Skocz do zawartości

beGM - [Playoffs 2018 East 1st Round] (3.) Cleveland Cavaliers - (6.) Milwaukee Bucks

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę, z Dirkiem na parkiecie Mavs mieli najgorszą obronę ligi (bez niego 20. na wowy; na bkref z Dirkiem mieli 29. obronę i bez niego 12. ;]), a on ma słabe statsy rim protection jak na C. Skąd te dane?

Edytowane przez BMF

W dniu 9.05.2018 o 20:32, SlaKB napisał(a):

Giannis kryty przez Lebrona utrzyma poziom z RS vs Cavs

W ostatnim meczu w ktorym lebron siedzial w miare regularnie na giannisie, Twoj g2g zdobył 9 punktów w 42 minuty. To bylo w 2017 roku.

W tym sezonie giannis swoje punkty zdobywal glownie na tercecie crowder-green-smith przeciwko cavs. Obroncami na giannisa w porownaniu z lebronem sa trzeba przyznac zadnymi...

W dniu 9.05.2018 o 20:42, fluber napisał(a):

Tak, w sezonie regularnym lebron nie kryl giannisa a i tak bucks przegrali 3 mecze i wygrali tylko u siebie gdy cavs byli 3 w 4 i to 3 punktami. A ja mam duzo mocniejszy team.

Co to za zalozenia ze giannis utrzyna poziom w ataku jak go nagle zacznie kryc lebron?:) bo tak?:)

Założenie jest takie, ponieważ Lebron w pierwszej rundzie słabo bronił, więc nie ograniczy w żaden sposób Giannisa. Dodatkowo za plecami ma Love lub Nowitzkiego. :)

W dniu 9.05.2018 o 20:50, BMF napisał(a):

Z tego co widzę, z Dirkiem na parkiecie Mavs mieli najgorszą obronę ligi (bez niego 20. na wowy; na bkref z Dirkiem mieli 29. obronę i bez niego 12. ;]), a on ma słabe statsy rim protection jak na C. Skąd te dane?

60 procent to jest przecietny poziom na tej pozycji.

Dirk byl bezuzyteczny w obronie dalej od kosza i rywale to wykorzystywali stad wzglednie niewiele punktow z oaint vs dallas ale wysokue skutecznosci z midrange i dystansu.

Dlatego wlasnie dirk gra u mnie głownie gdy jest baynes a nie lopez bo przy lopezie jest bezuzyteczny.

Edytowane przez fluber

W dniu 9.05.2018 o 20:59, fluber napisał(a):

Dlatego wlasnie dirk gra u mnie gdy jest baynes a nie lopez bo przy lopezie jest bezuzyteczny.

Zaraz, zaraz, co?

Zgadnij kto to napisał:

"Po kilku minutach z tego lineupu wymieniam Love'a na Dirka głównie dlatego, że Dirk średnio nadaje się do naparzania z Baynesem. "

Przy Lopezie jest bezużyteczny, do naparzania z Baynesem też średnio więc chyba generalnie ten Dirk w tej serii jest mało pożyteczny :)

Edytowane przez SlaKB

W dniu 9.05.2018 o 20:56, SlaKB napisał(a):

Założenie jest takie, ponieważ Lebron w pierwszej rundzie słabo bronił, więc nie ograniczy w żaden sposób Giannisa. Dodatkowo za plecami ma Love lub Nowitzkiego. :)

Przeciez w regularze tez mial love wiec to zaden argument.

A dlaczego uwazasz ze slabo bronil?

W dniu 9.05.2018 o 21:01, SlaKB napisał(a):

Zaraz, zaraz, co?

Zgadnij kto to napisał:

"Po kilku minutach z tego lineupu wymieniam Love'a na Dirka głównie dlatego, że Dirk średnio nadaje się do naparzania z Baynesem. "

Przy Lopezie jest bezużyteczny, do naparzania z Baynesem też średnio więc chyba generalnie ten Dirk w tej serii jest mało pożyteczny :)

Tak, w obronie z pewnoscia ale nie dlatego go trzymam na parkiecie przeciez:)

W dniu 9.05.2018 o 21:10, BMF napisał(a):

Jaka jest średnia ligowa dla centrów? Srodkowa wartosc to okolo 59 procent

Ale chodziło mi o dane skuteczności przeciwników Dallas z pomalowanego gdy Dirk był na parkiecie.

Nie wiem ale na 114 sklasyfikowanych dirk jest 69.

Tak jak pisal SlakB dirk po wyciagnieciu spod kosza nie nadazal z powrotem i stad moze te skutecznosci. Dirk kontestowal tylko nieco ponad 6 rzutow per 36.

Ale nie wiem czemu dyskutujemy tyle o zawodniku ktory gra 14 minut na mecz, przeciez nieprzypadkowo gra tak malo minut.

Edytowane przez fluber

W dniu 9.05.2018 o 21:19, fluber napisał(a):

Ale nie wiem czemu dyskutujemy tyle o zawodniku ktory gra 14 minut na mecz, przeciez nieprzypadkowo gra tak malo minut.

Nie wiem, ja tylko pytam o źródło statystyki, którą podałeś. Inna sprawa, że masz trzech słabych rim protectorów na C.

W dniu 11.05.2018 o 11:15, BMF napisał(a):

Nie wiem, ja tylko pytam o źródło statystyki, którą podałeś. Inna sprawa, że masz trzech słabych rim protectorów na C.

A kto jest tym trzecim?:)

Rim protection to nie jest moja mocna strona:)

Edytowane przez fluber

W dniu 11.05.2018 o 11:23, BMF napisał(a):

Dieng, ale pewnie nim nie grasz. Do tego przeciętni obrońcy na obwodzie + LeBron w zupełnie innej roli w defensywie niż w ostatnich kilku latach. Chociaż na Wschodzie pewnie i tak to przejdzie.

Daj tą statystykę. :)

Nie gram diengiem. Mam okafora na wszelki wypadek, on bardzo dobrze broni obreczy ale w ataku nic nie daje.

To jest na razie opus 1 rundy wiec nie wyrokuj jeszcze:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.