Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Szulim napisał:

@tangiers zgoda / jednakże to nie jest jak niektórzy tu sugerowali - dziura w D i słaby obrońca 

jeszcze do elity mu brakuje ale tez jest bardzo mlody

Nie kojarze kto i co sugerowal na jego temat, ale Dort specjalnie nie rozwija sie w D i jak spojrzysz w jakims meczu brakuje mu troche IQ. Czesto idzie spozniony za gosciem(matchupem) do konca, kiedy help D juz dalo pomoc, przez co tworzy jeszcze wieksze collapsy przez brak switcha w odpowiednim momencie(nie zawsze to wynika ze scheme w D).. Uwazam, ze jest powyzej przecietnym obronca, ale progresu to w nim nie widze.

Zobaczymy - wciąż to zawodnik który ma 23 lata i dużo czasu na rozwój a jednak bardzo duża grupa zawodników przychodzących z draftu raczej w D się nie specjalizuje 

pamietajmy, że Dort w rl NBA był undrafted wiec to już spory sukces że jego hard work głównie w D zaowocował long term kontraktem i stabilnymi minutami który powinny procentować w kolejnych sezonach ;) 

btw @tangiers widziałem mecz Dysona ostatni - myślałem o nim podczas draftu jako bardzo ciekawy 2-way prospekt i oby tak dalej - dobry steal ;) 

Przede wszystkim cała ta lista poza wyjątkami jest wybitna w D ale niestety niewiele rozwija się w ataku i przez to w dzisiejszej koszykówce maja mocno ograniczona role. Taki Avdiya jest o solidna trójkę od tego aby być kimś ale tego na razie nie ma. 
Z całej listy Jrue i OG to jedyni na dziś kompletni gracze przez to ze po drugiej stronie coś znaczą i nie są to tylko incydentalne 3 a to ze tworzą atak i może przez nich iść gra.  Grono zacne ale wyróżniłbym tylko tych 2. 

Co nie zmienia faktu ze taki PJ Tucker może bić rekordy wszechczasow z zerem w BS a i tak jest przydatny. 

10 minut temu, Szulim napisał:

btw @tangiers widziałem mecz Dysona ostatni - myślałem o nim podczas draftu jako bardzo ciekawy 2-way prospekt i oby tak dalej - dobry steal ;) 

Balem sie go brac w tym drafcie ze wzgledu na ten rzut oraz fakt, ze on przed draftem nawet z pilka nie byl zbyt szybki. Oba elementy poprawil diametralnie w 1 lato, co jest mega rzadkoscia. Tzn, on na pustej mial swietne wyniki sprawnosciowe, ale w srodowisku meczowym nie bylo to widoczne, a nagle w NBA potrafi wjezdzac z pilka. Mega developerka jest w Pels.

1 godzinę temu, tangiers napisał:

Chlop juz w West Virgini byl elitarny(najlepsze on ball pressure w collegu), moze w koncu zostanie ustabilizuje swoja pozycje w lidze jako solidny back up

A to pamiętam. On nie był przypadkiem nazywany Trae stopperem?

Zdziwiło mnie to, że znajduje się tak wysoko na ten liście. Jego umiejętności defensywne znam

1 godzinę temu, tangiers napisał:

Nie kojarze kto i co sugerowal na jego temat, ale Dort specjalnie nie rozwija sie w D i jak spojrzysz w jakims meczu brakuje mu troche IQ. Czesto idzie spozniony za gosciem(matchupem) do konca, kiedy help D juz dalo pomoc, przez co tworzy jeszcze wieksze collapsy przez brak switcha w odpowiednim momencie(nie zawsze to wynika ze scheme w D).. Uwazam, ze jest powyzej przecietnym obronca, ale progresu to w nim nie widze.

Ja sugerowałem dokładnie to o czym wspomniałeś w kontekście jego D. Naciska fajnie na piłce na połowie boiska co wygląda fajnie, ale ktoś mu bokiem spierdala cutem na baselinie. Avery Bradley.

Co nie zmienia faktu, że broni trochę lepiej i tak niż kiedyś, ale dalej szału nie ma imo,  tzn fajnie w porownaniu do jakiegos ziutka, ale tak se w porownaniu do elite D. Dobrze dla Szulima że przestał tak ceglic, bo poczatek sezonu miał dramatyczny Pod tym względem.

43 minuty temu, ozzy110 napisał:

A to pamiętam. On nie był przypadkiem nazywany Trae stopperem?

Zdziwiło mnie to, że znajduje się tak wysoko na ten liście. Jego umiejętności defensywne znam

Zgadza sie ;)

26 minut temu, Reikai napisał:

Ja sugerowałem dokładnie to o czym wspomniałeś w kontekście jego D. Naciska fajnie na piłce na połowie boiska co wygląda fajnie, ale ktoś mu bokiem spierdala cutem na baselinie. Avery Bradley.

Zgadza sie. Przy takich curlach tez potrafi sie zgubic. Trzeba troche szerzej oceniac miedzy przecietny -> dobry -> all nba D jest troche jeszcze przestrzenii. No i otoczenie.

Edytowane przez tangiers

O i to dobrze rozróżnienie 

ja nigdy nie pisałem ze Dort to elitę D, ale solidny defensor+ z potencjałem na rozwój w tym temacie 

no i OKC rl tez nie ukrywajmy ze nie są aktualnie powyżej średniej w D - to głównie tam właśnie Dort pracuje + Giddey i SGA tez ładnie się uzupełniają 

elite D u mnie to mam pod koszem 😛 

2 godziny temu, tangiers napisał:

Balem sie go brac w tym drafcie ze wzgledu na ten rzut oraz fakt, ze on przed draftem nawet z pilka nie byl zbyt szybki

Pisałem Ci już w trakcie draftu, że on w drugiej części sezonu trafiał ok. 40% trójek, a mechanika rzutu wyglądała ok. Raczej był w slumpie rok temu i tyle. Z piłką dalej nie jest zbyt szybki, ale on ma inne zalety, do tej pory dziwię się, że u nas nie poszedł w top10, bo dla mnie to lepszy prospect niż taki Giddey.

12 minut temu, karpik napisał:

Pisałem Ci już w trakcie draftu, że on w drugiej części sezonu trafiał ok. 40% trójek, a mechanika rzutu wyglądała ok. Raczej był w slumpie rok temu i tyle. Z piłką dalej nie jest zbyt szybki, ale on ma inne zalety, do tej pory dziwię się, że u nas nie poszedł w top10, bo dla mnie to lepszy prospect niż taki Giddey.

Pamietam, ze mial lepsza 2 czesc sezonu,  ale obecnie jak dostaje pilke to juz nie schodzi tak nisko przy poczatkowej fazie oddawania rzutu tylko juz wyzej przez co ma szybszy(krotszy) release i overall wyglada to plynniej. 

13 godzin temu, january napisał:

Aleeeż smutne w sumie jest, kiedy gracze naszych Knicks są tak fatalni, że aż CM cicho siedzi.

Smutne to jest to ze w realu knicks są ciśnieci już coraz mocniej a i tak by raczej pocisnęli nasze knicks.  To jest mocne. 

Nie wiem czy dobrze spojrzałem ale nasze knicks jest dodatkowo droższe od rl NYC. 

Nie byłby to nawet zbytni temat do rozmów gdyby nie fakt ze beGM wielokrotnie powtarzał teksty o swojej wyjątkowej mocy sprawczej wręcz wyśmiewając praktycznie wszystkich GM. 

GOAT wizjoner GodGM a my maluczcy czepiamy się tych 8 mln więcej w sałary beGM. 

2 godziny temu, ignazz napisał:

Jak masz mój pick i wklejasz statystyki gdzie Morant czy Dejounte są słabi a Beal Monk i Fox to królowie koszykarskiego życia to chętnie porozmawiam o drafcie 2023. Bo wiedzę ze to Ciebie bardzo interesuje.  

No jeżeli mówimy o zdobywaniu punktów przez atakowanie kosza (a tego jak widać dotyczy statystyka) to tak, Fox jest bardzo dobry, więc nie wiem skąd ten pstryczek. :)