Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Pablo81 napisał:

- Panie doktorze mam problem. Wypadają mi włosy.

- Nie ma się czym przejmować.

Dokładnie :)

Włosy wypadają u każdego i na każdym etapie życia. 

Właśnie idealny przykład. @Pablo81 był u Zięby i ten mu mówi - panie, wypadają panu od 40 lat włosy, to zakłócenia pola bioenergetycznego. I potem pretensje do lekarza, czemu go nie badał rezonatorem 15000 za 200k od Zięby i przeoczył to jak wpływa na jego życie pozycja gwiazdozbioru Koziorożca :)

5 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Nie wiem ale wydaje mi się ze Ty wiesz więc nas wyjaśnij statystykami. 

negujesz fakt że docierały do nich informacje o potencjalnym zagrożeniu i nie poinformowali o tym opinii publicznej. Reikaiowi chodzi chyba tylko o fakt, ze nie wiadomo było wtedy jaka jest skala zagrożenia i jakie są przyczyny a nie pokwapili się nawet aby wydać jakieś komunikaty i ostrzeżenia. Przecież gdyby okazało się inaczej niż się okazało i ludzie by poumierali to mogłoby to doprowadzić do końca tego rządu. A oni w tamtym momencie nie byli pewni ze jest bezpiecznie, pomimo tego nie ostrzegli nikogo o potencjalnym zagrożeniu. Po co to negujesz ? Bo mam wrazenie ze troszkę trollujesz tylko po to żeby sobie podyskutować..

Sęk w tym, że wszystkie te informacje o potencjalnym zagrożeniu to były bujdy. Mają regularne pomiary, nie było w nich nic niepokojącego, potem panika się zasiała, jak opozycja wymyśliła bajeczkę o rtęci, ale jak widać fani opozycji uwielbiają być okłamywani :)

Teraz, RappaR napisał:

Dokładnie :)

Włosy wypadają u każdego i na każdym etapie życia. 

Właśnie idealny przykład. @Pablo81 był u Zięby i ten mu mówi - panie, wypadają panu od 40 lat włosy, to zakłócenia pola bioenergetycznego. I potem pretensje do lekarza, czemu go nie badał rezonatorem 15000 za 200k od Zięby i przeoczył to jak wpływa na jego życie pozycja gwiazdozbioru Koziorożca :)

Nie czemu nie przebadał rezonansem, a w ogóle nie przebadał :) Głupi Zięba widzi objaw, mądry lekarz nie?

Poza tym Mati jest takiego samego zdania jak ja i zwolnił frajera. No chyba, że zrobił to zbyt pochopnie, pod publiczkę... ale przecież nie on, nie Mateusz.

Zostaje, że gość od wody się mylił i ani złego słowa o Matim nie chce słyszeć!

Teraz, Pablo81 napisał:

Głupi Zięba widzi objaw, mądry lekarz nie?

To nie objaw :)

Panie doktorze, po sikaniu tracę wagę. 

1 minutę temu, Pablo81 napisał:

Poza tym Mati jest takiego samego zdania jak ja i zwolnił frajera. No chyba, że zrobił to zbyt pochopnie, pod publiczkę... ale przecież nie on, nie Mateusz.

Ja uważam, ze zrobił to zbyt pochopnie, pod publiczkę, ale masz prawo do swojej opinii :) 

1 minutę temu, Pablo81 napisał:

ani złego słowa o Matim nie chce słyszeć!

Nie zapomnij tylko potulnie zagłosować na swojego idola za rok ❤️

2 minuty temu, Reikai napisał:

Rappar serio nie widzisles tych wszystkich zdjęć i filmów ze mówisz że co roku ryby giną czy po prostu trollujesz w sobotę przy piwku?

Widziałem śnięte ryby na żywo na Kanale Gliwickim jakieś 20 lat temu :)

Teraz ja właśnie pytam na ile to jest nietypowa sytuacja, na ile szkodliwa, bo jakoś wszystkie newsy na ten temat są z ponad 3 tygodni. Jakoś nikt nie pisze na ten temat teraz, jaki jest stan Odry teraz, jaki wpływ miała na nią ta wielka katastrofa miesiąc potem. Były badania, był czas na obserwacje, żaden ekolog nie chce skomentować, postawić diagnozy, rokowań, nic?

Stwierdziliście, że nastąpiła wielka katastrofa ekologiczna, pytam was na ile to nietypowe zjawisko, jaka jest różnica do lat poprzednich.

