Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2018/19

january

Rekomendowane odpowiedzi

Za dużo niewiadomych na ten moment. Czy Lakers uda się pozyskać allstara na FA? Jeśli tak, za Davisa rzucą wszystko lub prawie wszystko, bo inaczej trudno będzie dopiąć wymianę z punktu widzenia przepisów. 

Czy Pelicans w ogóle będą skłonni robić biznesy z Lakers?

Z kolei Boston będzie naciskał na deal przed draftem i FA, licząc, że w ten sposób przekonają Irvinga do pozostania, poza tym po drafcie tegoroczne picki stracą na wartości.

Edytowane przez Jendras

No, dlatego napisałem, że Tatum i picki to moim zdaniem maks, jaki Pelikany mogą wyciągnąć latem.

Były informacje, że część osób w organizacji (w tym coaching staff) chciała wymiany z Lakers. Dla mnie tam nie o względy sportowe poszło, ale jeżeli faktycznie picki, które cholera wie czy w ogóle będą wysokie, są dla Pelicans dużo więcej warte, niż pakiet oferowany przez LA (który przecież picki również zawierał), to w sumie dobrze wpisuje się to w sposób zarządzania tym klubem w ostatnich latach. :smile:

No skoro Pelicans dużo bardziej cenią Tatuma niż Ingrama, to ewentualna paczka z Bostonu jest automatycznie bardziej wartościowa.

Przecież Boston ma sporo nie swoich picków, które raczej na pewno są lepsze niż picki własne Lakers. Nawet w tym sezonie jest pick Sacramento, może być Clippers, w przyszłym roku pewnie Memphis, a Lakersi co dawali? Własne co przy Davisie i Jamesie byłoby pewnie końcówka 1 rundy.

Czyli teoretycznie Boston może dać lepszego zawodnika (dla Pelicans, bo ja nie mam pojęcia o grze Tatuma czy Ingrama) i lepsze picki, więc chyba oferta Bostonu dużo lepsza.

Nawet Nowy York może dać latem lepszą ofertę niż teraz bo może połączyć Smitha ze swoimi młodymi plus najlepszy ze wszystkich pick.

A i Lebron po ewentualnym niepowodzeniu w tym sezonie, może oddać jeszcze więcej niż dawał.

Więc teraz w grze byli tylko Lakersi, bo o innych ofertach nic nie było nawet słychać i Lakersi praktycznie przebijali tylko swoje oferty, to latem w grze będzie więcej zespołów, dla których Davis może być kluczowym celem.

No skoro Pelicans dużo bardziej cenią Tatuma niż Ingrama, to ewentualna paczka z Bostonu jest automatycznie bardziej wartościowa.

Przecież Boston ma sporo nie swoich picków, które raczej na pewno są lepsze niż picki własne Lakers. Nawet w tym sezonie jest pick Sacramento, może być Clippers, w przyszłym roku pewnie Memphis, a Lakersi co dawali? Własne co przy Davisie i Jamesie byłoby pewnie końcówka 1 rundy.

Czyli teoretycznie Boston może dać lepszego zawodnika (dla Pelicans, bo ja nie mam pojęcia o grze Tatuma czy Ingrama) i lepsze picki, więc chyba oferta Bostonu dużo lepsza.

Nawet Nowy York może dać latem lepszą ofertę niż teraz bo może połączyć Smitha ze swoimi młodymi plus najlepszy ze wszystkich pick.

A i Lebron po ewentualnym niepowodzeniu w tym sezonie, może oddać jeszcze więcej niż dawał.

Więc teraz w grze byli tylko Lakersi, bo o innych ofertach nic nie było nawet słychać i Lakersi praktycznie przebijali tylko swoje oferty, to latem w grze będzie więcej zespołów, dla których Davis może być kluczowym celem.

To że nic nie było słychać nie oznacza, że nikt się nie dobija. Gdzieś była np. informacja, że Knicks oferowali Porzingisa, zanim dogadali się z Dallas. 

Latem w NBA będzie nadal 29 innych zespołów, tak jak teraz. Różnicę stanowi Boston, ale nie wiemy tak naprawdę, co Ainge ostatecznie zaoferuje. 

A co do picków, jeżeli nawet Pelicans nie cenią młodzieży Lakers, to przecież mogą znaleźć kogoś, kto ceni. Sądzę, że za Ingrama, Balla i Kuzmę spokojnie można by wyciągnąć przynajmniej po jednym niezłym 1st rounderze. Dodaj do tego tegoroczny pick Lakers (okolice picku Kings, który posiada Boston) + jakiś unprotected z 2021 i masz mokry sen każdego GM'a przebudowywanego zespołu.

Lebron za Davisa :rugby:

I Randle z Russellem z FA. :)

A Wy wciąż nie bierzecie pod uwagę Toronto.

Przecież jak Leonard powie że zostanie ale ściągnijcie Davisa to błyskawicznie Gasol z takim Siakamem może polecieć w drugą stronę. Gasol spada po 2020 czego właśnie Pels szukają a Siakam w tym sezonie odsadził Ingrama i Tatuma. Może i sufit niższy co by nie prowokować pultania się i jest starszy ale to legit player.

Irving musiałby wcześniej optout zrobić,

Jak mu nie będzie po drodze z Cs, to może ich uwalić ;)

Zresztą paczka Lakers > paczka Cs (jak liczymy Ingrama i Tatuma).

A bez Tatuma jak Pels klepną to brawa dla nich :smile:

Sęk w tym, że Ingram powinien być untouchable.

W jakim niby wypadku paczka Lakers jest lepsza? Z Lonzo, który otwarcie nie chce grać w Pelicans? Z pickami z końca pierwszej rundy? Nie wspominając już, że Pelicans dużo wyżej cienią Tatuma.

Przecież Boston spokojnie może dać 2-3 picki loteryjne plus ewentualnie jakieś swoje, a Lakersi dają 2-3 z końca 1 rundy. Do tego te picki od Bostonu byłyby już na teraz, a na picki Lakers trzeba by było czekać.

Więc może i dla kibiców Lakers ich paczka jest lepsza, ale raczej inni kibice mają inne zdanie na ten temat.

To że nic nie było słychać nie oznacza, że nikt się nie dobija. Gdzieś była np. informacja, że Knicks oferowali Porzingisa, zanim dogadali się z Dallas. 

Latem w NBA będzie nadal 29 innych zespołów, tak jak teraz. Różnicę stanowi Boston, ale nie wiemy tak naprawdę, co Ainge ostatecznie zaoferuje. 

A co do picków, jeżeli nawet Pelicans nie cenią młodzieży Lakers, to przecież mogą znaleźć kogoś, kto ceni. Sądzę, że za Ingrama, Balla i Kuzmę spokojnie można by wyciągnąć przynajmniej po jednym niezłym 1st rounderze. Dodaj do tego tegoroczny pick Lakers (okolice picku Kings, który posiada Boston) + jakiś unprotected z 2021 i masz mokry sen każdego GM'a przebudowywanego zespołu.

I Randle z Russellem z FA. :smile:

Będzie 29 zespołów, ale ile się naprawdę liczy 5-6? Więc dojście Bostonu stanowi wielką różnicę.

Ale dlaczego to Pelicans mają się męczyć z szukaniem klubów dla Balla czy Ingrama? To Lakersi powinni szukać im klubów do jakiegoś większego tradu, skoro im na Davisie zależało. Tym bardziej, że niezadowolony Ball z Pelicans ma mniejszą wartość niż Ball z Lakers.

Czyli nawet po takim tradzie Pelicans mieliby powiedzmy 3 niezłe picki, ale zostaliby bez żadnego gracza na poziomie. A Boston może dać gracza z dużym potencjałem i także 2-3 niezłe picki.

Pelicans przede wszystkim nie cenili tych zawodników Lakers (pierwszego dnia na wejściu w AD-drammę mówił o tym Woj), których mogli dostać - i myślę, że np. paczka Barrett, Robinson, Knox, picki od Mavs, zapychacze może być dla nich bardziej interesująca. Niby można się śmiać, ale tak samo pisano gdy Indiana bardzo chciała Oladipo, a Kings - Hielda, w wymianach za George'a i Cousinsa, Chicago też było uważane za team, które przegrało wymianę z Butlerem, a dostali przyszłego allstara, Lakers też zrobili świetny ruch, że nie zmarnowali assetów na George'a, który i tak tam pójdzie... Czas pokaże. 

Edytowane przez BMF

Pelicans przede wszystkim nie cenili tych zawodników Lakers (pierwszego dnia na wejściu w AD-drammę mówił o tym Woj), których mogli dostać - i myślę, że np. paczka Barrett, Robinson, Knox, picki od Mavs, zapychacze może być dla nich bardziej interesująca. Niby można się śmiać, ale tak samo pisano gdy Indiana bardzo chciała Oladipo, a Kings - Hielda, w wymianach za George'a i Cousinsa, Chicago też było uważane za team, które przegrało wymianę z Butlerem, a dostali przyszłego allstara, Lakers też zrobili świetny ruch, że nie zmarnowali assetów na George'a, który i tak tam pójdzie... Czas pokaże. 

Zdania na ten temat są podzielone, choćby Spears wczoraj powiedział, że Pelicans podobała się oferta Lakers. 

Tak na marginesie, zarówno Kings, jak i Pacers chcieli też Ingrama. 

A Wy wciąż nie bierzecie pod uwagę Toronto.

Przecież jak Leonard powie że zostanie ale ściągnijcie Davisa to błyskawicznie Gasol z takim Siakamem może polecieć w drugą stronę. Gasol spada po 2020 czego właśnie Pels szukają a Siakam w tym sezonie odsadził Ingrama i Tatuma. Może i sufit niższy co by nie prowokować pultania się i jest starszy ale to legit player.

Nie no Eld serio? Uważasz, że NOLA klepnie Davis za Gasola i Siakama ?

Będzie 29 zespołów, ale ile się naprawdę liczy 5-6? Więc dojście Bostonu stanowi wielką różnicę.

No to przecież napisałem:

"Dochodzi Boston oczywiście, ale poza tym dlaczego miałoby być więcej ofert niż przed deadline?"

Ale dlaczego to Pelicans mają się męczyć z szukaniem klubów dla Balla czy Ingrama? To Lakersi powinni szukać im klubów do jakiegoś większego tradu, skoro im na Davisie zależało. Tym bardziej, że niezadowolony Ball z Pelicans ma mniejszą wartość niż Ball z Lakers.

Posprzeczajmy się jeszcze na czyj koszt będzie rozmowa dopinająca szczegóły. :smile:

Czyli nawet po takim tradzie Pelicans mieliby powiedzmy 3 niezłe picki, ale zostaliby bez żadnego gracza na poziomie. A Boston może dać gracza z dużym potencjałem i także 2-3 niezłe picki.

Odnosiłem się do Twojej wypowiedzi:

"Więc picki z Bostonu czy Clippers to mogą być dużo lepsze oferty niż to co dawali Lakers."

No i zasadnicza różnica między ofertami Lakers, Knicks a Celtics jest taka, że ta pierwsza faktycznie leżała na stole, a pozostałe pozostają w sferze domysłów. Pakiet nowojorski w kontekście ostatnich wyczynów Robinsona wygląda ciekawie, ale niech oni najpierw wylosują ten top 2 pick i faktycznie zaoferują wszystkie swoje assety.

Edytowane przez Jendras

Horford, Middleton, Harris :grin: :grin: ? Kto tu odlatuje?

Russell w 2019 roku jest spokojnie top15 graczem tej ligi robiąc sobie piękne 25/8 i miażdżąc w końcówkach. Najlepszy guard prospect od czasów Irvinga (albo i dalej), który dopiero za +-3 lata wejdzie w prime. I nie jest primadonną jak choćby Irving.

Oj, boli  :moody:

Pick '19 Lakers też nie będzie z końcówki draftu.

Jakie 2-3 picki loteryjne Cs? Bordeline lotto Kings i jeden spoko Memphis.

Jakie prospecty poza Tatumem mają Celtics? Żodne.

Za samego Lonzo Lakers easy wyciągnąć mogą jak coś choćby pick Bulls (a jak Suns nie wylosują top2 to pewnie ich pick).

Za Kuzmę pewnie kolejny zajebisty pick.

Cały czas patrzysz pod tytułem "co myślą Pelicans" - my już wiemy że to spartolona organizacja od lat i nie myślą, więc oceniamy obiektywnie czy z punktu widzenia pajaców z Pels :grin: ? Jak dla mnie to mogą woleć nawet Dragana Bendera z Joshem Jacksonem, co nie powinno podwyższać oferty Lakers.

Pick Lakers teraz nie będzie :rugby: , ale z Davisem mógłby być dużo gorszy.

Chyba masz problemy z rozumiem 2-3 loteryjne picki to picki Sacramento i Memphis gdzie tu jest błąd?

Oprócz Tatuma mają też Roziera Browna czy oni są gorsi od Lonzów? Nie wiem.

Już widzę jak kluby rzucają swoimi pickami za Lonzo.

A niby na co mam patrzeć, jak nie to to co chcą Pelicans? Z całym szacunkiem ale mam gdzieś co będzie się dziać w nowym klubie Davisa i mnie interesują tylko potrzeby Pels. Skoro uważają, że Tatum>>>Ingram, więc po co mają brać Brandona.

Pelicans są bardzo słabo zarządzani to fakt, ale akurat kibice Lakers też chyba sporo o tym wiedzą w ostatnich latach.

Fun fact : Podobno Magic Johnson się wdupcył swoim wunderwaffe Wagnerem, a miał być Robinson w Lakers ;)

Kogo Ci swoją drogą najbardziej Robinson przypomina z wysokich?

Uuuuu podchwytliwe pytane. Potem będą cytaty i pisanie "aaaaa fani Knicks tak o nim mówili jak my o Jordanie "Jezusie" Clarksonie" :] 

Fun fact : Podobno Magic Johnson się wdupcył swoim wunderwaffe Wagnerem, a miał być Robinson w Lakers ;)

Ja czytałem, że chcieli Spellmana. Robinson był gdzieś niżej na liście, bo miał za dużo znaków zapytania. 

Edytowane przez Jendras

Ja czytałem o Robinsonie.

Niemniej pewne jest, że Magic się wbił po Wagnera wbrew opinii całkiem niezłego chyba scoutingu Lakers ;)  i to był drugi "wyłącznie jego" pick (po Lonzo).

Chyba jeszcze Svi Mykhailiuk to był głównie pick Magica :) 

• matek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.