julekstep Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Cardi napisał: Dlatego, że w biznesie by dostać się do jakiejś firmy i zostać wzięty do jakiegoś projektu trzeba cokolwiek potrafić. xDĎDDDDDDDDDD jak to lecialo z tym byciem niewinnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 25 minut temu, fluber napisał: Otóż nie. Nadgodziny w budżetowce są płatne jak normalne. smutne 25 minut temu, fluber napisał: Drużyna za porażkę premii nie dostaje ale poszczególni zawodnicy czesto tak. jacy zawodnicy i jak często? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 44 minuty temu, Koelner napisał: Od tego są nadgodziny a nie premie. Jak drużyna przegrywa to nie dostaje premii. przeciez sa premie za gole/asysty/wystepy itd niezalezne od wyniku meczu nie grales w football managera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: xDĎDDDDDDDDDD jak to lecialo z tym byciem niewinnym? aż przypomniała mi się laska już w miarę doświadczona, której nie działały klawisze cyfrowe na klawiaturze i zgłosiła na help desk aby jej ostatecznie wcisnęli Num locka 1 minutę temu, julekstep napisał: przeciez sa premie za gole/asysty/wystepy itd niezalezne od wyniku meczu nie grales w football managera? a kadrze gra się dla idei, jak chcesz zarobić to jedziesz do Arabów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Koelner napisał: premie w budżetówce to jest gruby lol Chcą być minimalnie konkurencyjnie, a nie płacić ZUSu. Nikt tam nie chce robić, a u mnie UM i SP oglaszają się na FB, że szukaja pracownikow. Wymog wyzsze wyksztalcenie. Moze byc AWF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, Pablo81 napisał: Chcą być minimalnie konkurencyjnie, a nie płacić ZUSu. Nikt tam nie chce robić, a u mnie UM i SP oglaszają się na FB, że szukaja pracownikow. Wymog wyzsze wyksztalcenie. Moze byc AWF może z tym jest problem. do przyjęcia wypełnionego wniosku o dowód czy paszport wystarczy chyba liceum i nie dziwne że Ci wykształceni są wkurwieni bo zarabiają mało i robią aż tak skomplikowane zadania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 12 minut temu, Koelner napisał: jacy zawodnicy i jak często? Różni, różne. Np jrue dostał ostatnio premie za 80 procent gotowości do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 5 minut temu, Koelner napisał: może z tym jest problem. do przyjęcia wypełnionego wniosku o dowód czy paszport wystarczy chyba liceum i nie dziwne że Ci wykształceni są wkurwieni bo zarabiają mało i robią aż tak skomplikowane zadania Z relacji osób tam pracujących wynika, że nie są zmotywowani i pracują ok 25% czasu. Wystarczy Dać pensję x1.5-2 i zredukować ilość stanowisk o połowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 8 minut temu, fluber napisał: Różni, różne. Np jrue dostał ostatnio premie za 80 procent gotowości do pracy. a w Grecji mieli dodatek od piętra na którym pracują . Jru grał dla państwówki? 9 minut temu, Pablo81 napisał: Z relacji osób tam pracujących wynika, że nie są zmotywowani i pracują ok 25% czasu. Wystarczy Dać pensję x1.5-2 i zredukować ilość stanowisk o połowę. sam robiłem pół roku na stażu w um w Gdańsku, mam rodzine która robi w Płocku w wojewódzkim i w miejskim w Markach pod Wawą i to jest gruba patologia. W korpo są też opierdalacze ale urzędy to lvl high względem nawet spółek skarbu czy dalej korpo. To jest banda wzajemnej adoracji i nawet 1 zł im się nie należy premii. Idąc do urzędu pewnie masz robotę po znajomości ale cel jest aby poudawać prace i przehulać do emeryturki. Pewna robota i lekka, coś za coś, dlatego takie premie to jest łapówka za budżetowy hajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: a w Grecji mieli dodatek od piętra na którym pracują . Jru grał dla państwówki? Pogubiłem się w Twojej logice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 5 minut temu, fluber napisał: Pogubiłem się w Twojej logice niom nie dziwne jak porównujesz JR do Pani Krysi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Koelner napisał: niom nie dziwne jak porównujesz JR do