dannygd Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 @Przemek_Orliński chyba czas abyś nagrody za szybkość reakcji niektórym przyznał - bo tak spóźnionej dyskusji to już dawno nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 4 godziny temu, camby23 napisał: No ale niech osoby polemizujące z Kuzynem Kolandzelo napiszą wprost: czy dalibyście 70 baniek Porzingisowi i Durantowi ? OK napisze wprost.Ja bym nie dał, bo tyle nie mam i żaden bank by mi tyle nie pożyczył.Ale jakbyś zapytał ilu właścicieli teamów NBA by dało 70 baniek KP i KD, jeżeli by tylko mieli taką możliwość to wiem i napisze wprost :trzydziestu, w trybie pilnym i na poduszkach ,a jakby było takie życzenie, to czeki przynieśli by im w zębach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 14 minut temu, mayor napisał: OK napisze wprost.Ja bym nie dał, bo tyle nie mam i żaden bank by mi tyle nie pożyczył.Ale jakbyś zapytał ilu właścicieli teamów NBA by dało 70 baniek KP i KD, jeżeli by tylko mieli taką możliwość to wiem i napisze wprost :trzydziestu, w trybie pilnym i na poduszkach ,a jakby było takie życzenie, to czeki przynieśli by im w zębach. innymi slowy uwazasz, ze nie m wsrod wlascicieli nba teamow rozsadnych gosci. ciekawy osad... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Właśnie są. To jest gra typu duże ryzyko - duży zysk. A wszystko inne to i tak tylko prawdopodobieństwo. Np. wymienisz lidera na gracza, który rok nie grał, bo podobno ma kontuzje i/lub coś z czerepem - wygrywasz mistrza. W innym przypadku podpisujesz zdrowego kolesia w świetnym wieku i chcesz iść z nim po tytuł, a on w pierwszym meczu łapie kontuzję kończącą jego sezon. Nie ma pewniaków w sporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ta trzydziestu, już widzę te kolejki właścicieli, którzy mając dobry zespół wysypują się z wszystkiego, żeby tylko zmieścić takie umowy i czekać rok na niepewnego KD, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 7 godzin temu, dannygd napisał: @Przemek_Orliński chyba czas abyś nagrody za szybkość reakcji niektórym przyznał - bo tak spóźnionej dyskusji to już dawno nie widziałem Końcówka lipca jak to końcówka lipca. W pewnym tajnym miejscu zapewne jest sezon ogórkowy, więc trzeba zapytać innych o zadnie w oczywistym temacie, rzucić gównem w Porzingisa/Duranta i na siłę szukać bohaterskich czynów Knicks. Same old shit. Walka o odcięcie działań obecnego zarządu od poprzedniego już jest. Przecież nie jest ich winą, co otrzymali w spadku od poprzedników, a tych ludzi już przecież nie ma.@człowiek...morza pięknie wyjaśnił, że Dolan i Mills są tu od prawie dwudziestu lat. No ale co ci Knicks zrobili dobrze? No co? Co jest kuriozalne, bo MIlls i Perry na to, co mają teraz zapracowali sobie sami w okresie 3 lat ich rządów. Marks z Nets miał podobną ilość czasu i bez wielkich nazwisk i picków zrobił kolektyw na PO, który przyciągną nazwiska. Później nastąpi przegląd line-upów czyli obrona letnich zakupów. Zdania w stylu, że rywalizacja jest dobra, bo skoro Robinson ma 4 kandydatów do walki o minuty na swojej pozycji, to na pewno tylko dobrze na niego to wpłynie i jeżeli ograniczymy mu minuty, to nic złego się nie stanie. Morris i Portis dotrą młodych na treningach. Same plusy. Potem zacznie się (mój ulubiony gwóźdź programu) wyliczanka, co i ile ten zespół może wygrać, ile zwycięstw i do kiedy. Coś na zasadzie: jeżeli do końca grudnia wygrają tyle i tyle, a ich bilans będzie wynosił tyle i tyle, to stanie się to i to. Jeżeli będą się kręcić w okolicy 8 miejsca, to można to i to, a następnie mogą oddać w wymianie tych i tych i ogrywać młodych/następnych, co przełoży się na to i na to + szczegółowa rozpiska ile minut w meczu ten i ten powinien grać, żeby ten drugi nie czuł się urażony. Następnie będą analizy czy 8 miejsce w konferencji i sweep w pierwszej rundzie, to nie będzie sukces, bo przecież od tylu lat nie było PO, a ta drużyna pokazała, że może walczyć i udział w PO to udział w PO. No bo ile można tankować? A jak tankować, to znaczy grać źle? A dlaczego grają źle? Przez c***owy skład. A czemu jest c***owy? Przez poprzedni zarząd ................... i zaczynamy od nowa. Obudzicie mnie na preseason. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camby23 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 5 godzin temu, mayor napisał: OK napisze wprost.Ja bym nie dał, bo tyle nie mam i żaden bank by mi tyle nie pożyczył.Ale jakbyś zapytał ilu właścicieli teamów NBA by dało 70 baniek KP i KD, jeżeli by tylko mieli taką możliwość to wiem i napisze wprost :trzydziestu, w trybie pilnym i na poduszkach ,a jakby było takie życzenie, to czeki przynieśli by im w zębach. Prawie 70% salary dla dwóch zawodników po zerwaniu achillesa. No tego jeszcze w historii tej ligi nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuzyn Kalondzelo Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ktoś mi kiedyś napisał w wiadomości prywatnej taką mądrość " Uwierz mi, że czasem lepiej schować dumę do kieszeni i olać napinacza" Także nie będę odpowiadał na zaczepki, co do mojej osoby. Udało mi się wzbudzić minimalną dyskusję, na temat obecnego składu i ruchów w to lato, dzięki. @andy13 Kilka stron temu cytowałem swojego ziomka tutaj, niedługo po 1 lipca i wyborze Nets przez KD. Jeśli jakakolwiek drużyna została doświadczona przez c***owy los w postaci kontuzji graczy,którzy dostawali lub mogli by dostawać kupe siana, to Knicks są w czołówce : Amare, Bargnani, Melo i Kristaps a i jeszcze THJ . No risk no fun ? Czy uczymy się na błędach ? Wszystko jest w sferze domysłów i przypuszczeń. Nie dowiemy się pewnie nigdy jak to było z KD, czy w lutym już wybrali Nets, czy Durant zmienił zdanie po kontuzji, żeby nie ciągnąć samemu tego wózka, czy Perry i Mills faktycznie nie chcieli mu dać takich pieniędzy. Historia oceni tą decyzję. @ignazz Możesz rozwinąć swoją myśl "przekierunkować sallary na lepszy cel" to znaczy Veci + spadające kontrakty + picki i sezon na 20 zwycięstw, robimy powtórkę z 2018/2019 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 1 godzinę temu, andy13 napisał: Właśnie są. To jest gra typu duże ryzyko - duży zysk. A wszystko inne to i tak tylko prawdopodobieństwo. Np. wymienisz lidera na gracza, który rok nie grał, bo podobno ma kontuzje i/lub coś z czerepem - wygrywasz mistrza. W innym przypadku podpisujesz zdrowego kolesia w świetnym wieku i chcesz iść z nim po tytuł, a on w pierwszym meczu łapie kontuzję kończącą jego sezon. Nie ma pewniaków w sporcie. brawo, mr pbvious. rzecz jednak w tym, ze jest b. istotna jakosciowo roznica miedzy 'byc moze' a 'na pewno' [czyli miedzy faktami a gdybaniem/mysleniem zyczeniowym]. na dzis sprawy wygladaja tak, ze kd ma powazna kontuzje i jest niezdolny do gry, period!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dzięki, że to przypomniałeś Ciekawe, czy jak KD wróci do gry nawet na 70% samego siebie, to czy będzie w Nowym Jorku lepszy zawodnik Jasne, że to jest ryzyko, ale dodatkowe nadzieje daje to, że Durex nie bazuje na sile. W sytuacji słabej ekipy z miejscem na maxa, jak można z tego nie skorzystać? Na co czekać? A jak się nie uda z tym Durexem i już nigdy nie będzie sobą, to co jest do stracenia? Fatamorgana pt. "już za 2 lata znów mamy miejsce w salary"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuzyn Kalondzelo Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 4 minuty temu, andy13 napisał: Na co czekać? Na podpisanie kogoś zdrowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 4 minuty temu, andy13 napisał: Dzięki, że to przypomniałeś Ciekawe, czy jak KD wróci do gry nawet na 70% samego siebie, to czy będzie w Nowym Jorku lepszy zawodnik Jasne, że to jest ryzyko, ale dodatkowe nadzieje daje to, że Durex nie bazuje na sile. W sytuacji słabej ekipy z miejscem na maxa, jak można z tego nie skorzystać? Na co czekać? A jak się nie uda z tym Durexem i już nigdy nie będzie sobą, to co jest do stracenia? Fatamorgana pt. "już za 2 lata znów mamy miejsce w salary"? pieniadze, andy, pieniadze! to nie sa nasze pieniadze, oczywiscie, wiec 'kto bogatemu zabroni'?! ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 23 minuty temu, kcp78 napisał: pieniadze, andy, pieniadze! to nie sa nasze pieniadze, oczywiscie, wiec 'kto bogatemu zabroni'?! ... czy ja wiem, czy stracą pieniądze... z marketingowego punku widzenia to też strzał w dziesiątkę, bo KD jest cholernie popularny Co do Knicks, można żartować, że mają w rosterze 20 PF'ów, ale Morris raczej zagra na SF, więc s5 - Robinson/Randle/Morris/Barrett/Payton + Smith Jr, Knox, Portis, Ntilikina (ciągle wierzę w tego chłopaka), Gibson z ławki nie wygląda najgorzej. Nie jest dobrze, ale nie ma lipy. Ba, jeśli taki Barrett odpali jak niegdyś Mitchell (wątpię, ale why not?), to nagle okaże się, że Knicks powalczą o PO i wszyscy co wieszali na nich psy, będą musieli to odszczekać.Ja tam prywatnie nic do Knicks nie mam, wręcz przeciwnie. Polubiłem ich za sezon 1999, gdzie jako underdog zrobili coś wielkiego i od tamtej pory patrzę na nich z sympatią. Zarządzani są źle, to fakt, ale wybrali Robinsona i chwała im za to. Chłopak ma potencjał, aby być kimś w tej lidze. Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) 20 minut temu, eF. napisał: czy ja wiem, czy stracą pieniądze... z marketingowego punku widzenia to też strzał w dziesiątkę, bo KD jest cholernie popularny Co do Knicks, można żartować, że mają w rosterze 20 PF'ów, ale Morris raczej zagra na SF, więc s5 - Robinson/Randle/Morris/Barrett/Payton + Smith Jr, Knox, Portis, Ntilikina (ciągle wierzę w tego chłopaka), Gibson z ławki nie wygląda najgorzej. Nie jest dobrze, ale nie ma lipy. Ba, jeśli taki Barrett odpali jak niegdyś Mitchell (wątpię, ale why not?), to nagle okaże się, że Knicks powalczą o PO i wszyscy co wieszali na nich psy, będą musieli to odszczekać.Ja tam prywatnie nic do Knicks nie mam, wręcz przeciwnie. Polubiłem ich za sezon 1999, gdzie jako underdog zrobili coś wielkiego i od tamtej pory patrzę na nich z sympatią. Zarządzani są źle, to fakt, ale wybrali Robinsona i chwała im za to. Chłopak ma potencjał, aby być kimś w tej lidze. Trzymam kciuki. Kazdy patrzy na Knicks z sympatia od 99. Sympatia na zasadzie 'uposledzony chlopiec gra ze zdrowymi rowiesnikami w pilke' (przykro jest tylko jak uswiadomisz sobie, ze uposledzenie to nie kwestia genow a wynik dzialan toksycznych starych). Co do sytuacji kadrowej to luz - jak wkurwiony Portis polamie szczeke ktoremus z pozostalych wysokich to rotacja bedzie jeszcze lepsza! Edytowane 23 Lipca 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camby23 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 I nie rozumiem tego szydzenia z kierownictwa Knicks proszącego kibiców o cierpliwość. Jaki jest główny powód tego, że Knicks są w dupie od prawie 20 lat? Właśnie brak cierpliwości, robienie wszystkiego na teraz, nieprzemyślane, nerwowe ruchy (handlowanie pickami, podpisywanie pseudosuperstarów typu Marbury, Melo czy Stat czy pakowanie się w Bargnanich, Hardawayów, Noahów itp). Ok Mills jest ostatnią osobą, mającą prawo o tym mówić, bo zjebał masę rzeczy, ale może coś zaczyna się zmieniać? Jest przekonany, że jeszcze 5-10 lat temu KP dostałby te 160 baniek i daliby mu do pomocy Harrisa czy innego Vucevicia. Knicks mają w tej chwilę masę picków, kilka niezłych prospectów i ogranych zawodników na krótkich kontraktach. Może nie w tym, ale przyszłym sezonie uda się zrobić ten 8 seed i przynajmniej doprowadzić do sytuacji w której zawodnicy z top 10 zaczną patrzeć na tę organizację poważnie. Taki jest plan na najbliższe 2 lata i jak dla mnie to najlepsze co można było zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Powód szydzenia z kierownictwa Knicks proszącego o cierpliwość jest oczywisty. Oni w żaden sposób nie udowodnili, że z tej cierpliwości, są w stanie coś konstruktywnego stworzyć. Póki co faktem jest, iż straciliśmy KP na rzecz podpisania jednorocznych umów z kasztanami. Super plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Chyba coś umknęło mi!!! tak z 9 lat krytykujecie krytykę i wypominacie ze w końcu knicks idą lepsza droga ale te wtopy to dawno były a nic się nie zmienia... Zobaczcie ... stat i 100.000.000 to był 2010 Melo to 2011 marburry 2004 i zaskakująco Andrea to 2013 To prawie dekadę temu wykonano ruchy a wy robicie do nich odnośniki jakby to było 3-4 lata temu i nauczeni doświadczeniem knicks idą w lepsza stronę. Idą inaczej ale w tym samym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camby23 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ok czas pokaze czy danie 160/5 zawodnikowi, ktoremu sil starcza na polowe RS, ktory ze swoimi warunkami fizycznymi i stylem gry wrecz prosi sie o zakonczenie kariery kolo 30-tki, mialo sens. Ja mialem duze watpliwosci zanim zerwal sobie achillesa. @ignazz a nowy kontrakt dla Melo, THJ i Noah to bylo ile lat temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 47 minut temu, julekstep napisał: Kazdy patrzy na Knicks z sympatia od 99. Sympatia na zasadzie 'uposledzony chlopiec gra ze zdrowymi rowiesnikami w pilke' (przykro jest tylko jak uswiadomisz sobie, ze uposledzenie to nie kwestia genow a wynik dzialan toksycznych starych). Co do sytuacji kadrowej to luz - jak wkurwiony Portis polamie szczeke ktoremus z pozostalych wysokich to rotacja bedzie jeszcze lepsza! Raz się chłopakowi zdarzyło i już łatka zostanie do końca - łamacz szczęk hehe. W sumie tak to działa, ale myślę, że Portis to gracz na 14p/7r z ławki. Imo niezły grajek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Noah to głupia kontynuacja tych ruchów z 2010 i 2011 ale tu masz racje. Tylko to przecież nie jest gość KOTWICA 1 minutę temu, eF. napisał: Raz się chłopakowi zdarzyło i już łatka zostanie do końca - łamacz szczęk hehe. W sumie tak to działa, ale myślę, że Portis to gracz na 14p/7r z ławki. Imo niezły grajek. Gracz dobry ale tskich powinno być 2 graczy w rotacji a jest 5. Morris na SF może być za wolny choć bardzo go kiedyś lubiłem ( do czasu zmiany decyzji ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi