Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2018/19

january

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli ESPN mówi co chcą Lakers, bo należą do Disney'a, który ma siedzibę w Kalifornii, a Yahoo to cytuje, bo również ma siedzibę w Kalifornii.

No jeden wielki spisek!

To że w Kalifornii są cztery kluby już pomijam. 

Tylko że jak ESPN trąbiło latem, że Lakers są pod ścianą i muszą oddać za Leonarda, czego tylko Spurs będą chcieli, to właścicielem był ktoś inny?

Edytowane przez Jendras

Sam sobie odpowiedziałeś.

Chyba ze tak cenisz asety ze nie chcislbys Leonarda za ten cały bałagan.

Spurs nie chcieli nawet rozmawiać stad był nacisk dziennikarski aby rozpatrzył ofertę max.

Pop nawet się nie nachyli lub nawet sprawdził i tam maxa nie było.

Nie znam szczegółów manipulacji mediami w USA.

Ale jeżeli mam wysnuwać tezy 5000 Miles away z polski to tak.

Media są wykorzystane do celów lakers.

Na pewno nie pomagają obecnie Pelicans.

Wytwarzają tylko presję.

Samym oświadczeniem w mediach o Davisie obniżono jego wartość względem innych ofert z innych klubów.

Pomaga to Bostonowi Bucks czy Pels?

Nie.

Pomaga lakers?

Tak

Sam sobie odpowiedziałeś.

Chyba ze tak cenisz asety ze nie chcislbys Leonarda za ten cały bałagan.

A co ma piernik do wiatraka? 

Artykuł był ewidentnie po to, by stworzyć presję na Lakers, że jeśli nie pozyskają Leonarda, to nie będzie LeBrona. 

Nie odwracaj kota ogonem, bo sam to wtedy łyknąłeś jak, nomen omen, Pelikan.

okeeeeeeeeej

nie wszystkie plotki uznaje za pewnik ale tez nie wszystkie plotki od razu uznaje za wyssane z palca.

czyli rozumiem, ze telefonow i pism do sterna przy cp3 tez nie bylo

i w 2008 roku to nie gregg popovic skomentowal deal gasola

okeeeej

ja juz pomijam fakt, czy oferta lakers byla dobra/slaba/lepsza/gorsza

ja naprawde nie mam pretensji gdy klub robi z kims innym niz lakers deal bo ma lepsza oferte. takie sa reguly rynku, spoko

tylko nie kumam dlaczego w trakcie rozmow/dealu osoby trzecie sie wpeiprzaja, probuja wywieraja nacisk. to jest dla mnie przekraczanie pewnej granicy

> NOP daje request o tampering przeciwko Klutch Sports i AD

> Usuwają go z introduction video 

> Wojnar informuje, że uwaga

"Pelicans are just fielding trade offers..their focus is to get Anthony Davis back on the court & they still want to get back in the playoff chase "

XD

W 2008 roku z wymiany Gasola śmiała się cała liga, bo nikt nie przypuszczał, że 23-letni center z Europy wybrany w drugiej rundzie stanie się graczem na poziomie brata.

Zablokowanie tamtej wymiany okazało się świetne dla Hornets.

Czy Pop dzwonił do Dempsa, nie wiadomo, zwłaszcza, że powiedział to Stephen A. Smith, nie Woj.

Takie sobie te przykłady, delikatnie ujmując. ;]

Hornets bardzo zyskali na tamtym veto, śmieszna sprawa, co z tym (nie) zrobili. 

Skąd to wiadomo, skoro przedstawiasz to jako pewnik? 

Znaczy z perspektywy czasu to okazał się bardzo kiepski deal. Pick zmarnowany strasznie, a sam Gordon odszedł za darmo, grając 9 meczy na wysokim poziomie. Ale z perspektywy czasu wymiany, jako, że ja wtedy kibicowałem Clippers, czułem, że ich okradają.

W 2011 mieli paczkę Bledsoe-Gordon-Aminu-Griffin-Jordan gdzie najstarszy z nich miał 22 lata i cała liga otwarta przed nimi. Gordon miał rewelacyjny sezon 22/4 na 57% TSi i dobrą obroną, gdzie znakomicie współpracował z Blakiem i wydawał się być pewniakiem do top10 ligi w następnych latach razem z Griffinem. Wokół paczka rolesów z potencjałem na świetnych defensorów i nic tylko czekać na rozwój.

Ale kontuzje zniszczyły najpierw Erica, potem Blake'a, a reszta faktycznie w pełni spełniła oczekiwana nadzieje, wręcz z naddatkiem, ale każdy z nich w 4 stronach świata.

W 2008 roku z wymiany Gasola śmiała się cała liga, bo nikt nie przypuszczał, że 23-letni center z Europy wybrany w drugiej rundzie stanie się graczem na poziomie brata.

Zablokowanie tamtej wymiany okazało się świetne dla Hornets.

Czy Pop dzwonił do Dempsa, nie wiadomo, zwłaszcza, że powiedział to Stephen A. Smith, nie Woj.

Takie sobie te przykłady, delikatnie ujmując. ;]

Nigdy się nie dowiemy czy zablokowanie okazało się świetne. Z tego co pamiętam to tam miał przyjść Dragić, Scola i Odom, więc teoretycznie nieźli gracze. W sumie sam Dragić mógłby być więcej wart niż ci wszyscy gracze z Clippers pozyskani, a co do picku to i tak tam dużo się mówiło, że to było ustawione dla Bensona za zakupienie klubu, więc nawet jakby bilans mieli lepszy to dalej byłaby szansa na Davisa. No i nie byłoby Riversa, który w tamtym czasie grał głownie dlatego, że znał się z Monty Williamsem, a awans do PO wywalczyli jak w końcu Demps wywalił go z drużyny.

Post factum, dzięki kontuzji Gordona mogli zatankować i skończyć z jednym z najlepszych freshmanów w historii akademickiej koszykówki, więc założenie, że lepiej iść w przebudowę i młodych graczy niż weteranów okazało się generalnie słuszne. Gdyby wzięli weteranów, to pewnie by trochę zabrakło do bottom3 loterii, przy czym ze skończonym Odomem i tak nic by nie ugrali. A jakby jednak skończyli w botom 3 loterii i z pierwszym pickiem, to byłby znak, że ci vetsi są beznadziejni, więc lepiej mieć młodzież i picki.

Nie-post factum, Gordon miał faktycznie renomę przyszłej gwiazdy i rewelacyjną pierwszą część sezonu 10/11, gdzie do momentu kontuzji miał jakieś 25ppg na 59%ts, a do tego dostawali jeszcze unprotected pick Soty, która sezon wcześniej ugrała 17 wygranych, i Aminu, którego pewnie można porównać do obecnego Ntilikkiny. Dużo lepsza paczka dla tamtych Hornets niż 32-letni Odom, 31-letni Scola i 28-letni Kevin Martin + mający kiepską renomę Goran Tragic Dragic, gdy ich najlepszym graczem w rosterze był będący wolnym agentem David West.

No, jakby nie próbować na to popatrzeć, Hornets dzięki zablokowaniu tej wymiany byli/okazali się w lepszej sytuacji, niż gdyby dostali podstarzałych weteranów. 2019 rok, a kibice Lakers dalej piszą, że ktoś ich nienawistnie oszukał.

Edytowane przez BMF

sluchajcie, jaka tam jest atmo w tej szatni teraz ? mlodzi gracze, Ball, Ingram, Kuz, Hart, Zubac czy nawet pionki jak niemiec, ukrainiec i kabonga - co oni sobie teraz musza myslec ? sa zupelnie traktowani jak przedmioty do celu LBJa i zaraz polowy z nich tam nie bedzie, bez znaczenia czy grali dobrze czy zle. Lebron znowu sobie przelozyl nastepny mecz. troche to wyglada jak przepychanka LBJ - wlasciciel/zarzad, niby nic nie wycieka, ale sa jakies sluchy o Waltonie. jak dla mnie to nic nowego, zawsze w okolicach TD byl passive-agressive shit, co roku.

Ogólnie temat tamtego veta był omawiany wielokrotnie, ale mało kto chce zwrócić już uwagę na to, jak tamta decyzja udupiła Lakers. Patrzycie tylko na NO.

sluchajcie, jaka tam jest atmo w tej szatni teraz ? mlodzi gracze, Ball, Ingram, Kuz, Hart, Zubac czy nawet pionki jak niemiec, ukrainiec i kabonga - co oni sobie teraz musza myslec ? sa zupelnie traktowani jak przedmioty do celu LBJa i zaraz polowy z nich tam nie bedzie

Pfff... taka jest ta liga. 

Ogólnie temat tamtego veta był omawiany wielokrotnie, ale mało kto chce zwrócić już uwagę na to, jak tamta decyzja udupiła Lakers. Patrzycie tylko na NO.

jasne, ze taka jest liga - ale teraz z pierwszej reki, jedno z pierwszych doswiadczen w lidze, jaki ten Lebron fajny, a teraz tata Bron mowi wypiertego, dawac mojego zioma i jeszcze KCP niech zostanie, coby sobie troche nabil wartosci do FA. cos tak czuje, ze jesli ten deal wypali, ten KCP zostanie, poleci ulubieniec LBJa Lance i obaj mlodzi perspektywiczni plus Zubac (prawie pewne, na co im 4 C).

you live and die by Bron - fajne byly te slodkie pierdy o tym jaka fajna utalentowana mlodziez przed sezonem, ale trzeba sie zabrac do pracy, Marcin sie z tego osmego miejsca sam nie przesunie : |

Ale nawet nie można kilku postów napisać tylko z perspektywy Hornets? Wszędzie mają być tylko komentarze o Lakers? Mnie nie interesuje perspektywa LA, więc po co mam o tym pisać?

Matek, to chyba kwestia tego, czy zakładamy (wzorem badboys2 i Jendrasa), że liga zablokowała trade, bo Lakers byliby za mocni, a 'basketball reasons' to wciskanie kitu, czy dlatego, że to była gówniana wymiana dla Hornets, która im nic nie dawała.

Ja nie wiem jak było, ale faktem jest, że oferta Clippers była dla Hornets w tamtej sytuacji dużo lepsza.

Więc jakby Paul poszedł za porównywalną paczkę, to można było doszukiwać się wałka, a że poszedł jednak za lepszą paczkę, no to trochę słabo po 7 latach narzekać IMHO. 

Za to domyślam się, że fani Lakers mają w dupie tych Hornets i chodzi po prostu o to, że na tym stracili, no faktycznie, rzadko się dostaje 26-letniego superstara za 31-letniego Gasola po fatalnych playoffach.

To trochę tak jakby teraz Pelicans mieli na stole Foxa, pick Kings i jakiegoś Ntilikinę, a z drugiej strony Marcusa Morrisa, Erica Gordona, Arizę z poprzedniego sezonu i randomowego backup 23-letniego PG. No, raczej nikt by nie przekonywał, że powinni wziąć tę drugą.

A że wyszło nieidealnie, bo Odom się obraził, a Gasol musiał zmienić otoczenie, żeby znaleźć drugą młodość, to faktycznie trochę przypał, ale z tym nie polemizuję. ;] 

Edytowane przez BMF

• matek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.