Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

@ignazz ncn rozdaje wszystkie najważniejsze granty naukowe w tym kraju.

40 procent składu jest z uniwersytetu zielonogórskiego, który... Powiedzmy po prostu, że jest w dolnej połowie rankingu polskich uczelni. 

Aha, oczywiście że pani wiceminister mrowczynska jest z uniwersytetu zielonogórskiego.

No i nikt ze składu tego zespołu w życiu nie dostał grantu z ncn

Pełna profeska.

Edytowane przez fluber

4 minuty temu, fluber napisał(a):

@ignazz ncn rozdaje wszystkie najważniejsze granty naukowe w tym kraju.

40 procent składu jest z uniwersytetu zielonogórskiego, który... Powiedzmy po prostu, że jest w dolnej połowie rankingu polskich uczelni. 

Aha, oczywiście że pani wiceminister mrowczynska jest z uniwersytetu zielonogórskiego.

No i nikt ze składu tego zespołu w życiu nie dostał grantu z ncn

Pełna profeska.

Patrzysz na nieistotne czynniki.

Ilu z tych członków jest nieumytych?

Bo gdyby rządził PiS, to by wybrał takich, co się nie myją 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Dziewczyny z Zielonej Góry zawsze były nienagannie umyte. Zadbane i miłe. Z dobrym poczuciem humoru. Bo tam jest stolica kabaretów i wina. Ale informacja alarmująca. Czemu nie UMK Toruń? 

Uniwersytet Zielonogórski, AWF w Katowicach, Uniwersytet Zielonogórski i Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. Będą decydować o polityce grantowej narodowego centrum nauki. Skład topka. Nie wierzyłem, że można rządzić gorzej niż czarnek.

„W Lidze rządzi Warszawka”

Z mojej perspektywy jeden wuj który to dziadek będzie karty rozdawał. Te karty zawsze były znaczone. A czy to Włoszczowa Kraków czy Zielona to mniejsze o to. Za Pisu nabijano się że rządzi Toruń to wytrzymam teraz ten folklor zielonogórski. 
Mam takie nieodparte wrażenie ze nie ma to znaczenia. 

A że za Pisu koneksje też były chociażby Piesiewicz i Lublin to nie jesteś zbyt odkrywczy ze swoim kolegą lekarzem. 

Nic się nie zmieniło. Tylko teraz u Was jest ta opozycyjna narracja. Kiedyś była u nas. 

Jeżeli PiS byłby znany z przejrzystości tych wszystkich procedur w różnych sektorach życia politycznego bym sam bił na alarm. Ale on nie proponował nic innego. Więc waszego dzisiejszego oburzenia nie mogę zrozumieć. 

Ot ciekawostka. Nie warta umierania. 

Bo PiS mi nie proponował innych rozwiązań. W znaczeniu lepszych. 

Układy i układziki. 

Za PZPR też tak było. Nic się nie zmieniło. I jeżeli chcesz mi sprzedać narrację głosuj na PiS będzie normalniej to idę umyć pomidorki na sałatkę. 

A jeżeli nie widzę różnicy w sposobie dbania o swoich to sobie biorę inne kryterium. Czasem trudne do spełnienia. Skarpetki do pary. Oj. Ciężko w dzisiejszych czasach spełnić moje wysublimowane wymagania. 

Zamiast mnie oznaczać lub robić odnośniki do sałatki dajcie mi prostą receptę na uzdrowienie polityki. 

PiS? 

litości. 

40 minut temu, ignazz napisał(a):

„W Lidze rządzi Warszawka”

Z mojej perspektywy jeden wuj który to dziadek będzie karty rozdawał. Te karty zawsze były znaczone. A czy to Włoszczowa Kraków czy Zielona to mniejsze o to. Za Pisu nabijano się że rządzi Toruń to wytrzymam teraz ten folklor zielonogórski. 
Mam takie nieodparte wrażenie ze nie ma to znaczenia. 

A że za Pisu koneksje też były chociażby Piesiewicz i Lublin to nie jesteś zbyt odkrywczy ze swoim kolegą lekarzem. 

Nic się nie zmieniło. Tylko teraz u Was jest ta opozycyjna narracja. Kiedyś była u nas. 

Jeżeli PiS byłby znany z przejrzystości tych wszystkich procedur w różnych sektorach życia politycznego bym sam bił na alarm. Ale on nie proponował nic innego. Więc waszego dzisiejszego oburzenia nie mogę zrozumieć. 

Ot ciekawostka. Nie warta umierania. 

Bo PiS mi nie proponował innych rozwiązań. W znaczeniu lepszych. 

Układy i układziki. 

Za PZPR też tak było. Nic się nie zmieniło. I jeżeli chcesz mi sprzedać narrację głosuj na PiS będzie normalniej to idę umyć pomidorki na sałatkę. 

A jeżeli nie widzę różnicy w sposobie dbania o swoich to sobie biorę inne kryterium. Czasem trudne do spełnienia. Skarpetki do pary. Oj. Ciężko w dzisiejszych czasach spełnić moje wysublimowane wymagania. 

Zamiast mnie oznaczać lub robić odnośniki do sałatki dajcie mi prostą receptę na uzdrowienie polityki. 

PiS? 

litości. 

Nie wiem czy @dannygd mnie tu poprze, ale za poprzedniej władzy upolityczniony był ncbir i parp, ale nie ncn i Łukasiewicz

Szefem zespołu o którym pisze wyżej jest działacz sld. Nigdy wcześniej nie oddalono takiej akcji. Ncn zawsze był apolityczny 

Edytowane przez fluber

17 minut temu, fluber napisał(a):

Nie wiem czy @dannygd mnie tu poprze, ale za poprzedniej władzy upolityczniony był ncbir i parp, ale nie ncn i Łukasiewicz

Szefem zespołu o którym pisze wyżej jest działacz sld. Nigdy wcześniej nie oddalono takiej akcji. Ncn zawsze był apolityczny 

Generalnie obecny rząd jest serio absolutnie najgorszy w historii III RP.

Biorąc pod uwagę, że Tusk na twitterze bawi się w późnego Wałęsę, to tą demencję, co wieszczyli Kaczyńskiemu, chyba Donald złapał wcześniej

3 godziny temu, RappaR napisał(a):

Generalnie obecny rząd jest serio absolutnie najgorszy w historii III RP.

Biorąc pod uwagę, że Tusk na twitterze bawi się w późnego Wałęsę, to tą demencję, co wieszczyli Kaczyńskiemu, chyba Donald złapał wcześniej

W nauce na pewno.

W Twojej działce chyba też:

według najnowszego Barometru Fundacji Watch Health Care średni czas oczekiwania na świadczenie zdrowotne wynosi 4,2 miesiąca — to najgorszy wynik od początku prowadzenia pomiarów w 2012 roku.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

W nauce na pewno.

W Twojej działce chyba też:

według najnowszego Barometru Fundacji Watch Health Care średni czas oczekiwania na świadczenie zdrowotne wynosi 4,2 miesiąca — to najgorszy wynik od początku prowadzenia pomiarów w 2012 roku.

Dzisiaj się dowiedziałem, że jak chciałem przekazać pacjenta na kardiologię, skończył się limit na sztuczne zastawki. Mamy czerwiec.

Wcześniej nie wiedziałem, że na nie są limity.

Tragedia co oni odpierdalają

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Dzisiaj się dowiedziałem, że jak chciałem przekazać pacjenta na kardiologię, skończył się limit na sztuczne zastawki. Mamy czerwiec.

Wcześniej nie wiedziałem, że na nie są limity.

Tragedia co oni odpierdalają

To trochę wczesnie w tym roku🤦‍♂️ NFZ rozpatruje podobnych pacjentów (kardio, naczyniówka) case by case ale jest weekend więc może w tygodniu będzie decyzja, daj znać czy się ruszy.

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

To trochę wczesnie w tym roku🤦‍♂️ NFZ rozpatruje podobnych pacjentów (kardio, naczyniówka) case by case ale jest weekend więc może w tygodniu będzie decyzja, daj znać czy się ruszy.

Pacjent trafił na kardiologię, tylko po prostu lekarka mi powiedziała, że limit na TAVI się skończył i że pacjentka będzie miała tylko balonowanie teraz.

Ogółem to była pacjentka oczekująca już na zastawkę.

A KO robi wszystko co może, by pozamykać jak najwięcej szpitali przed wyborami

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Warto dodać jak się to liczy:

- menel znaleziony na ulicy czeka 20 minut

- działacz polityczny albo ktoś z rodziny lekarskiej czeka jeden dzień

- random czeka jeden rok

Średnia faktycznie wyjdzie 4 miesiące. :) 

Dla porównania na prywatną operację nosa u chirurga z tytułem profesora czekałem 15 dni.