Skocz do zawartości

Cavaliers w sezonie 2008-2009

heronim

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że wygrywamy itd ... Ale do jasnej cholery ... Od kilku spotkań ostro dostajemy po dupie w 3 kwarcie! Wydawało się, że ten problem mamy z głowy, ale najwyraźniej motywacja jakoś graczom siada po przerwie i później musimy gonić przez resztę spotkania ...

Jak donosi serwis NBA.com, Joe Smith zdecydował się już z kim podpisze nowy kontrakt. Jego nowym zespołem po raz kolejny zostaną Cleveland Cavaliers. Do podpisania umowy ma dojść dzisiaj (środa).

Trenerem ostatniego miesiąca po stronie wschodu został Mike Brown. Jego Cavaliers wygrali 9 z 12 ostatnich spotkań. Jest to już kolejne wyróżnienie dla niego w tym sezonie. Przypomnijmy, że Brown został także wybrany do prowadzenia zespołu konferencji wschodniej podczas tegorocznego All-Star Game. Na zachodzie wybrano Jerry'ego Sloana. Utah Jazz uzyskali świetny bilans wygrywając 10 z 11 zeszłych meczów.

Źródło

• 2 tygodnie później...

Skonczyl Bronas serie TD, ale w zamian pocignal ekipe do wygranej, i sieknal skromne 51pkt. Widzialem tylko urywki meczu, ale widzialem ze musieliscie strasznie gonic i to Kings, skonczylo sie dogrywka, dywizja jest wasza, graty. Teraz czas szykowac sie na zielonych (nie i nie mam tu na mysli moich Knicks w niedziele :)), oj jak chcialbym byscie im utarli nosa, i to mocno :)

Ciężko było ze zwycięstwem ... Ale trzeba przyznać, że Brown w końcu udowadnia że ma jaja ;) Może niepotrzebnie się aż tak obruszał, bo tam ewidentnego faulu na Mo nie było (bardziej ściągneli go na parkiet z piłką), ale lepsze coś takiego niż siedzenie spokojnie na dupie gdy pomiatają jego zawodnikami jak szmatami :)

Ciężko było ze zwycięstwem ... Ale trzeba przyznać, że Brown w końcu udowadnia że ma jaja ;) Może niepotrzebnie się aż tak obruszał, bo tam ewidentnego faulu na Mo nie było (bardziej ściągneli go na parkiet z piłką), ale lepsze coś takiego niż siedzenie spokojnie na dupie gdy pomiatają jego zawodnikami jak szmatami :)

tylko oczywiście trzeba bez przesady bo techniczne faule nie są na nasza korzyść ;}

tylko oczywiście trzeba bez przesady bo techniczne faule nie są na nasza korzyść ;}

W takich meczach można sobie pozwolić - chemistry między trenerem i zawodnikami się buduje :) Te ostatecznie 3/4 punkty stracone przez to są na dłuższą metę mniej wartościowe ;)

Wilt miał najdłuższą serię - 9. "Trochę" LBJ-owi brakuje, ale trzech z rzędu chyba faktycznie dawno nie było. Chociaż nie wiem od jak dawna.

No nie tak dawno, nie trzeba tu siegac az do MJa, jak zrobil to lorka. Wystarczy przypomniec sobie nazwisko najwybitniejszego z obecnie grajacych specjalistow od triple double- Jasona Kidda. Miał serie 3ech triple double i to w poprzednim sezonie w barwach Nets, wiecej o Jasonie"triple double" Kidzie tutaj:

http://www.nba.com/features/kidd_tripledoubles.html

• 2 tygodnie później...

60 ... and counting :)

Nie spodziewałem się tak gładkiego zwycięstwa, zwłaszcza po pierwszych minutach spotkania ... Ale okazało się, że szybko złapaliśmy wiatr w żagle ;) Noo... gdyby się nam udało zakończyć sezon z bilansem w domu 41-1 ... Są gdzieś jakieś zestawienia najlepszych bilansów w domu/na wyjeździe etc?

Fantastyczni. I tyle komentarza w zasadzie wystarczy ;-)

Powtarzam po raz kolejny ze Cavaliers nawet na mnie robi niesamowite wrazenie i choc wciaz uwazam Celtow za lepszy team, to Cleveland obawiam sie coraz bardziej :roll: Nie spodziewalem sie ze Mo Williams bedzie takim difference-makerem. No i super robota coacha. Czemu teraz nic na niego nie wrzucacie, ha? ;-)

Mam nadzieje jednak ze do czerwca Cavsi sie jednak wypalą bo takiej poezji wiecznie grac nie mozna ;-)

Ja tam się ciesze najbardziej, że Gibson im bliżej P-O to gra tym lepiej ;] Świetna atmosfera w zespole, przed meczem w baseball se grali, a James to kręcił ;p Gibson po celnej trójce z James'em i Willamsem nie wiem nawet co robili ;p coś z ogniem? A, że ten sędzia wytrzymał stracie z LeBronem ;p Lebron padł i leży... a sędzia cały twardy jest ;] Ładny wsad od liniii końcowej sdzkoda, że nie wszedł na 4Q, bo może 4 zbiórki by jeszcze uzbierał :D Kurde już nie moge doczekać się finałów NBA Cavaliers-Lakers ;p To będzie pojedynek Bryant-James ;)

No i pięknie :) 8 meczy do końca, 3 mecze przewagi nad LAL ... Zdaje się, że jesteśmy już baaaardzo blisko HCA :) I kandydat na MVP pozostaje powoli tylko jeden ...

Samego spotkania nie widziałem, bo nie miałem siły siedzieć do 4 ... Więc niczego konstruktywnego nie napiszę ;)

Piszecie tak o tym HCA nad Lakers, a ja bym na waszym miejscu martwil sie jak przejsc drabinke wschodu, bo chyba nikt nie docenia druzyn ktore sa po drodze. Poza tym taka megaforma Cavaliers ktora prezentuja teraz wiecznie trwac nie moze. Takze lepiej przyszykujcie sie na gorszy okres bo w przeciwnym razie bolesnie zderzycie sie z glebą po upadku z chmur ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.