jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 17 minut temu, fluber napisał: A ta propaganda z roku na rok się zwiększa że kwota z roku na rok rośnie? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 27 minut temu, fluber napisał: 1 stycznia 2008 ( pierwszy finał za po) WOŚP zebrał 13,8 miliona dolarów 1 stycznia 2015 ( ostatni finał za po) WOŚP zebrał 13,3 miliona dolarów 1 stycznia 2021 ( ostatni podliczony za PiS) WOŚP zebrał 56,5 miliona dolarów Masz jakies sensowne wyjaśnienie? 11 minut temu, jack napisał: Oczywiście. Ludzie zrobili na złość pisowskiej propagandzie antyowsiakowej. Tak samo jak Polacy zgodzą się na wyższe ceny byleby rusek musiał żreć tynk. Wątpię aby Polak, na złość ruskiemu chciał odmrozić sobie jaja, podobnie sprawa wygląda z datkami. Jakoś przez 8 lat nie był w stanie wysupłać nic więcej, aż nagle rzuca x 4? 10 minut temu, fluber napisał: A ta propaganda z roku na rok się zwiększa że kwota z roku na rok rośnie? Podsycają stały wzrost złości w funkcji czasu Godzinę temu, josephnba napisał: Czyli wg ciebie nikt by nie wyciągnął do Ukraińców ręki? Spoko, możesz wierzyć w co chcesz Dyskutujesz z własnymi tezami. Po prostu uważam, że w sytuacji w której średnio na dziesięciu darczyńców - 7 nie ma monet w kieszeni, nie należy oczekiwać, że dary przekaże więcej niż 3. 37 minut temu, Koelner napisał: Myślisz, że Niemcy by nam tak pomagali? Nie, nie robią tego też w takiej skali dla Ukrainy. Na każdym polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 1 minutę temu, starYfaN napisał: Wątpię aby Polak, na złość ruskiemu chciał odmrozić sobie jaja, podobnie sprawa wygląda z datkami. Nic nie poradzę na Twój punkt widzenia. Skoro akurat Ty nie jesteś skory do poświęceń dla wyższej sprawy nie oznacza, że inni nie są. Polacy nie raz pokazywali, że są. 3 minuty temu, starYfaN napisał: Podsycają stały wzrost złości w funkcji czasu Oczywiście. Im więcej kradniesz i oszukujesz tym twoja propaganda spotyka się z większym sprzeciwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 9 minut temu, jack napisał: Nic nie poradzę na Twój punkt widzenia. Skoro akurat Ty nie jesteś skory do poświęceń dla wyższej sprawy nie oznacza, że inni nie są. Polacy nie raz pokazywali, że są. Przecież to Twój punkt widzenia, nie mój 10 minut temu, jack napisał: Oczywiście. Im więcej kradniesz i oszukujesz tym twoja propaganda spotyka się z większym sprzeciwem. Nie dość, że kradną, to jeszcze społeczeństwu więcej zostaje Wygląda na to, że presidento miał cztery lewe nogi, co akurat dość często było akcentowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 1 minutę temu, starYfaN napisał: Nie dość, że kradną, to jeszcze społeczeństwu więcej zostaje Cytujesz rosyjskiego miłośnika Putina? 2 minuty temu, starYfaN napisał: Przecież to Twój punkt widzenia, nie mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 37 minut temu, fluber napisał: A ta propaganda z roku na rok się zwiększa że kwota z roku na rok rośnie? Ale wiesz że kwota prawie co roku rosła czy tak sobie tylko pierdolisz? Ludzie więcej zarabiają i to jest fakt, ale nie zmienia to jednego Niezależnie od wysokości zarobków ludzie w Polsce pomagali i wciąż by pomagali Ukrainie gdyby wojna wybuchła za po SLD czy PZPR Śmieszy mnie narracja że za PiS to ludzie pomagajo a za pelo to by nie pomagali Teras to som czasy, kiedyś nie było czasuf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Teraz, josephnba napisał: Ludzie więcej zarabiają i to jest fakt, ale nie zmienia to jednego Zapomniałeś, że według PISloverów 30 letni wzrost majętności Polaków to zasługa Jarosława Kaczyńskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 11 minut temu, jack napisał: Cytujesz rosyjskiego miłośnika Putina? Przecież to kontekst Twojej wypowiedzi, miłujesz Putina? Za-żarcie, czy za-wzięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 9 minut temu, starYfaN napisał: Przecież to kontekst Twojej wypowiedzi, miłujesz Putina? Za-żarcie, czy za-wzięcie? Widzę, że jak zwykle po wymianie 2 zdań tracisz wątek i nawet już nie wiesz co sam pisałeś przed chwilą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Godzinę temu, jack napisał: Tak Nawet w TVP by nie wymyślili tezy, że wyborcy PO mogliby dawać za PO 4 razy więcej pieniędzy na umierające dzieci, bo ich było stać, ale nie chcieli, bo ich motywacja nie wynika z chęci pomagania umierającym dzieciom, a z nienawiści do PIS i jakby nie PIS to nie obchodziłoby ich to, że te dzieci umierają. 56 minut temu, josephnba napisał: Ale wiesz że kwota prawie co roku rosła czy tak sobie tylko pierdolisz? Nie rozumiem Twojego pytania. 57 minut temu, josephnba napisał: Ludzie więcej zarabiają i to jest fakt, ale nie zmienia to jednego Niezależnie od wysokości zarobków ludzie w Polsce pomagali i wciąż by pomagali Ukrainie gdyby wojna wybuchła za po SLD czy PZPR Zatem jak wyjaśnisz, ze w 2008 na WOŚP polacy dali 13.8 miliona dolarów, a w 2015 13,3 miliona dolarów. Jak to sensownie wyjaśnić? Edytowane 13 Marca 2022 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 59 minut temu, josephnba napisał: Ale wiesz że kwota prawie co roku rosła czy tak sobie tylko pierdolisz? https://pl.wikipedia.org/wiki/Wielka_Orkiestra_Świątecznej_Pomocy fajnie zestawić tempo wzrostu z tym kto akurat rządził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Nawet w TVP by nie wymyślili tezy, że wyborcy PO mogliby dawać za PO 4 razy więcej pieniędzy na umierające dzieci, bo ich było stać, ale nie chcieli, bo ich motywacja nie wynika z chęci pomagania umierającym dzieciom, a z nienawiści do PIS i jakby nie PIS to nie obchodziłoby ich to, że te dzieci umierają. Nie rozumiem Twojego pytania. Zatem jak wyjaśnisz, ze w 2008 na WOŚP polacy dali 13.8 miliona dolarów, a w 2015 13,3 miliona dolarów. Jak to sensownie wyjaśnić? Nie potrafię i ty też nie potrafisz Faktem pozostaje jednak jedna rzecz Od początku WOŚP zarabia więcej i więcej Ma to związek z zamożnością Polaków ale nie zmienia kednego- niezależnie od tego ile mamy, pomagamy innym i pomagaliśmy Z czym tu dyskutować? To nie ja rzuciłem tezę, że za PO by nie pomagali 1 minutę temu, julekstep napisał: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wielka_Orkiestra_Świątecznej_Pomocy fajnie zestawić tempo wzrostu z tym kto akurat rządził Czy to zmienia moją tezę? Że ludzie by pomagali? Ja nie dyskutuję z wysokością czy kwotami, nawet napisałem, że teraz ludzie zarabiają więcej więc po cholerę wracasz tu swoje posty, które w sumie nic nie wnoszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 2 minuty temu, josephnba napisał: Czy to zmienia moją tezę? Że ludzie by pomagali? kwestia skali 2 minuty temu, josephnba napisał: po cholerę wracasz tu swoje posty, które w sumie nic nie wnoszą? bo mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Teraz, julekstep napisał: kwestia skali A czy ja że skalą dyskutuję? Czy napisałem cokolwiek, co miałoby taką tezę potwierdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 9 minut temu, fluber napisał: Nawet w TVP by nie wymyślili tezy, że wyborcy PO mogliby dawać za PO 4 razy więcej pieniędzy na umierające dzieci, bo ich było stać, ale nie chcieli, bo ich motywacja nie wynika z chęci pomagania umierającym dzieciom, a z nienawiści do PIS i jakby nie PIS to nie obchodziłoby ich to, że te dzieci umierają. Rozumiem, że możesz podać na oficjalnych liczbach rok po roku ilość zebranych przez pieniędzy przez WOŚP w odniesieniu do jakichś wskaźników gospodarczych i da się tam zauważyć proporcjonalność wskazującą na zbawienny wpływ PISu. Ja się nie upieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) 5 minut temu, josephnba napisał: A czy ja że skalą dyskutuję? Czy napisałem cokolwiek, co miałoby taką tezę potwierdzić? W dniu 12.03.2022 o 10:19, josephnba napisał: Chyba raczej śmieszy że rząd przypisuje sobie to co działo się na początku wojny, gdzie to społeczeństwo samo z siebie i bez udziału rządu zabrało się do roboty Nie krytykuję rządu bo stanęli na wysokości zadania... Po jakimś czasie Prawdą jednak jest, że to społeczeństwo jako pierwsze zaczęło się organizować, zbierać dary, wozić je na granicę i przywozić stamtąd Ukraińców, lokować ich w swoich domach Rząd wkroczył dużo później druga sprawa Nikt, no może poza konfederacją, która szukała atencji, nie nawoływał do ignorowania potrzeb Ukrainy, nie szukał i nie szuka agentów, ciemnoskórych i innych wrogów ludu. więc generalnie rząd wkroczył DUŻO WCZEŚNIEJ -> poprawiając byt 'przeciętnemu Kowalskiemu', dzięki czemu dziś ten 'przeciętny Kowalski' może dziś wrzucać do przysłowiowej puszki na WOŚP czy Ukrainę dużo większe kwoty bez martwienia się o swoje własne podstawowe potrzeby rząd współtworzył warunki w których społeczeństwo ma możliwość robienia tego co robi (na taką skalę) Edytowane 13 Marca 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Godzinę temu, jack napisał: Widzę, że jak zwykle po wymianie 2 zdań tracisz wątek i nawet już nie wiesz co sam pisałeś przed chwilą. Jak zwykle dyskutujesz z własnymi tezami, nie sensem czyichś wypowiedzi. 37 minut temu, jack napisał: Rozumiem, że możesz podać na oficjalnych liczbach rok po roku ilość zebranych przez pieniędzy przez WOŚP w odniesieniu do jakichś wskaźników gospodarczych i da się tam zauważyć proporcjonalność wskazującą na zbawienny wpływ PISu. Ja się nie upieram. Edytowane 13 Marca 2022 przez starYfaN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 50 minut temu, jack napisał: Rozumiem, że możesz podać na oficjalnych liczbach rok po roku ilość zebranych przez pieniędzy przez WOŚP w odniesieniu do jakichś wskaźników gospodarczych i da się tam zauważyć proporcjonalność wskazującą na zbawienny wpływ PISu. Ja się nie upieram. W sensie czy są dane które pokazują że w latach 2008-2015 średnia pensja wzrosła o 900 złotych a w latach 2015-2022 o 2200 złotych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 58 minut temu, julekstep napisał: więc generalnie rząd wkroczył DUŻO WCZEŚNIEJ -> poprawiając byt 'przeciętnemu Kowalskiemu', dzięki czemu dziś ten 'przeciętny Kowalski' może dziś wrzucać do przysłowiowej puszki na WOŚP czy Ukrainę dużo większe kwoty bez martwienia się o swoje własne podstawowe potrzeby rząd współtworzył warunki w których społeczeństwo ma możliwość robienia tego co robi (na taką skalę) Co to ma wspólnego ze skalą? Nigdzie nie napisałem że ludzie nie pomagali i nie pomagają Nigdzie nie napisałem że za po ludzie pomagali by więcej bądź mniej Napisalem tylko że rząd podobnie jak przy pandemii przypisuje sobie zasługi które nie są ich, twerdzac że pomagają (nie mając na myśli kwot) bo słuchają rządu nie ich przeciwników Bo czy ludzie daliby więcej teraz czy mniej wtedy to wciąż by pomagali niezależnie od działań rządu Czego k**** nie rozumiesz? Powtarzam Nie dyskutuję z kwotami, nie dyskutuję z faktem że teraz zarabia się więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 1 godzinę temu, starYfaN napisał: @fluber ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi