RappaR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 I tak by się zgadzało - bo w 'tierze Kobiego' Kobi ma imho najlepszą kombinację longevity i sukcesów (indywidualnie bardzo dużo, drużynowo to poziom panteonu), więc nawet jeśli można dyskutować czy skillem/impaktem ustępuje komuś z tej grupy (pewnie tak i to kilku) to i tak ostatecznie wypada najlepiej (wg moich kryteriów ofc). Dirk i KG mają de facto tylko jednego misia mniej, tyle samo MVP(i to według mnie bardziej zasłużonych), równie długie longevity i lepszy peak. Durant raczej pewne przekroczenie, podobnie Harden, kwestia czasu i braku career ending injury i jakiś dziwnych, szybkich spadków. Wade jednak nie, za krótkie longevity i za mała przewaga w peaku. Barkley podobnie, chociaż bardzo blisko. Czyli jakoś 16 pozycja. To znaczy pewnie go jeszcze Giannis, Embiid i Doncic przegonią, ale nie ma co wyrokować z ich karierami tak wcześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 miała być wstępnie gadka o PO a tam Hakeem to absolutnie mistrzowska półka i nieumieszczenie go w top 5 to kradzież; nie, nie muszę być elitarny ale niektóre rzeczy są niezgodne z prawdą a są przekute jako prawdziwe, czasem nawet podświadomie gdzieś mi wyskoczyły słowa "Iverson wysoko", ja nie chcę się udusić własnymi wymiocinami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Dirk i KG mają de facto tylko jednego misia mniej, tyle samo MVP(i to według mnie bardziej zasłużonych), równie długie longevity i lepszy peak. Durant raczej pewne przekroczenie, podobnie Harden, kwestia czasu i braku career ending injury i jakiś dziwnych, szybkich spadków. Wade jednak nie, za krótkie longevity i za mała przewaga w peaku. Barkley podobnie, chociaż bardzo blisko. Czyli jakoś 16 pozycja. To znaczy pewnie go jeszcze Giannis, Embiid i Doncic przegonią, ale nie ma co wyrokować z ich karierami tak wcześnie No mimo wszystko 3 mistrzostwa jako 'Robin' też jakoś trzeba liczyć na plus (szczególnie, że o ile mam dużo uwag do Kobiego alfa o tyle Kobi beta był bardzo spoko). Dla mnie ciekawsza jest w sumie kwestia KG czy Dirk (czyli potwór defensywny vs potwór ofensywny, gdzie niby KG overall wypada nieco lepiej, ale jednak Dirk ma ten swój mega run w 2011). Ogólnie PFy najgorsze w tym rankingowaniu bo tam jeszcze się czają wszelkie Malone'y, Barkleye i McHale tego świata (a jeszcze można dorzucić np dinozaura Pettita) - ciężko ich posegregować. Edytowane 31 Grudnia 2018 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 miała być wstępnie gadka o PO a tam Hakeem to absolutnie mistrzowska półka i nieumieszczenie go w top 5 to kradzież; nie, nie muszę być elitarny ale niektóre rzeczy są niezgodne z prawdą a są przekute jako prawdziwe, czasem nawet podświadomie gdzieś mi wyskoczyły słowa "Iverson wysoko", ja nie chcę się udusić własnymi wymiocinami Panie Simba, ale Duncan, O'Neal, Bird, Magic czy KAJ to również mistrzowska półka w PO więc o jakiej kradzieży mowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) gdzieś mi wyskoczyły słowa "Iverson wysoko", ja nie chcę się udusić własnymi wymiocinami To zamiast przeskakiwania słów, czytaj co jest napisane. No mimo wszystko 3 mistrzostwa jako 'Robin' też jakoś trzeba liczyć na plus (szczególnie, że o ile mam dużo uwag do Kobiego alfa o tyle Kobi beta był bardzo spoko). Nie ulega wątpliwości, że KG i Dirk równie mocno by zdominowali ligę mając Shaqa obok. Dla mnie ciekawsza jest w sumie kwestia KG czy Dirk (czyli potwór defensywny vs potwór ofensywny, gdzie niby KG overall wypada nieco lepiej, ale jednak Dirk ma ten swój mega run w 2011). Ogólnie PFy najgorsze w tym rankingowaniu bo tam jeszcze się czają wszelkie Malone'y, Barkleye i McHale tego świata (a jeszcze można dorzucić np dinozaura Pettita) - ciężko ich posegregować. Easy. Duncan Dirk Garnett Barkley Green Malone Davis McHale Bosh Sheed. Nie wiem czy kogoś pominąłem, ale ja chyba jeszcze bym całkiem wysoko Griffina. Edytowane 31 Grudnia 2018 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Easy. Duncan Dirk Garnett Barkley Green Malone Davis McHale Bosh Sheed. Nie wiem czy kogoś pominąłem, ale ja chyba jeszcze bym całkiem wysoko Griffina. Pau Gasol, Bob McAdoo, Shawn Kemp, Dennis Rodman, Chris Webber, Elvin Hayes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Pau Gasol, Bob McAdoo, Shawn Kemp, Dennis Rodman, Chris Webber, Elvin Hayes? Griffin>Kemp Webber Hayes Pau zapomniałem, Rodmana w sumie ma szanse przegonić. Bob McAdoo to dla mnie abstrakcyjny koszykarz z b-ref. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Griffin>Kemp Webber Chyba kpisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Chyba kpisz. Odkąd mi Webber przegrał ATF, to Ingram>Webber trajktuj bez kpin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Odkąd mi Webber przegrał ATF, to Ingram>Webber trajktuj bez kpin Nawet DLO>Webber też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Nawet DLO>Webber też? Rondo>Webber :8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Rondo>Webber :8 Playoff Rondo, czy zwykly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Playoff Rondo, czy zwykly? Jak przy LeBronie to Rappar bierze każdego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Jak przy LeBronie to Rappar bierze każdego! W sensie, że dosłownie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Odkąd mi Webber przegrał ATF, to Ingram>Webber trajktuj bez kpin Jak chciałeś kryć Webberem Lebrona to się nie dziw że to tak się skończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Jak chciałeś kryć Webberem Lebrona to się nie dziw że to tak się skończyło Webber z tym pickiem był stealem w porównaniu do poprzedniego draftu, nie wiedziałem, że jego ocena tak spadła. Mogłem mieć Manu i wziąć Griffina z 9 pickiem, a w sumie i tak uważam Griffina za lepszego koszykarza. To znaczy może nie za całą karierę, ale raczej Blake też przegoni w tym, jeśli nie będzie career ending injury, ale peak na pewno miał lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Webber z tym pickiem był stealem w porównaniu do poprzedniego draftu, nie wiedziałem, że jego ocena tak spadła. Mogłem mieć Manu i wziąć Griffina z 9 pickiem, a w sumie i tak uważam Griffina za lepszego koszykarza. To znaczy może nie za całą karierę, ale raczej Blake też przegoni w tym, jeśli nie będzie career ending injury, ale peak na pewno miał lepszy. To skoro Griffin lepszy od Webbera, to LMA też? Bo bardzo podobne kariery mieli obaj. Chociaż więcej w baku zostało chyba Griffinowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 To skoro Griffin lepszy od Webbera, to LMA też? Bo bardzo podobne kariery mieli obaj. Chociaż więcej w baku zostało chyba Griffinowi. W sumie to chyba tak: http://bkref.com/tiny/D3PsM I LMA chyba nawet był lepszym defensorem. Ale to są też close calle i do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Swoja droga widzieliśta pierwsze wyniki głosowania na allstar? Wade i derrick rose idą na pierwsza piątkę, lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zagadka jest. Czyj to mini-Harden stretch L4? 30.3pts, 5.5reb, 5.5as, 63,7ts% Podpowiadam, ze nie jest to Brandon Ingram pod nieobecność Lebrona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi