał:

Przecież TVP to telewizja tworzona specjalnie dla pisowskiego elektoratu, czyli dla Ciebie te argumenty powinny docierać 🤣🤣🤣

A to jest dla kogo? 

29 minut temu, fluber napisał:

Jeżdżenie samochodem to najgorszy sposób poruszania się po mieście

hahaha, co za bzdura. Mieszkałeś kiedyś w mieście czy przeczytałeś o tym na onecie? 

Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem swoje zwyczajowe 4 trasy przejeżdżane w ciągu dnia w obrębie miasta.

Komunikacja miejska - 4h 10 min

Samochód (65 km) - 1 h 18 min

Masz jeszcze jakieś dobre rady Wuju?

2 minuty temu, jack napisał:

hahaha, co za bzdura. Mieszkałeś kiedyś w mieście czy przeczytałeś o tym na onecie? 

Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem swoje zwyczajowe 4 trasy przejeżdżane w ciągu dnia w obrębie miasta.

dlatego wszystkie wielkie miasta świata się korkują bo ludzie są głupi i nie przesiadają się z samochodów -> logiczne 

11 minut temu, jack napisał:

Na krótszych trasach chodzę pieszo. Dzięki temu jestem zdrowszy i zrelaksowany. Można luzem wypożyczyć rower, żeby było szybciej. Na dłuższych trasach zamawiam Ubera, zero problemów z parkingiem a cena śmieszna w porównaniu do tego ile bym wydał na zużycie eksploatacyjne i parkingi swoim autem. 

Oczywiście jeżeli musisz robić tygodniowo w mieście 350 kilometrów to moja Rada jest dla Ciebie bez sensu. 

Ale 25 tysięcy kilometrów rocznie tylko po mieście to jest ekstremum. 

41 minut temu, Koelner napisał:

chyba Ty

Powinienem dodać "własnym"

30 minut temu, Cardi napisał:

Czekanie na przystanku to równie zły sposób spędzania wolnego czasu co stanie w korkach.

Czekając na przystanku nie przepalasz paliwa, nie siedzisz w zamkniętym pomieszczeniu, możesz się poruszać itd. 

Zresztą dziś jest topowy dzień jeśli chodzi o przewagę komunikacji nad autami, ale mimo tego wszyscy napierdalaja autami, bo mają auto i się wkurwiają na korki, brak miejsc itd. 

20 minut temu, fluber napisał:

Czekając na przystanku nie przepalasz paliwa, nie siedzisz w zamkniętym pomieszczeniu, możesz się poruszać itd. 

Ale nie poruszasz się w pożądanym kierunku, tylko czekasz jak cymbał na autobus, obojętnie czy wieje, leje, czy smaży słońce.

5 minut temu, Cardi napisał:

Ale nie poruszasz się w pożądanym kierunku, tylko czekasz jak cymbał na autobus, obojętnie czy wieje, leje, czy smaży słońce.

Dlatego polecam rower bardziej niż komunikację. Kilka lat sobie zasuwalem przez wrocław i w porannym i popołudniowym szczycie i zawsze było szybciej

1 godzinę temu, fluber napisał:

Jeżdżenie samochodem to najgorszy sposób poruszania się po mieście

Musisz koniecznie zaproponować dostawy towarów tramwajami i autobusem. Tak zdroworozsądkowe myślenie jest w cenie, od razu możesz zostać przybocznym Sasina :)

Teraz, fluber napisał:

Dlatego polecam rower bardziej niż komunikację. Kilka lat sobie zasuwalem przez wrocław i w porannym i popołudniowym szczycie i zawsze było szybciej

Fluber największe zużycie paliwa mają firmy.

1 minutę temu, fluber napisał:

Ja polecam samochód. Nie pada na głowę, nie czekasz na przystanku, nie przyjeżdżasz spocony/mokry do pracy. Nie musisz zerkać na zegarek, bo się spóźnisz.

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat