Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Nieźle dojebala Pani psycholog 

Obejrzałeś całość? Moim zdaniem bdb wywiad. Bardzo istotny jest kontekst momentu wypowiedzi, bo to nie jest tak, że ona nazywa Igę "głupią" - wręcz przeciwnie. Jeden z ważniejszych momentów jest jak opisuje, że Igę "zamrożono" w kwestii rozwojowej na 10, może 12-13 roku życia, bo nie miała normalnego dzieciństwa i grała tylko tenis, przez co wielu rzeczy nie potrafi zrozumieć, ale nie dlatego, że jest głupia (wręcz przeciwnie chwali ją), ale dlatego, że albo ona sama, albo jej otoczenie próbuje robić z niej kogoś kim nie jest i nią miała nawet szansy tym kimś zostać... Dlatego (być może) nie radzi sobie i tenis przestał jej sprawiać przyjemność.

Polecam każdemu wysłuchanie całości.

3 godziny temu, fluber napisał(a):

Nieźle dojebala Pani psycholog 

mocna forme wybrala wypowiedzi, ciezko zweryfikowac czy ma racje

ale zauwazylbym ze tutaj Sidor w tym fragmencie nie probuje jakos stawac w kontrze, raczej bedac w calym tym srodowisku tenisowym swoje slyszal, swoje wie

40 minut temu, dannygd napisał(a):

Obejrzałeś całość? Moim zdaniem bdb wywiad. Bardzo istotny jest kontekst momentu wypowiedzi, bo to nie jest tak, że ona nazywa Igę "głupią" - wręcz przeciwnie. Jeden z ważniejszych momentów jest jak opisuje, że Igę "zamrożono" w kwestii rozwojowej na 10, może 12-13 roku życia, bo nie miała normalnego dzieciństwa i grała tylko tenis, przez co wielu rzeczy nie potrafi zrozumieć, ale nie dlatego, że jest głupia (wręcz przeciwnie chwali ją), ale dlatego, że albo ona sama, albo jej otoczenie próbuje robić z niej kogoś kim nie jest i nią miała nawet szansy tym kimś zostać... Dlatego (być może) nie radzi sobie i tenis przestał jej sprawiać przyjemność.

Polecam każdemu wysłuchanie całości.

no to wlasnie tak wyglada jakby ona sama o niczym nie decydowala, tylko wlasnie ciagle szuka porad, tenisowych i nie tylko u kobiety ktora ja przejela w wieku kilkunastu lat i moze bez niej sobie nie bedzie juz nigdy mogla poradzic?

niestety nie mam czasu zeby obejrzec calosc jak bede mial to wroce do tej dyskusji

30 minut temu, fluber napisał(a):

Nope.

Btw jestem w szoku jak dobrze się trzyma ta psycholog (rocznik 1939)

87 lat? ja pi****le no to rzeczywiscie

W dniu 3.08.2026 o 18:42, dannygd napisał(a):

Ona jest niezły numer... Kilka sportów na wysokim poziomie (jak dla przeciętnego człowieka) trenowała, 3 mężów i (cytuję) każdy był wspaniały :)

Ps. Wbrew niektórym cytowanym wypowiedziom calość jest spójna i pro

i dzisiaj to wyjebali z kanalu XD

Powiem Wam wkurwiła mnie ta akcja z Woydyłło - kumam polityczne pierdolondo tworzone na wyrwanych z kontekstu wypowiedziach, ale ona naprawdę profesjonalnie odpowiadała. Jeśli ktoś miałby mieć coś komuś za złe, to Abramowicz, ale też jej broniła - bo z grubsza cytuję "To Iga mówi Darii czego potrzebuje i to Iga do czegoś/po coś ją zatrudnia, jeśli wymieniała raz czy dwa resztę składu, to czemu miałaby nie wymienić jej, gdyby była niezadowolona?" A to, że dla Darii to wygodne i intratne, to co? Ma się zwolnić? W imię czego? Skoro klientka zadowolona?"

Umie ktoś tu jakieś listy poparcia/obrony/petycje skutecznie tworzyć? Bo chyba trzeba trochę tej niesłusznie zaszczutej i hejtowanej osobie pomóc. A Sidor to straszna pizda, uciekł jak mysz pod miotłę, żal mi tego człowieka.

1 godzinę temu, dannygd napisał(a):

Powiem Wam wkurwiła mnie ta akcja z Woydyłło - kumam polityczne pierdolondo tworzone na wyrwanych z kontekstu wypowiedziach, ale ona naprawdę profesjonalnie odpowiadała. Jeśli ktoś miałby mieć coś komuś za złe, to Abramowicz, ale też jej broniła - bo z grubsza cytuję "To Iga mówi Darii czego potrzebuje i to Iga do czegoś/po coś ją zatrudnia, jeśli wymieniała raz czy dwa resztę składu, to czemu miałaby nie wymienić jej, gdyby była niezadowolona?" A to, że dla Darii to wygodne i intratne, to co? Ma się zwolnić? W imię czego? Skoro klientka zadowolona?"

Umie ktoś tu jakieś listy poparcia/obrony/petycje skutecznie tworzyć? Bo chyba trzeba trochę tej niesłusznie zaszczutej i hejtowanej osobie pomóc. A Sidor to straszna pizda, uciekł jak mysz pod miotłę, żal mi tego człowieka.

Jako "rewolucjonista" jesteś zaskoczony, że doszło do "zabicia własnych dzieci"?;)

5 godzin temu, dannygd napisał(a):

Nie udało mi się przesłuchać całości bo zleciało ale kilka fragmentów lata po sieci i to jest przegięcie. Ja tam nie słyszę troski a raczej wyższość i taką szczerą pogardę, zwłaszcza w stosunku do Sabalenki. I spoko mamy wolność słowa i można sobie takie opinie wyrażać, ale po co? Stosując takie standardy wypowiedzi można by powiedzieć, że stara głupia baba mówi wielkiej mistrzyni kiedy ma kończyć karierę. 

7 godzin temu, jack napisał(a):

taką szczerą pogardę, zwłaszcza w stosunku do Sabalenki

Ona o niej mówiła kilka razy i odpowiadała na pytanie: Kogo w WTA nie lubi... więc odpowiedziała kogo i dlaczego. Jeśli ktoś mówi, ze "brzydzi się" jej zachowaniami (de facto pogardliwymi dla innych zawodników, sędziów, dzieci do piłek) to od razu gardzi kimś? A nawet jakby (definicja pogardy: silna niechęć jakiejś osoby, często połączona z poczuciem wyższości, w stosunku do osób lub zjawisk, które uznaje za bezwartościowe lub moralnie naganne), to nie może? Ona nie potrzebuje polityki uprawiać - jak nie podobają sie jej powiększone usta i wulgarne zachowanie, to ma prawo to powiedzieć, jak mówi, że "okropne to było, jak po ataku na Ukrainę pokazywała się z Łukaszenką i jak on jej pomógł" odnosiła się do wszystkim znanych faktów i wyraziła opinię. 

https://sport.interia.pl/sportowe-zycie/news-na-jaw-wyszedl-sekret-sabalenki-taka-oferte-zlozyl-lukaszenk,nId,22503113

kilka fragmentów lata po sieci i to jest przegięcie. Ja tam nie słyszę troski a raczej wyższość i taką szczerą pogardę

Coraz więcej osób staje w obronie Ewy i słusznie, bo najgorsze co może być to ocenianie po fragmencie - co sam tu wielokrotnie kwestionowałeś w tematach politycznych. 

I spoko mamy wolność słowa i można sobie takie opinie wyrażać, ale po co?

Hehe, rozumiem pasuje Ci jak pytają polityka prawicy jak chce rozliczyć złodziejstwo PiS, a ten ci odpowiada, że w czasie marszu lewica krzyczała różne hasła, tak? Tu Pani Ewa miała nie odpowiadać na pytania, albo co gorsze miała kłamać, bo ktoś nie widząc całości uznał je za niegodne? C'mon... ;)

Stosując takie standardy wypowiedzi można by powiedzieć, że stara głupia baba mówi wielkiej mistrzyni kiedy ma kończyć karierę.

Nie widzę tu nawet promila podobieństwa standardów. Mógłbyś napisać, że Pani Ewa nie wie o czym mówi, bo sie nie zna na tenisie i nie zna potrzeb Igi - tylko zaliczyłbyś wtopę, bo poniekąd tak odpowiedziała. Pokazywała też przykłady jak w podobnie trudnych sytuacjach musiały zmienić życie/zareagować Osaka, Kim, Svitolina, Bencic - typowy schemat sportowca wypalonego, sfrustrowanego, lękowego, który musiał zmienić priorytety i dopiero po ich ułożeniu wrócić na kort. 

Każdy potrzebuje czegoś innego, jedna terapii, druga dziecka, trzecia studiów, czwarta imprez do rana czy ślubu itd. - i ona powiedziała wprost, że nie wie co potrzebuje Iga, ale widać, że gra nie sprawia je przyjemności - czasem się "zmotywuje" na mecz-dwa, czasem na set, dwa i to wszyscy widzą. Dlatego powiedziała, że "gdyby ona była na jej miejscu" to... 

11 godzin temu, fluber napisał(a):

Jako "rewolucjonista" jesteś zaskoczony, że doszło do "zabicia własnych dzieci"?;)

Nie, jestem wkurwiony jak głupie jest społeczeństwo dziś.

PS. Ciekawa ksywka ;DDD

9 minut temu, dannygd napisał(a):

Hehe, rozumiem pasuje Ci jak pytają polityka prawicy jak chce rozliczyć złodziejstwo PiS, a ten ci odpowiada, że w czasie marszu lewica krzyczała różne hasła, tak? Tu Pani Ewa miała nie odpowiadać na pytania, albo co gorsze miała kłamać, bo ktoś nie widząc całości uznał je za niegodne? C'mon... ;)

zupełnie nie o to chodzi. A o to, że Iga jest obecnie w kryzysie i jest mocno atakowana przez opinię publiczną. A tu jakaś baba, a co grosza podobno autorytet, jebie ją od spodu bez jakiejkolwiek taktu wiedząc, że nie jest to jakaś zamknięta rozmowa ale pójdzie szeroko w eter. Chodzi mi o zwykły takt, którego nie należy mylić z poprawnością polityczną.  

15 minut temu, dannygd napisał(a):

Coraz więcej osób staje w obronie Ewy

No właśnie czytałem wpis Ohme, która napisał że wie że ta zawsze kibicowała Idze i śledzi tenisa. Jasne i nawet nie wiedziała co Iga wygrała i pierniczy o „Doha którejś czy Dubaju”. Wygląda mi to na obronę znajomków z kręgu towarzysko-zawodowego. 
Dla mnie już sam ton wypowiedzi jest bardzo nieprzyjemny a treść skandaliczna. Razem to współgra niestety bardzo źle.
I ja nie znam tej babki i ciężko mi uwierzyć, choć moja żona potwierdza, że to wielki autorytet i mądra kobieta.  

4 minuty temu, jack napisał(a):

Iga jest obecnie w kryzysie i jest mocno atakowana przez opinię publiczną. A tu jakaś baba, a co grosza podobno autorytet, jebie ją od spodu bez jakiejkolwiek taktu wiedząc, że nie jest to jakaś zamknięta rozmowa ale pójdzie szeroko w eter.

Jeszcze raz, nigdzie nie "jebała Igi", ani razu. Cała reszta Twojego zdania traci po tym sens.

Zaszczuli kobietę, ciekawe czy wręcz ktoś nie poszedł dalej niż hejt.... Prawda nie ma znaczenia. Psychologia tłumu, clickbajty,  fakenewsy czy boty w SM doprowadzą nas do zagłady. Jesteśmy po prostu za głupi jako społeczeństwo i nie dojrzeliśmy/nie chcemy dojrzeć do prawdy.

W sumie to jedno zdanie Ewy z wywiadu przerywającego jej milczenie mówi to co pisałem: 

"jeśli to wszystko poszło dalej w takim kontekście, że ja dokonuję jakiejś oceny, czy osądu, to tak nie było. To był small talk, który potraktowano jako jakieś diagnostyczne analizy."

Taki był ten wywiad. W kilku innych wypowiedziach wręcz powtorzyła swoje słowa z "kontrowersyjnego" wywiadu.

Teraz po jej przeprosinach (moim zdaniem szczerych, choć nikogo intencjonalnie nie obrażała) powinna Iga zrobić krok i się z nią spotkać, bo nie jest głupia i wie że tam było dużo prawdy... prawdy z którą być może jej pomoże być szczęśliwą dla samej siebie, a nie tysięcy pseudofanów i pseudodziennikarzy.