Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2018/19

january

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież Ingram w minutach gdzie prowadził ofens bez LBJ/Rondo wyglądał słabiutko. Zrobił kilka layupow trafił jakiś midrange i to jest świetny występ? No ludzie kreujecie go na przyszłego superstara a zadowalacie się takim czyms

Co do Lance'a - Typ jest po prostu słaby i nie wiem jak ktoś w tej lidze jeszcze próbuję robić z niego ważnego członka rotacji

Ingram wyglądał świetnie, w porównaniu do ubiegłorocznego preseason przepaść. Przede wszystkim więcej gry bez piłki + postępy w obronie. McGee z Rondo też na plus.

Na minus:

- lineup w drugiej kwarcie, poza tamtym fragmentem meczu gra Lakers wyglądała w sumie nieźle jak na ten etap przygotowań,

- Lance, który wprawdzie rzutowo wygląda zaskakująco dobrze, ale blokuje ruch piłki i jest fatalny w obronie,

- KCP, ale on tym lepiej będzie grał, im bardziej poukładany będzie atak drużyny,

- dużo błędów w obronie,

- brak wysokiego z ławki. Rozumiem że Lakers chcą grać positionless basketball, ale co jeśli McGee złapie faul trouble albo odniesie kontuzje, a po przeciwnej stronie będzie zespół z dominującym podkoszowym?

Poza tym mnóstwo fauli zabiło tempo gry, no i bardzo widoczny brak Balla, który pomógłby w momentach, gdy piłka przestawała krążyć w ataku i przyklejała się komuś do rąk. Powrót Lonzo i więcej minut dla LeBrona to także mniej piłki w rękach Lance'a - kolejny plus.

Ogólnie jak na pierwszy mecz preseason w sumie bez jakichś większych zaskoczeń. Lakers powinni być fun to watch, jak tylko trochę się zgrają.

Edytowane przez Jendras

W dniu 1.10.2018 o 21:40, BMF napisał(a):

To, że wyglądało źle, wiem po sprawdzeniu boxscore'u, byłem ciekaw bardziej szczegółowych wniosków po tym meczu z dobrą ofensywnie drużyną.

Obrona była adekwatna do obecnego etapu przygotowań. ;-)

Z tego co kojarzę rok temu Lakers zbierali jeszcze gorszy oklep od Nuggets w preseason, a miesiąc później mieli czwartą obronę w lidze, więc szczególnie bym się nie przejmował. Tym bardziej, że gdy grali podstawowi zawodnicy, to mecz był wyrównany. Denver odjechało najpierw w drugiej kwarcie, gdy Lakers wyszli piątką z Lance'm i Beasley'em, a potem na przełomie trzeciej i czwartej, kiedy Walton wypuścił głębokie rezerwy.

Dużo powinien dać powrót Balla, niemniej razi brak post defendera i z tym się raczej nic nie zrobi.  

Edytowane przez Jendras

W dniu 27.09.2018 o 17:03, iglo13 napisał(a):

Jakby tak przyjanuszować i pojechać po ortografii i interpunkcji to zrobiłeś 6 błędów w 2 zdaniach

Jak Lakersland zamknęli to juz chyba nie ma nic ciekawego

A Ty trzy ;)

Co do pierwszej przedsezonowej popierdółki, to mnie przeraża tylko jeden fakt; jedynym centrem obok McGee jest drewno na poziomie pierwszej piątki Księżaka Łowicz... kto i co widzi kur*a w tym Zubacu?!

W dniu 2.10.2018 o 11:11, kore napisał(a):

A Ty trzy ;)

Co do pierwszej przedsezonowej popierdółki, to mnie przeraża tylko jeden fakt; jedynym centrem obok McGee jest drewno na poziomie pierwszej piątki Księżaka Łowicz... kto i co widzi kur*a w tym Zubacu?!

Rozbawiło mnie to znikną na końcu zdania. Już nie mówiąc o tym, że w ostatnich paru latach mamy patriotyczną ortografie- mówimy w "języku Polskim" :grin:

przecinki i kropki na końcu zdań to whateva i jak mówie troche Janusz ze mnie wylazł 

Co by nie było offtopu

Drugim problemem Lakers obok braku 2 centra jest dość prosta koszykówka w ataku. Czego uosobieniem jest Kuzma, który lubi oddawać duzo różnych rzutów z niekoniecznie przygotowanych pozycji.

Edytowane przez iglo13

W dniu 2.10.2018 o 12:20, Jendras napisał(a):

Nie, to nie musi być center, a Lakers nie chcą grać w ten sposób.

Ale czy pozycja zawodników to nie taka, kogo kryje się w obronie?

Np LBJ jest uważany za SF bo bronił SFów, mimo że w ataku grał jako PG całą karierę.

W dniu 2.10.2018 o 12:32, mac napisał(a):

Ale czy pozycja zawodników to nie taka, kogo kryje się w obronie?

Np LBJ jest uważany za SF bo bronił SFów, mimo że w ataku grał jako PG całą karierę.

Nie powiedziałbym, że LeBron grał jako pg całą karierę.

Ale idąc tym tokiem rozumowania, to Kyle Kuzma i Michael Beasley to środkowi, bo będą dostawać w Lakers minuty na tej pozycji. Wniosek z tego taki, że Lakers więcej centrów nie potrzebują, skoro mają już ich tylu. :smile:

Edytowane przez Jendras

• matek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.