Jakoś nie jestem w stanie się od was na ten temat nic dowiedzieć poza wina PiSu :) Dajcie coś merytorycznie na temat samej katastrofy

3 minuty temu, RappaR napisał:

Widziałem śnięte ryby na żywo na Kanale Gliwickim jakieś 20 lat temu :)

Teraz ja właśnie pytam na ile to jest nietypowa sytuacja, na ile szkodliwa, bo jakoś wszystkie newsy na ten temat są z ponad 3 tygodni. Jakoś nikt nie pisze na ten temat teraz, jaki jest stan Odry teraz, jaki wpływ miała na nią ta wielka katastrofa miesiąc potem. Były badania, był czas na obserwacje, żaden ekolog nie chce skomentować, postawić diagnozy, rokowań, nic?

Stwierdziliście, że nastąpiła wielka katastrofa ekologiczna, pytam was na ile to nietypowe zjawisko, jaka jest różnica do lat poprzednich.

Jakoś nie jestem w stanie się od was na ten temat nic dowiedzieć poza wina PiSu :) Dajcie coś merytorycznie na temat samej katastrofy

No sam pis uważa, że to ich wina - Mateusz zwalnia Dacę i Mistrzaka :)

Pochopnie czy nie, ale tak uważa.

Teraz, Pablo81 napisał:

No sam pis uważa, że to ich wina - Mateusz zwalnia Dacę i Mistrzaka :)

Pochopnie czy nie, ale tak uważa.

Albo robi działania pod publiczkę :)

Widzę, że nagle to co uważa PiS jest Twoim naczelnym autorytetem :)

A szkoda, wolałbym, byś był w stanie wyrobić sobie własne zdanie 

4 minuty temu, RappaR napisał:

Albo robi działania pod publiczkę :)

Widzę, że nagle to co uważa PiS jest Twoim naczelnym autorytetem :)

A szkoda, wolałbym, byś był w stanie wyrobić sobie własne zdanie 

Jak ktoś przyznaje się do winy, to procesu nie ma :)

W każdym razie brawo PiS. 

- Podzielam obawy i oburzenie związane z zatruciem Odry. Tej sytuacji w żaden sposób nie można było przewidzieć, ale reakcja odpowiednich służb mogła nastąpić szybciej - napisał premier.

" wciąż nie posiadamy stuprocentowej pewności co do przyczyn i źródła zatrucia, nie ulega jednak wątpliwości, że mamy do czynienia z jednym z najpoważniejszych skażeń środowiska od dawna " - uściślił

Teraz, RappaR napisał:

Stwierdzenie faktu :)
Przyznanie do winy ani nie zwalnia z procesu, ani nie jest jednoznacznym dowodem :)

W prawie którego kraju? Każdego? Bo ja nie uscislilem, o który mi chodzi :)

Bo przecież jesteś taki dokładny i stwierdzenie "wypadanie włosów" nie moze oznacza "nadmierne wypadanie włosów". Jest dalece niedoprecyzowane.

Ale już podziękuję za dyskusję jednak :)

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

W prawie którego kraju? Każdego? Bo ja nie uscislilem, o który mi chodzi :)

Morawiecki jako obywatel Polski wypowiadając te słowa w Polsce podlega tylko prawu polskiemu :) Jest to uściślone, nawet jeśli Ty tego świadomy nie jesteś :)

3 minuty temu, Pablo81 napisał:

Bo przecież jesteś taki dokładny i stwierdzenie "wypadanie włosów" nie moze oznacza "nadmierne wypadanie włosów". Jest dalece niedoprecyzowane.

Ale już podziękuję za dyskusję jednak :)

Ależ nadmiernie to jest już precyzyjne określenie i właśnie wymaga dodania ile tych włosów więcej wypada :) Jak pacjent mi powie, że nadmiernie mu wypadają włosy, to będę chciał wiedzieć o ile więcej mu wypada obecnie, niż rok wcześniej.
Stwierdziłeś, że jest nadmierne śnięcie ryb, zapytałem o ile, a Ty zamiast napisać jedną mądrą rzecz, uznałeś, że wolisz pisać same głupoty :)

29 minut temu, RappaR napisał:

Morawiecki jako obywatel Polski wypowiadając te słowa w Polsce podlega tylko prawu polskiemu :) Jest to uściślone, nawet jeśli Ty tego świadomy nie jesteś :)

Ależ nadmiernie to jest już precyzyjne określenie i właśnie wymaga dodania ile tych włosów więcej wypada :) Jak pacjent mi powie, że nadmiernie mu wypadają włosy, to będę chciał wiedzieć o ile więcej mu wypada obecnie, niż rok wcześniej.
Stwierdziłeś, że jest nadmierne śnięcie ryb, zapytałem o ile, a Ty zamiast napisać jedną mądrą rzecz, uznałeś, że wolisz pisać same głupoty :)

Po tym jak wstawiłem cytaty Morawieckiego nie odniosles się do nich, natomiast zacząłeś stosować zabiegi erystyczne, odchodząc od meritum :)

Skomentuj proszę to, co stwierdził Mati? Myślisz, że podpowiadali mu eksperci?

Bo ja nie czuje się kompetentny do fachowej oceny tej sytuacji. To, że Ty tak i wyciągasz wnioski typu "Nic się nie stało i tak by to odlowili w miesiac", to już nie moja sprawa :)

Same głupoty - ufffff ostro :)

Albo błąd zrobił Dyrektor wód albo Mateusz zwalniając go i pokazując tym samym, że nie podejmuje merytorycznych decyzji. Tak czy siak traci pis :)

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Po tym jak wstawiłem cytaty Morawieckiego nie odniosles się do nich, natomiast zacząłeś stosować zabiegi erystyczne, odchodząc od meritum :)

Skomentuj proszę to, co stwierdził Mati? Myślisz, że podpowiadali mu eksperci?

Bo ja nie czuje się kompetentny do fachowej oceny tej sytuacji. To, że Ty tak i wyciągasz wnioski typu "Nic się nie stało i tak by to odlowili w miesiac", to już nie moja sprawa :)

Same głupoty - ufffff ostro :)

Albo błąd zrobił Dyrektor wód albo Mateusz zwalniając go i pokazując tym samym, że nie podejmuje merytorycznych decyzji. Tak czy siak traci pis :)

Morawiecki jest politykiem i podjął decyzję polityczną.

Teraz tak - by ocenić czy doszło do złego działania wód polskich, trzeba wiedzieć czy doszło do katastrofy ekologicznej.

WWF którego większość członków jest antypisowska w okresie nagonki na PiS ostro krytykowali ich działania. Minął prawie równy miesiąc - nie podejmują ŻADNYCH działań by przeciwdziałać rzekomej katastrofie ekologicznej, mimo że deklarują bycie organizacją ekologiczną. 
Ja się nie znam na gospodarce rybnej Odry i na jej stanie. Dlatego nie pisałem miesiąc temu, bo nie miałem pojęcia i uznałem, że poczekam, aż będzie wiadomo coś więcej.

Minął miesiąc - Tusk, Trzaskowski, TVN. WWF i wszyscy zainteresowani krytyką PiSu całkiem porzucili temat, a teksty o żrącej wodzie i rtęci okazały się specjalnymi kłamstwami mającymi podsycić nienawiść do PiSu u prymitywnych umysłów podatnych na propagandę.

O tej katastrofie ekologicznej nie można nic przeczytać, mimo że chyba(wydaje mi się) powinna mieć jakiś wpływ na obecną Polskę.

Dlatego właśnie ja zadaję sobie pytanie czy faktycznie była, a na to by cokolwiek napisać na temat samej ekologii "oświeceni" mają to

20 godzin temu, ignazz napisał:

Żyjemy w czasach gdzie jazda po bandzie ledwo jest komentowana i dużo szybciej zapominana. 

3 godziny temu, Sebastian napisał:

Przecież nikt nie wie kto zawinił bo sprawę badają służby państwowe przy naczelniku :)

18 godzin temu, josephnba napisał:

PiS twierdzi że nie zawinił w żadnej 

Nawet fluber swego czasu usilnie próbował ludziom wmówić że wałki pana ministra zdrowia w pandemii były podyktowane wyższą koniecznością 

18 godzin temu, Cardi napisał:

image.png.2de32722a6657375254fbd8487ee2bbc.png

Żadnej próby merytorycznej dyskusji na temat samej katastrofy i tego jaka ona była 

jakiej merytorycznej oczekujesz skoro sam gówno, tak jak reszta o tym wiesz. Choć oczywiście kreujesz sie na kogoś, kto w każdej dziedzinie jest znawca tematu

ja sie o odrze nie wypowiadam bo nie mam warsztatu, a napisałem jedynie ze pis nie przyznał sie absolutnie do niczego w żadnej grubej aferze, wiec tym bardziej nie przyzna sie w innych

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat