Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Masz racje Fluber, robi się nieciekawie i dużo zależy od tego czy RW0 rzeczywiście dzisiaj zagra.

Planuje na maksa wykorzystac two-way teraz bo nie chcę zwiększać salary a okienko dopiero w grudniu.

Nie mniej na pewno plus: Lou, Bogdanović, Nurkić, Rondo ( do dzisiaj ). No i oczywiście moja gwiazda czyli Mirotić.

Przecietnie: PG13 ( jak na jego możliwości ), Morris, Smart.

Kiepsko: Dante ( ale to do przewidzenia ).

Nie gra nadal Nance.

Takie rl Miami też gra 9 osobowa rotacją.

Jedna z ciekawszych karier ostatnio w NBA. Nikola Mirotic.

Kiedy MJ1 pozyskiwał go za Favorsa wszyscy pukali się w głowę, co to za fatalny ruch. Przyszło następne Free Agency. Bulek podpisał go za MLE. Większość uznała to za przepłacenie, sam bulek chciał wycofać ofertę, ale rada zablokowała. Dość powiedzieć, że Mirotic wtedy w RL NBA nie miał jeszcze klubu, nawet pojawiały się pogłoski o jakimś powrocie do Europy. Koniec końców podpisał z Bykami roczny kontrakt, bo mieli kasę, a rynek był pusty. Kontrakt bardziej w stylu swego czasu Jeffa Greena w Orlando Magic czy Jordana Hilla w Lakers.

Zaraz potem Mirotic dostaje w gębę od Portisa i wypada na trzy miesiące. Cała liga rechocze z pussy Hiszpano-czarnogórca.

Jeszcze jak Pels go pozyskiwali to bardziej go chcieli jako expiring i wstrzymano deal, gdy trzeba było podjąć kolejny rok Niko.

A dziś? Mirotic rzuca jak wariat, zaczął bronić i chyba jest marzeniem większości ligi. Niesamowita zmiana perspektywy na tego gracza. Ja sam jestem ciągle ostrożny na Niego, bo jak wpadnie w podobny slump jak zaraz po przejściu do Pels to jest esencją cancera, ale ogólnie szacunek ogromny.

P.S. Pozachwyca się ktoś moimi Pels czy sam mam to zrobić? :tongue:

Za to ja powinienem dostać jakąś nagrodę fair-play (Qcin ucz się).

Eryko chciał mi za Miroticia dać pick z Sariciem, ale ja jako że lubie Dario, w geście dobrej woli powiedziałem, żeby się nie wygłupiał, i to ja dorzuciłem pick i jeszcze Hermangomezem go osłodziłem  :smile:

Teraz troszkę żałuję. 

Niemniej powyższą sytuację przybliżam, bo odnoszę wrażenie, że jestem trochę dyskryminowany w rozmowach (99 % inicjowanych przeze mnie kończy się odmową bez negocjacji), a mi zawsze zależy by również druga strona była zadowolona, co by utrzymywać dobre stosunki.

Edytowane przez człowiek...morza

Za to ja powinienem dostać jakąś nagrodę fair-play (Qcin ucz się).

Eryko chciał mi za Miroticia dać pick z Sariciem, ale ja jako że lubie Dario, w geście dobrej woli powiedziałem, żeby się nie wygłupiał, i to ja dorzuciłem pick i jeszcze Hermangomezem go osłodziłem  :smile:

Teraz troszkę żałuję. 

Niemniej powyższą sytuację przybliżam, bo odnoszę wrażenie, że jestem trochę dyskryminowany w rozmowach (99 % inicjowanych przeze mnie kończy się odmową bez negocjacji), a mi zawsze zależy by również druga strona była zadowolona, co by utrzymywać dobre stosunki.

Coś mi świta, że ty Mirotica to za Riversa pozyskałeś...

Nie mniej na pewno plus: Lou, Bogdanović, Nurkić, Rondo ( do dzisiaj ). No i oczywiście moja gwiazda czyli Mirotić.

No akurat po Lou spodziewałem się dużo więcej. Na razie robi 15 punktów na 36% FG, a przecież nie broni, więc to raczej na minus:)

Bogdanović spoko, chociaż to co odwalił w Milwaukee, to było straszne:)

Mirotić to Twój najlepszy zawodnik w tej chwili, bez dwóch zdań:)

Zapomniałem o RW0, jak zawieszą Rondo będziesz miał tylko 8 ludzi do grania.

Boban to chyba niedlugo wygryzie Gortata z S5;]

Boban jeszcze w Spurs był królem garbatych, więc raczej się nie spodziewam takiego obrotu sprawy, spokojnie:) I tak masz lepszych Vuca i McGee, więc tu się nie musisz o nic martwić. Może powinieneś pomyśleć o wysłaniu któregoś gdzieś dalej, skoro tak dobrze na C się dzieje?:)

owszem, ale wtedy akurat Rivers byl hot, a Miro w trakcie akcji z Portisem. 

Oj chyba nie. Już wtedy ten deal mi dziwnie wyglądał. To był chyba czas jak Mirotic kocił w Bulls, chociaż oczywiście wtedy podchodziłem wtedy dość lekceważąco.

Ale bulek robił dużo dziwnych deali, więc nic mnie nie dziwiło.

Oj chyba nie. Już wtedy ten deal mi dziwnie wyglądał. To był chyba czas jak Mirotic kocił w Bulls, chociaż oczywiście wtedy podchodziłem wtedy dość lekceważąco.

Ale bulek robił dużo dziwnych deali, więc nic mnie nie dziwiło.

deal wchodził w życie, jak role się odwróciły, natomiast dogadani byliśmy dużo wcześniej.

Przy okazji szacunek dla MJ1 który w tamtym czasie ładnie się zachował, bo pierwotnie Miro miał iść do niego jako rozliczenie w  salary przy dealu Goberta  :tongue:

Pluje też sobie w brodę teraz, że jednak nie zdecydowałem się na Inglesa - oferta była na stole, z której nie skorzystałem, w zamian za co zainicjowałem rozmowy między MJ1 a Lbs'em. 

Edytowane przez człowiek...morza

No prosze Cie Rybaku, ja jestem bardzo wyrozumialym partnerem w rozmowach i czesto dorzucam cos ekstra dla innego GMa jak zalezy mi na poslaniu gracza do danej druzyny/konferencji mimo lepszych propozycji na stole (no dobra, moze nie czesto ale zdarza sie xq) i czasami ide na apore ustepstwa wzgledem poczatkowych propozycji, nie wierze ze znalazlby sie tu choc jeden GM ktory podwazylby moja etyke negocjacji xq

Jak widac tez po czasie tyxh ktorych nazywasz Kasztanami, a ktorych ja mocno cenilem i tak ich reklamowalem, odpalaja tez w rl NBA (McGruder, Josh Hart, Satoransky) zaraz dolacza do nich Clarkson, Leuer iCody Zeller, wiec sam juz nie wiem kto tu "wygrywa" te wymiany, bo ostatnie ruchy dowodza, ze to ja robie dobrze innym a nie oni mi :)

mamy dobre relacje. inni powinni brać przykład :)

Tego Harriska mogłeś mi puścić....

ciesz się, że nie próbowałem jednego picku ocalić, bo tak Cię przez te kilka dni zwodziłem, że finalnie już chyba byś na wszystko poszedł ;)

a i wymiana wtedy byłaby zdziebko równiejsza

w ogóle jak patrzyłem to on zrobił 9 asyst w 17 minut, no to chyba cena wzrosła

Barea jako backup PG jest bardzo dobry, już rok temu robił sobie per36 życiowe cyferki w stylu 18-10 na 55%TS, do tego doświadczenie z mistrzowskiego teamu, nie ogarniam, że nikt z PO go nie wziął za prawie-że-free, jeszcze wiedząc, że Carlisle prędzej poda się do dymisji niż wyrzuci go z rotaccji, ale już byłem tak zmęczony wszystkimi wymianami czytaj negocjowaniem dodatkowego 2nd roundera Blazers '22 za Cheicka Diallo, że nie chciało mi się ciągnąć tematu na forum. 

Evan Turner i Gorgui Dieng też dobrze zaczęli. Clippers już widza na horyzoncie upragnione 15 zwycięstw. 

Barea jako backup PG jest bardzo dobry, już rok temu robił sobie per36 życiowe cyferki w stylu 18-10 na 55%TS, do tego doświadczenie z mistrzowskiego teamu, nie ogarniam, że nikt z PO go nie wziął za prawie-że-free, jeszcze wiedząc, że Carlisle prędzej poda się do dymisji niż wyrzuci go z rotaccji, ale już byłem tak zmęczony wszystkimi wymianami czytaj negocjowaniem dodatkowego 2nd roundera Blazers '22 za Cheicka Diallo, że nie chciało mi się ciągnąć tematu na forum. 

Evan Turner i Gorgui Dieng też dobrze zaczęli. Clippers już widza na horyzoncie upragnione 15 zwycięstw. 

Lakers by pewnie go chętnie wzięli, ale już nawet 2nd rounderów nie mają :P