fluber Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 4 godziny temu, Sebastian napisał: Po pierwsze - nasz rząd cały czas wprowadza programy proinflacyjne a jeden z najważniejszych ludzi w MF mówi, że rządowi inflacja się opłaca bo daje dodatkowe 4,5 mld do budżetu na każdy punkt procentowy. Po drugie - kiedyś ten niski VAT na paliwo i żywność musi się skończyć. Po trzecie - umowy na prąd dla firm zazwyczaj są podpisywane do końca roku, tak więc szokowe podwyżki będą od stycznia. Dodatkowo nasz rząd postanowił "dobrze podziałać" i w takim momencie postanowił podnieść minimalną o 20% I przypominam, że to jest rok wyborczy - PiS będzie sypał prezentami na lewo i prawo. Na moje nie ma szans na te 10% raczej bym szedł w utrzymanie trendu w okolicach 15-17% a jak będą kłopoty finansów publicznych to wystrzelimy ponad 22% I masz pretensje do rządu że do ustawy budżetowej wpisał, cytuję: 9,8 PROCENT CO JEST PO PROSTU NIEPRAWDĄ gdy niezależni eksperci prognozują średnia roczna inflację około 10 procent bo Ty Sebastian uważasz ze będzie 15, 17 a może ponad 22, choć nie istnieje żadna prognoza ekonomiczna, która by wskazywała taka wartość? Ja nie wiem jaka inflacja będzie, może będzie 22, ale skoro praktycznie wszyscy ekonomiści prognozują w tym momencie około 10 ( najniższa prognoza jaka widziałem to 9 a najwyższą 13, dwie ostatnie to 10,1 banku Światowego i 10,4 credit agricole) a jedynie Ty prognozujesz inaczej to chyba Ci już wyjebalo ego poza jakąkolwiek skalę jeżeli piszesz ze rząd wpisał do budżetu nieprawdę bo Ty masz inne zdanie niż wszyscy ekonomiści świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Łukaszenka wysłał prezent PiSowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Ale ten Tusk uzdolniony, nie dość że niemiecki to i ruski agent. Człowiek obrotny, filantrop, pracowity ojciec i dziadek. Mój premier ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 30 minut temu, Reikai napisał: nie dość że niemiecki to i ruski agent. mysle ze ruscy zadowola sie niemieckim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 10 godzin temu, the_secret napisał: ale brzydka morda Typowo słowiańska uroda. Nie podobają ci się polskie kobiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 nie podoba mi się jej morda, w każdym liceum znajdzie się 1000 ładniejszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirylow Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 13 godzin temu, the_secret napisał: ale brzydka morda W jakim celu komentujesz wygląd czyjejś twarzy ? Mega chu**** i pachnie kompleksami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 bo moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 @ely3 Napisz do nich, że kraje w naszym regionie już opanowały inflację, bo oni o tym jeszcze nie wiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 7 minut temu, RappaR napisał: wielka szkoda, że jak chwaliliście PiS za wskaźniki gospodarcze to nie wklejaliście tak ochoczo z regionu tylko ja musiałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: wielka szkoda, że jak chwaliliście PiS za wskaźniki gospodarcze to nie wklejaliście tak ochoczo z regionu tylko ja musiałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 5 minut temu, fluber napisał: ten jeszcze wycinek wkleja lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Teraz, Koelner napisał: ten jeszcze wycinek wkleja lol Gdzie ja pisałem, że reszta naszego regionu się cofa, gdy my idziemy do przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 10 minut temu, fluber napisał: https://forsal.pl/gospodarka/pkb/artykuly/8117391,pkb-w-ue-czwarty-kwartal-2020-polska-eurostat.html https://www.bankier.pl/wiadomosc/PKB-w-strefie-euro-w-II-kwartale-2022-dane-finalne-8391237.html https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/polska-w-unijnej-czolowce-pod-wzgledem-wzrostu-pkb-w-iii-kwartale-2019-r--komentarz-mpit-do-danych-eurostatu Wyniki są różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 @RappaR jak prezio sie weźmie za kontrakty to Ci na dupy nie wystarczy xD. Poniżej o wcześniejszej dyskusji. https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/kaczynski-skrytykowal-pensje-lekarzy-musialabym-byc-robocopem/qcwkzn5,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) Prawda to że resort finansów wydać zamierza 23 bańki na nagrody, których to podobno wg naczelnika ma nie być? Edytowane 12 Października 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 54 minuty temu, josephnba napisał: Prawda to że resort finansów wydać zamierza 23 bańki na nagrody, których to podobno wg naczelnika ma nie być? 23 miliony? Przecież to kwota w skali budżetu, której nawet w tym temacie nie ma sensu poruszać. 1/3 Sasina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 35 minut temu, Cardi napisał: 23 miliony? Przecież to kwota w skali budżetu, której nawet w tym temacie nie ma sensu poruszać. 1/3 Sasina. @fluber dla równowagi dyskusji wrzuci referendum komora i sto lat tuska u lisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 1 godzinę temu, Koelner napisał: @fluber dla równowagi dyskusji wrzuci referendum komora i sto lat tuska u lisa Teraz lepiej wygląda Łukaszenko mówiący o Tusku Za 23 miliony można zabezpieczyć całkiem sporą kupkę węgla Tak tylko mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 unicef prawie 100 mln dał na 500 + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi