Skocz do zawartości

Marzec w Jeziorolandi

Air

Rekomendowane odpowiedzi

theus sciągnąl artesta a KObe zniknął i był w sumie przyczyna porażki przez swoje pudła.

trochę za mało tych rzutów było by mogły być przyczyną porażki, ale w jakimś stopniu na pewny również

tak czy inaczej Lakers po raz kolejny beznadziejnie rozegrali akcję w końcówce i po raz kolejny zawala sprawę Phil na ławce bo nawet nie próbuje rywali czymkolwiek zaskoczyć, zawsze jest to samo próba dogrania do Bryant i jego izolacja, żeby chociaż jakąś zasłonę dla niego postawili co mogłoby mu dać niezbędną chwilę do złożenia się do rzutu czy odegrania do wysokiego, albo niech on wprowadza piłkę z autu wtedy byłoby zdecydowanie trudniej obronie zareagować i go podwoić. Jednak uparcie rozgrywają ostatnie akcje praktycznie za każdym razem tak samo, izolacja dla Bryanta i dupa. Niestety od dłuższego czasu już to nie działa i dlaczego trener taki jak Phil czegoś z tym nie zrobi nie rozumiem :?

Mecz w naszym wykonaniu naprawde frajerski ale nie zmienia to faktu ze Kobe przy ostatnim rzucie byl faulowany przez Mikiego. Nie wiem jakie sa wasze odczucia ale dostal reka ponizej nadgarstka w trakcie gdy jeszcze dokrecal rzut stad front rim :( Trudno nie narzekal dlatego tez nie narzekam, nastepny mecz powinien byc tak zagrany aby oszczedzil takich sytuacji a przyniosl nam soczystego Wina :P

Witam. jesli chodzi o mecz z kings to no lipa ale nie szło cały mecz a kings wpadalo co widac po statystykach...

ale ja chciałem o pewnym artykule co sądzicie o artykule pod tytulem (moje tłumaczenie) 8 powodów dla których lakers ie będa mistrzami.... btw wiecie co to za koleś pisał?? bo nie doczytałem.... no ale chciałbym poznac Wasze opinie bo moja jest nieco polemiczna z tezami tego artykułu - np playoff może być o tyle ciekawe niewiadomo jak będa wyglądać NOH, Rockets..... SPURS I SUNS tez sa raczej nieco gorsi niż wszyscy sadzili na poczatku ... a z Bostonem gralismy tylko raz chyba ciekawe jak by teraz z Gasolem bylo..... no moim zdaniem mistrzem będzie mistrz konferencji zachodniej więc jesli lakers...... seria 10 zwyciestw z rzędu była dosyć imponujaca....sorry za chaos ale sie chyba połapiecie

Witam. jesli chodzi o mecz z kings to no lipa ale nie szło cały mecz a kings wpadalo co widac po statystykach...

ale ja chciałem o pewnym artykule co sądzicie o artykule pod tytulem (moje tłumaczenie) 8 powodów dla których lakers ie będa mistrzami.... btw wiecie co to za koleś pisał?? bo nie doczytałem.... no ale chciałbym poznac Wasze opinie bo moja jest nieco polemiczna z tezami tego artykułu - np playoff może być o tyle ciekawe niewiadomo jak będa wyglądać NOH, Rockets..... SPURS I SUNS tez sa raczej nieco gorsi niż wszyscy sadzili na poczatku ... a z Bostonem gralismy tylko raz chyba ciekawe jak by teraz z Gasolem bylo..... no moim zdaniem mistrzem będzie mistrz konferencji zachodniej więc jesli lakers...... seria 10 zwyciestw z rzędu była dosyć imponujaca....sorry za chaos ale sie chyba połapiecie

Nie ma sprawy za chaos ale... ja nie lapie :P

faktycznie troche chaotycznie.

ja do tego artu nie dotarlem.

tak naprawde to jest jeszcze miesiac ktory moze wiele zmienic w calej konferencji zachodniej jak i lidze.

co do spotkan z bostonem gralismy 2 razy. 2 razu udupilismy ale to byly 2 naprawde slabe mecze z nasze jstrony. 2 przegralismy ale jak wroci ab moze to wszystko inaczej wygladac.

na zachodzie obawiam sie jedynie spurs i mavericks. reszta jest do ogrania. po suns fajerwerkow tez bym sie nie spodziewal.

martwia mnie troche takie mecze jak z kings czy hawks jednak z 2 strony przez caly rok 2008 praktycznie wszystko co przegralismy moglismy wygrac.

bilans 25-8

z czego bez bynuma:

98-106 z suns

91-103 @spurs tu prowadzilismy do przerwy

105-12 @mavs tu tez do przerwy bylo ok

95-98 cavs to powinnismy wygrac

89-90 @pistons to tez powinno byc W

z gasolem:

95-98 h@awks powinnismy wygrac

111-119 @blazers tu blazers jedynie zasluzyli na W ale mecz rozstrzygnal sie w ostatnich 4 minutach meczu

113-114 kings wszyscy wiemy jak bylo.

w miedzyczasie wygralismy kupe spotkan, czesto grajac w 8, duzo na wyjazdach. to wszystko powoduje ze patrze z optymizmem na koncowke sezonu. zobaczymy co przyniesie te ostatnich 19 spotkan. najblizszych 5 spotkan moze byc najbardziej kluczowych w tym wszystkim. oprocz raps sa to nasi konferencyjni rywale gdzie zwyciestwa licza sie podwojnie. po tych meczach terminarz wyglada obiecujaco.

pozostanie 14 spotkan z czego 10 u siebie i 4 na wyjazdach. bedzie 2x warriors, czyli ekipa z ktora mozemy spotkac sie w po, bedzie spurs, mavs hornets czy 2x blazers ale i tak nie wyglada to zle. ale o tym jeszcze bedzie czas popisac. narazie mam nadzieje ze porazka z kings spowoduje ze sie bardziej skoncentruja i przywioza naprawde dobry bilans z tej serii.

fajnie byloby wygrac 60 spotkan, ale bedzie bardzo ciezko. z 2 strony jesli nie my i spurs to kto? nikt? to tylko 16/19:)

edit:

jeszcze jedna sprawa. nazywa sie gasol effect. zerknijcie na statsy lamara po przyjsciu gasola.

do stycznia wykrecal 14-9 ale na skutecznosci 47% z gry i jakies 25% za trzy

luty i marzec to 15-11 ale na 62% z gry i 50% za trzy

nie bede juz wspominal o sashy ktory robi rzuca srednio w lutym marcu 10 ppg na swietnych procentach.

a w ogole to sasha jest przewodnikiem gasola po la :)

to tyle w sumie.

theus sciągnąl artesta a KObe zniknął i był w sumie przyczyna porażki przez swoje pudła.

trochę za mało tych rzutów było by mogły być przyczyną porażki, ale w jakimś stopniu na pewny również

tak czy inaczej Lakers po raz kolejny beznadziejnie rozegrali akcję w końcówce i po raz kolejny zawala sprawę Phil na ławce bo nawet nie próbuje rywali czymkolwiek zaskoczyć, zawsze jest to samo próba dogrania do Bryant i jego izolacja, żeby chociaż jakąś zasłonę dla niego postawili co mogłoby mu dać niezbędną chwilę do złożenia się do rzutu czy odegrania do wysokiego, albo niech on wprowadza piłkę z autu wtedy byłoby zdecydowanie trudniej obronie zareagować i go podwoić. Jednak uparcie rozgrywają ostatnie akcje praktycznie za każdym razem tak samo, izolacja dla Bryanta i dupa. Niestety od dłuższego czasu już to nie działa i dlaczego trener taki jak Phil czegoś z tym nie zrobi nie rozumiem :?

O tym samym myslalem. Cos jak akcja Mavs w koncowce 4Q z nami. W takiej zagrywce jak z Queens nawet Kobe ma male szanse by trafic. Wszyscy wiedza ze on bedzie gral i ze ma sam sobie wykreowac pozycje wiec nie trudno go we dwoch przykryc.

odnośnie tych ostatnich akcji jak wspomniał Jendras teraz zwłaszcza kiedy mamy takiego wysokiego jak Gasol, który jest w stanie zdobyć punkty spod kosza, jumperkiem czy w ostateczności faulowany trafić wolne powinno się to wykorzystać do zagrania jakiegoś pick&rolla, chociaż ja chciałbym kiedyś zobaczyć Bryanta wprowadzającego piłkę zza linii w takiej sytuacji, skupienie się obrony na nim byłoby dość trudne. Dla mnie jest to dziwne opcji tu jest wiele, ale Lakers uparcie grają ciągle to samo.

Na wygraniu 60 meczów nie ma się co specjalnie skupiać, moim zdaniem nikt nie wygra na zachodzie 60 meczów, zostało zbyt wiele meczów między poszczególnymi rywalami. Nie ma to jednak większego znaczenia ważne żeby skończyć na tym pierwszym miejscu czy z 57 czy z 58 wygranymi to byle mieć ich więcej niż Spurs, Mavs czy Suns mnie specjalnie nie interesują i nie uważam by stanowili jakiś większy problem.

faq. ta nowa maszyna dla bynuma kosztowala 75 tys dolarow. troche sporo. dzis po raz pierwszy z niej korzystal i wszyscy sa zadowoleni wlacznie z philem.

gdyby kogos to interesowalo odsylam na http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=3288772

a w miedzyczasie gramy sobie z raptors bez bosha. i mam wrazenie ze nie gramy na 100%.

duzo asyst, duzo trojek. +6 d oprzerwy. mam nadzieje ze przy takiej dyspozycji torche odskoczymy i bedzie spokojny mecz. cieszy ze karl wystapil juz w 2 kwarcie przy rownym wyniku i calkiem fajnie pogral.

phx miazdzy tymczasem memphis i poprostu trzeba to wygrac.

no i mamy kolejny w. juz 45 faq. az sie wierzyc nie chce:)

fajny mecz, troche taki treningowy, przywrocvi chlopakom pewnosc siebie przed najtrudniejsza seria jaka nam pozostala. po tej serii bedzie juz bardzo z gorki.

swietny mecz lamara. swietny kobego, bardz odobry fisha, turiafa czy sashy. zrobili swoje w 2 polowie i pozostaje juz myslec o piatkowym meczu w nowym orleanie. pozytywy sa takie ze ci maja zadyszke. 5-5 w ostatnich 10 meczach do tego dzis spotkaja sie ze spurs. my natomiast mamy 2 dni przerwy. zobaczymy co z tego wyjdzie ale jestem dobrej mysli.

w nastepnych 4 spotkaniach kazde zwyciestwo liczy sie podwojnie. kazdy inny bilans niz 2-3 zwyciestwa uznam za porazke.

:lol: sytuacja z flagrantem dla Bryanta po prostu mnie rozjebala, co za glupki sedziuja w tej lidze to glowa mala.

dla niewtajemniczonych chodzi o ta sytuacje

Najgorsze jest ze #24 powinien obejsc sie prawie bez zadnego faulu. Najpierw pilka (lewa reka) pozniej spadl cialem (prawa strona). Flagrant bez sensu moim zdaniem ale trzeba sie przyzwyczaic ze utrudniaja mu wszyscy zycie w tej lidze, na szczescie jest niesamowitym twardzielem 8)

Omawiana sytuacja - 2:12

http://www.youtube.com/watch?v=jp5x1GFl17U

niedawno nowik scial fiszera w twarz i nawet flagrantu sie nie doczekal:)

biednemu wiatr w oczy ale damy rade.

zastanawiam sie czy ktos przed sezonem byl w stanie uwierzyc w to ze sasha bedzie gral tak jak teraz gra. gosc robi wszystko na tym boisku. 1 polowy nie widzialem ale w 2 trafial podawal, zbieral biegal. faq. gosc moze stac sie naprawde wazna czescia tej ekipy.

Dzis zwycięstwo zawdzięczamy przede wszystkim Kobemu, który grał świetnie dziś, punkty potrzebne w końcówce, bardzo dobre podania do lepiej ustawionych kolegów, dobra skuteczność, nie wiem wprawdzie z jakiej racji dostał tego flagranta, ale mniejsza o to, dobrze, ze wygraliśmy ten mecz.

Z drugiej strony takie mecze wygrywać musimy, tym bardziej, jeśli ekipa pokroju raptors gra bez swojego lidera.

Nie ulega jednak wątpliwości, ze w ostatnich meczach gramy trochę słabiej, a teraz trzeba zanotować zwyżkę formy, bo przed nami cztery, bardzo trudne mecze.

Najpierw, Hornets, którzy ostatnio grają jednak średnio, poza tym ostatni mecz z nimi wygraliśmy różnica około 20 punktów, wiec trzeba być dobrej myśli, później Rockets i ktoś przecież musi przerwać te ich serię, a jak nie my to kto :?: :)

W każdym bądź razie ja liczę na 3 zwycięstwa w tej serii, jedna porażka może się przytrafić, ale nie więcej. Jesli to by się udało, to najprawdopodobniej nadal bylibyśmy liderem Zachodu, a do końca sezonu będziemy mieli juz raczej łatwy terminarz i droga do wygrania Konferencji będzie stała przed nami otworem.

no to jedziemy:

14. @hornets (22-10 u siebie, 11. miejsce w lidze)

16. @rockets (24-9, 8.miejsce w lidze)

18. @mavs (27-4, 3.miejsce w lidze)

20. @jazz (28-3, 1. miejsce w lidze)

o ile wygrywanie w nowym orleanie czy houston jeszcze jest mozliwe o tyle wygrac w dallas czy utah to juz graniczy z cudem.

2-2 biore w ciemno. w sumie gralismy ostatnio bardzo dobrze na wyjazdach, ale tu bedzie baardzo ciezko. qrwsko ciezko. z 2 strony odkad pozyskalismy gasola jestesmy juz inna ekipa. tak czy siak ta seria moze nam odpowiedziec na pytanie czy jestesmy w stanie powalczyc o misia bez bynuma.

edit:

doszukujac sie pozytywow;

bylismy jedna z 3 ekip ktora wygrala w energy solutions. mavericks nie przegrali u siebie w 2008 roku oprocz ostatniego meczu z rox gdzie grali bez nowika ale podejmowali glownie slabe ekipy przez caly nowy rok. w tym sezonie do dallas zawitaja jeszcze spurs, hornets, celtics, warriors czy jazz wiec jest duza sznasa ze ten bilans mavs u siebie bedzie bardziej.... przystepny.

a najwiekszy pozytyw, to to, ze jestesmy najlepiej grajaca ekipa na wyjazdach w naszej konferencji. lepiej na wyjazdach graja od nas jedynie celtics. wiec jesli nie my to kto ma wygrywac w wymienonych miastach?:) no i zapomnialbym ze mamy najlepszy bilans w konferencji z zespolami z wlasnej konferencji. 26-10. tym wiekszy szacunek za te bilanse, gdy dodamy do tego ze gramy 2 miesiace bez bynuma.....

juz nie wiem co myslec o tej serii:)

Świetny mecz Kobego i to on jak to często bywa wygrał mecz. Odom też świetnie, ale meczu jak narazie nie widziałem więc nic więcej nie powiem.

Ja jednak piszę w związku z tym "flagrantem". Ludzie no, przecież tam można się nawet kłócić o to czy wogóle jakiś faul był, a tu sędziowie się po raz kolejny tak ośmieszyli :? A tak wiele osób nie zgadzało się z tymi, którzy mówili o flagrancie na Dirka za faul na Fishu, a tu Kobe dostaje za takie byyle co :x

Co do tej serii to mam nadzieję na 3 zwycięstwa w 3 pierwsszych meczach. W Utah raczej będzie strasznie ciężko wygrać, bo to najlepiej najlepiej grająca drużyna u siebie i mało kto jest w stanie tam wygrać, ale skoro mamy ambicje, żeby wygrać w tym roku zachód to musimy przynajmniej grać na równi z nimi w tym meczu :P

moje oczekiwania do serii wyjazdowej to 4-0 :) rywale są silni, ale właśnie to powinno zapewnić ze strony Lakers odpowiedni poziom zaangażowania, nie mamy żadnego b2b co bardzo ułatwia sprawę. Jeżeli zesweepujemy tą serię wyjazdową pierwsze miejsce w konferencji będzie już na wyciągnięcie ręki. Trochę obawiam sie meczu z Mavs, najbardziej pewny jestem zwycięstwa z Rockets i mam nadzieję, że wygrają z Bobcats bo tą serię przerwać im będzie przyjemnie no i kurs na wygraną LA będzie większy 8)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.