Skocz do zawartości

beGM - Wymiany

january

Rekomendowane odpowiedzi

4ch moich graczy a nikt nawet 2nd round picka nie chciał mi dać ehhh :smile:

Tak wygląda cena za spadających graczy z drugiego planu. Ludzie wolą czekać, czy ich zwolnisz niż dawać za nich cokolwiek...

Moje głosy:

Ilyasova : 1.SAS 2. WAS 3.BOS 4.IND 5. ATL  6. DET

Henderson : 1. UTA 2. DET

Rodriguez : 1.SAS 2.WAS

Tak wygląda cena za spadających graczy z drugiego planu. Ludzie wolą czekać, czy ich zwolnisz niż dawać za nich cokolwiek...

Moje głosy:

Ilyasova : 1.SAS 2. WAS 3.BOS 4.IND 5. ATL  6. DET

Henderson : 1. UTA 2. DET

Rodriguez : 1.SAS 2.WAS

Tylko wtedy mają gwarancje, że do nich trafi a tak głosowanie :)

Nie stworzyłeś zwolnieniem gracza miejsca w rosterze.

Trochę bez sensu, bo po co kogoś zwalniać nie mając pewności, że się podpisze następcę. Przecież w rzeczywistości działa to tak, że jak masz uzgodniony kontrakt z FA, to dopiero wtedy zwalniasz niepotrzebnego ziutka i podpisujesz nowego. Czemu u nas ma być inaczej?

Co za różnica ile jest rund? Przecież tak naprawdę ci gracze są teraz FA. W każdej chwili można podpisać dowolnego DeJarrona Richardsona zwalniając swojego gracza, czemu zatem nie można tego samego zrobić w tym przypadku? Na czym polegałyby ewentualne komplikacje i co tak naprawdę stoi na przeszkodzie, żeby było tak, że każdy może składać ofertę "post-waiverom"?

Ogólnie chodzi o to, by jak najszybciej po trade-deadline załatwić całkowicie sprawę waiverów/FA - kwestia głosowania późniejszego po sezonie.

[i nie nie można w każdej chwili podpisać dowolnego DeJarrona - po obecnym głosowaniu na waiverów, zostawiam 2 dni na uzupełnienia składu z FA i składy są zamknięte do draftu]

Rozumiem intencje, ale przecież jedno drugiego nie wyklucza. Ile stracilibyśmy czasu, gdyby po tym jak zagłosowalibyśmy, że Ilyasova wybiera Boston, Regis wszedł na forum i napisał "zwalniam X"?

Jest więcej elementów.

Po pierwsze gracz zwolniony z Bostonu już jest niegłosowany.

Trudno robić wtedy dogrywkę.

Ja mam tez zagwostke bo mam obecnie 13 graczy a może i 3 zwolniony Róża do mnie zawitać.

Wole go nuz forbesa ale nie zwolniłem 13 gracza bo trudno zakładać ze wygram 3/3 głosowań.

Są to dylematy.

Komisz dał takie a nue inne rozwiązanie.

Ogranicza nas ono.

Bo czy będzie Ok gdy później zrzucę Forbesa?

No ja nie bardzo rozumiałem skąd ten obowiązek zwolnienia gracza przed głosowaniem, ale w sumie racje Januarego do mnie przemawiają bo nie bardzo byłoby co robić z graczami zwolnionymi po pobraniu waivera (wcześniej to chyba nie było argumentowane).

Nie to, żeby mi jakoś szczególnie zależało na Ilyasovie, ot tak po prostu chciałem wiedzieć na przyszłość bo jedyną alternatywą byłoby wieczne głosowanie waiverów.

Choć teoretycznie mógłbym teraz pobrać jakiegoś fa-sa z d-league i ten zwolniony przeze mnie gracz powinien być też głosowany jako waiver, czy nie?

Wiem. Stad kolejność fa była taka a nie inna.

Jakbym Darka wziął do składu to zaraz bym w pierwszej rundzie odpadł bo by koledzy wypomnieli mi ze nue sprawdził się z wądem w szikago :smile:))))))))

Z wadem.

Ale przecież Rose z Wadem się nie spotkali w Chicago :)

No ja nie bardzo rozumiałem skąd ten obowiązek zwolnienia gracza przed głosowaniem, ale w sumie racje Januarego do mnie przemawiają bo nie bardzo byłoby co robić z graczami zwolnionymi po pobraniu waivera (wcześniej to chyba nie było argumentowane).

Nie to, żeby mi jakoś szczególnie zależało na Ilyasovie, ot tak po prostu chciałem wiedzieć na przyszłość bo jedyną alternatywą byłoby wieczne głosowanie waiverów.

Choć teoretycznie mógłbym teraz pobrać jakiegoś fa-sa z d-league i ten zwolniony przeze mnie gracz powinien być też głosowany jako waiver, czy nie?

Właśnie chodzi chyba o to, że już nie możemy zwalniać graczy by nie było głosowań i takich tam bez końca.

January pilnuje i chwała mu za to. Możemy się czasami nie zgadzać, ale na bieżąco On wyznacza zasady by nie było bałaganu. Możemy ewentualnie coś zmienić w przyszłym sezonie jak coś nie zadziała. Tak mi się wydaje, skromnym zdaniem moim :)

Jest więcej elementów.

Po pierwsze gracz zwolniony z Bostonu już jest niegłosowany.

Trudno robić wtedy dogrywkę.

Ja mam tez zagwostke bo mam obecnie 13 graczy a może i 3 zwolniony Róża do mnie zawitać.

Wole go nuz forbesa ale nie zwolniłem 13 gracza bo trudno zakładać ze wygram 3/3 głosowań.

Są to dylematy.

Komisz dał takie a nue inne rozwiązanie.

Ogranicza nas ono.

Bo czy będzie Ok gdy później zrzucę Forbesa?

Raczej nie ma zagwostki. Wyznaczylismy waiversow od 1-3 jak nam na nich zależy. Jak dwaj pierwsi lecą do Ciebie to okienko zamykamy i nie liczymy 3 gracza. Rozumiałem że rozgrywany to jak fa. Wskazujesz 3 kandydatów, tam masz tylko większy wpływ bo licytujesz swoją kasą.

No widzę ze już raczej nie wygram dlatego właśnie napisałem ;)

Rose 1. Min 2.sas 3. Uta

Henderson 1.det 2.uta

Sergio 1.Sas 2. Was

Hollis 1. Det 2. Min

Vralem pod uwagę fit zamiast siły drużyny bo nie ma żadnego pewniaka do finałów czy ecf wśród walczących wiec myśle ze każdemu zawodnikowi bardziej by zależało na minutach niż lepszym teamie

Chodzi o to, że ten gracz wtedy RÓWNIEŻ powędrowałby na waivery. I również mogłyby chcieć go 2 drużyny. I tak można by długo niestety.

Stąd taka idea ;)

Ok, kumam, chociaż przekonany do pomysłu nie jestem ;]

Skoro zależy nam na jednej rundzie waivers, to wydaje mi się jednak lepszym pomysłem, żeby po rundach "waivers" i "postwaivers" od razu zablokować możliwość podpisywania i zwalniania graczy. Wtedy zwolniony gracz w związku z podpisaniem innego będzie dostępny dopiero latem i po sprawie, nie ma bałaganu i nie ma głupiego moim zdaniem "zwalniania w ciemno" przed rundą waivers. Można to rozważyć na przyszły sezon.

• Eld odpiął/ęła ten temat
  • karpik zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) i zablokował(a) ten temat
  • Reikai przestał(a) promować i podpiął/eła ten temat