Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2019/20

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.10.2019 o 10:05, Jendras napisał(a):

W ogóle jak to możliwe, że Wilq napisał tego posta w sobotę o 22:40, jak siedział wtedy z nami?

Rozwiń  

urwał się chyba po dwóch rundach, więc w sumie mógł już być o tej porze w domu.

Edytowane przez lorak

W dniu 22.10.2019 o 10:05, Jendras napisał(a):

W ogóle jak to możliwe, że Wilq napisał tego posta w sobotę o 22:40, jak siedział wtedy z nami?

Rozwiń  

W dniu 22.10.2019 o 11:02, lorak napisał(a):

urwał się chyba po dwóch rundach, więc w sumie mógł już być o tej porze w domu.

Rozwiń  

Dokladnie tak bylo. W sumie bym zostal do konca gdyby nie to, ze krotko spalem przez nasz draft.

Ale czas przejsc do tego na co wszyscy czekali 😉 Nie start sezonu NBA tylko moje tradycyjne wrozenie z fusow...

Po tylu edycjach zalozenia juz powinniscie znac, wiec w skrocie: celowe rozbicie po 5 druzyn na grupe, tiery w rzeczywistosci sie nie dziela ladnie, wiec "/" sugeruje gdzie wg mnie jest jakis skok w jakosci, kolejnosc druzyn miedzy ukosnikami opiera sie na niewielkich roznicach w fppg, wiec tam glownie decyduja czynniki drugorzedne i trzeciorzedne oraz uwzglednialem, ze beda jeszcze uzupelnienia druzyn z FAsow.

To jedziemy...

Contenderzy do mistrzostwa: Heat, Bulls / Rockets, Kings, Celtics
Gorna czesc srodka tabeli: Spurs, Magic, Lakers, Pacers, 76ers /
Dolna czesc srodka tabeli: Hornets, Mavs, Pistons, Nuggets, Grizz
Contenderzy do topowego picku: Knicks, Suns, Sonics / Bucks, Clippers

Garsc wyjasnien co z czego sie wzielo...

- niespodzianka w topie! Na oko mi to wygladalo, ze Heat pozamiataja, ale w arkuszach juz nie 😉
Bo Bulls mi wychodza rownie mocni, wiec gratki za skuteczna przebudowe dla Was obu. Zakladajac ewentualne trejdy w razie kontuzji obie prawie na pewno przekrocza 500+ salary na offseason, wiec spodziewalbym sie walki o wygrana na wysokim poziomie. Przy sprzyjajacych wiatrach ktos z tiera nizej moze sie wlaczyc do tej walki, ale to trzebaby zgadnac kto kogos obrobi, a bez tego to raczej wyjdzie walka o 3 miejsce dla tych 8 druzyn.

- Kolejny sezon z rzedu mam problem z ocena druzyny LBSa bo w arkuszach core wyglada mistrzowski, ale rozklad pozycji i druga polowka skladu krwawi swoja fatalnoscia. Quo vadis? Poniewaz mnie sparzyl juz pare razy to go wywalilem w dol dla samej zasady z 5 miejsc niz gdyby to prowadzil ktos z lepsza historia walki.

- caly drugi tier to jest jedno wielkie "gorna czesc tabeli" gdzie roznice sa marginalne i nie ma znaczenia jak to dzisiaj wyglada bo zadecyduja FAsy, trejdy i kontuzje. Tam kolejnosc jest bardziej oparta na tym co mi sie wydaje, ze GMowie beda robic w sezonie niz na aktualnym skladzie. Zakladajac walke Hornets bym tez do niego wrzucil, ale przyjmuje, ze pojdzie w przebudowe.

- z Rogerem mam dokladnie odwrotny problem jak z LBSem, kolejny sezon mi wychodzi nedza, a ten potem zajmuje z tego 4 miejsce ;->
Ale w tym sezonie to nie wiem z czym ma uderzac do czolowki bo staro, plytko, lamliwie, malo upside... do fifnastu razy sztuka, kiedys bedzie mial ten slaby sezon!

- nie mam pojecia co zrobic z Pistons bo jej los sprowadza sie do jednej decyzji - co z Kuzynem? Jesli go bedzie trzymal to jak glaz na szyi w tabeli, a jesli szybko to zamieni na wzmocnienie moze powalczyc nawet o Top5. Your move Regis!

- bardzo mi szkoda Gerarda i obiego. Gdyby te ekipy byly zdrowe by spokojnie powalczyly o Top5, a tak sie zapowiada sezon na przeczekanie.

- sklad i ambicje loraka go pchaja do tiera wyzej, ale wg mnie to jest jedna skrecona kostka Antka od pojscia w taki ostry tank jaki mu go przyniosl w 2012.

- w Sonics zakladam sprzedaz Currego za cos na przyszlosc.

- ai3 ma paru fajnych mlodziakow, ale w 2 polowce skladu w nikogo nie wierze i sciagniecie Duranta jakby jasno wyznacza kierunek na ten sezon, wiec zaczyna sezon z pole position do #1.

- na koniec slowem o mojej druzynie. Zdaje sobie sprawie, ze nikogo nie ekscytuje koncepcja Gobert + banda 40stek, ale kluczowe jest ustalenie ile bedzie tych 40stek [i okolic czyli 37 tez sie liczy]. Jak 3 to max srodek tabeli, jak 7-8 to mocny contender. Teraz moze nie wyglada na ten drugi scenariusz, ale mam duzy zapas w salary, wiec przyjmuje, ze pozbieram po drodze kilku produktywnych dziadow i sie oni doloza do kilku moich. Ale moge byc tu optymista, zobaczymy.

Cos pominalem? Gdzie palnalem najwieksza bzdure?

Edytowane przez wiLQ

W dniu 22.10.2019 o 20:01, wiLQ napisał(a):

Cos pominalem? Gdzie palnalem najwieksza bzdure?

Rozwiń  

Dziwi mnie że tak wysoko oceniasz Kings (a lekceważysz Mistrza😋) , zresztą podone oceny już się tu pojawiały. Ok to drużyna z fajnymi nazwiskami, ale zaawansowana wiekowo. Tam nie ma z czego "odleciec" do góry. U Russa obstawiam - 10 fp do - 15 fp. To będzie trudne do odrobienia. 

A pozycje 7 do 13 to łagodnie mówiąc jedna wielka niewiadoma, choć Nunn to spoko ziomek. 😉

W dniu 22.10.2019 o 20:29, Krzemo napisał(a):

Dziwi mnie że tak wysoko oceniasz Kings (a lekceważysz Mistrza😋) , zresztą podone oceny już się tu pojawiały. Ok to drużyna z fajnymi nazwiskami, ale zaawansowana wiekowo. Tam nie ma z czego "odleciec" do góry. U Russa obstawiam - 10 fp do - 15 fp. To będzie trudne do odrobienia.

Rozwiń  

Obie druzyny to po prostu rejony 3-8, nie przykladalbym wiekszej wagi do kolejnosci.

A stary sklad ma to do siebie, ze mocno sugeruje all-in i dlatego przyjmuje, ze piotreksuper sprzeda nerke zeby powalczyc, a Ty juz jestes syty i nie bedziesz sie zazynal FAsami/trejdami ;->

Zas bycie zeszlorocznym mistrzem to jak zeszloroczny snieg! I w sumie sie zgadzam z ai3, ze jak na hiper mocna pozycje wyjsciowa to slabo rozegrales offseason. IMO zabraklo sciagniecia kilku ciekawych gosci z salary 15-25, a tak masz fajne pol skladu i niecontenderowe drugie pol.

Edytowane przez wiLQ

W dniu 22.10.2019 o 20:44, wiLQ napisał(a):

I w sumie sie zgadzam z ai3, ze jak na hiper mocna pozycje wyjsciowa to slabo rozegrales offseason. IMO zabraklo sciagniecia kilku ciekawych gosci z salary 15-25, a tak masz fajne pol skladu i niecontenderowe drugie pol.

Rozwiń  

Haaaa, bo to tak łatwo rozegrać offseason  jak ma się 100 fp do zejścia, a mało kto ma miejsce w salary żeby cokolwiek łyknąć. A tu trzeba było brać ode mnie po 20-30 fp nadwyżki, bez wielkich szans na upside, a wręcz w druga stronę. Gdyby nie zasada, która znosi limit salary dla wszystkich drużyn w offseason to dopiero byłbym w dupie. Westrbrooka praktycznie nie mogłem nikomu wcisnąć :)  Dobrze wiesz, że 15-25 tek z widokami na upside nikt w tej lidze nie oddaje :), bo warte są więcej niż złoto. Może nie rozegrałem tego optymalnie i 2 wymiany zrobiłbym chyba inaczej, ale mimo wszystko jestem z tego składu zadowolony :)

Co do mojej drugiej połówki składu to poczekajmy :), Paytona już się pozbyłem za mniej ryzykownego Dedmonda. Jerami Grant jest trejdowalny. Zakładam że Zeller i Beverley licząc ich razem wyjdą na swoje (a może na lekki + ;) ),  Layman czy O'Neale kręcą się koło S5 w swoich teamach, Melli to nie jest klasyczny rookie, a dobry i doświadczony euros, a tacy często się sprawdzają z marszu - w dodatku widać jaka jest obecna sytuacja w NOP. Z kolei Gafford to fajny talent za plecami łamliwego WCJ :). 

• Roger odpiął/ęła i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.