Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Cardi napisał:

:) 

Co innego milczeć w co innego nie lansować swojego nazwiska. Włodarczyk jest niemym słupem reklamowym. Trochę jak Lewy tylko w nieporównywalnie mniej popularnej dyscyplinie. Pamiętam jakaś aferę z piciem piwa w jakimś ośrodku treningowym, gdy Włodarczyk szybciutko wydała oświadczenie, że to nie ona, żeby czasem nie wyjść źle przed reklamodawcami. 

Tymczasem Zillmann przy pierwszej okazji zawalczyła o to co dla niej ważne.

4 minuty temu, jack napisał:

Co innego milczeć w co innego nie lansować swojego nazwiska. Włodarczyk jest niemym słupem reklamowym. Trochę jak Lewy tylko w nieporównywalnie mniej popularnej dyscyplinie. Pamiętam jakaś aferę z piciem piwa w jakimś ośrodku treningowym, gdy Włodarczyk szybciutko wydała oświadczenie, że to nie ona, żeby czasem nie wyjść źle przed reklamodawcami. 

Tymczasem Zillmann przy pierwszej okazji zawalczyła o to co dla niej ważne.

Może Włodarczyk działa na rzecz otyłych kobiet pod nazwiskiem Bolesław Prus? To chyba dobrze, że działa anonimowo. Nie? :)

2 minuty temu, Pepis21 napisał:

Jest sportowcem to na czym ma jej zależeć jak nie na sporcie?

Na polityce, braku wojen i ogólnym dobrobycie.

Z jakiegoś powodu ludzie uważają, że skoro ktoś jest zajebisty w kopaniu piłki, przesuwaniu łodzi po wodzie czy odgrywaniu ról w filmach to powinien też udzielać się medialnie dla poprawy sytuacji w kraju.

Z jakiegoś powodu też nie uważają tak o ludziach którzy są wybitnymi tokarzami, fryzjerami czy magazynierami.

3 minuty temu, Cardi napisał:

Na polityce, braku wojen i ogólnym dobrobycie.

Z jakiegoś powodu ludzie uważają, że skoro ktoś jest zajebisty w kopaniu piłki, przesuwaniu łodzi po wodzie czy odgrywaniu ról w filmach to powinien też udzielać się medialnie dla poprawy sytuacji w kraju.

Z jakiegoś powodu też nie uważają tak o ludziach którzy są wybitnymi tokarzami, fryzjerami czy magazynierami.

Ależ nie muszą. Tylko czy powinno Cię wtedy dziwić, że nie jest uważana za wpływową? Chyba, że zaczniesz tankować na Orlenie pod jej wpływem 🤷

2 minuty temu, jack napisał:

Ależ nie muszą. Tylko czy powinno Cię wtedy dziwić, że nie jest uważana za wpływową? Chyba, że zaczniesz tankować na Orlenie pod jej wpływem 🤷

Czy na tej samej zasadzie pod wpływem Kraśki wszyscy z odebranym prawkiem zaczną prowadzić samochody, a pod wpływem Lempart wszyscy będą upierdalać schody farbą?

12 minut temu, jack napisał:

Ale zauważyłeś, że w temacie polityka dyskutujesz o liście wpływowych a nie wysportowanych Polaków?

Jedno może iść w parze z drugim bez konieczności uczestniczenia w kampaniach.

Włodarczyk będzie pamiętana przez ludzi latami za jej sukcesy, o Zillmann już ludzie zapominają a większość przypomni sobie dopiero za 3 lata o ile pojedzie na IO.

To już pokazuje kto jest bardziej wpływowy.

Kaśka ma swoje 5 minut i niech korzysta póki może, bo szybko się skończą.

Edytowane przez Pepis21

Włodarczyk to przykład wybitnego sportowca, który skupia się na swoich celach zawodowych, nie udzielając się w tematach w których nie chce się poruszać lub nie ma nic do powiedzenia. Robi swoje. 

Najczęściej wśród sportowców dodatkowe punkty za działalność "społeczną" próbują wyłapać średniaki lub kompletni idioci, którzy samym sportem nie są w stanie wystarczająco błysnąć. Ci najlepsi nie dzielą się głośno tym, kogo ruchają lub kogo popierają albo nienawidzą. 

Teraz, Pepis21 napisał:

Jedno może iść w parze z drugim bez konieczności uczestniczenia w kampaniach.

Włodarczyk będzie pamiętana przez ludzi latami za jej sukcesy, o Zilmannowej już ludzie zapominają a większość przypomni sobie za 3 lata jeśli pojedzie na IO.

To już pokazuje kto jest bardziej wpływowy.

Jak Lis zrobi listę najbardziej pamiętanych Polaków albo najbardziej pamiętanych sukcesów sportowych to Włodarczyk będzie wysoko. Ale jej wpływ na Polaków jest ŻADEN i jeśli jest na tej liście to nie bardzo wiem za co. 

1 minutę temu, jack napisał:

Jak Lis zrobi listę najbardziej pamiętanych Polaków albo najbardziej pamiętanych sukcesów sportowych to Włodarczyk będzie wysoko. Ale jej wpływ na Polaków jest ŻADEN i jeśli jest na tej liście to nie bardzo wiem za co. 

Załóżmy, że pod wpływem Zillmann ktoś wyjdzie z szafy i przestanie rozjebywać sobie psychikę żyjąc w strachu przed okazaniem swojej homoorientacji. W porządku, rozumiem.

A co zrobił Kraśko żeby być 2 miejsca wyżej? :) Na Olimpiadzie Igrzyskach nic nie wygrał

Teraz, Pepis21 napisał:

A jaki wpływ na Polaków ma zatem Lewy, Andrejczyk, Stuhr, Świątek, Mata, jakaś Janina Bąk i wiele innych osób z tej listy?

A skąd ja mam wiedzieć, czy to moja lista? Mi się ona nawet na telefonie nie otwiera 🤣

Lewy akurat jest super dla rodziców, których dzieci trenują i są słabe bo jest pięknym przykładem tego którego odrzucili a on się zawziął i regularna praca trafił na szczyt szczytów.

Mata został milionerem jako nastolatek więc może motywować innych.

10 minut temu, jack napisał:

Zillman jest ponad 30 pozycji nad Kaczyńskim, czego Ty bronisz w jej miejscu? :)

5 minut temu, jack napisał:

A skąd ja mam wiedzieć, czy to moja lista? Mi się ona nawet na telefonie nie otwiera 🤣

To sobie telefon zmień albo na kompie odpal.

I taki sam wpływ jak Lewy może mieć Anita. Jakaś mała dziewczynka obejrzy ją w tv jak bije rekordy, staje na podium ze złotym medalem na szyi, zobaczy jak zawzięcie trenuje, więc pójdzie się zapisać na jakiś sport - niekoniecznie młociarstwo-, będzie ciężko trenować i za kilkadziesiąt lat sama stanie na najwyższym podium.

A Mata ma bogatego ojca i bez tego to by go nie było. ;)

Edytowane przez Pepis21

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat