Sebastian Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 10 godzin temu, fluber napisał: To chyba znaczy że 25 procent nie miało w ogóle i było wege z przymusu:) Skoro było 74 kilo na łebka to czemu na kartki dawano 30 kilo na łebka i to nie wszystkim? Ja tu widzę 4 kg na miesiąc, ale z tego co kojarzę i o to było cieżko. https://pomorska.pl/byly-kartki-na-mieso-cukier-wodke-mydlo-benzyne-a-nawet-garnitury-do-trumny/ar/7027755 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 4 minuty temu, Sebastian napisał: Ja tu widzę 4 kg na miesiąc, ale z tego co kojarzę i o to było cieżko. https://pomorska.pl/byly-kartki-na-mieso-cukier-wodke-mydlo-benzyne-a-nawet-garnitury-do-trumny/ar/7027755 Było 9 kategorii które jeszcze zmieniały się w czasie ale 6 kilo na łebka nie dostawał nikt żeby pokryć to co podawał gus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 3 minuty temu, fluber napisał: Było 9 kategorii które jeszcze zmieniały się w czasie ale 6 kilo na łebka nie dostawał nikt żeby pokryć to co podawał gus Z tego co kojarzę zawsze był problem z kupnem mięsa nawet na kartki. Kurde papier toaletowy ciężko było czasem kupić ale był Głos Robotniczy szkoda, że nie w rolce Ogólnie mój ojciec budował dom to trwało to 10 lat. I nie dlatego, że nie miał kasy ale dlatego, że nie było towaru żeby wybudować. W podłogach jako ocieplenie są styropiany ochronne do sprzętu elektronicznego z Zatry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 poczytałem sobie o osobie która chce zakazać wędkowania hodowli zwierząt - Sylwia Spurek , gruby temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 24 minuty temu, Koelner napisał: poczytałem sobie o osobie która chce zakazać wędkowania hodowli zwierząt - Sylwia Spurek , gruby temat. Raczej chudy. Ale dla naukowców powinna ona stanowić ciekawy obiekt badawczy, niefortunnie jednak przebywa obecnie poza szpitalem psychiatrycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 do śniadanka odpaliłem na chwilę tvn24 a tam dwóch redaktorów shejtowało Izabelę Leszczyńską , czytając tutejsze posty i równania między tvp a tvn myślałem ,że to posłanka PiSu a tu jednak PO. zadanie dla dziś , odpalamy TVPinfo i czekamy na hejt posła/nki PiSu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Koelner napisał: nie mogli sobie pozwolić na taki spadek robili to stopniowo tzn. przerzutki na następny rok i zakładanie rezerw PiS wiem, że też robi te sztuczki Jest jeszcze temat elektrowni https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_elektrowni_w_Polsce#Elektrownie_zawodowe tutaj nie da się napisać o zafałszowanych statystykach budowy wszystko w spadku po PRL, IIIRP dostała "wyprawkę", w postaci przemysłu, elektrowni, to by potencjał który się zwinął więc i nowe elektrownie nie były potrzebne Edytowane 15 Września 2021 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 3 minuty temu, darkonza napisał: Jest jeszcze temat elektrowni https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_elektrowni_w_Polsce#Elektrownie_zawodowe tutaj nie da się napisać o zafałszowanych statystykach budowy wszystko w spadku po PRL, IIIRP dostała "wyprawkę", w postaci przemysłu, elektrowni, to by potencjał który się zwinął więc i nowe elektrownie nie były potrzebne dopisz koleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 45 minut temu, Koelner napisał: do śniadanka odpaliłem na chwilę tvn24 a tam dwóch redaktorów shejtowało Izabelę Leszczyńską , czytając tutejsze posty i równania między tvp a tvn myślałem ,że to posłanka PiSu a tu jednak PO. zadanie dla dziś , odpalamy TVPinfo i czekamy na hejt posła/nki PiSu. może być hejt na działania rządu jako takiego? https://www.pudelek.pl/jan-pospieszalski-skrytykowal-walke-rzadu-z-pandemia-na-antenie-tvp-uznano-ze-naruszyl-etyke-dziennikarska-6631103049726816a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 3 minuty temu, julekstep napisał: może być hejt na działania rządu jako takiego? https://www.pudelek.pl/jan-pospieszalski-skrytykowal-walke-rzadu-z-pandemia-na-antenie-tvp-uznano-ze-naruszyl-etyke-dziennikarska-6631103049726816a a to nie stracił on pracy za to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Teraz, quevas napisał: Dla porównania : Robert Lewandowski ma jednego ochroniarza ma też zapewne dużo mniej faszyzujących psycho-hejterów 7 minut temu, Koelner napisał: a to nie stracił on pracy za to? stracił nie wiem jak wyglądała ta 'krytyka' w tvnie ale za bardzo nic się nie da znaleźć tutaj, więc pewnie meh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 3 minuty temu, julekstep napisał: nie wiem jak wyglądała ta 'krytyka' w tvnie ale za bardzo nic się nie da znaleźć tutaj, więc pewnie meh zwykły hejt , powiedziała coś głupiego i to była powtórka chyba szkła kontaktowego - zdziwiłem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 40 minut temu, Koelner napisał: dopisz koleje Akurat koleje to PRL dostał w spadku po Niemcach i zaborze pruskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 2 minuty temu, Koelner napisał: zwykły hejt , powiedziała coś głupiego i to była powtórka chyba szkła kontaktowego - zdziwiłem się ogólnie jak patrzę to pani Leszczyna niezła postać: https://demagog.org.pl/osoba/izabela-leszczyna/#wypowiedzi 15% jej wypowiedzi to prawda xDDD - gdzie u takiego Morawieckiego (nazywanego przez antypisy Pinokio) jest to 50/50) 1 minutę temu, quevas napisał: chcą mistrzynię swego fachu zacałować na śmierć ? ostatnie słowo się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 2 godziny temu, quevas napisał: dla wystraszonej panny sędzi-dziewicy proponuję najbezpieczniejsze w świecie schronienie, adekwatne do jej aktywności pro-hejterskiej: W sensie stricte, że dla stałych bywalców dziewice? Tyle żyjesz i jeszcze nie ogarnąłeś, że łatwiej spełniać marzenia, niż z nimi żyć? Może po prostu się z nią umów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 3 godziny temu, quevas napisał: wyłącznie jeśli Szanowny zgodzi się towarzyszyć mi jako przyzwoitka W ramach największego poświęcenia, jestem nawet gotów trzymać święcę u wezgłowia. Cóż za pojednanie ponad podziałami. Jestem do dyspozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 https://forsal.pl/praca/artykuly/8246691,koszty-pracy-w-europie-2021-polska-z-drugim-najwiekszym-wzrostem-w-ue.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 (edytowane) 38 minut temu, darkonza napisał: https://forsal.pl/praca/artykuly/8246691,koszty-pracy-w-europie-2021-polska-z-drugim-najwiekszym-wzrostem-w-ue.html Na przestrzeni roku, znajdziesz tu moje wpisy o tym, że rozsądnym rozwiązaniem jest znalezienie poziomu w którym istotnym jest zatrzymanie kapitału w kraju (wzrost płac), w korelacji do odpływu kapitału (kwestia opłacalności produkcji). Idealnym środkiem byłoby znalezienie długotrwałej równowagi. Od 2015 średnia (min) płaca wzrosła z ok 1600 do planowanego ponad 3000 na koniec tego roku. Zajebista robota "klubu Morawieckiego", szkoda, że tak mało ludzi jest w stanie zrozumieć i docenić to co robi. Zawsze może się odrobinę cofnąć, ale te 19 pln/h min dla januszy jak znalazł. Pomyśleć, że za PO nie było godzinówki min. Edytowane 15 Września 2021 przez starYfaN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 2 godziny temu, starYfaN napisał: Zajebista robota "klubu Morawieckiego", szkoda, że tak mało ludzi jest w stanie zrozumieć i docenić to co robi. Zawsze może się odrobinę cofnąć, ale te 19 pln/h min dla januszy jak znalazł. Ludzie którzy się wychowali na Balcerowiczu załamują rece, bop rosną "koszty pracy" a oni zawsze naciskali by je obniżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 21 godzin temu, julekstep napisał: stracił https://www.kultura.onet.pl/wiadomosci/michal-olszanski-po-21-latach-odsuniety-od-programu-tvp-wiemy-kto-go-zastapi/csllt31.amp ten też, bawią się 10 godzin temu, starYfaN napisał: Od 2015 średnia (min) płaca wzrosła z ok 1600 do planowanego ponad 3000 na koniec tego roku. I też wzrosła liczba osób zarabiających minimalną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi