Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, MarcusCamby napisał:

Dobrze że Spurs tankują, bo Ciebie i tak by nikt nie przebił w ilości wymyślnych bredni. Pewnie byś dalej pisał o wielkim Aldridge, bawiącym się Bertans itd.

Ja siebie wstępnie widzę na dziewiątym miejscu. 

Nuggets, Wolves, Rockets, Lakers, Kings, Thunder, Mavs, Warriors wyglądają wstępnie lepiej. 

Fantastyczna odpowiedz. 
jeżeli ktoś gdzieś wypuści farmazony spod klawiatury to jak ktoś inny zwróci uwagę na to - to dostaje od razu kontrę. Nieważne  czy ta druga osoba pisze głupoty czy nie. Ważne żeby skontrować. Jeżeli ta osoba nawet nie pisze głupot to i tak warto pocisnąć bo przecież mogła by te głupoty pisać. Najmniej ważne jest ze nie pisze.  
Marcus - mam sezon na przeczekanie i mogę spokojnie bez spiny i „interesowności” pisać o wydarzeniach w nba. Bez przesterowan. Dzięki temu więcej widzę tych bełkotów bo nie zajmuje się propaganda. 
wiec daj sobie spokój z wpisem w takim stylu jak wyżej. Co dobre tych wpisów błędnych moim zdaniem wyszło ostatnio sporo od różnych GM wiec ten „rewanż” z twojej strony pokazuje mi jedynie ze sam wiesz ze ze swoimi opiniami mocno przeszarżowałes ;)  

to tak jakby w tłumie padło „łapać złodzieja” a Ty byś zaczął krzyczeć ze „to nie ja ukradłem” i do osoby która wszczęła alarm zarzucił „sam kradniesz”

taka oto opowiastka bełkotliwa ale obrazowa. 

9 godzin temu, ignazz napisał:

I mamy ogólnie erę centrów. Nic nie poradzisz taka gra obecnie. 

Jeżeli Gobert i Harris w Pels to raczej to top #4 będzie. 

Coraz więcej bredni tu czytam. 

Ale jak to? Jest coś o czym nie wiem bo Gobi i Harris dalej w s5. Na Zachodzie topka to Houston Sota i Denver reszta miejsc w top8 do wzięcia a przy problemach Conleya i George zobaczymy co duo z Wilków wymyśli ;)

9 godzin temu, Eld napisał:

Ale, że do draftu? Tam poza Wallem to nie bardzo jest na kim oko zawiesić. Griffin sam nazwany przez Cambiego drogim Ryanem Andersonem, jeździec bez głowy co w końcy fryzurę zmienił z RL Bulls, DPOTY Bagley, ogólnie frontcourt.

A tak na serio to całkiem fajną ma drużynę, ale na pewno nie na top4 Zachodu. Ja tu widzę coś na 6-8 seed po T1. Może piąty jak ładny opis będzie. A jak bardzo ładny to i czwarty.

Przed Lakers :).

Lakers będą w top8 po pierwszej części? Bo tam gra dwóch graczy plus rak a reszta to na tank. Butler po mistrzostwie ma wyjebane w ekipę i się coviduje i odchudza... Najss...a co do Pels dla mnie na razie top3 na pierwszy trymestr znany ale reszta miejsc 4-9 do wzięcia i zależy od ekip i rotacji. White i Wiseman tragedii nie grają. Wall na razie mega zaskoczenie na plus, zobaczymy po weekendowych opisach jak to wyjdzie :) szczególnie ze jak nigdy jesteśmy mocno udupieni sytuacja od nas niezbyt zależna i może to trochę wywrócić niektóre oczekiwania. Jakby Houston pchnęło gdzieś Porziego to bałbym się ze Zachód nie ma o co grać a na razie Łotysz jeszcze ratuje tu grę :)

31 minut temu, MarcusCamby napisał:

Wskaż mi w takim razie @ignazz w czym przeszarżowałem, bo nie widziałem jednej konstruktywnej krytyki, tylko teksty typu bełkot i brednie.

No właśnie o tym pisałem. Moja uwaga była natury ogólnej i nie była atakiem personalnym ( tym bardziej Twojej osoby) a Ty skontrowałes personalnie jakby to się Ciebie (tylko) tyczyło. 

Godzinę temu, shevcu napisał:

Butler po mistrzostwie ma wyjebane w ekipę i się coviduje i odchudza... Najss...a co do Pels dla mnie na razie top3 na pierwszy trymestr

Zawsze mnie to ciekawi. Butler robi 341 minut i wg Ciebie ma wyjebane. A Wall robi 419 minut ( czyli delikatnie mówiąc średnio) i ciągnie ekipę do TOP3? Pomijam już to ,że Butler w 100 minut mniej ma lepszy + niż Wall. Nota bene Wiseman tez robi tylko 419 minut. W ogóle Wall jak na razie zagrał 3 mecze więcej od Butlera więc trochę dzwine są te teksty

Sukces Houston w rl wcale nie opiera się na Wallu ale na świetnej robocie Silasa. NA rewelacyjnej wręcz kosmicznej obronie , która opierała się na Woodzie i Tate. Wall oczywiscie dobrze broni ale nie jest tam najleprzym obrońcą. Houston ma dużo ciekawych ultra niskich lineupów. Ale w Pels z kim ten Wall ma robić obronę? Blake i Bagley to pewnie jest dwóch z 10 najgorszych obrońców tego sezonu 

Oglądam ale trochę zabawne jest tworzenie tekstów o najlepszych net rtg na podstawie.......7 meczów gdzie wystarczył mecz z Memphis na +37 by rzutował na resztę wyników. 

Bo za cały sezon to kosmicznego netrtg nie ma. Co i tak nie zmienia faktu ,że Twój lider na razie zagrał 14 meczów a ten Butler który podobno olewa i jego brak będzie bolał Lakers zagrał 11 meczów

Wall jest całkiem dobry, ale Pelicans to team na jakieś 9-15 albo 10-14: młodzież jest na razie słaba, Griffin jest bezużyteczny, dziura pod koszem (którą tylko delikatnie łata Derrick Jones) i Huerter, Jones i Burks (poza Wallem) najlepsi obwodowi, więc w tych 8 meczach bez Walla byłoby kiepsko. 

14 minut temu, BMF napisał:

Wall jest całkiem dobry, ale Pelicans to team na jakieś 9-15 albo 10-14: młodzież jest na razie słaba, Griffin jest bezużyteczny, dziura pod koszem (którą tylko delikatnie łata Derrick Jones) i Huerter, Jones i Burks (poza Wallem) najlepsi obwodowi, więc w tych 8 meczach bez Walla byłoby kiepsko. 

Tyus Jones gra kozacko. Jego lineupy z ławki jak i w pierwszej piątce lepsze niż Moranta. 

Tak więc bez Walla też powinno być życie, zwłaszcza że mały który zespół ma taki komfort by zawsze grało dwóch bardzo dobrych kreatorów co jak pokazuje RL NBA jest szalenie ważne. 

Wydaje mi się wstępnie że 10-14 to surowa ocena. 

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Tyus Jones gra kozacko. Jego lineupy z ławki jak i w pierwszej piątce lepsze niż Moranta. 

Tak więc bez Walla też powinno być życie, zwłaszcza że mały który zespół ma taki komfort by zawsze grało dwóch bardzo dobrych kreatorów co jak pokazuje RL NBA jest szalenie ważne. 

Wydaje mi się wstępnie że 10-14 to surowa ocena. 

No ja jestem ciekawy opisu bo wstępnie miałem 9-15, ale nie wykluczam tu zmiany na lepszy bilans, tylko jak patrzę na sam roster to średnio to widzę...

18 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

żadnych bilansów osób bez prawa głosu, kategorycznie

Szkoda, że tak kategorycznie nikt nie protestował w playoffs, jak Mac głosował pomimo że nie był jeszcze GMem :) Ely jest na bieżąco z BeGM, zatem ja u niego nie widzę żadnych przeciwskazań. Każdy i tak u nas ma własne kryteria. 

Teraz, Alonzo napisał:

Szkoda, że tak kategorycznie nikt nie protestował w playoffs, jak Mac głosował pomimo że nie był jeszcze GMem :) Ely jest na bieżąco z BeGM, zatem ja u niego nie widzę żadnych przeciwskazań. Każdy i tak u nas ma własne kryteria. 

to chyba sam widzisz, że coś tu nie gra? skoro nie ma prawa głosu, to bilanse są w takiej sytuacji niewskazane, osoba maca nie ma tu nic do rzeczy

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

to chyba sam widzisz, że coś tu nie gra? skoro nie ma prawa głosu, to bilanse są w takiej sytuacji niewskazane, osoba maca nie ma tu nic do rzeczy

Boisz się oceny Twoich Denver? Macie jakąś kosę z Elym (prawie nie czytam forum ogólnego, więc możliwe że po prostu tego nie wiem.. ) ? Mi obiektywny głos z zewnątrz nie przeszkadza, a wręcz daje kolejny ciekawy pogląd. Przecież i tak nie będzie się liczył do naszych bilansów. Wg mnie ocena naszych teamów z zewnątrz doda tylko kolorytu, a przecież chyba o to w dyskusjach na forum chodzi. :) 

Oczywiście Rejtanem się tutaj nie zamierzam kłaść, po prostu uważam że dodatkowy głos (nie liczący się przy naszych bilansach) jest wartością dodaną. Ot zboczenie zawodowe - im więcej wiarygodnych źródeł - tym obiektywniejsza ocena. 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał:

beGM czytasz chyba? bo inaczej dziwi skąd w ogóle taka teza

8 minut temu, Alonzo napisał:

prawie nie czytam forum ogólnego,

LBS, ale głos Elyego by się nie liczył przy naszym głosowaniu. Po prostu głos z zewnątrz usera, który nie jest GMem - zatem nie ma powodu by być stronniczym. 

3 minuty temu, cvbe napisał:

Może zagłosować jeśli chce, ale jako ostatni, bo tu niektórzy traktują Go jak wyrocznię, więc by kopiowali głosy :P

ja tam szanuje pracę jaką w opisy w tym sezonie wkłada Ely, ale oczywiście swoje zdanie mam. Starałem się nie sugerować głosami innych GMów  - dlatego nawet często jako jeden z pierwszych sam oddawałem głos. 

Teraz, Alonzo napisał:

LBS, ale głos Elyego by się nie liczył przy naszym głosowaniu. Po prostu głos z zewnątrz usera, który nie jest GMem - zatem nie ma powodu by być stronniczym. 

nie ma to żadnego sensu, ely jeszcze 2 tygodnie temu nie kumał zasad ani nie znał rosterów, wklejanie bilansów bez głosu moze tylko namieszać i nie ma nic wspólnego z obiektywizmem

zrozum, że ja chce to tylko zalegalizować, a nie robić z tego jakiejś nagonki