Pani Krysi Porównuje sam fakt otrzymywania premii. Jrue dostał półtora miliona dolarów a pani Krysia 800 dolarow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, fluber napisał: Porównuje sam fakt otrzymywania premii. tak. jak założysz budkę z kebabem to możesz dawać premię jaką chcesz pracownikowi a w budżetówce powinien być klucz oraz wyjaśnienie przyznawanie premii uznaniowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Koelner napisał: tak. jak założysz budkę z kebabem to możesz dawać premię jaką chcesz pracownikowi a w budżetówce powinien być klucz oraz wyjaśnienie przyznawanie premii uznaniowej A dlaczego zakładasz że nie było takiego klucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 10 minut temu, Koelner napisał: tak. jak założysz budkę z kebabem to możesz dawać premię jaką chcesz pracownikowi a w budżetówce powinien być klucz oraz wyjaśnienie przyznawanie premii uznaniowej Ja tam nie rozumiem dlaczego mam być obojętny dla niekorzystnych decyzji dla mnie w sektorze prywatnym, a mam się skupiać tylko na wielokrotnie mniejszym sektorze publicznym. Generalnie tworzenie sztucznych podziałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, RappaR napisał: Ja tam nie rozumiem dlaczego mam być obojętny dla niekorzystnych decyzji dla mnie w sektorze prywatnym, a mam się skupiać tylko na wielokrotnie mniejszym sektorze publicznym. Generalnie tworzenie sztucznych podziałów Bo sektor publiczny opłacasz ze swoich podatków a prywatny o ile nie masz tam udziałów jest dla ciebie neutralny. Co tu rozumieć? Mamy prawo wymagać jakości której i tak nie ma. To może chociaż przyzwoitości gdy idzie premia za projekt fiasko? Tymczasem nam spada poziom akceptowalny czyli obecnie mamy aby za dużo nie kradli bo już nawet zeszliśmy z warunku aby robili to w dobrym stylu chociaż zachowujac pozory. W tym aspekcie PiS mocno zbliżył nas do sytuacji patologi zza Buga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 5 minut temu, fluber napisał: A dlaczego zakładasz że nie było takiego klucza? podaj ten klucz. zakładam za to, że ktoś od Ciebie robi w państwówce. sytuacja wygląda komicznie ponieważ daje się premie strażakom którzy gaszą pożar wywołany przez szefa. i czy w tym wypadku szef został pociągnięty do odpowiedzialności za wywołany pożar? czy poniósł za to konsekwencje materialne lub nawet polityczne? czy jest winny? to jest zajebisty precedens, na miejscu szefów urzędów skarbowych błagałbym o coraz gorsze ustawy bo wtedy miałbym powód aby ludziom płacić więcej. patologia dzisiaj pójdę do pracy i rzucę pomysł abyśmy wszystko psuli bo jak zaczniemy naprawiać to nam za to zapłacą. idźmy tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Nowy ład to potężna porażka. Trzeba być durniem aby w tej sytuacji wrzucić premie za taki projekt. Ale to cześć gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 4 minuty temu, RappaR napisał: Ja tam nie rozumiem dlaczego mam być obojętny dla niekorzystnych decyzji dla mnie w sektorze prywatnym, a mam się skupiać tylko na wielokrotnie mniejszym sektorze publicznym. Generalnie tworzenie sztucznych podziałów tak - można zmienić firmę już czytaliśmy Twoje argumenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 3 minuty temu, ignazz napisał: Bo sektor publiczny opłacasz ze swoich podatków a prywatny o ile nie masz tam udziałów jest dla ciebie neutralny. Co tu rozumieć? Mamy prawo wymagać jakości której i tak nie ma. To może chociaż przyzwoitości gdy idzie premia za projekt fiasko? Tymczasem nam spada poziom akceptowalny czyli obecnie mamy aby za dużo nie kradli bo już nawet zeszliśmy z warunku aby robili to w dobrym stylu chociaż zachowujac pozory. W tym aspekcie PiS mocno zbliżył nas do sytuacji patologi zza Buga. Jeśli jest dla mnie szkodliwy, to nie jest dla mnie neutralny. Sektor prywatny także w państwie ja opłacam ze swoich dochodów Co do przyzwoitości, gdy premia idzie za projekt fiasko, to ja nawet nie chcę komentować premii prezesów spółek giełdowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi