Skocz do zawarto艣ci

J-Rich do Suns, Bell i Diaw do Bobcats

cieglo

Rekomendowane odpowiedzi

No prosz臋, czy偶by rozwi膮za艂 si臋 worek z transferami?

Jason Richardson, Jared Dudley - do Phoenix,

Raja Bell, Boris Diaw, Sean Singletary - do Charlotte.

Mo偶e jeszcze nie hicior z g贸rnej p贸艂ki, ale do艣膰 znacz膮ca wymiana. Singletary - tego go艣cia nie znam, jeszcze go w akcji nie widzia艂em, ale bior膮c pod uwag臋 pozosta艂ych - chyba korzystniej wychodzi na tym Charlotte.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Diaw mial pol dobrego sezonu (gdy Amare mial kontuzje), dostal w nagrode bardzo przeplacony 45 mln kontrakt (na 5 lat), wiec pewnie Slonca sie jaraja ze sie go pozbyli.

Kerr przekonuje wszystkich wokol ze Richardson broni na poziomie Bella, mam co do tego watpliwosci ale byc moze czas rozwieje moje watpliowsci.

Suns musieli cos zrobic, ekipa niezadowolona z coacha, coach wprowadza jakies dziwne zmiany, dzisiaj dostali od LAL (bez Shaqa), ja tak sie zastanawiam czy oni w ogole wtocza sie do PO?

Odno艣nik do komentarza

Ciekawe.... mia艂 poleciec G-Wall, a polecia艂 J-Rich, koles, kt贸ry jakos zawsze mi nie pasowa艂. Potencja艂, ale i wg mnie niskie jak na gracza z jego "potencja艂em" IQ. Do tego to kolano, kt贸re przy jego sposobie gry, zw艂aszcza przy jego sposobie gry jest i raczej juz zawsze bezie problemem pracodawc贸w. PHX musieli szybko cos zmienic, do艂ozyc ognia, kogo艣, kogo Shaq z Amare mieliby okazj臋 uwalniac na czystych pozycjach.

Na mnie ta wymiana wrazenia nie robi, bo ani Bell, choc cholernie inteligentny i co by nie m贸wili fani LAl przydatny w D, ani tym bardziej Diaw rewolucji w Charlotte nie zrobi膮

W PHX tez nie jest to wymiana, kt贸ra by ich od razu pchn膮c mia艂a o kilka pozycji w g贸re tabeli, ot taki trade na zatkanie geb graczom... przynajmniej tak to wyglada.

Nic specjalnego

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie dziwny ruch suns ktory jest ryzykowny za cene wcale nie szansy sporego wzmocnienia . Rich 偶e swoim kolanem, braku przegladu boiskowego i slabszego rzutu zza luku ma szanse nie wzmocnic na tyle aby zapomniec o stratach,

Bell co by nie pisac byl graczem w obronie dobrym a na zachodzie wiadomo musisz zatrzymac KB Manu Howard lub Melo a na horyzoncie jest jeszcze Roy i to robil Bell dodajac rzut za 3. Diaw tak偶e mial swoje zadania w obronie i kryl nietypowcow czyli Odoma i Novickiego.

Rozumiem jeszcze IQ bo rzeczywiscie to Nash bedzie kreowal a Rich wykonywal ale zyskuja jedynie Bobki!

Dodatkowo teraz z Suns wystarczy usiasc na Richu i odepchnac od kosza Amare a Nash z SON nie sprawia 偶e seria si臋 wygra. Wydaje si臋 to teraz prostsze.

No chyba 偶e suns wierza w Barnes'a!!!!

Bobki jeszcze powalcza o PO bo dodali 2 pierwszopiatkowych zamiast jednego wzmocnia obrone i przesuwaja Walleca na 3. Dodatkowo na reszcie moga postraszyc rzutem zza luku wiec mistrzostwo ta wymiana bo nie oddali Geralda!!!!

Odno艣nik do komentarza

Sorry ignazz ale nad takimi dwoma stwierdzeniami nie moge przejsc spokojnie

Rich 偶e swoim kolanem, braku przegladu boiskowego i slabszego rzutu zza luku

Ten sezon prawie 46% skutecznosci

Poprzedni ponad 40% za zza luku, ja nie wiem jak mozna to nazwac slabszym rzutem z dystansu, chyba ze pijesz z porownaniem do jakiegos konkretnego gracza (Bell?)?

Bobki jeszcze powalcza o PO bo dodali 2 pierwszopiatkowych zamiast jednego wzmocnia obrone i przesuwaja Walleca na 3.

PO ale w jakiej lidze? I w ktorym roku bo chyba nie mowisz o obecnym?
Odno艣nik do komentarza

Wydaje mi si臋, 偶e ta wymiana to akt desperacji ze strony SUNS. :roll:

Kerr widzi po prostu, 偶e zmiana trenera, kt贸ry bardziej by艂by nastawiony pod gr臋 "na Shaqa" oznacza z jednej strony ca艂kowit膮 zmian臋 filozofii gry, kt贸rej ho艂dowali od jaki艣 4-5 lat w Arizonie a jednocze艣nie coraz gorsz膮 team chemistry.

Zesp贸艂 'S艂o艅c" by艂 budowany pod gr臋 na zagonienie przeciwnika i mordercz膮 ofensyw臋, bez troski o ty艂y, a nie jakie艣 skomplikowane manewry i kombinacje z centrem. Tymczasem zesp贸艂 si臋 sypie: wylecia艂 Matrix, p艂yn膮 Bell i Diaw, pojawiaj膮 si臋 plotki o transferze Nasha.

Wydaje si臋, 偶e S艂oneczka ju偶 powoli zachodz膮 nad rzek膮 Kolorado i czas my艣le膰 nie o ersatzach, ale o przebudowie. Co jak co, ale J-Rich - cho膰 lubi臋 kolesia - to nie jest panaceum, a raczej PACAneum :wink:

Odno艣nik do komentarza

Bell to chyba najbardziej przereklamowany kole艣 z t膮 swoj膮 ca艂膮 niby defensyw膮.

Kogo go on ostatnio zatrzyma艂?

Babcie w autobusie co mu miejsce chcia艂a zaj膮c?

Francuz od podpisania nowej swietnej umowy spas艂 dupe i odcina kupony, cholera wie co on gra i na jakie pozycji, kto jeszcze pamieta jak on gra艂 gdy nie by艂o Amare?

to cie艅 tamtego gracza.

Richardsom w艂asnie sie zbli偶a do optymalnego dla koszykarza wieku, nie jest ju偶 tylko dunkerem lecz solidnym shooterem, z pewnosci膮 lepszym i pewniejszym ni偶 Bell. wi臋c nie wiem jak mozna ten trej rozpatrywa膰 w kategorii niekorzystnego dla Suns?

Suns my艣l膮 o wygrywaniu teraz, nie bed臋 tu dywagowa艂 czy s膮 tego bliscy czy nie ale z pewno艣ci膮 s膮 blizej z J-Richem ni偶 bez niego.

A Jordan pokazuje jak daleko mu z swoj膮 pseudo menadzerk膮 do postaci Jordan-koszykarz.

Odno艣nik do komentarza

Co ty "bredzisz" Wira? Przeciez Bell to Kobe stoper, kolejny juz zreszta w tej lidze :)

Ja tam bym na miejscu kibicow Slonc nie plakal, jasne ze ten trejd nie spowoduje nagle ze stana sie faworytami Zachodu, niemniej jednak z Richardsonem stana sie troche lepsi niz bez niego, cos mi sie wydaje ze niedlugo sie tam wielka przebudowa szykuje. Amare chyba nie bardzo pali sie do przedluzenia umowy, Shaq "zaraz" skonczy granie, to samo Hill, Nash juz zszedl na ziemie po tym jak D'Antoni opuscil Arizone. Zostana ludzie pokroju Barnesa czy Richardsona, wokol nich trzeba bedzie budowac nowa ekipe, i bylo tyle pickow sie pozbywac w jakichs durnych wymianach?

Odno艣nik do komentarza

dok艂adnie, uwa偶am, 偶e to dobry deal dla Suns, cho膰 raczej nie odmieni diametralnie ich gry. pozbyli si臋 dw贸ch grajk贸w, kt贸rzy s膮 na r贸wni pochy艂ej i znale藕li go艣cia bez w膮tpienia z wi臋kszym talentem od ka偶dego z nich i du偶ym zaanga偶owaniem w gr臋. do Bella nic nie mam, bo to nigdy nie by艂 jaki艣 wielki gracz, solidny roles i tyle, a teraz z up艂ywem lat siebie nie przeskoczy. wkurza mnie g艂贸wnie Diaw, kt贸ry ma spory talent a totalnie po艂o偶y艂 lask臋 po nowym kontrakcie. my艣l臋, 偶e nawet tylko to, 偶e go wywalili powoduje, 偶e Suns zyskali na tym trejdzie.

Suns potrzebowali go-to-guya, wyra藕nie brakowa艂o im strzelb i maj膮 teraz w backcourcie Nasha, Barbos臋 i Richa, pod koszem Amare i Shaqa, roles贸w Barnesa, Hilla, Dudleya wi臋c nie jest 藕le i na pewno b臋d膮 w stanie miesza膰 w pojedynczych meczach i do PO powinni si臋 raczej bez problemu dosta膰. bardzo ciekawe, kto z wielkiej 9 nie wejdzie do PO - Houston z rozsypuj膮cym si臋 T-Makiem?

Nash juz zszedl na ziemie po tym jak D'Antoni opuscil Arizone.

ja wiem? 15/8? wg mnie dalej gra swoje, i to raczej wiek powoli zaczyna "take its toll". by艂o nie by艂o to ju偶 prawie 35 lat na karku, grywa ju偶 mniej, no i w艂a艣ciwie tylko w asystach jest wyra藕nie gorzej gdy zabrak艂o tylu kontr. reszt臋 robi chyba tak jak do tej pory.
Odno艣nik do komentarza

cholernie dobry transfer dla suns.

nie wiem jak mozna napisac, ze zle kerr zrobil.

wyc***al mja az milo. bell zatrzymywal kobego w playoffs2006. w po 07 mial juz duze problemy. a w zeszlym sezonie zenua. w tym podobnie. suns potrzebowali typowego sg przy shaqu. takim gosciem jest wlasnie richardson, ktory imo jest cichym bohaterem warriors w po07. swoje robil. w charlotte o dziwo sie nei odnalazl.

w suns z d'antonim bylby idealnym rozwiazaniem!!!! niestety w obecnym skladzie tylko poprawia sytuacje i gre suns. nie jest to franchise player. suns maja ten rok i bycmoze przyszly na to by cos ugrac. jak sie nie uda, to robia przebudowe. a sie nie uda. potrzebuja minimum jeszcze jednego czy 2 takich ruchow. a graczy do wymiany coraz mniej.... barbosa w zasadzie pozostal.

ale piatka shaq-amare-barnes-jrich-nas ze wsparciem hilla i barbosy moze juz cos ugrac. ale napewno nie jest to mi final konferencji. tymbardziej mistrzostwo...

ale ruch oceniam bardzo pozytywnie dla suns. jrich jest naprawde niezlym strzelcem. zerknijcie na jego %. gfakt, ze malo postupuje i nie broni tak jak kiedys bell. ale jest sila w ataku. bez 2 zdan.

nie wiem co bobki zyskuja. bella za to co robil zawsze cenilem. mozna go nie lubic za to jak zagral przeciwko kb. bardzo czesto uzywal ciosow ponizej pasa, ale swoje robil. choc to bylo 2,5 roku temu. po jakiego wala bobkom tacy gracze? nie wiem.... ale moze mj po raz kolejny wie cos czego my nie wiemy......

Odno艣nik do komentarza

Jak czytam, 偶e Bobcats si臋 wzmocnili to nie wiem czy mam to traktowa膰 serio czy jako g艂upi 偶art. Niby w jaki spos贸b? Pozyskuj膮c najbardziej przereklamowanego defensora w lidze, kt贸rego jedynym zagraniem w ataku jest rzut za 3 i cz艂owieka jednego sezonu w jednym systemie, kt贸ry ma tragiczny kontrakt i dubluje si臋 z G-Force'em? No dajcie spok贸j, pu艣ci膰 J-Richa za taki pakiet to skandal i MJ kolejny raz pokaza艂, 偶e powinien sobie da膰 na dobre spok贸j z menad偶erk膮.

Z kolei dla Suns to dobry ruch. Wiedz膮, 偶e Shaq z Nashem za 3 miesi膮ce b臋d膮 mie膰 razem 72 lata i to zdecydowanie dla nich ostatni dzwonek, by m贸c co艣 zdzia艂a膰. Czy J-Rich wiele zmieni? Z jednej strony to IMO drugi potencjalnie najlepszy SG na 艣wiecie. Jest cholernie nier贸wny, ale gdy ma mecz to jest jednocze艣nie 艣wietnym niesamowicie atletycznym slasherem, shooterem (dla tych co tego nie zuwa偶yli :roll: - J-Rich trafi艂 na ponad 40% skuteczno艣ci najwi臋cej tr贸jek ze wszystkich graczy NBA w poprzednim sezonie) i trafia raz po raz i艣cie bryantowe (czy raczej jordanowe ;)) rzuty: po back stepach, fade awaye itp., po prostu staje si臋 scorerem pe艂n膮 g臋b膮. No i co do obrony to Kerr zdecydowanie ma racj臋, 偶e nie ust臋puje na tym polu Bellowi. Kwartet Nash-Rich-Amare-Shaq wygl膮da imponuj膮co, ale nie widz臋 mimo wszystko na dzie艅 dzisiejszy Suns w roli realnego contendera. Przede wszystkim za Portera p贸ki co nic tak na dobr膮 spraw臋 w tym zespole nie funkcjonuje. Nie ma wykorzystania swoich atut贸w do grania zab贸jczych kontratak贸w, z kt贸rych tak byli znani. Nie ma r贸wnie偶 wykorzystania swojej si艂y podkoszowej na nale偶ytym poziomie, a i w obronie cud贸w nie wida膰. Mo偶e Porter mia艂 jak dot膮d po prostu za ma艂o czasu i to wszystko w ko艅cu zaskoczy, ale p贸ki co to Suns maj膮 na pewno bilans lepszy ni偶 gr臋 i to przede wszystkim zmian w kwestiach szkoleniowych tam potrzeba. Niemniej jednak trade bardzo udany, zar贸wno zwa偶ywszy na kontrakt Diawa czy wiek J-Richa, jak i kwestie czysto sportowe na t臋 chwil臋.

Troch臋 偶a艂uj臋, 偶e Cavs nie skorzystali z takiej wyprzeda偶y.

Odno艣nik do komentarza

Mnie si臋 ta wymiana podoba. Jak Suns powiedzli A, pozyskuj膮c Shaqa, to teraz powiedzieli B. Nie ma czasu na sentymenty. Dru偶yna jest za dobra, 偶eby j膮 rozp臋dzi膰 ju偶 teraz. Jednocze艣nie by艂a zbyt nijaka, 偶eby tak ci膮gn膮膰. Co艣 trzeba by艂o zrobi膰 i Kerr to zrobi艂. Za dw贸ch nijakich go艣ci o nieokre艣lonych wk艂adzie w dru偶yn臋, pozyska艂 jednego, ale porz膮dnego. Nada si臋 i do szybkiej gry, jak i do normalnej, bo jest po prostu dobry i w sile wieku. Nawet je艣li Bell lepiej broni, to jest ju偶 na r贸wni pochy艂ej. To, co si臋 straci na do艣wiadczeniu Bella, to J-Rich odrobi faktem, 偶e jest m艂odszy, sprawniejszy i bardziej atletyczny. Poza tym, to tak, jak wspomnia艂 kto艣 wy偶ej, pozostanie trenerowi jako艣 to pouk艂ada膰, to mo偶e Suns b臋d膮 si臋 jeszcze liczy膰.

Odno艣nik do komentarza

no i mamy odpowiedz.

j-rich to bylo ogniwo, ktorego potrzebowal nash i suns. owszem szalu nie ma bo gdyby dwight gral w 4 kwarcie wynik mogl byc zgola inny . wlasnie wie ktos dlaczego nie gral?

sprawa wyglada tak, ze po odejsciu mariona brakowalo goscia ktory dostal by pilke gdzies nad koszem i skonczyl. goscia, ktory pobiegnie do kontry jako [pierwszy itd. to robil marion. tego nie dawal ani bell ani diaw. teraz suns moga wystawic szybki biegajacy sklad z amare na c. oraz sklad ktory jest w stanie grac koszykowke statyczna z shaqiem na c. jak wyjdzie zobaczymy, ale dla slonc zaswiecilo swiatelko w tunelu. pytanie tylko czy ten trener jest w stanie to ulozyc i czy nie jest za pozno. ale generalnie na plus. suns wroca do gry. ale czy pokonaja spurs, rox, hornets, lakers? raczej watpliwe, choc...

Odno艣nik do komentarza

No, J-Rich da艂 rad臋 w swoim pierwszym stpokaniu. Mo偶liwe, 偶e chyba tego Suns brakowa艂o - kogo艣 kto poko艅czy par臋 kontr/zwyk艂ych akcji z g贸ry, do tego miotnie jak膮艣 tr贸jeczk臋 itd ... Jestem ciekawy jak to b臋dzie wygl膮da艂o z Shaq'iem w sk艂adzie ;)

Odno艣nik do komentarza

kapitalna wymiana dla Suns, Jordan jest jak wida膰 kolejnym przyk艂adem po Thomasie, McHale'u na to, 偶e wielki gracz mo偶e by膰 beznadziejnym GM :? ja jeszcze bym zrozumia艂 gdyby za jakie艣 wsparcie pod kosz pu艣ci艂 tego Richardsona, ale Bell i Diaw :lol: rozumiem te偶 te wszystkie jednostronne wymiany, kt贸re nawet je艣li ze sportowego punktu widzenia nie maj膮 sensu to przynajmniej maj膮 z finansowego, a na t膮 jakby nie spojrze膰 jest kompletnie g艂upia, ci go艣cie, dawne wielkie gwiazdy musz膮 mie膰 chyba ca艂y sztab doradc贸w finansowych, kt贸rzy dbaj膮 o to by nie zbankrutowali kiedy przechodz膮 na emerytur臋 bo to co wyprawiaj膮 kiedy sami podejmuj膮 decyzje jako GM jest straszne.

Szczerze m贸wi膮c Suns awansuj膮 w moim rankingu po tej wymianie na drugie miejsce na zachodzie i trzecie w ca艂ej lidze i nikt mi nie powie, 偶e m贸wi臋 to z sympatii do nich. Zrobili co艣 co powinni byli zrobi膰 Spurs je艣li chcieli si臋 wci膮偶 liczy膰 w walce po tytu艂 dodali 艣wie偶ej krwi i jako艣ci, bo Richardson jest dobry, naprawd臋 dobry, troch臋 jest pomijany we wszelkich dyskusjach o najlepszych SG w lidze, ale facet potrafi zdobywa膰 punkty tak z dystansu jak i z atakowania kosza, defensywnie jakiej艣 wielkiej r贸偶nicy po przereklamowanym Bellu nie b臋dzie, w ataku tak samo grozi z dystansu a ma przy tym ca艂膮 mas臋 innych atut贸w. Mimo mojej niech臋ci do Suns podoba mi si臋 to co si臋 sta艂o, troch臋 mi si臋 nudno zapowiada艂a rywalizacja i PO na zachodzie, a tak jest si臋 poza Celtics kim martwi膰 i to moimi kochani Suns, mecze z nimi znowu zaczn膮 budzi膰 emocje 8)

Odno艣nik do komentarza

no i mamy odpowiedz.

j-rich to bylo ogniwo, ktorego potrzebowal nash i suns. owszem szalu nie ma bo gdyby dwight gral w 4 kwarcie wynik mogl byc zgola inny . wlasnie wie ktos dlaczego nie gral?

Magic center Dwight Howard has left the game for the dressing room with a sore left knee. He is getting ice, and his return is questionable. The Magic trail the Suns 77-70 in the third.

Przed tym meczem mial cos jeszcze z brzuchem nie tak. Cos zerwane ale nie wiem co.. http://www.realgm.com/boards/viewtopic. ... 21&start=0

Dzisiejszy wystep z Jazzzz pod znakiem zapytania

Odno艣nik do komentarza

dalej bronie zdania 偶e wcale tak weso艂o z wymian膮 na linii Suns bobs nie jest

owszem rozumiem 偶e po fajnym meczu mozna sie podnieci膰 ( takim z fajerwerkami +200 na luzie i z polskim akcentem) ale ja poczekam na mecze z LA Spurs PTB i Nuggs

zgoda niedoceni艂em JRicha w 3PT% bo to z Shaqiem moze zadzia艂a膰 ale rozr贸偶nijmy dwie sprawy:

IMO obecnie druzyna jest gorsza personalnie i straci艂a na trejdzie ale zacz臋艂膮 z powrotem gra膰 swoje rng co zaowocowa艂o wygran膮 a Rich graj膮c w GSW i Bobs po prostu mia艂 sporo okazji do bycia w top10 ale nic nie zdzia艂a艂 jak na sw贸j kontrakt a zosta艂o mu 12,222 13,333 14,444

czyli salary na poziomie lub nawet wyzsze ni偶 Manu Parker lub stary kontrakt LBJ i Bosha jak ju偶 mu wypominamy m艂ody wiek.

ja oceniam to inaczej ni偶 Wy a czas poka偶e

a tak poza tym jaka zmiana? Suns grali tak 4 lata wszyscy szydzili 偶e sie ligi tak nie wygra a serie z LAL to by艂y fuksy o jedn膮 zbi贸rk臋 i og贸lnie ekipa by艂a wy艣miewana

zaczeli gra膰 inaczej bardziej klasycznie ale nudnie to co? doceniamy tamtych suns i tytu艂y mvp SN?

zaczynaj膮 gra膰 znowu to co wtedy by艂o wy艣miewane ale zaraz zaraz widz臋 zachwyty!!!!

dziwne

Richa nawet lubie ale nie cenie go jako defensora choc te rzuty z naskoku pasuj膮 mi bo z brzychem piwnym gram podobnie ( oczywi艣cie zachowuj膮c proporcje amator zawodowiec)

graj膮 teraz na pewno ciekawiej a z dunkerem bedzie widowiskowo ale IMO pierwsza runda Panowie cho膰 znowu te偶 w druga strone nie mozna ocenia膰 Richa jak zagra艂 z marszu bo mozna go na pewno lepiej wykorzystywa膰 po wsp贸lnych treningach!

ja jestem jako jeden z niewielu przeciw ale oczywiste jest 偶e suns ten sezon zaczeli bardzo 偶le to i o jakikolwiek post臋p 艂atwo

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.