Sebastian Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 14 minut temu, fluber napisał: Dokładnie tak jak za granicą trenują nasi reprezentanci w wielu innych dyscyplinach. My mamy klasy skoków narciarskich w SMS w Zakopanem. Kanada nie jest w stanie wystawić męskiej drużyny, bo nie ma 4 skoczków w kraju, któych można wystawić, żeby sobie krzywdy nie zrobili na poważnych zawodach. Jak możesz mówić o takich samych warunkach początkowych? U nich na Mistrzostwah Kraju startuje 5 kobiet i 10 facetów, z czego 2 jest w stanie osiągnąć punkt K z jakiejkolwiek belki:) U nas startuje 40-50 skoczków i kilkanaście kobiet regularnie. Przecież nam nikt nie zabrał punktów za kombinezon. My przegraliśmy z nimi o ponad 40 punktów!!! To nie jest przypadkowy wynik, oni są od nas w mikście o klasę lepsi. No nie ma. Bo w Kanadzie ten sport nikogo nie interesuje i nikt się tam go niego nie garnie - mają mnóstwo innych sportów zimowych w których dają sobie radę świetnie Natomiast warunki początkowe są takie same. Nasze małe skocznie na których młodzi zaczynają wyglądają identycznie - tyle, że u nas trochę ludzi się do tego sportu garnie a u nich nikt. Stąd takich skoczni w Polsce więcej bo chętnych i klubów jest więcej. Mógłbym nawet pobawić się w Ciebie i wykazać, że oni mają nawet lepsze warunki do treningów bo skoro mają mniej zawodników to mogą na niej oddać więcej skoków na tej skoczni, czyli mają lepszy trening :) Wstawianie zdjęcia skoczni jako argumentu, że oni trenują na takiej i maja medal jest manipulacją - bo to zwyczajnie nie jest prawda. Trenują za granicą a medal mają z przypadku. Za kombinezon się dyskwalifikuje a nie zabiera punkty, więc 40 punktowa różnica nie ma znaczenia. I w ogóle nie miałem na myśli Polaków, chodziło mi o to, że po dokładnej kontroli wszystkich mogłoby się okazać, że wygrają Rosjanie albo Chińczycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 4 minuty temu, Sebastian napisał: No nie ma. Bo w Kanadzie ten sport nikogo nie interesuje i nikt się tam go niego nie garnie - mają mnóstwo innych sportów zimowych w których dają sobie radę świetnie Natomiast warunki początkowe są takie same. Nasze małe skocznie na których młodzi zaczynają wyglądają identycznie - tyle, że u nas trochę ludzi się do tego sportu garnie a u nich nikt. Stąd takich skoczni w Polsce więcej bo chętnych i klubów jest więcej. Mógłbym nawet pobawić się w Ciebie i wykazać, że oni mają nawet lepsze warunki do treningów bo skoro mają mniej zawodników to mogą na niej oddać więcej skoków na tej skoczni, czyli mają lepszy trening No przecież, że identyczne, bo pomijając, że mamy więcej skoczków, trenerów, pieniędzy, zawodników, klubów, zawodów, kibiców, kombinezonów, serwismenów, fizjoterapeutów, psychologów to warunki są takie same, bo skocznie wyglądają identycznie. Dzięki za wyjaśnienie! 9 minut temu, Sebastian napisał: Wstawianie zdjęcia skoczni jako argumentu, że oni trenują na takiej i maja medal jest manipulacją - bo to zwyczajnie nie jest prawda. Trenują za granicą a medal mają z przypadku. Przepraszam, że zasugerowałem tym zdjęciem, że medaliści olimpijscy w skokach, którzy wyprzedzili nas bardzo dużą różnicą punktów trenują w Kanadzie na brzydkiej skoczni, gdyż jest rzeczywiście tak jak mówisz i w Kanadzie nie ma żadnej skoczni na której dałoby się trenować. To zmienia absolutnie wszystko w kontekście tego co napisał @ignazz W dniu 14.02.2022 o 21:00, Deltuś napisał: 60 tys z 400 tys? 15% Co z resztą? W 1965 roku było Twoim zdaniem w Polsce 400 tysięcy żyjących byłych żołnierzy AK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 5 godzin temu, julekstep napisał: Anglia - gorzej (c***owa pogoda, masa wariatów na ulicach, brudno w opór, więcej polskiej patologii niż w Polsce xD) Pogoda, brudno, patologia zgoda 100%, dodałbym masę innych rzeczy i zdecydowanie jakbym miał to samo siano w Polsce za to co robie, to bym się w ogóle nie zastanawiał nad miejscem zamieszkania. Swoją drogą, ktoś wie ile logistyk w dużym mieście w Polsce zarabia? Chyba logistyk, nie wiem jak to w Polsce się nazywa, przygotowywanie wysyłki tirów z lekami do klientów, wysyłanie ich, przydzielanie zespołowi zadan typu ty zbierasz te palety, przygotuj je, a potem załaduj do tira, a ja w tym czasie odpowiem na 3 maile czemu rozjebałeś tą paletę, a do innego klienta napisze ze nie dostanie danej palety, bo jakiś debil ją zgubił). Ale z tymi kierowcami to mnie zdziwiłeś. Tzn może Londyn wiąże się swoimi prawami , w Polsce autem jechałem łącznie może 6-7h po Bieszczadach autem wypożyczonym na lotnisku w Rzeszowie na jakiś odległych blachach, dlatego mnie traktowali jak smiecia spychając do rowu, ale tu gdzie mieszkam(okolice Sheffield) kierowcy są mega przyjaźni i uprzejmi, wszyscy wszystkich puszczają, zjeżdżają z drogi, wszędzie obecne podziękowania itd. No, oprócz może ciapatych, oni się nie pierdolą. Wkurwia też strasznie brak jakiejkolwiek godności osobistej Anglików, którzy jadąc autem potrafią przez szybe na ulicy wyjebac opakowanie po mcdonaldzie. I nie, że raz to się zdarzyło, tylko widuje to praktycznie codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 1 minutę temu, Reikai napisał: Swoją drogą, ktoś wie ile logistyk w dużym mieście w Polsce zarabia? Chyba logistyk, nie wiem jak to w Polsce się nazywa, przygotowywanie wysyłki tirów z lekami do klientów, wysyłanie ich, przydzielanie zespołowi zadan typu ty zbierasz te palety, przygotuj je, a potem załaduj do tira, a ja w tym czasie odpowiem na 3 maile czemu rozjebałeś tą paletę, a do innego klienta napisze ze nie dostanie danej palety, bo jakiś debil ją zgubił). @Cardi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) 9 minut temu, Reikai napisał: Ale z tymi kierowcami to mnie zdziwiłeś. Tzn może Londyn wiąże się swoimi prawami , w Polsce autem jechałem łącznie może 6-7h po Bieszczadach autem wypożyczonym na lotnisku w Rzeszowie na jakiś odległych blachach, dlatego mnie traktowali jak smiecia spychając do rowu, ale tu gdzie mieszkam(okolice Sheffield) kierowcy są mega przyjaźni i uprzejmi, wszyscy wszystkich puszczają, zjeżdżają z drogi, wszędzie obecne podziękowania itd. No, oprócz może ciapatych, oni się nie pierdolą. Wkurwia też strasznie brak jakiejkolwiek godności osobistej Anglików, którzy jadąc autem potrafią przez szybe na ulicy wyjebac opakowanie po mcdonaldzie. I nie, że raz to się zdarzyło, tylko widuje to praktycznie codziennie. nie bardzo rozumiem ten fragment, bo nic o kierowcach nie pisałem (po Londynie jeździć autem to trzeba być masochistą tbh) aczkolwiek to z wywalaniem rzeczy przez szybę to jak najbardziej wiarygodne, bo angole to straszni syfiarze Edytowane 16 Lutego 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 9 minut temu, julekstep napisał: nie bardzo rozumiem ten fragment, bo nic o kierowcach nie pisałem (po Londynie jeździć autem to trzeba być masochistą tbh) aczkolwiek to z wywalaniem rzeczy przez szybę to jak najbardziej wiarygodne, bo angole to straszni syfiarze Masa wariatów na ulicach odebrałem jako odniesienie do kierowców :). Ogólnie nasze polskie Sebki z Łodzi to przy młodych anglikach kulturalni panowie mówiący dzień dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 5 minut temu, Reikai napisał: Masa wariatów na ulicach odebrałem jako odniesienie do kierowców :). Ogólnie nasze polskie Sebki z Łodzi to przy młodych anglikach kulturalni panowie mówiący dzień dobry. nie nie - miałem na myśli wariatów na mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 5 minut temu, Deltuś napisał: Zabijanie komunistów to patriotyczny obowiązek. Miłośnik totalitaryzmu i mordów. Z takich jak Ty rekrutowali do UB Jak już było okazja kogoś skatować, to nie robiło różnicy, czy komunistę, czy narodowca się katuje, chodzi tylko o czysty sadyzm i skrzywdzenie innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 4 minuty temu, RappaR napisał: Miłośnik totalitaryzmu i mordów. Z takich jak Ty rekrutowali do UB Jak już było okazja kogoś skatować, to nie robiło różnicy, czy komunistę, czy narodowca się katuje, chodzi tylko o czysty sadyzm i skrzywdzenie innych Zabijanie a katowanie to nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 16 minut temu, Deltuś napisał: Zabijanie komunistów to patriotyczny obowiązek. Dlatego sądy w Polsce po 89 roku kasowały wszystkie absurdalne wyroki z lat 44-56. No i widzisz, jesteś taki sam jak komunisci dla których zabijanie antykomunistów to był patriotyczny obowiazek. Rodzisz się gdzieś, wyrastasz w jakichś tam warunkach w jakims otoczeniu i zostajesz katolikiem, muzułamaninem, buddystą, komunistą albo antykomunistą. Tak się ludzi wiec podzielić nie da. Da sie za to podzielić na tych co z drugą stroną chcą rozmawiac i przekonywać i na tych co chca drugich zabijać za to ze myślą inaczej - Ci są najgorsi, bez znaczenia czy to katolicy, muzułmanie, komunisci czy antykomunisci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 8 minut temu, darkonza napisał: Da sie za to podzielić na tych co z drugą stroną chcą rozmawiac i przekonywać i na tych co chca drugich zabijać za to ze myślą inaczej - Ci są najgorsi, bez znaczenia czy to katolicy, muzułmanie, komunisci czy antykomunisci. Jak sobie wyobrażasz rozmawianie i przekonywanie z komunistów w 44-45 roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: Jak sobie wyobrażasz rozmawianie i przekonywanie z komunistów w 44-45 roku? Tak ja rozmawianie i przekonywanie Deltusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 13 minut temu, darkonza napisał: Tak ja rozmawianie i przekonywanie Deltusia Wtedy nie było neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) Właśnie wyświetliło mi się na YouTubie i wyobraziłem sobie próbę podobnej debaty w TVP dzis. Edytowane 16 Lutego 2022 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 8 godzin temu, fluber napisał: Nom, nowa skocznia w Kanadzie wygląda tak jak nasze zbudowane 100 lat temu... Kanada ma jedna dużą skocznie w całym kraju i dwie normalne, ich najlepszy skoczek regularnie organizuje zbiórki na to żeby kupić sobie kombinezony czy bilety na samolot na zawody. Nawet nie ma co porównywać Nasze skoki buc może byłyby dziś tam gdzie Kanady, gdyby nie Małysz i później Stoch i spółka więc trochę to różnica Skoki to sport zajebiście niszowy U nas urósł do rangi niemalże sportu narodowego tylko i wyłącznie dzięki TCS 2001 i wszystkiemu po nim @Sebastian przypomnę tylko że przed wspomnianym złotym okresem skoków nasi też jeździli do sąsiadów trenować bo polskie skocznie były..."niedoinwestowane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 5 minut temu, josephnba napisał: Nasze skoki buc może byłyby dziś tam gdzie Kanady, gdyby nie Małysz i później Stoch i spółka więc trochę to różnica Skoki to sport zajebiście niszowy U nas urósł do rangi niemalże sportu narodowego tylko i wyłącznie dzięki TCS 2001 i wszystkiemu po nim @Sebastian przypomnę tylko że przed wspomnianym złotym okresem skoków nasi też jeździli do sąsiadów trenować bo polskie skocznie były..."niedoinwestowane" Tez mi się wydaje że swiat nie daje jebania o skoki, to jest nasz sport narodowy bo Małysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 22 minuty temu, Deltuś napisał: PS. Przypominam, że komuniści w Polsce nigdy nie uzyskali mandatu wyborczego. A gdzie uzyskali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) 40 minut temu, Deltuś napisał: PS. Przypominam, że komuniści w Polsce nigdy nie uzyskali mandatu wyborczego. A w Iraku była bnroń masowego razenia, a ruskie włąśnei napadli na Ukrainę. To ze jakieś wersje obowiazują oficjalnie nie znaczy ze są prawdziwe. Jeśli władza nie ma mandatu wyborczego to ludzie protestuj, strajkują i wszczynaja rewolucję. Tak sie dzieje na całym świecie, wiec komunisci nie mieli mandatu w 1980 roku bo ludzie sie burzyli, ale wcześniej już tak, mieli go nawet w 1993 Zresztą, 3 mln komunistów przy dawnym modelu rodziny oznacza jakieś 12 mln "komunistycznych rodzin", a nie kazdy kto wspierał system nalezał do partii. AK-owiec dyrektor nie nalezał wiec tez mozna go zaliczyc do wspierajacych PRL. Edytowane 16 Lutego 2022 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 3 minuty temu, darkonza napisał: AK-owiec dyyrektor nie nalezał wiec tez mozna go zaliczyc do wspierajajcych PRL teraz każdy urzędnik wspiera PiS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: teraz każdy urzędnik wspiera PiS? Dyrektorzy państwowych spółek są z nadania PIS, przynajmniej tak mi mówi TVN i GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi